Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα makfil,είδα οτι είσαι ειδικός στο θέμα και θέλω να σε ρωτήσω,με DHL την απλή είναι φυσιολογικό που από Τρίτη πρωί δεν έχω καμία ενημέρωση στο shipment tracking;Είχε ζοηρή δραστηριότητα την Δευτέρα και ξημερώματα Τρίτης και από τότε τίποτα.Η παραγγελία έχει γίνει απο Caseking.de δηλαδή έρχεται απο Γερμανία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το ίδιο κι εμενα φίλε. Παραγγελία 19/9

Μέχρι και πριν λίγο ήταν στο preadvised,τώρα που πήγα να ενημερώσω είδα ότι πήγε στο επόμενο βήμα.

The item is processed at the PostNL sorting center

2017-09-29 12:16

The item is at the PostNL sorting center

2017-09-29 12:16

The item is pre-advised

2017-09-22 01:05

Ενταξει μια απο τα ιδια - με τη μονη διαφορα οτι λεει 2017-09-30 07:48 the item is on transport to the country of destination.

Καλησπέρα makfil,είδα οτι είσαι ειδικός στο θέμα και θέλω να σε ρωτήσω,με DHL την απλή είναι φυσιολογικό που από Τρίτη πρωί δεν έχω καμία ενημέρωση στο shipment tracking;Είχε ζοηρή δραστηριότητα την Δευτέρα και ξημερώματα Τρίτης και από τότε τίποτα.Η παραγγελία έχει γίνει απο Caseking.de δηλαδή έρχεται απο Γερμανία

Το πιθανότερο είναι να έρχεται οδικώς με απλό ταχυδρομείο. Οπότε οπλίσου με υπομονή

Το πιθανότερο είναι να έρχεται οδικώς με απλό ταχυδρομείο. Οπότε οπλίσου με υπομονή

Ευχαριστώ για την απάντηση,έχω και δεν έχω υπομονή,από την μία την ήθελα τουλάχιστον πριν αρχίσουν οι σχολές τη Δευτέρα να την απολαύσω λίγο παραπάνω,από την άλλη έχω μείνει χωρίς κάρτα.Εντάξει εφόσον δεν ήρθε τώρα δεν την βιάζομαι αλλά μην ξεφτυλιστεί το θέμα,γιατί με βάζει σε σκέψεις για το αν έπρεπε να βάλω DHL τελικά μιας και υπήρχαν άλλες 2 επιλογές Courier(GLS,UPS).

Edit:Για την ακρίβεια τελικά είναι DHL international

Πήρα tracking number από gearbest μετά από 5 μέρες.

Το έκανα track εδώ και δύο ημέρες και δεν φαίνεται τίποτα. Είναι NL, από το track17 γράφει ότι δεν μπορεί να βρεθεί αυτή τη στιγμή. Είναι φυσιολογικό?

Το πιθανότερο είναι ότι δεν το είχε σε stock και όταν το πακετάρισε σου έδωσε τον αριθμό αλλά δεν έχει παραληφθεί ακόμη από τη μεταφορική.

Υπομονή λίγες μέρες.

• Like 1

Σε κινεζομάγαζα περνάνε κ πιστωτικές κάρτες; Έως τώρα χρησιμοποιώ χρεωστική. Κ θέλω να κάνω μια αγορά με πιστωτική. Θα περάσει;

Ναι, περασε την όμως πρώτα στο paypal.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να φερω 2 baofeng uv-5r γιατι τα χρειαζομαι για την δουλεια. (Αγορα απο gearbest)

Να βαλω belgium post η να βαλω unregistered και οτι γινει;; και τα 2 ειναι δωρεαν αποστολη αλλα φοβαμαι μην παιξει τελωνειο. Και οι 2 σε μια αποστολη πακετο θα σταλουν.

Προχθες μ ηρθαν βεβαια 3 xiaomi rgbw με belgium αλλα δεν περασαν τελωνειο ευτυχως. Τωρα μηπως εχω θεμα λογω μεγεθους η βαρους (1kg) ;

post-210891-0-76071100-1506930695_thumb.png

Επεξ/σία από stelios18120

Παιδιά καλησπέρα,θέλω να πάρω ενα λάπτοπ απο το αμαζον και ήθελα να ρωτησω αν αξίζει το ρίσκο?έχω διαβάσει καλά λόγια για το Αμαζόν αλλα φοβάμαι στην μεταφορά μη το κοπανησουν πουθενά.

Επίσης είναι καλυτερα να αγοράσει κανεις απο το αγγλικο η το αμερικανικό?

Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.

Το 2011 είχε διαφορετική άποψη για το τέλος παρουσίασης και το έκρινε παράνομο γράφοντας μια ανακοίνωση με βάση την οποία όλοι οι αγοραστές πίστεψαν ότι είναι παράνομο.

Τώρα το κατάπιε και το αποδέχτηκε.

Διάβασε πρώτα την αντίστοιχη ανακοίνωση της 21/7/2011 της ΕΕΤΤ και μετά συγκρίνεις και σχολιάζεις την πρόσφατη.

Μάλλον έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα σε σχέση με το 2011 που αναφέρεις. Το ότι υπάρχει μία αποφαση ή γνωμοδότηση κάποτε δεν σημαίνει ότι ισχύει για τον αιώνα τον άπαντα. Ισχύει όπως και οι νόμοι και τα άρθρα του Συντάγματος, μέχρι να αλλάξουν και να βγει κάτι διαφορετικό. Ή στην προκειμένη περιπτωση απλά να έχει αλλάξει η διαδικασια και οι αρμοδιοτητες μεταξυ 2 Ανεξαρτητων Αρχων.

Πλέον το 3 ευρω δεν αφορά ταχυδρομικό τέλος καθ'αυτό, για το οποίο θα ήταν αρμόδιος επόπτης η ΕΕΤΤ, όπως είναι και παραμένει για τα επιστολικά τέλη, αλλά αφορά λειτουργικό κόστος για τον εκτελωνισμό του πακέτου το οποίο ως αντίκειμενο δραστηριότητας υπάγεται στην ΑΑΔΕ.

Σωστά έπραξε λοιπόν η ΕΕΤΤ καθώς για να αποφύγει την φαγωμάρα ανάμεσα σε 2 Ανεξαρτητες Αρχές, επέλεξε την πιο ασφαλή για αυτή λύση. Η χρέωση των 3 ευρώ δεν καθιστά τέλος/εισπραξη για ταχυδρομική υπηρεσία για την οποία ειμαι αρμόδια ως Αρχη. Αποτελεί έξοδο/δαπάνη για παροχή τελωνειακού ελέγχου αρμοδιοτητας αλλης Ανεξαρτητης Αρχης απο εμενα αρα τα παραπονα σας σε εκεινη. Το 3 ευρω είναι το έξοδο μου για την παροχή υπηρεσίας που ειναι αρμοδιοτητα της ΑΑΔΕ και οχι της ΕΕΤΤ πλεον.

Από το 2011 έχω γράψει πάρα πολλές φορές ότι η (τότε) άποψη/γνώμη της ΕΕΤΤ, για το τέλος παρουσίασης των 3€, δεν αποτελούσε απόφαση που έπρεπε να εφαρμόζεται, αφού αυτή έπρεπε να ληφθεί από τον αρμόδιο υπουργό και κανένας υπουργός μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει θέση σ' αυτό το θέμα. Αντίθετα, πάρα πολλοί συμφορουμίτες ισχυριζόντουσαν, μέχρι πρόσφατα, ότι το τέλος παρουσίασης είναι παράνομο.

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΕΕΤΤ περιλαμβάνει αυτούσιο το τέλος παρουσίασης (3€), που σημαίνει, κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι "κατάπιε" τις όποιες αντιρρήσεις είχε αλλά και τον χαρακτηρισμό του ως μη νόμιμο.

Εάν εσύ θέλεις να πιστεύεις την αφελή δικαιολογία ότι "ήθελε να αποφύγει τη φαγωμάρα ανάμεσα σε 2 ανεξάρτητες αρχές", δικαίωμά σου, αλλά μήπως παίζει και το σενάριο να δόθηκε εντολή από πιο πάνω κλιμάκια;

Και μην μου απαντήσεις ότι αυτά δεν γίνονται.

Ανεξάρτητα με τα παραπάνω, ίσως δεν γνωρίζεις ότι, πριν την έκδοση της από 21/9/17 ανακοίνωσης της ΕΕΤΤ, το τέλος παρουσίασης είτε δεν εισπράττεται από τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ είτε οι ενημερωμένοι παραλήπτες απαιτούν από τους υπαλλήλους την μη πληρωμή του, σε όσες περιπτώσεις αυτοί το ζητούν.

Επομένως, και στην ουσία, το τέλος παρουσίασης άστοχα και άσκοπα αναφέρθηκε στην από 21/9/17 ανακοίνωση της ΕΕΤΤ.

παιδιά καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση όποιος  μπορεί να με βοηθήσει μην την πατήσω . θέλω να πάρω μια gpu από ebay κ είχε βάλει ένας μια  πρόσφορα που ήταν ακριβή κ του έστειλα ένα προσωπικό μήνυμα αν δέχεται να μου την πουλήσει  χ ποσό μαζί με τα μεταφορικά . Μου απάντησε κ μου λέει δέχομαι όταν τελειώσει η πρόσφορα στείλε μου προσωπικό mail , του έστειλα κ μου λέει απλά να τον πληρώσω μέσω PayPal . ξέρετε αν εγώ το κάνω έτσι αν διασφαλίζομαι ότι θα μου την στείλει κ ότι δεν θα χάσω τα λεφτά μου παρόλο που θα γίνει η συναλλαγή μέσω paypal  

παιδιά καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση όποιος μπορεί να με βοηθήσει μην την πατήσω . θέλω να πάρω μια gpu από ebay κ είχε βάλει ένας μια πρόσφορα που ήταν ακριβή κ του έστειλα ένα προσωπικό μήνυμα αν δέχεται να μου την πουλήσει χ ποσό μαζί με τα μεταφορικά . Μου απάντησε κ μου λέει δέχομαι όταν τελειώσει η πρόσφορα στείλε μου προσωπικό mail , του έστειλα κ μου λέει απλά να τον πληρώσω μέσω PayPal . ξέρετε αν εγώ το κάνω έτσι αν διασφαλίζομαι ότι θα μου την στείλει κ ότι δεν θα χάσω τα λεφτά μου παρόλο που θα γίνει η συναλλαγή μέσω paypal ?

Αυτό που ουσιαστικά πρέπει να ζητήσεις είναι η αγγελία που έχει στο eBay όταν λήξει η προσφορά,να την βάλει στην τιμή που συμφωνήσατε για να είσαι καλυμμένος,παρόλα αυτά αν ο ιδιώτης δεν έχει κριτικές ή έχει λίγες προτείνω να μην ασχοληθείς

Edit:Έχεις υπολογίσει τα πιθανά έξοδα εκτελωνισμού(εκτός και αν ο ιδιώτης μένει Ευρώπη);

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...