makfil Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Κατ' αρχάς, είσαι τυχερός που βρήκες πωλητή και μάλιστα στην Αμερική, ο οποίος προσαρμόστηκε εύκολα στις απαιτήσεις σου. Δεύτερον, η αποστολή του δέματος έγινε με το αμερικάνικο ταχυδρομείο και διεκπεραιώθηκε από τα ΕΛΤΑ. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν ώστε η συγκεκριμένη αγορά σου να εξελιχθεί με τον καλλίτερο τρόπο για σένα. 'Εχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις με τρελλές καταστάσεις από πλευράς απαιτήσεων του τελωνειακού, γιαυτό, καλλίτερα, μην το ψάχνεις περισσότερο. Η προσπάθεια σύγκρισης της αγοραπωλησίας εντός συνόρων με την αντίστοιχη με το εξωτερικό και μάλιστα με τρίτες χώρες, που θέλεις να κάνεις, είναι λανθασμένη από την αρχή γιατί δεν συνυπολογίζεις το βασικό παράγοντα που λέγεται νομοθεσία εισαγωγής αντικειμένων από το εξωτερικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Η νομοθεσια εισαγωγης or something, αναφερει δασμο 3,5% (αν δεν εχει αλλαξει αυτο) επι της συνολικης αξιας. Αν ομως εσυ δεν εχεις πληρωσει απολυτως τιποτα -π.χ. αν πραγματικα και ολοφανερα ειναι δωρο, κι οχι brandnew item, με ποιο τροπο θα στοιχειοθετησουν (?), οποιαδηποτε εξτρα οικονομικη απαιτηση? Δεν θα το λυσουμετωρα, απλως τροφη για σκεψη δινω, δε κανω τον δικηγορο εκ του προχειρου.. Το δικηγορο του διαβολου, ισως! Οι τρελες καταστασεις, βεβαιως και ειναι υπαρκτες, μη ξεχναμε παντως και το Μπρεχτικο:"..ειμαι τοσο Αφεντης, οσο μου επιτρεπουν οι δουλοι μου.."Ως προς τους πωλητες, σιγουρα δεν θα ειναι ολοι θετικοι, ουτε μας το χρωστανε αλλωστε,ομως το να εισαι εσυ θετικος βοηθα, οπως και το να φαινεσαι/δειχνεις trustworthy person. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Ρε παίδες Έχουμε κανά φθηνο mail forwarder απο uk? *οχι αυτούς που έχουν το 5400g metric system Thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cinemusic Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Θελω να αγορασω ενα ultrabook απο Αμερικη αξιας 980$ και παρατηρώ πως κατω απο την αξια του προϊόντος και των μεταφορικων υπαρχει τωρα ενα επιπλεον ποσο που ονομαζει import charges ( στην περίπτωση μου αυτο το ποσό ειναι 232$ ) .Τι σημαινει αυτο για μενα;Ειναι προπληρωμή του εκτελωνισμού και αν ναι αυτο σημαίνει κατα την εισαγωγη του προϊόντος στην χωρα μου πως δεν θα μου ζητήσουν επιπλεον χρηματα;Ειναι η πρώτη φορα που θα αγορασω απο Αμερική κατι πιο ακριβο απο τα συνηθισμένα μικροποσα και θα ηθελα να ειμαι σίγουρος πριν προβώ στην αγορα για να μην βρεθώ προ εκπλήξεων και αναγκαστώ να πληρωσω δυο φορες εξοδα εκτελωνισμού. Η αποστολη θα γινει με USPS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Για το θέμα της αγοράς υπολογιστή από την Αμερική, προτείνω να διαβάσεις τις αναρτήσεις του unforgiven από την 3η σελίδα και μετά μέχρι την ανάρτηση που αναφέρει όλα τα έξοδα που πλήρωσε για την εισαγωγή του υπολογιστή. Στην περίπτωσή του, βέβαια, το πρόβλημα ήταν ότι το κατάστημα, από το οποίο ήθελε να αγοράσει, δεν έστελνε στην Ελλάδα, αλλά θα βρεις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για το ερώτημά σου. Σε ότι αφορά στο θέμα των import charges ή fees, θα βρεις πληροφορίες αφενός στα κεφάλαια 1 και 8 του οδηγού και, κατά προτίμηση, στην επικαιροποημένη έκδοση που έχω αναρτήσει στα wiki αφετέρου στις τελευταίες σελίδες του thread Οδηγός αγορών για ebay #2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thephotoshoped Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Να ρωτησω κατι . Σε αγορα απο Amazon υποδηματων - ρουχων κλπ σε περιπτωση που το ρουχο ή το παπουτσι δεν σου κανει ή θελεις να το αλλαξεις αν το γυρισεις πισω στο amazon θα σου κανουν refund; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cinemusic Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Για το θέμα της αγοράς υπολογιστή από την Αμερική, προτείνω να διαβάσεις τις αναρτήσεις του unforgiven από την 3η σελίδα και μετά μέχρι την ανάρτηση που αναφέρει όλα τα έξοδα που πλήρωσε για την εισαγωγή του υπολογιστή. Στην περίπτωσή του, βέβαια, το πρόβλημα ήταν ότι το κατάστημα, από το οποίο ήθελε να αγοράσει, δεν έστελνε στην Ελλάδα, αλλά θα βρεις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για το ερώτημά σου. Σε ότι αφορά στο θέμα των import charges ή fees, θα βρεις πληροφορίες αφενός στα κεφάλαια 1 και 8 του οδηγού και, κατά προτίμηση, στην επικαιροποημένη έκδοση που έχω αναρτήσει στα wiki αφετέρου στις τελευταίες σελίδες του thread Οδηγός αγορών για ebay #2 Τα εχω διαβάσει τα παραπανω και η περίπτωση του unforgiven ειναι διαφορετικη... Δυστυχώς απο οσα εχω διαβασει απο το μεσημέρι που ξεφυλλίζω τις σελιδες του φόρουμ δεν εχω βρει καποιος να καταθέτει ακριβη αποψη αυτου που ρωτω. Και η ερωτηση εχει να κανει με το αν εκτος απο τα Import charges υπαρχει επιπλεον χρέωση απο το τελωνείο της χωρας μας. Αν υπαρχει χρέωση τοτε δεν καταλαβαινω τι πληρώνω με τα Import charges στο ebay . Δεν υποτίθεται πως ειναι προπληρωμή εκτελωνισμού; Το παρακάτω κείμενο είναι απο το λινκ που μου παρέθεσες που και παλι ομως δεν αναφέρει αν η προκαταβολή των import fees εξασφαλίζει την μην ενόχληση απο τους εδω τελώνες. Ακόμη ότι, ο εκτελωνισμός (και το κόστος του) περιλαμβάνεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του παραλήπτη και όχι του προμηθευτή, με την εξαίρεση περιπτώσεων, όπως πχ του αμερικάνικου Amazon που έχει εφαρμόσει την πολιτική της καταβολής από τον αγοραστή ενός προεκτιμώμενου ποσού (import fees), με το οποίο αναλαμβάνει τη διαδικασία εκτελωνισμού του δέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Από τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, προκύπτει ότι, όταν η αποστολή του δέματος γίνεται μέσω courier, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εκτελωνίσει το δέμα με το ποσό που έχει προκαταβληθεί από τον αγοραστή. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση που το δέμα έρχεται μέσω USPS και ο εκτελωνισμός διεκπεραιώνεται από τα ΕΛΤΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cinemusic Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Eκανα ερωτηση στον πωλητη απο το ebay και ουτε αυτος ηξερε αν θα ζητουσαν επιπλεον χρηματα στο τελωνειο της χωρας μου. Αυριο θα παρω τηλεφωνο καποιον εκτελωνιστη μπας και μαθω τιποτα καινουργιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μου ήρθε αντικείμενο, σήμερα, που ειχε φύγει απο τις 3-9-2013...Επ ωπ 13:43 07-Oct-2013 Handed over to Customs GRATHD Customs retention reason : Invoice missing 14:09 16-Oct-2013 Departure from inward office of exchange GRATHD Πόσες ημερες να υπολογίζω οτι θα κανει για να έρθει στην πόρτα μου; Thanks 13:45 18-Oct-2013 Unsuccessful delivery 19002 Reason : Absence of addressee Result : Will attempt delivery on next working day τους γαμας ή δεν τους γαμας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thephotoshoped Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Να ρωτησω κατι . Σε αγορα απο Amazon υποδηματων - ρουχων κλπ σε περιπτωση που το ρουχο ή το παπουτσι δεν σου κανει ή θελεις να το αλλαξεις αν το γυρισεις πισω στο amazon θα σου κανουν refund; Κανεις; ειναι επειγον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 13:45 18-Oct-2013 Unsuccessful delivery 19002 Reason : Absence of addressee Result : Will attempt delivery on next working day τους γαμας ή δεν τους γαμας; Update Άρχισα να ψάχνω το δέμα μου Παίρνω τηλέφωνο στα κεντρικά των ΕΛΤΑ κούριερ και μου λένε πρέπει να εχει κολλήσει στην διανομή Παίρνω την διανομή και με τσαμπουκά μου λένε απο εμάς εχει φύγει στις 17. Πάρε τηλ στο υποκατάστημα της περιοχής σου Παίρνω τηλ στο υποκατάστημα της περιοχής μου και μου λένε οτι εχει δασμους και ειναι στα έλτα της περιοχής μου αλλα αν τους πάρω τηλέφωνο να τους δώσω όνομα επειδη δεν έχουν σύστημα... Παίρνω τηλ τα ΕΛΤΑ την περιοχής μου και μου λένε οτι το δέμα εχει δασμους 35 ευρώ άρα 50 ευρώ!!! Γιατι 50 ευρώ; Επειδη ειναι 15 ευρώ τα τέλη εκτελωνισμού... Και ρωτάω Αν δεν ειχε σταμάτησε στο τελωνείο, πόςα θα πλήρωνα για το δέμα των 99 δολαρίων; Thanks Κανεις; ειναι επειγον. Ναι φυσικά. Να ρωτησω κατι . Σε αγορα απο Amazon υποδηματων - ρουχων κλπ σε περιπτωση που το ρουχο ή το παπουτσι δεν σου κανει ή θελεις να το αλλαξεις αν το γυρισεις πισω στο amazon θα σου κανουν refund; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cinemusic Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Βρισκομαι σε αδιέξοδο. Εχω στείλει μηνύματα σε διάφορους πωλητές από το ebay σχετικα με το θεμα των Import charges μιλησα και με έναν εκτελωνιστή και δυστυχώς μεχρι τωρα δεν εχω βγαλει κατι θετικο. Ο εκτελωνιστής μου λεει πως όπως και να χει θα πληρώσω εκτος από τα Import charges και τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα και μου προτείνει καλυτερα τα κρατικά ταχυδρομεία που η διαδικασία είναι αυτόματη δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω εκτελωνιστή πραγμα που θα με γλιτώσει μαζι με τα χρήματα που παίρνουν καπελο οι κουριερ, περίπου 80 ευρω . Από την άλλη οι πωλητές από το ebay δεν στέλνουν πακετα που η αξια τους ξεπερνα τα 650$ με usps γιατι τα κρατικά τους ταχυδρομεία ασφαλίζουν μονο μεχρι αυτό το ποσο. Φυσικα δεν δέχονται να γραψουν μικροτερο ποσο γιατι ετσι σε περίπτωση που καποιο πακετο χαθει δεν μπορουν να ζητήσουν την ασφαλεια ολου του ποσου αλλα μονο μεχρι τα 650$ Συνεπώς δεν ξερω τι να κανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Από την άλλη οι πωλητές από το ebay δεν στέλνουν πακετα που η αξια τους ξεπερνα τα 650$ με usps γιατι τα κρατικά τους ταχυδρομεία ασφαλίζουν μονο μεχρι αυτό το ποσο. Φυσικα δεν δέχονται να γραψουν μικροτερο ποσο γιατι ετσι σε περίπτωση που καποιο πακετο χαθει δεν μπορουν να ζητήσουν την ασφαλεια ολου του ποσου αλλα μονο μεχρι τα 650$ Συνεπώς δεν ξερω τι να κανω. Ψαχνεις για πωλητη που θα δεχτει -στο φιναλε χρηματα δινεις, δεν στο χαριζουν!- να καλυπτεται μεχρι 650$ της ασφαλειας. Αν δεν βρεθει κανενας...ε τοτε πας για καποιο φθηνοτερο μοντελο, σιγουρα βρισκεις αξιολογα και με 650$ πραγματικη τιμη. Υποψιν οτι, δεν φοβουνται τοσο πολυ μηπως χαθει -το tracking του αλλωστε, ειναι αναλυτικοτατο- οσο μηπως <<χαθει>> δηλαδη κλαπει! Επισης φοβουνται μηπως χτυπηθει-σπασει κ.λπ. κατα τη μεταφορα του, πραγμα οχι κι εντελως απιθανο! Εχω παραλαβει δυστυχως σπασμενα (κι οχι μονο εγω) items και σιγουρα δεν βρισκεται μετα, καμια ακρη με τα εδω Ελτα.... Βεβαιως να επισημανω οτι, σχεδον παντοτε εφταιγε & ο πωλητης, καθως δεν ειχε προσεξει ιδιαιτερως αμπαλαζ πακετου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) @cinemusic 1. Αναφέροντας την περίπτωση του unforgiven, ήθελα να επισημάνω τη βεβαιότητά του ότι η εισαγωγή ενός υπολογιστή από Αμερική δεν υπόκειται σε καταβολή δασμού, παρά τις όποιες αντίθετες απόψεις γράφτηκαν αμέσως μετά το πρώτο του post. Προσωπικά, δεν έχω γνώση του θέματος και δεν το ερεύνησα αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του για να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Εάν, πράγματι, αυτό συμβαίνει, τότε η ανησυχία σου περιορίζεται σημαντικά, αφού θα υπολογίζεις μόνο τον ΦΠΑ και μικροέξοδα. 2. Με βάση τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, οι εταιρείες courier είναι υποχρεωμένες να εκτελωνίσουν το δέμα, με το ποσό που έχει προπληρώσει ο αγοραστής/παραλήπτης. Επομένως, αφού διερευνήσεις το θέμα του δασμού, μπορείς να εκτιμήσεις εάν το ποσό των import charges που σου ζητάει ο πωλητής ανταποκρίνεται στον ΦΠΑ και σε μικροέξοδα, επί της αξίας CIF. Εάν θέλεις, μπορείς να γράψεις το link του ultrabook που θέλεις να αγοράσεις, ώστε να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2013 από makfil 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις