Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Εγώ αγόρασα μια θήκη για κάρτα μνήμης αξίας $2 (πραγματική αλλά και αναφραφόμενη), και το ταχυδρομείο με χρέωσε 3€ επειδή μπήκε σφραγίδα του τελωνείου!!! Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση (εκτός του να μη δεχτούμε το πακετάκι) Αν θεωρήθηκε ως "δέμα" και όχι ως "επιστολικό ταχυδρομείο εξωτερικού", σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ, νόμιμα εισπράττεται το 3ευρο. Τους κάνεις ερώτηση σε ποια κατηγορία το ενέταξαν και αναλόγως πράττεις. Αν σου πουν ότι είναι επιστολικό ταχυδρομείο, τότε κάνε αίτηση υπό τύπου ένστασης, αναφέροντας το τιμοκατάλογο που πρέπει να λάβουν υπόψη. Αν βέβαια ληφθεί υπόψη το μέγεθος του "δέματος" που περιέχει μόνο μια καρτούλα, ούτε καν ως επιστολή μπορεί να χαρακτηρισθεί... Βασίζονται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των χρηστών/αγοραστών δεν θα μπει σε αυτή την ταλαιπωρία. Ιδίως αν πρέπει να τρέχεις στο τελωνείο (ΕλΒελ) απο όπου έγινε η αρχικη εκτιμηση και επιβολή των φόρων. Συν του ότι καθώς μιλάμε για αγορές απο Κινα οι περισσότεροι πωλητές δεν εκδίδουν αποδείξεις ή τιμολόγια. Ειδικά για ebay το ξεχνάμε. Ακόμα και τα τύπου gearbest και banggood δεν ξέρω κατά πόσο αυτά που ενδέχεται να εκδώσουν ως φορολογικό παραστατικό (γιατί ποτέ δεν μου έχουν συμπεριλάβει κάτι μέσα σε κάποιο δέμα/παραγγελία), αν θα γίνει αποδεκτό ως τέτοιο από τις τελωνειακές αρχές. Στη βάση πάντα ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις ακόμα και μόνος σου ένα μουσαντένιο. Να πάρεις δλδ το αυθεντικό που θα σου έχει στείλει ο πωλητής και την τιμή από 100$ να την κάνεις 30 και να πεις το πηρα σε προσφορά -70%. Δεν έχει ο εφοριακός τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του φορολογικού στοιχείου. Για αυτό στα κυριλέ που έρχονται από σοβαρούς πωλητές εκτός Ευρώπης (πχ Αμαζον ΗΠΑ, διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ κτλ) μαζί με το δέμα έρχονται και όλα τα προβλεπόμενα και νόμιμα παραστατικά, φορτωτικές, declarations, αποδείξεις κτλ. άρα ο τελωνειακός ξερει ότι είναι οριτζιναλ και δεν το μαϊμουδιασε ο χ αγοραστης για να εμφανισει μικρότερη τιμή. Τέλος εναπόκειται πάντα στην τελική κρίση και απόφαση του τελωνειακού αν θα αποδεχτεί τα παραστατικά που θα προσκομμίσεις και δεν μείνει στην αρχική του απόφαση και δασμολόγηση/φορολόγηση. Όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα το βάρος απόδειξης ότι δεν είσαι ελέφαντας πέφτει στο χρήστη/φορολογούμενο και όχι στον εφοριακό να δικαιολόγησει γιατί θεώρησε κατι Α και οχι Β, που το στήριξε και το τεκμηριωσε. Αν και έχουν βγει μερικές αποφάσεις απο το ΣτΕ για φορολογικά θεματάκια (ότι το βάρος της απόδειξης είναι στην πλευρά της φορολογικής διοικησης και οχι του φορολογουμενου) εντούτοις ηταν τελεσιδικες αποφασεις για προσφυγες πολιτων, οι οποιες στη χωρα μας δεν θεωρουνται αυτοματως δικαιο και δεν ενσωματώνονται στη νομοθεσια της χωρας. Κοινως ισχυουν αμεσα για αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθουν ως στοιχείο σε όσους προσφυγουν στο μελλον, αλλα δεν ισχυουν αυτοματα για ολους (οπως θα επρεπε). Είναι μεγάλο ρίσκο να κάνει κάποιος μαϊμουδίσιες αλλαγές, εκτός και αν του αρέσει να παίζει με την φωτιά. Η αλλοίωση στοιχείων εγγράφων με σκοπό την "Εξαπάτηση Κρατικής Αρχής" διώκεται ποινικά με αυστηρές ποινές (χρηματικές και φυλάκισης). Είναι να μην το ψάξουν το θέμα και το βρίσκουν στο τσακ μπαμ. Καλύτερα στις περιπτώσεις που έχουμε πέσει "θύμα" αυθαίρετης δασμολογικής τιμής να προβαίνουμε σε αίτηση αναθεώρησης και το καλύτερο είναι να ζητάμε αντίγραφο του invoice από τον πωλητή καθώς και αντίγραφο κίνησης της κάρτας από το paypal αλλά και θεωρημένη κίνηση της κάρτας από την τράπεζα έκδοσής της, στην οποία να φαίνεται η συγκεκριμένη αγορά. Εν κατακλείδι, πολύ ωραία τα έθεσες αυτά που συμβαίνουν στην έρμη τούτη χώρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Παιδια, διευκρινηστε μου κατι, αν καποιος τα ξερει στα σιγουρα. Το 3ευρω που λετε, το βαζουν απο τα κεντρικα των Ελτα, ή από το τοπικό σας υποκατάστημα οπου βρισκεται ο καθενας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Moderators Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Παιδια, διευκρινηστε μου κατι, αν καποιος τα ξερει στα σιγουρα. Το 3ευρω που λετε, το βαζουν απο τα κεντρικα των Ελτα, ή από το τοπικό σας υποκατάστημα οπου βρισκεται ο καθενας; Όταν ένα δέμα πάει τελωνείο χρεώνεται δε έχει κεντρικά η τοπικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Όταν ένα δέμα πάει τελωνείο χρεώνεται δε έχει κεντρικά η τοπικά Το 3ευρω ειναι του τελωνειου δηλαδη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να αγοράσουμε από το αμερικανικό apple store με ελληνική πιστωτική/χρεωστική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Moderators Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Το 3ευρω ειναι του τελωνειου δηλαδη.Τα 3 ευρώ ειναι για τον "κόπο" των Ελτα να μεταφέρουν το δέμα από το κέντρο διαλογής στο τελωνείο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να αγοράσουμε από το αμερικανικό apple store με ελληνική πιστωτική/χρεωστική; Η πιστώτικη δεν παίζει ρόλο, απλά δεν θα στο στείλουν Ελλάδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Παιδια, διευκρινηστε μου κατι, αν καποιος τα ξερει στα σιγουρα. Το 3ευρω που λετε, το βαζουν απο τα κεντρικα των Ελτα, ή από το τοπικό σας υποκατάστημα οπου βρισκεται ο καθενας; Η πύλη εισόδου των ταχυδρομικών δεμάτων είναι το αεροδρόμιο Αθηνών. Εκεί γίνεται ο έλεγχος των δεμάτων και εκεί επιβάλλονται τόσο ο ΦΠΑ (από τον τελωνειακό) όσο και τα τέλη ΕΛΤΑ (από τον αρμόδιο υπάλληλο). Στη συνέχεια τα δέματα με έξοδα εκτελωνισμού προωθούνται στα γραφεία παραλαβής για την πληρωμή των εξόδων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Η πιστώτικη δεν παίζει ρόλο, απλά δεν θα στο στείλουν Ελλάδα Δεν θα μου το στείλουν Ελλάδα. Θα μου το στείλουν Αμερική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djuan1988 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δεν θα μου το στείλουν Ελλάδα. Θα μου το στείλουν Αμερική. Παίζει ρόλο η πιστωτική. Ναι, μπορείς να αγοράσεις, αλλά εκεί που σου ζητάει χώρα βάλε Γερμανία, δεν έχει επιλογή Ελλάδα. Το έκανα πριν από δύο μήνες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δεν θα μου το στείλουν Ελλάδα. Θα μου το στείλουν Αμερική. Συγγνώμη τοτέ δεν κατάλαβα. Παλιότερα πριν 2 χρόνια+ που το είχα δοκιμάσει νομίζω με άφησε. Στο αγγλικό στα σίγουρα με άφησε τουλάχιστον αλλά αν λένε άνθρωποι με νεότερη εμπειρία ότι δεν γίνεται προφανώς έχει περισσότερη βαρύτητα η γνώμη κάποιου που το προσπάθησε πρόσφατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Curiosity Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Έχει αγοράσει κάποιος πρόσφατα από Iherb; Σύμφωνα με το tracking number της DHL το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα από 10 Ιουλίου. Σε άλλο forum, κάποιος παρέλαβε από iHerb, χωρίς να πληρώσει τίποτα (το χαρτάκι έγραφε επάνω και DHL). http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=35322&page=83&p=1333118&viewfull=1#post1333118 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Την δευτέρα έκανα μια παραγγελία απο banggood ευρωπαική αποθήκη. Και λέει 5-7 εργάσιμες μέρες. Ξέρτε αν την άλλη βδομάδα τα ελτά κάνουν μεταφορές ή αν είναι κλειστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Elmago1925 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δεματάκι εχει φτασει Ελλαδα απο 18/7 και καθεται αεροδρομιο υποτιθεται.Αλλο δεματακι εφτασε 5/8 και σημερα σκαναριστηκε.Και τα 2 απο Gearbest με NL Post.Αντε να βγαλεις ακρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δεματάκι εχει φτασει Ελλαδα απο 18/7 και καθεται αεροδρομιο υποτιθεται.Αλλο δεματακι εφτασε 5/8 και σημερα σκαναριστηκε.Και τα 2 απο Gearbest με NL Post.Αντε να βγαλεις ακρη Τα ιδια και σε εμενα αντιστοιχα. Ειναι να εχεις χρονο και κουραγιο να τους τρεξεις .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις