Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισχυεί ακόμα το να βάλει ο πωλητής σε άλλο κουτί αυτό που στέλνει για να φένεται μεταχειρισμένο και να μην περνάει τελωνείο?

Στην τελωνειακή νομοθεσία δεν προβλέπεται εξαίρεση των μεταχειρισμένων από τα έξοδα εκτελωνισμού.

Τσεκαρα δυο παλιοτερες αποστολες παραγγελιων μου απο Αμερικη με usps, και δεν ειχαν περασει τελωνειο....

Τωρα, θα προτεινει καποιος αν οντως βοηθαει να σπασω τις παραγγελιες μου,

αντι να φανει ενα 80δολαρο ενιαιο,

να φανουν δυο ξεχωριστα δεματα 35€=42 δολλαρια και 35€=42 δολλαρια ?

Γιατί εξακολουθείς να συγκρίνεις όσα γινόντουσαν πριν από το 2017 με το τι γίνεται σήμερα.

Άλλαξαν πολλά στα ΕΛΤΑ από το ΔΕΚ 2016 και φάνηκαν τον ΙΟΥΝ 2017.

Το δέμα ή τα 2 δέματα μπορεί είτε να σταματήσουν είτε να μην σταματήσουν στο τελωνείο με πιθανότερο το πρώτο και αυτό δεν έχει σχέση με το σπάσιμο της παραγγελίας.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τσεκαρα δυο παλιοτερες αποστολες παραγγελιων μου απο Αμερικη με usps, και δεν ειχαν περασει τελωνειο....

Τωρα, θα προτεινει καποιος αν οντως βοηθαει να σπασω τις παραγγελιες μου,

αντι να φανει ενα 80δολαρο ενιαιο,

να φανουν δυο ξεχωριστα δεματα 35€=42 δολλαρια και 35€=42 δολλαρια ?

Ασε τι έγινε με προηγούμενα δέματα τώρα τι γίνεται αυτό συζητάμε. Και εγώ θα πάρω δυο δέματα 2χ35€ περίπου από τον ίδιο πωλητή αλλά θα τα κάνω ένα δέμα. Αν τα σπάσεις σε δύο δέματα δεν θα την γλυτώσεις τώρα εκτός τον φπα 24% θα πληρώσεις και 2 φορές το τέλος εκτελώνισης δηλαδή 2χ15€. Οπότε συμφέρει ένα δέμα και θα πληρώσεις 24% φπα και ένα τέλος εκτελώνισης 15€ ... αν είναι με ελτα το δέμα.

Δηλαδη, οπως λες, συμφωνα με οσα ισχυουν τους τελευταιους μηνες, είτε έτσι είτε αλλιως, κατα 99% θα περασει τελωνειο;

Ιδιες πιθανοτητες οτι κι αν επιλεξω;

Στο παρελθον παντως, με usps οτι ειχα παρει, δεν ειχα ποτε προβλημα με τελωνειο.

Βεβαια, ο πωλητης αναφερει τον αλλο τροπο ως ενδεδειγμενο για εκτος ΗΠΑ, αλλα και που να ξερει θα μου πεις, τι συμβαινει σε καθε χωρα.

Η αξια αυτων που θελω ειναι 80 δολλαρια, αλλα ειναι δυο αντικειμενα (x2).

Μαλλον θα το σπασω σε 2 παραγγελιες, 35+35 ευρω (τιμη+μεταφορικα)=70 ευρω=80 δολλαρια,

για να εχω περισσοτερες πιθανοτητες να μην κολλησει στο τελωνειο. Θα βγουν 35ευρες παραγγελιες δηλαδη.

Η ετσι, αλλα καλυτερα αμα μπορει ο ιδιος ο πωλητης να δηλωσει χαμηλη αξια...δηλαδη μιλα του ευγενικα και πες θα μπορουσατε να το δηλωσετε ακομα πιο λιγο. Δηλαδη να λεει 20 το ενα και 20 το αλλο.

Θέλω να κάνω μια αγορα μεσω facebook και ο πωλητής αναφέρει Payment with Paypal F&F.

Αν κάνω την αγορα με αυτόν τον τρόπο είμαι καλυμμένος?

Με Paypal οτι καλυτερο,το dispute παντα υπερ του αγοραστη.

Θέλω να κάνω μια αγορα μεσω facebook και ο πωλητής αναφέρει Payment with Paypal F&F.

Αν κάνω την αγορα με αυτόν τον τρόπο είμαι καλυμμένος?

Όχι , F&F είναι friends&family ,δεν είναι για εμπορικές συναλλαγές.Δεν υπάρχει purchase protection για f&f.

Πες του να σου στείλει κανονικό PayPal invoice να πληρώσεις

Όχι , F&F είναι friends&family ,δεν είναι για εμπορικές συναλλαγές.Δεν υπάρχει buyer protection για f&f.

Πες του να σου στείλει κανονικό PayPal invoice να πληρώσεις

Αν κρατήσει τα λεφτά και δεν σου στείλει τίποτα δεν μπορείς μετά να κάνεις τίποτα αν τον πληρώσεις έτσι.

Απο το προφίλ δεν φένεται να είναι απατεώνας αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιος κρύβεται απο πισω.

Του έστειλα μήνυμα για πληρωμη goods and services αν δεχτει καλως διαφρετικα αντε γεια.

• Moderators

Δεν κατανοώ γιατί τα συστημένα δέματα από Ηνωμένο Βασίλειο αργούν χαρακτηριστικά να έρθουν Ελλάδα. Όποτε παραγγέλνω από amazon.co.uk (πάντα για fulfilled by Prime μιλάω) είναι ευχής έργον αν το δέμα μου έρθει πριν την τρίτη εβδομάδα.

Αντιθέτως, έστειλα συστημένο δέμα από Αθήνα στις 25/07 και στις 28/07 παραδόθηκε Λονδίνο.

Τι παίζει με τη φάση; Τόσο σάπιο είναι το Royal Mail;

Απο το προφίλ δεν φένεται να είναι απατεώνας αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιος κρύβεται απο πισω.

Του έστειλα μήνυμα για πληρωμη goods and services αν δεχτει καλως διαφρετικα αντε γεια.

Μα ο καλός απατεώνας δεν ειναι καλός αν δεν ξέρει να κρύβεται (γενικά μιλώ). 

Δε μας δίνεις το profile και τι θες να αγοράσεις; 

ontopic : ΟΧΙ F&F αλλά μονο κανονικό paypal. Εννοείται δεν ειναι υπηρεσία, γιατί εκεί δεν σε καλύπτει το paypal. 

• Like 1

Δεν κατανοώ γιατί τα συστημένα δέματα από Ηνωμένο Βασίλειο αργούν χαρακτηριστικά να έρθουν Ελλάδα. Όποτε παραγγέλνω από amazon.co.uk (πάντα για fulfilled by Prime μιλάω) είναι ευχής έργον αν το δέμα μου έρθει πριν την τρίτη εβδομάδα.

Αντιθέτως, έστειλα συστημένο δέμα από Αθήνα στις 25/07 και στις 28/07 παραδόθηκε Λονδίνο.

Τι παίζει με τη φάση; Τόσο σάπιο είναι το Royal Mail;

Εμενα ως κατάσταση έφυγε απο το amazon,έφτασε μετα απο 2 μέρες γερμανία,την 4η μέρα έγραφε οτι έφτασε αγγλία και απο προχθές δεν έχει κάποιο update....

Μα ο καλός απατεώνας δεν ειναι καλός αν δεν ξέρει να κρύβεται (γενικά μιλώ). 

Δε μας δίνεις το profile και τι θες να αγοράσεις; 

ontopic : ΟΧΙ F&F αλλά μονο κανονικό paypal. Εννοείται δεν ειναι υπηρεσία, γιατί εκεί δεν σε καλύπτει το paypal.

Ενημερωτικά η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σαν goods and services την δέχτηκε χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά μου την χρέωσε 30 ευρώ παραπάνω γιατί έχει κάποιες κρατήσεις.

Το πακέτο είδη ταξιδεύει για Ελλάδα μου έστειλε και φωτογραφία την απόδειξη πληρωμής με το tracking number.

Προσωπικά πριν προχωρήσω σε οποιαδήποτε αγορα ελέγχω τα πάντα και είναι πολύ επιφυλακτικός.

Βλέπεις εδώ στο forum πολύς κόσμος την πετάει και κάνει αγορές από τα ποιο απίθανα site και μετά τρέχει και δεν φτάνει.

Εσείς που ρωτάτε για Αγγλια. Πλεον τα δεματα απο Αγγλια δεν έρχονται με ΕΛΤΑ... Εγω ελαβα μεσω ACS με μεγαλύτερη καθυστέρηση απο οτι με ΕΛΤΑ. Το πρόβλημα είναι ότι τα καλα μας κουριερ βαζουν και δικο τους tracking number οπότε καποια στιγμη απλα δε μπορείς να το εντοπίσεις με αυτο απο royal mail. Δείτε στο royal mail αν εμφανίζει GLS και μετα βάλτε στη σελιδα της GLS το tracking και θα δείτε ποια εταιρία το παρέλαβε και με τι tracking number. (Ετσι ειχε συμβεί σε μενα)

... αλλά μου την χρέωσε 30 ευρώ παραπάνω γιατί έχει κάποιες κρατήσεις.

Αυτό απαγορευεται απο το paypal. Βέβαια εσύ εισαι ο αγοραστής και κρίνεις αν με το επιπλέον κόστος ειναι ακομα ανταγωνιστικό το προιόν. Σε κάθε περιπτωση τώρα εχεις την προστασία του paypal, ενω με το F&F δεν την είχες. Με'γεια

Αυτό απαγορευεται απο το paypal. Βέβαια εσύ εισαι ο αγοραστής και κρίνεις αν με το επιπλέον κόστος ειναι ακομα ανταγωνιστικό το προιόν. Σε κάθε περιπτωση τώρα εχεις την προστασία του paypal, ενω με το F&F δεν την είχες. Με'γεια

Ήταν κάτι το οποίο έψαχνα πολύ καιρό και ήθελα πάση θυσία να το αποκτησω.

Τα 30 ευρώ δεν τα υπολόγισα καν γιατί το ποσό ήταν αρκετά μεγάλο και ήθελα μια ασφάλεια.

• Like 1

Καλημέρα

Πήρα ένα ηχειάκι από το αγγλικό amazon, με αποστολή deutsche post DHL από Γερμανία και παράδοση εδώ με ΕΛΤΑ. Το αμαζον λέει για 10 Αυγούστου. Παίζει καθυστέρηση ή είναι σίγουρο ότι θα έρθει μέχρι τότε? Τελευταίο:

29/7/2017, 06:31:00 - GERMANY - DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE

Προφανώς δεν λέω για πιθανές απεργίες, πυρηνικούς πολέμους κτλ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...