pavloa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 εγώ πάντως ακόμη δεν έχω καταλάβει πότε θα χρεωθώ 3 ευρώ και πότε 15
toyotats Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 και εγω αυτο δεν εχω καταλαβει , θελω να αγορασω κατι ψιλοπραγματα 10 ευρω. να πληρωσω ενα 3 ευρω δεν με πειραζει , αλλα αν ειναι για 15 ευρω να μην τα παρω.
pavloa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 και εγώ κάτι πραγματάκια θέλω και δεν ξέρω τι γίνετε με το τελωνείο και δεν δίνει κάποιος μια ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα χρεωθώ 3 ευρώ και πότε 15 ..
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Paid και εγώ κάτι πραγματάκια θέλω και δεν ξέρω τι γίνετε με το τελωνείο και δεν δίνει κάποιος μια ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα χρεωθώ 3 ευρώ και πότε 15 .. Τα 15 ευρώ θα τα χρεωθείς όταν θα υπάρξει "πράξη" εκτελωνισμού, δηλαδή εάν το τελωνείο αποφασίσει ότι το δέμα σου πρέπει να εκτελωνισθεί και να μπει ΦΠΑ. Εάν το δέμα σου χαρακτηρισθεί "τελωνειακώς ελεύθερο" θα χρεωθείς με 3 ευρώ των ΕΛΤΑ. Αυτά για τα χαρακτηρισθέντα ως "δέματα" . Για το επιστολικό ταχυδρομείο εφόσον δεν υπάρξει πράξη εκτελωνισμού (ΦΠΑ) τότε δεν εισπράττεται το 3ευρω...
pavloa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Τα 15 ευρώ θα τα χρεωθείς όταν θα υπάρξει "πράξη" εκτελωνισμού, δηλαδή εάν το τελωνείο αποφασίσει ότι το δέμα σου πρέπει να εκτελωνισθεί και να μπει ΦΠΑ. Εάν το δέμα σου χαρακτηρισθεί "τελωνειακώς ελεύθερο" θα χρεωθείς με 3 ευρώ των ΕΛΤΑ. Αυτά για τα χαρακτηρισθέντα ως "δέματα" . Για το επιστολικό ταχυδρομείο εφόσον δεν υπάρξει πράξη εκτελωνισμού (ΦΠΑ) τότε δεν εισπράττεται το 3ευρω... Δηλαδή αγοράζω κάτι 5 ευρώ και μπορεί να το περάσουν τελωνείο και να δωσω αλλα 15 ευρώ για κατι που εκανε 5 ευρώ?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δηλαδή αγοράζω κάτι 5 ευρώ και μπορεί να το περάσουν τελωνείο και να δωσω αλλα 15 ευρώ για κατι που εκανε 5 ευρώ? ναι αν θεωρησουν οτι κανει πανω απο 22 υπαρχει αυτη η περιπτωση
pavloa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Καταλαβα .οτι να ναι με λιγα λογια.. Δεν αξιζει να το ρισκάρο
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δηλαδή αγοράζω κάτι 5 ευρώ και μπορεί να το περάσουν τελωνείο και να δωσω αλλα 15 ευρώ για κατι που εκανε 5 ευρώ? Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο το τελωνείο να βάλει αυθαίρετα μια τιμή που θα βρει στο net άσχετα πόσο το πλήρωσες εσύ. Γι' αυτό υπάρχει και η αίτηση αναθεώρησης, με την οποία θα πρέπει να δικαιολογήσεις το πραγματικό πληρωθέν ποσό. Αυτό δικαιολογείται είτε από την απόδειξη αγοράς που θα πρέπει να σου στείλει ο πωλητής εάν δεν την έχει εσωκλείσει στο δέμα και δεν την είδαν οι υπάλληλοι, είτε από τα δικαιολογητικά που θα σου ζητήσει το τελωνείο μετά την αίτησή σου. Απ' ότι είδα τα τέλη αναθεώρησης δασμών έχουν ανασταλεί από τα ΕΛΤΑ και έτσι μπορείς να την κάνεις αδαπάνως.
Kastrom Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Απ' ότι είδα τα τέλη αναθεώρησης δασμών έχουν ανασταλεί από τα ΕΛΤΑ και έτσι μπορείς να την κάνεις αδαπάνως. Ας τους στείλει κάποιος ενα email να ξέρουμε ότι σίγουρα έχουν καταργηθεί τα τέλη αναθεώρησης δασμών!
jkoukos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Και γιατί δεν το κάνεις εσύ; Ο επίσημος τιμοκατάλογος αναφέρει ρητά ότι αναστέλλεται το υπόψη τέλος. 1
Sebu Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Βασίζονται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των χρηστών/αγοραστών δεν θα μπει σε αυτή την ταλαιπωρία. Ιδίως αν πρέπει να τρέχεις στο τελωνείο (ΕλΒελ) απο όπου έγινε η αρχικη εκτιμηση και επιβολή των φόρων. Συν του ότι καθώς μιλάμε για αγορές απο Κινα οι περισσότεροι πωλητές δεν εκδίδουν αποδείξεις ή τιμολόγια. Ειδικά για ebay το ξεχνάμε. Ακόμα και τα τύπου gearbest και banggood δεν ξέρω κατά πόσο αυτά που ενδέχεται να εκδώσουν ως φορολογικό παραστατικό (γιατί ποτέ δεν μου έχουν συμπεριλάβει κάτι μέσα σε κάποιο δέμα/παραγγελία), αν θα γίνει αποδεκτό ως τέτοιο από τις τελωνειακές αρχές. Στη βάση πάντα ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις ακόμα και μόνος σου ένα μουσαντένιο. Να πάρεις δλδ το αυθεντικό που θα σου έχει στείλει ο πωλητής και την τιμή από 100$ να την κάνεις 30 και να πεις το πηρα σε προσφορά -70%. Δεν έχει ο εφοριακός τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του φορολογικού στοιχείου. Για αυτό στα κυριλέ που έρχονται από σοβαρούς πωλητές εκτός Ευρώπης (πχ Αμαζον ΗΠΑ, διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ κτλ) μαζί με το δέμα έρχονται και όλα τα προβλεπόμενα και νόμιμα παραστατικά, φορτωτικές, declarations, αποδείξεις κτλ. άρα ο τελωνειακός ξερει ότι είναι οριτζιναλ και δεν το μαϊμουδιασε ο χ αγοραστης για να εμφανισει μικρότερη τιμή. Τέλος εναπόκειται πάντα στην τελική κρίση και απόφαση του τελωνειακού αν θα αποδεχτεί τα παραστατικά που θα προσκομμίσεις και δεν μείνει στην αρχική του απόφαση και δασμολόγηση/φορολόγηση. Όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα το βάρος απόδειξης ότι δεν είσαι ελέφαντας πέφτει στο χρήστη/φορολογούμενο και όχι στον εφοριακό να δικαιολόγησει γιατί θεώρησε κατι Α και οχι Β, που το στήριξε και το τεκμηριωσε. Αν και έχουν βγει μερικές αποφάσεις απο το ΣτΕ για φορολογικά θεματάκια (ότι το βάρος της απόδειξης είναι στην πλευρά της φορολογικής διοικησης και οχι του φορολογουμενου) εντούτοις ηταν τελεσιδικες αποφασεις για προσφυγες πολιτων, οι οποιες στη χωρα μας δεν θεωρουνται αυτοματως δικαιο και δεν ενσωματώνονται στη νομοθεσια της χωρας. Κοινως ισχυουν αμεσα για αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθουν ως στοιχείο σε όσους προσφυγουν στο μελλον, αλλα δεν ισχυουν αυτοματα για ολους (οπως θα επρεπε).
makfil Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Βασίζονται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των χρηστών/αγοραστών δεν θα μπει σε αυτή την ταλαιπωρία. Ιδίως αν πρέπει να τρέχεις στο τελωνείο (ΕλΒελ) απο όπου έγινε η αρχικη εκτιμηση και επιβολή των φόρων. Συν του ότι καθώς μιλάμε για αγορές απο Κινα οι περισσότεροι πωλητές δεν εκδίδουν αποδείξεις ή τιμολόγια. Ειδικά για ebay το ξεχνάμε. Ακόμα και τα τύπου gearbest και banggood δεν ξέρω κατά πόσο αυτά που ενδέχεται να εκδώσουν ως φορολογικό παραστατικό (γιατί ποτέ δεν μου έχουν συμπεριλάβει κάτι μέσα σε κάποιο δέμα/παραγγελία), αν θα γίνει αποδεκτό ως τέτοιο από τις τελωνειακές αρχές. Στη βάση πάντα ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις ακόμα και μόνος σου ένα μουσαντένιο. Να πάρεις δλδ το αυθεντικό που θα σου έχει στείλει ο πωλητής και την τιμή από 100$ να την κάνεις 30 και να πεις το πηρα σε προσφορά -70%. Δεν έχει ο εφοριακός τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του φορολογικού στοιχείου. Για αυτό στα κυριλέ που έρχονται από σοβαρούς πωλητές εκτός Ευρώπης (πχ Αμαζον ΗΠΑ, διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ κτλ) μαζί με το δέμα έρχονται και όλα τα προβλεπόμενα και νόμιμα παραστατικά, φορτωτικές, declarations, αποδείξεις κτλ. άρα ο τελωνειακός ξερει ότι είναι οριτζιναλ και δεν το μαϊμουδιασε ο χ αγοραστης για να εμφανισει μικρότερη τιμή. Τέλος εναπόκειται πάντα στην τελική κρίση και απόφαση του τελωνειακού αν θα αποδεχτεί τα παραστατικά που θα προσκομμίσεις και δεν μείνει στην αρχική του απόφαση και δασμολόγηση/φορολόγηση. Όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα το βάρος απόδειξης ότι δεν είσαι ελέφαντας πέφτει στο χρήστη/φορολογούμενο και όχι στον εφοριακό να δικαιολόγησει γιατί θεώρησε κατι Α και οχι Β, που το στήριξε και το τεκμηριωσε. Αν και έχουν βγει μερικές αποφάσεις απο το ΣτΕ για φορολογικά θεματάκια (ότι το βάρος της απόδειξης είναι στην πλευρά της φορολογικής διοικησης και οχι του φορολογουμενου) εντούτοις ηταν τελεσιδικες αποφασεις για προσφυγες πολιτων, οι οποιες στη χωρα μας δεν θεωρουνται αυτοματως δικαιο και δεν ενσωματώνονται στη νομοθεσια της χωρας. Κοινως ισχυουν αμεσα για αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθουν ως στοιχείο σε όσους προσφυγουν στο μελλον, αλλα δεν ισχυουν αυτοματα για ολους (οπως θα επρεπε). Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος τη διαδικασία αναδασμολόγησης. Πέρα από το γεγονός ότι (προσωρινά τουλάχιστον) έχει ανασταλεί η είσπραξη του τέλους 10€, η αρμόδια επιτροπή δεν ζητάει απόδειξη ή τιμολόγιο κλπ αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι περισσότεροι πωλητές (κινέζοι και μη) δεν εκδίδουν. Αυτό που χρειάζονται είναι η απόδειξη του paypal ή της κάρτας που πλήρωσε ο παραλήπτης. Θα μου πεις ότι ο έλληνας μπορεί να μαιμουδιάσει την απόδειξη αλλά ο τελωνειακός (και όχι ο εφοριακός) της επιτροπής έχει σαν ατού την τιμή που βρήκε στο διαδίκτυο, και, κυρίως, στο site του πωλητή. Γιαυτό και είναι δύσκολο να τροποποιηθεί η αρχική εκτίμηση της αξίας. Άλλωστε, δεν θυμάμαι να έχουν αναφερθεί στα fora αντίστοιχες περιπτώσεις.
glix Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Αγορα 19/06 , 2 δεματακια αξιας 20$ το καθενα απο allie Ειδα στο χαρτι που αφησε ΕΛΤΑ, τελη τελωνειου +3 ευρω(το καθενα) οταν θα παω να το παραλαβω
bomberb17 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Εγώ αγόρασα μια θήκη για κάρτα μνήμης αξίας $2 (πραγματική αλλά και αναφραφόμενη), και το ταχυδρομείο με χρέωσε 3€ επειδή μπήκε σφραγίδα του τελωνείου!!! Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση (εκτός του να μη δεχτούμε το πακετάκι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις