Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες δωστε τα φωτα σας παρακαλω, για τον καλυτερο χειρισμο μιας αγορας απο εξωτερικο:
^_^
Αγορα = απο Αμερικη/Usa -κατα 99% με Paypal- ενος vintage ραδιοφωνου (ως special δωρο)
αν το δεμα ελεγθει, σιγουρα θα φαινεται παλιο-μεταχειρισμενο [και ισως, δε θα μπορουν να το
λειτουργησουν, λογω 110v] Τι θα επρεπε να ζητησω, απο τον Αμερικανο? Πως ειναι καλυτερο
να το <βαφτισει> ωστε, ει δυνατον, να γλυτωσουμε Φαρισαιους & Τελωνες? Δωρο/Gift? Used/
Μεταχειρισμενο/Επιδιορθωμενο/Για parts
, κατι αλλο? Εαν ζητηθει και η αποδειξη, απο Paypal?
Μπορει με καποιο τροπο, να υπαρχουν 2 αποδειξεις -και να χρησιμοποιηθει η μικροτερη τους?
:ph34r:
Το ποσο, μαζι με τα ταχυδρομικα απο Usa προς Ελλαδα, αναμενεται να ξεπερασει  > 150$.
Αν δεν κανω λαθος, για shipping συνεργαζεται κυριως με Fedex, τι εναλλακτικες υπαρχουν?
Που να μας γλυτωνουν Τελωνειο, αλλα sos να μη φτασει ραδιοφωνο σαραβαλιασμενο εδω...
:shifty:
Edit:
γλυτωσαμε τη Fedex και πηγαμε σε USPS Priority Mail,
αλλα το συνολο με ταχυδρομικα > 150 ευρω... Οποτε??

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Με το edit άλλαξαν πολλά στο θέμα σου γιατί η διαδικασία εκτελωνισμού, μέσω ΕΛΤΑ, όχι μόνο είναι διαφορετική αλλά, το κυριότερο, ξεφεύγει από την κλασική (και αυστηρή) διαδικασία των τελωνειακών υπηρεσιών.

Έχω φέρει από Αμερική ογκώδη και βαριά αντικείμενα παρόμοιας περίπου αξίας, μέσω ΕΛΤΑ, και είτε δεν πλήρωσα τίποτε είτε πλήρωσα 3€. Επομένως, τα περί απόδειξης PayPal ή κάρτας τα ξεχνάς και το μόνο που μπορείς να του ζητήσεις ακόμη είναι να γράψει Used  στο δέμα και να κάνει πολύ καλή συσκευασία.

Φυσικά, αυτές είναι προσωπικές σκέψεις και γνώμες και δεν εξασφαλίζουν την εφαρμογή τους και στην περίπτωσή σου.

========================================================================

Πέρα από το συγκεκριμένο θέμα, και με αφορμή προηγούμενο σχόλιο, θέλω να προσθέσω ότι, όπως έχουν διαπιστώσει όσοι παρακολουθούν, γενικά, τα σχόλια και τα κείμενά μου, συμμετέχω σε όλα τα θέματα και τις συζητήσεις του forum, στα οποία πιστεύω ότι έχω να προσφέρω οτιδήποτε, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου και όχι για να γράψω, απλά, ένα ακόμη μήνυμα, με στόχο να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός τους. Παράλληλα, ακολουθώ την αρχή αφενός να μην ενεργώ εν θερμώ αφετέρου να μην απαντώ σε προκλητικά σχόλια, και μάλιστα με απαράδεκτους υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς, που έχουν μοναδικό στόχο να διαστρεβλώσουν και να απαξιώσουν εμένα, προσωπικά, και τα κείμενά μου.

Για να μην δημιουργούνται, όμως, λανθασμένες εντυπώσεις σε όσους διαβάζουν καλοπροαίρετα αφενός αυτό τον οδηγό αφετέρου τη συζήτηση που γίνεται, διευκρινίζω ότι:

1. το τμήμα της παρ. του κεφαλαίου 4 "Αγορές μέσω PayPal", που παρατέθηκε παραπάνω, από κάποιο μέλος, είναι αποκομμένο (μάλλον συνειδητά ; ) από την πρώτη πρόταση, με την οποία αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο κείμενο. Η πρόταση με την οποία ξεκινάει η παρ. αναφέρει ότι:

"Οι αγορές που γίνονται σε νόμισμα διαφορετικό από το ευρώ, επιβαρύνονται, κατά τη μετατροπή, με έξοδα συναλλάγματος (προμήθεια), δηλαδή το PayPal την ενσωματώνει σε μη προνομιακή ισοτιμία μετατροπής, όπως αναφέρεται στα ψιλά γράμματα (Fees), στην τελευταία σειρά της πρώτης σελίδας".

Κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης, λοιπόν, καταλαβαίνει ότι το υπόλοιπο τμήμα της ίδιας παρ. σχολιάζει και αναφέρεται σε αυτά που γράφονται αποκλειστικά και μόνο στη σελίδα Fees του PayPal και όχι σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα του ή στη μετατροπή σε ευρώ κατά την αγορά ενός αντικειμένου.

2. όπως είναι προφανές, το συγκεκριμένο κείμενο που αναγράφεται στο κεφάλαιο για το PayPal και σχολιάζει τα γραφόμενα στη συγκεκριμένη σελίδα του, δεν έχει καμία σχέση με το Amazon και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναγράφεται και στο κεφάλαιο 1 του οδηγού (Amazon, ebay κλπ).

ΥΓ

Οι ελάχιστοι κακοπροαίρετοι αναγνώστες, χρειάζεται να διαβάζουν με λίγο μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να κατανοήσουν πρώτα ένα κείμενο, πριν το σχολιάσουν.

Καλημερα Makfil, σε ευχαριστω για τη βοηθεια!

με ρωτησε και το εξης:"Just tell me the value (in US dollars) you want me to put on the customs form".
H καλυτερη απαντηση σε αυτο ποια ειναι? Το ραδιοφωνο, μπορει να εκτιμηθει και ως 25-85$, εκτος &
καποιος το αναγαγει σε επιπεδο συλλεκτικης σπανιοτητας (!) / αντικας (!!) οπου ειναι ~60χρονο item :wub:

Υπολόγισε μια αξία τέτοια ώστε με τα μεταφορικά να φτάνει τα $50-60, και μαζί με 1) την αναγραφή Used και 2) την αποστολή με USPS (διαδικασία μέσω ΕΛΤΑ), να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για οποιοδήποτε τέλος.

Μην ξεχάσεις την καλή συσκευασία.

Με το καλό να το παραλάβεις και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις, γιατί κάθε περίπτωση που καταγράφεται εδώ είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει και κάποιους άλλους.

Θα δοκιμασω οπως το λες, με ενδιαφερει να δω: αν θα γινει πιστευτο..!
Με $52 τα ταχυδρομικα του, θελω να δω: αν θα περασει ως value $8 :ph34r:

Εννοειται θα ενημερωσω για εξελιξη => πως κινηθηκε & πως θα μου φτασει!
(προκειται παντως, για αγορα μεταχειρισμενου αντικειμενου, μεταξυ ιδιωτων)

Με $52 μεταφορικά, που δεν το είχες αναφέρει, η συνολική αξία πρέπει να αναθεωρηθεί και να φτάσει γύρω στα $100 τουλάχιστον, κατά την ταπεινή μου άποψη, ώστε να ανταποκρίνεται σε κάποια αληθοφάνεια. Έτσι κι αλλιώς, το δέμα θα έρθει μέσω ΕΛΤΑ, οπότε η διαδικασία είναι διαφορετική.

Και εγω περιμενα, οτι ταχυδρομικα θα ηταν λιγοτερα...τελος παντων, τον εμπιστευομαι!
(αλλωστε, δεν θελω να ρισκαρω αμπαλαζ του αντικειμενου, για να στοιχησει λιγοτερα $)

Σαν αντικειμενο, θα μπορουσε να πουληθει: απο $25 κ' πανω. Αυτο που ανεβαζει
-εντελως υποκειμενικα- την αξια του, ειναι βασικα η παλαιοτητα, οχι η σπανιοτητα,
δεν ειναι το μοναδικο που υπαρχει. Ομως τετοιο δε βρισκεται ευκολα @ Ελλαδα :cry:

Αφού σ΄αρέσει αυτό που αγοράζεις και ο πωλητής προσαρμόζεται στις απαιτήσεις σου, για τον τρόπο αποστολής, πιστεύω ότι τα υπόλοιπα θα εξελιχθούν με τον ίδιο τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@makfil

Πολλάκις έχει φανεί ποιός δεν διαβάζει προσεκτικά τα ποστ και απαντάει ότι να ναι.Σου παραθέτω εύκολα 1-2 περιπτώσεις (για να μην λές και για υπαινιγμούς) από τις τελευταίες δέκα μέρες και μόνο,σε θέματα που συμμετείχες απαντώντας σε άλλους.Θα καταστείς λίγο αναξιόπιστος τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα μετά όμως ε;Και μετά πρέπει να παλεύεις να τα φέρεις τούμπα και να μας πείσεις ότι τα σύννεφα είναι πράσινα ξερω γώ.Όπως έκανες και τώρα δηλαδή,που έκανες τις ευθείες,στροφές και βγήκες εκεί που ήθελες πάλι.Έγραψες τόσα,χωρίς να πείς τίποτα τελικά.Αλλά δεν θα το κάνω (εκτός κι αν το θες βέβαια),γιατί θα ξεφύγουμε και γιατί δεν έχω ανάγκη να επιβεβαιώσω τίποτα σε κανέναν.Αυτό είναι και το μόνο που με παρηγορεί,ότι υπάρχουν αρκετά μέλη εδώ που έχουν την στοιχειώδη αντίληψη και καταλαβαίνουν τί γράφω και κυρίως τί εννοώ.Α,και το ότι τα γραπτά μένουν φυσικά! :-)

Edit:Α,κι επίσης κάτι άλλο.Ξεκινάς να μου απαντάς περιαυτολογώντας;Σίριουσλι;Ξέρεις,δεν είσαι πολιτικός πάνω στο βήμα που πρέπει να πείσει τον "λαό" του για το πόσο "καλός" είναι.Εκτός αν την έχεις δει έτσι τη φάση.

Και για να είμαστε και οντόπικ,επειδή την παράθεση δικών σου αποσπασμάτων για να σε βοηθήσω να καταλάβεις,την χρησιμοποίησες ώς πάτημα για να μην απαντήσεις επί της ουσίας,θα στο κάνω όσο πιο απλό γίνεται,με ένα ναι ή όχι.

1.Μπορούμε να δούμε την ισοτιμία του paypal πριν την αγορά; ΝΑΙ

Αναφέρεται αυτή η δυνατότητα ή ο τρόπος κάπου στον οδηγό; ΟΧΙ

(Αντίθετα,αναφέρεται ότι δεν προσδιορίζεται σαφώς κάπου η ισοτιμία,λες και την κρατάνε κρυφή και  μας κλέβουνε)

2.Υπάρχει σύντομος και εύκολος τρόπος να αλλαχτεί η ρύθμιση μετατροπής στο paypal; ΝΑΙ

Αναφέρεται αυτός πουθενά στον οδηγό; ΟΧΙ

(Αναφέρεται μόνο ο αναλυτικός)

3.Υπάρχει στο amazon μη προνομιακή ισοτιμία και currency converter,ακριβώς όπως στο paypal; ΝΑΙ

Αναφέρεται αυτό κάπου στο αντίστοιχο κεφάλαιο ή (κυρίως) οι διαδικασίες απενεργοποίησής του; ΟΧΙ

(Λες και στο amazon δεν μπορεί να την "πατήσει" κάποιος άπειρος πληρώνοντας κερατιάτικα.Μόνο το paypal είναι "κακό" και χρειάζεται προσοχή; )

4.Τελικά την αναλυτική διαδικασία για το verification code την έγραψε ο zarzonis ή εσύ;Ρητορική ερώτηση αυτή.

Άντε να δώ τώρα μήπως συνεννοηθούμε και πείς σε τί διαφωνείς ή συμφωνείς από αυτά που αρίθμησα.

Επεξ/σία από pedrojay

Απο τις 11 Σεμτεμβρη παραγγελια απο Κινα και αποστολη με hk post και ακομα τιποτα.

Να περιμενω να κλεισει το 40ημερο και να ανοιξω θεμα στην paypal?

Ηδη παμε για 30 ημερες.

Τι προτεινεται?

Η διαδικασία με το κινέζικο ταχυδρομείο έχει καθυστέρηση, που φτάνει το μήνα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το δέμα έρχεται στα χέρια του αγοραστή. Ο λόγος πιστεύω ότι είναι η διαδικασία του να περνάνε τα δέματα από το δικό τους τελωνείο.

Είνα καλό να επικοινωνήσεις με τον πωλητή και να του πεις ότι αφενός δεν έχεις παραλάβει το δέμα αφετέρου προτίθεσαι να ανοίξεις θέμα στο PayPal, για να δεις και την αντίδρασή του.

Makfil,επειδή η απουσία σου (περιμένοντας να ποστάρει κάποιος για να αλλάξει η κουβέντα) ίσως σε αποσυντόνισε,να σου θυμίσω ότι δεν έχεις απαντήσει/σχολιάσει και το ποστ #399.

Σου είχα γράψει και σε προηγούμενο ποστ

Υ.Γ Ποσώς με ενδιαφέρει αν θα τα πάρεις καλοπροαίρετα ή όχι τα παραπάνω.Είναι βάσιμες παρατηρήσεις και το "χρέος" σου είναι να τις αξιολογήσεις/ερευνήσεις και αν συμφωνείς ή διαφωνείς,να το αναφέρεις εδώ και να διορθώσεις/προσθέσεις στον οδηγό ότι είναι αναγκαίο.Για την 4η δεν ισχύει αυτό,μιας και δεν αφορά τον οδηγό.

Εκτός αν μας πείς δημόσια ότι ο οδηγός σου δεν επιδέχεται κριτικής ή διορθώσεων επειδή τον έγραψες εσύ.Ή ίσως ότι μπορεί να σχολιάζει μόνο όποιος σου "χαϊδεύει τα αυτιά" (μάτια εν προκειμένω) και όχι κάποιος άλλος,ασχέτως αν λέει κάτι σωστό ή χρήσιμο.

Επίσης,όταν γράφεις έναν οδηγό,εκτός από τη "δόξα" (ξέρω την αγάπη σου για τα likes και πώς τα μετράς ένα-ένα) έχει και "ευθύνες" και κριτική ενίοτε.Το πρώτο το διαφημίζεις μια χαρά,το άλλο το κρύβεις κάτω από το χαλάκι...

@pedrojay

φίλε έχεις έρχισει να γίνεσαι πολύ ενοχλητικός. Όπως βλέπεις δεν σου δίνει κανένας σημασία.

Ο άνθρωπος έκατσε και εγραψε ένα κειμενο καλώς ή κακώς με τα όποια λαθη του και τις οποιες διορθώςσεις που έκανε στην πορεία.

Αυτό το συγκεκριμένο κείμενο βοήθησε πολύ κόσμο και εμένα να καταλάβουμαι πως γινονται κάποια πράγματα.

Εσύ τι ρόλο βαράς κάθε λιγο και λιγάκι και ποστάρεις και ζητάς εξηγήσεις απο τον makfil δεν μπορώ να καταλάβω.

Το είπες μία, το είπες δύο...ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ.

Δεν είναι υποχρεωμένος να σου απανταει οταν γραφεις με αυτον τον τόνο και σιγουρα δεν θα του πεις εσυ τι θα γραψει και τι θα διορθωσει στο δικο του thread.

Τις διαβασαμε τις παρατηρησεις σου και πολυ σωστες οι διορθωσεις σου, αλλα μεχρι εκει αρκει. 

Πήγαινε ανοιξε ένα δικό σου θέμα με τίτλο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ MAKFIL ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και κατσε και γραψτο.

• Like 1

@jks

Σεβαστή η γνώμη σου.Σε κάποια θέματα έχεις δίκιο (άλλωστε δεν προσπάθησα ποτέ να εκμηδενίσω τα πάντα,εστιάζω σε συγκεκριμένα θέματα/συμπεριφορές) και σε άλλα έχεις άδικο.Οπότε σεβάσου κι εσύ τη δική μου.

Και πίστεψέ με,μόνο κουραστικός δεν θέλω να γίνομαι,μακάρι να μην χρειαζόταν καν να ποστάρω σε αυτό το θέμα.Αλλά βλέπεις δεν εξαρτάται μόνο από μένα,θα μπορούσε πολύ απλά ο makfil να λάβει υπόψιν του όσα του γράφω από την αρχή (μιας που συμφωνείς ότι είναι σωστά) και να ήταν όλα καλά.Δεν θα ωφεληθώ εγώ προσωπικά άλλωστε,αλλά εσείς όπως λές που θα μάθετε δυό πραγματάκια παραπάνω ή σωστότερα από όσα μάθατε,και εν τέλει και ο ίδιος που θα έχει έναν ακόμα πιο πλήρη και σωστό οδηγό.Αντ' αυτού προσπαθεί να με αντικρούσει χωρίς λόγο στα εύκολα ή να αποφύγει την κουβέντα όταν δυσκολέψει.Άρα μάλλον το τραβάει λίγο κι αυτός,εγωισμός βλέπεις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...