Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περιμένω 3 δέματα ίδιας παραγγελίας από ebay. Είναι στικάκια usb μέσα σε κουτί με λογότυπο και λόγω όγκου μου είπε ο πωλητής ότι τα χώρισε σε 3 κουτιά για να αποφύγω τελωνείο και μου έδωσε 3 tracking numbers.

Από τις 13/9 είναι στο στάδιο ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.

Ίδια παραγγελία το Φλεβάρη σε μια βδομάδα είχε φτάσει Ελλάδα χωρίς τελωνείο κλπ. Τώρα έχει αργήσει πάρα πολύ και υποθέτω ότι θα έχω θέμα με τελωνείο. Το σύνολο της παραγγελίας ήταν 380€. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με το πόσο θα κοστίσει στο σύνολο;

Όταν θα φτάσουν τα δέματα στην Ελλάδα και αν θα μπουν στο τελωνείο, θα σε χρεώσουν τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην αξία CIF που θα βάλει ο τελωνειακός + 15€ τέλος ΕΛΤΑ στο καθένα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παραγγελία πάντως από banggood, από τις 19/9 λέει the item is preadvised. Έρχεται με NL

Το ίδιο κι εμενα φίλε. Παραγγελία 19/9
Μέχρι και πριν λίγο ήταν στο preadvised,τώρα που πήγα να ενημερώσω είδα ότι πήγε στο επόμενο βήμα.

The item is processed at the PostNL sorting center
2017-09-29 12:16
The item is at the PostNL sorting center
2017-09-29 12:16
The item is pre-advised
2017-09-22 01:05

• Like 1

Θέλω να παραγγείλω από το tunedintokyo.com (Αμερική) και τα μεταφορικά είναι 20$ αυτό δεν με πειράζει αλλά μετά εδώ θα πληρώσω τελωνείο; Είναι κάτι μπλούζες και μια τσάντα.

Για αγορες απο iHERB...

Παραγγελια απο αρχες Ιουλίου.

Ειδοποιηση απο τελωνειο 25 Αυγουστου περιπου να παρω αδεια απο Ε.Ο.Φ.

Στελνω τα απαραιτητα εγγραφα...Τιμολογιο,αναλυτικη περιγραφη τι περιεχει το καθε συμπληρωμα,Υπευθυνη δηλωση...Ειμαι απο επαρχια και κοστισε 10 ευρω η κουριερ για την αποστολη...

Στον ΕΟΦ ειχαν φτασει χιλιαδες φακελοι σαν τον δικο μου για εγκριση...

Μετα απο 10 μερες ερχετε αλλη επιστολη απο τελωνειο που μονο με μικα  υπευθυνη δηλωση μπορουσα να κανω τον εκτελωνισμο...

19 σεπτεβριου κατεφθασαν τα πακετα...ειχα συνολικα 3...

Στα οποια ειχα...

15 ευρω εκτελωνιστικα,

και 23% φπα στην τιμη αγορας...

Και ετσι με συμφερει...Αλλα εκαναν τα προιοντα 2,1/2 μηνες να ερθουν...Ελλας το μεγαλειο σου...

Ρε αχρηστοι και αναλγητοι...Οταν ενεργοποιειτε εναν νομο που θα δημιουργησει Χαος βαλτε προσωπικο να δουλεψει...

Αλλα το μονο που σας ενδιαφερει ειναι το παραδακι που θα τσεπωσετε...Τον κοσμο τον εχετε κανονικα γραμμενο...

Οποιος παραγγειλει απο ΙHerb να οπλιστει με υπομονη και υπομονη και υπομονη...Α να εχει και μερικα ευρωπουλα στην καβαντζα...Θα χρειαστουν... :cry: :cry: :cry:

• Like 1

εμενα μου ηρθε επιστολη απο το τελωνειο για να στειλω την υπευθυνη δηλωση. την στελνεις και μεσω email οποτε μηδεν κοστος.

την παρελαβα την παρασκευη, ενω μου ειχε ερθει απο τα μεσα του στεπτεμβρη γιατι χαθηκε η πρωτη ειδοποιηση και μου ηρθε η δευτερη. λεει να στειλω την δηλωση εντος 10 ημερων απο την παραλαβη του φακελου.

θα τη στειλω σκαναρισμενη μεσω email απο δευτερα για να γινει εκτελωνισμος και να παραλαβω.

επιτελους!

Στην ουσία, η ΕΕΤΤ αποδέχεται το νέο τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ (ακόμη και το τέλος παρουσίασης των 3€, ανεξάρτητα αν τα ΕΛΤΑ άλλοτε το εισπράττουν και άλλοτε όχι).

Δε λέει ότι το αποδέχεται αλλά ότι δεν είναι αρμόδια κι ότι τα παράπονα πρέπει να γίνονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων γιατί βαρέθηκαν να τ ακούνε οι ίδιοι:

Η ΕΕΤΤ, ως αποδέκτης σημαντικού αριθμού ερωτημάτων για τα τέλη εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σημειώνεται ότι η ΕΕΤΤ δεν είναι αρμόδια για τον καθορισμό ή τον έλεγχο του ύψους των πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων. Για τα εν λόγω θέματα, αρμόδια είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Και φυσικά αυτά τα 3 ευρώ όπως και τα υπόλοιπα χαράτσια είναι παράλογα. Δε μπορεί σε κάθε πακετάκι του ενός ευρώ να βρίσκουν ευκαιρία να κοπανάνε άλλα 3 επειδή θέλαν να το κοιτάξουν καλά μπας και μπορέσουν να βάλουν κι άλλους φόρους. Αλλά είπαμε πρώτα βγάλαν το ΕΝΦΙΑ μετά χαράτσια στα μικροδέματα μετά χαράτσι στις σακούλες του σουπερμάρκετ μετά θα μπει και χαράτσι άμα έχεις pc. Πρέπει να διαμαρτυρόμαστε παντού μέχρι να βαρεθούν.

Δε λέει ότι το αποδέχεται αλλά ότι δεν είναι αρμόδια κι ότι τα παράπονα πρέπει να γίνονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων γιατί βαρέθηκαν να τ ακούνε οι ίδιοι:

Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.

Το 2011 είχε διαφορετική άποψη για το τέλος παρουσίασης και το έκρινε παράνομο γράφοντας μια ανακοίνωση με βάση την οποία όλοι οι αγοραστές πίστεψαν ότι είναι παράνομο.

Τώρα το κατάπιε και το αποδέχτηκε.

• Like 1

Δε λέει πουθενά ότι το κρίνει νόμιμο. Η ανακοίνωση λέει ότι δε μπορεί να κάνει κάτι για τα παράπονα λόγω αρμοδιότητας και παραπέμπει σε άλλη αρχή. Αυτό δείχνει πως οι συνεχείς διαμαρτυρίες πιάνουν τόπο και πρέπει να γίνουν περισσότερες, όσο κι αν σε κάποιους οι διαμαρτυρίες δεν αρέσουν.

Η προηγούμενη ανακοίνωση αναφέρει κάποιους νόμους που πιθανό να χουν αλλάξει. Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι τώρα δε περνά από το χέρι τους αλλά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων . Όπως και ν έχει και τα πρόστιμα στον ΟΑΣΘ ήταν υποτίθεται νόμιμα κι ας ήταν κάποιος άνεργος αλλά με τους αγώνες κάποιων άλλαξε η κατάσταση, έτσι πρέπει κι εμείς να διαμαρτυρόμαστε συνέχεια μέχρι ν αλλάξει.  Άμα εσύ έχεις λόγους να σ αρέσει η εγκύκλιος ή ο νόμος δικό σου θέμα.

Άμα εσύ έχεις λόγους να σ αρέσει η εγκύκλιος ή ο νόμος δικό σου θέμα.

Παροιμίες που ταιριάζουν στην περίπτωση:

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ...

Όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ...

και άλλες πολλές ...

Αλλά στην περίπτωσή σου ταιριάζει το 

Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...