Antretng Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Τέτοια αγωνία και τόσος κόπος και χρόνος με αλεπάλληλα posts για 7,5€ (ούτε καν, για τη διαφορά από τα 3€ που έχει εδώ); Φτωχύναμε όλοι ρε παιδιά αλλά νομίζω κάπου χάσαμε και το μέτρο εντελώς... Ήταν τόσο φοβερό να το πάρεις τελικά, ή ακόμα κι αν δεν το έκανες θα καθόταν να σε "μαυρίσει" νομίζεις ο άλλος γιατί δεν του αγόρασες το καλωδιάκι των 7€; Δεχομαι καποια κριτικη τωρα ή μου φαινεται; Καμια αγωνια ή κοπο δεν ειχα (2-3 μηνυματα γραφτηκαν)... αλλα γιατι να χω αναμονη 1+ μηνα για κατι που επαιρνα αμεσα ελλαδα με λιγοτερο απο μιση τιμη και θα ημουν και σιγουρος οτι ειναι οκ και οχι καποιο αγνωστου ποιοτητας καλωδιο; Επιπλεον ebay καπου 0.5 ευρω το βρισκεις... εαν εσυ αγοραζες κατι που εκανε 0.5 ευρω με 7.5 ευρω πως θα ενιωθες; Αλλωστε που ξερεις την οικονομικη κατασταση του αλλου; Δεν λεω οτι θα μου ελειπαν αλλα δεν μου περισσευουν κιολας για δευτερα καλωδιακια... χωρια αυτος που γενικα "εχει" αγοραζει απο ελλαδα και οχι απο ebay. Οποτε καλο ειναι να μην κανουμε κριτικη... ουτε σε ενοχλησα σε κατι. Και εστω οτι εμενα ηταν ανουσιο το ολο post και μαλιστα το ευχαριστηριο που εβαλα στο τελος... εσυ γιατι απαντας στο ανουσιο; Τι ακριβως νομιζεις οτι προσφερες με αυτο που εγραψες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δεχομαι καποια κριτικη τωρα ή μου φαινεται; Όχι καθόλου δεν σου φαίνεται. Σαφώς και δέχεσαι κριτική. Όχι γιατί με νοιάζει τι κάνεις (ο καθένας πορεύεται όπως σκέφτεται και με τα δικά του δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να δίνει λόγο σε κανέναν), αλλά επειδή ανάμεσα στις γενικά χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το θέμα "Αγορές από το εξωτερικό", κάθε λίγο και λιγάκι παρεμβάλλεται και κάποιο όχι τόσο χρήσιμο ποστ και όχι τόσο εντός θέματος, το οποίο καταλήγει να εξελίσσεται σε συζήτηση ολόκληρη. Και χανουμε χρόνο να φιλτράρουμε τα επουσιώδη από τα ουσιώδη τελικά. Ε και κάποιοι αποτιμούμε το χρόνο μας λίγο ακριβότερα από κάποιους άλλους, οπότε είναι κρίμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antretng Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Όχι καθόλου δεν σου φαίνεται. Σαφώς και δέχεσαι κριτική. Όχι γιατί με νοιάζει τι κάνεις (ο καθένας πορεύεται όπως σκέφτεται και με τα δικά του δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να δίνει λόγο σε κανέναν), αλλά επειδή ανάμεσα στις γενικά χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το θέμα "Αγορές από το εξωτερικό", κάθε λίγο και λιγάκι παρεμβάλλεται και κάποιο όχι τόσο χρήσιμο ποστ και όχι τόσο εντός θέματος, το οποίο καταλήγει να εξελίσσεται σε συζήτηση ολόκληρη. Και χανουμε χρόνο να φιλτράρουμε τα επουσιώδη από τα ουσιώδη τελικά. Ε και κάποιοι αποτιμούμε το χρόνο μας λίγο ακριβότερα από κάποιους άλλους, οπότε είναι κρίμα... Οποτε ειπες εσυ να κανεις ενα ακομα πιο "ανουσιο" ποστ και να το γεμιζεις με offtopic ενα θεμα προσβαλλοντας ενα αλλο μελος του forum. Ωραιος! Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα η ερωτηση εξελιχθηκε σε συζητηση επειδη εσυ εκανες quote το τελευταιο ευχαριστηριο μηνυμα μου οπου με κριτικαρεις Απορια, απο ποσα χρηματα και πανω θεωρειται ουσιωδες ενα μηνυμα; Ουτε offtopic ημουν ουτε τιποτα... Ρωτησα κατι για το οποιο δεν γνωριζα που ενδεχομενως να μου χρειαστει και στο μελλον. Που ειναι το κακο; Ή μηπως θα πρεπει να παρω την εγκριση του theopan πριν κανω μια ερωτηση; Τι εισαι εσυ εδω μεσα και με "μαλωνεις"; Επειδη εχω και αλλες δουλειες σε παρακαλω μην με ξανακανεις quote και αν στραβοξυπνησες παρακαλω να ξεσπασεις αλλου. Ευχαριστω. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2017 από Antretng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 ή ακόμα κι αν δεν το έκανες θα καθόταν να σε "μαυρίσει" νομίζεις ο άλλος γιατί δεν του αγόρασες το καλωδιάκι των 7€; με ενα μαυρισμα δεν παθαινει τιποτα. θελει πολλα για να επιφερει κυρωσεις. απλα θα επαιρνε πισω τα fees για το relisting. συνηθως ομως σε αγγελιες πουλανε πολλα και βαζουν more than 10 available οποτε δεν εχει να πληρωσει fees για relisting εξαιτιας της ακυρωσης. απλα εχει ενα εικονικο sold επειδη εχω αγορασει κατι με commit to buy χωρις να τον πληρωσω και χωρις να μου κανει μαυρισμα για unpaid item και ουτε cancel order γιατι υπαρχει ενα χρονικο διαστημα απλα για να μου φυγει το unpaid πατησα οτι πληρωσα και καλα και αφησα θετικο feedback στον πωλητη. δεν τον πειραξε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 To ποστάρω εδώ γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει ξεχωριστώ thread μόνο για το άμαζον. Έχω διαπιστώσει τον τελευταίο μήνα περίπου ότι πολλά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη απο κει που το Αμαζον τα έστελνε κανονικά Ελλάδα (γιατί είχα αγοράσει κιόλας κατα καιρούς με πρόσφατα λίγο πριν τα Χριστούγεννα) τώρα πλέον μου βγάζει "This item does not ship to Greece" παρόλο που ο πωλητής και αποστολέας είναι το ίδιο το Αμαζον Αγγλίας. Λέτε να έχει παίξει καμία κόμπλα λόγω Brexit και αρχίζουν σιγά σιγά να κόβουν τις αποστολές συγκεκριμένων προιοντων στην ΕΕ?? Παραδείγματα: https://www.amazon.co.uk/dp/B01DAZPCSQ?psc=1 https://www.amazon.co.uk/NETGEAR-GS205-100UKS-Gigabit-Ethernet-Desktop/dp/B00AWM7PKO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1491300144&sr=8-1&keywords=NETGEAR%2BGS205-100UKS%2B5%2BPort%2BGigabit%2BEthernet%2BDesktop%2BSwitch&th=1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Εκτός από την επιστολή της πρωθυπουργού, που στάλθηκε την προηγούμενη βδομάδα στην ΕΕ, καμία άλλη ενέργεια ή διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει για το Brexit και, επομένως, δεν έχει αλλάξει τίποτε στις σχέσεις Αγγλίας και ΕΕ. Αυτά που έχεις βάλει σε link ανήκουν μάλλον σε ομάδες που στέλνονται σε συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μιλησα λιγο και με το Αμαζον και μου αρχισαν τις γνωστες τυποποιημενες μπουρδολογιες του στυλ οτι καποια προιοντα δεν τα στελνουμε σε ολες τις χωρες της ΕΕ λογω επικινδυνων υλικων κτλ. Οταν τους ειπα οτι μεχρι πριν 3 μηνες τα εστελναν τα ιδια προιοντα κανονικα Ελλαδα, αρχισαν το τροπαριο για δηθεν περιορισμους στις αποθηκες, τα logistics και τους προμηθευτες. Οταν ξαναρωτησα τι μπορει πιθανον να αλλαξε σε 3 μηνες και πχ η TpLink αποφασισε να απαγορευσει την πωληση προιοντων στην Ελλαδα ή η Netgear μου απαντησαν οτι θα προωθησουν το ερωτημα στα αρμοδια τμηματα για διευρευνηση και επισημη απαντηση. Κοινως Καϊρο. Δεν μπορω να φανταστω οτι η TpLink ή η Netgear (οι εισαγωγεις τους δλδ στην Ελλαδα) εχαναν λεφτα απο οσους αγοραζαν απο το εξωτερικο και συμφωνησαν με τις μαμα εταιρειες να μην γινονται πωλησεις απο μεγαλους retailers του εξωτερικου Ελλαδα προκειμενουν αυτοι να αυξησουν την εδω πιτα τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ziaba Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 έχω κάνει επιστροφή στο γερμανικό άμαζον ένα ρόλοι και ζήτησα τα λεφτά πίσω ... το ρόλοι το χουν παραλάβει (βάση του αριθμού παρακολούθησής) χθες το πρωί και ακόμα τπτ... σε πόσες μέρες θα γίνει δέκτη η επιστροφή για να ξέρω ότι όντως θα μου επιστρέψουν τα χρήματά κτλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μιλησα λιγο και με το Αμαζον και μου αρχισαν τις γνωστες τυποποιημενες μπουρδολογιες του στυλ οτι καποια προιοντα δεν τα στελνουμε σε ολες τις χωρες της ΕΕ λογω επικινδυνων υλικων κτλ. Οταν τους ειπα οτι μεχρι πριν 3 μηνες τα εστελναν τα ιδια προιοντα κανονικα Ελλαδα, αρχισαν το τροπαριο για δηθεν περιορισμους στις αποθηκες, τα logistics και τους προμηθευτες. Οταν ξαναρωτησα τι μπορει πιθανον να αλλαξε σε 3 μηνες και πχ η TpLink αποφασισε να απαγορευσει την πωληση προιοντων στην Ελλαδα ή η Netgear μου απαντησαν οτι θα προωθησουν το ερωτημα στα αρμοδια τμηματα για διευρευνηση και επισημη απαντηση. Κοινως Καϊρο. Δεν μπορω να φανταστω οτι η TpLink ή η Netgear (οι εισαγωγεις τους δλδ στην Ελλαδα) εχαναν λεφτα απο οσους αγοραζαν απο το εξωτερικο και συμφωνησαν με τις μαμα εταιρειες να μην γινονται πωλησεις απο μεγαλους retailers του εξωτερικου Ελλαδα προκειμενουν αυτοι να αυξησουν την εδω πιτα τους. Ποτέ μη λές ποτέ Μην ξεχνάς το Χριστουγεννιάτικο σαφάρι κινητών απο Κίνα .... τυχαίο; Δεν νομίζω. Ενταξει η νομοθεσία υπήρχε και πιο πριν αλλά δεν εφαρμοζόταν και ξαφνικά απο Νοέμβριο έως Φεβρουάριο έγινε στα Τελωνεία χαμός.... Τώρα χαλαρά και πάλι....χθες γνωστός παρέλαβε κινητό απο Κίνα δίχως τελωνειακό έλεγχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Ποτέ μη λές ποτέ Μην ξεχνάς το Χριστουγεννιάτικο σαφάρι κινητών απο Κίνα .... τυχαίο; Δεν νομίζω. Ενταξει η νομοθεσία υπήρχε και πιο πριν αλλά δεν εφαρμοζόταν και ξαφνικά απο Νοέμβριο έως Φεβρουάριο έγινε στα Τελωνεία χαμός.... Τώρα χαλαρά και πάλι....χθες γνωστός παρέλαβε κινητό απο Κίνα δίχως τελωνειακό έλεγχο Σήμερα ολοκλήρωσα, για στατιστικούς λόγους, την καταγραφή των δεμάτων που πέρασαν από το τελωνείο και αναφέρθηκαν σε σχετικό νήμα άλλου forum (δεν πρόκειται να το ξανακάνω, όμως). Μπορεί το δείγμα να είναι σχετικά μικρό αλλά δίνει στοιχεία για το ποια δέματα σταματούν οι τελωνειακοί, αν χαλάρωσαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Αθήνα και τη Θεσ/νίκη κλπ. Σε πληροφορώ ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και τα δέματα που σταματάνε είναι, κυρίως, αυτά που έχουν κινητά (στη μεγάλη πλειοψηφία Xiaomi αλλά και άλλων εταιρειών). Φυσικά, περνάνε και αρκετά χωρίς έλεγχο και χωρίς έξοδα. Περισσότερα, όταν ανεβάσω τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Ποτέ μη λές ποτέ Μην ξεχνάς το Χριστουγεννιάτικο σαφάρι κινητών απο Κίνα .... τυχαίο; Δεν νομίζω. Ενταξει η νομοθεσία υπήρχε και πιο πριν αλλά δεν εφαρμοζόταν και ξαφνικά απο Νοέμβριο έως Φεβρουάριο έγινε στα Τελωνεία χαμός.... Τώρα χαλαρά και πάλι....χθες γνωστός παρέλαβε κινητό απο Κίνα δίχως τελωνειακό έλεγχο Οταν λεω εξωτερικο εννοω απο Ευρωπαικη Ενωση που ειναι ελευθερη ζωνη εμποριου χωρις δασμους, τελη και επιπροσθετους φορους. Δεν επιβαρυνεται δλδ η Infoquest Ελλαδος γιατι παραγγέλνουμε Xiaomi απο Κινα. Αν το παραγγέλνουμε απο το Χ,Ψ Αμαζον Αγγλίας, Γερμανιας κτλ γιατι το βρισκουμε φθηνοτερο κατα πχ 30-40% γιατι να το απαγορεψει η παραγωγος εταιρεια στην αγορα της Ευρωπης? Ελευθερη ζωνη εμποριου δεν ειναι η ΕΕ? Δεν εχει υλοποιηθει το Brexit ακόμα. Και τεχνικες shadow pricing και dumping δεν βρισκουν εφαρμογη σε ενιαιες ελευθερες αγορες και ζωνες εμποριου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 τεχνικες shadow pricing και dumping βρίσκεις ακομα και σε μικρές τοπικές αγορες και δεν είναι αντίθετο στο ελευθερο εμποριο της ΕΕ. Αλλο το ένα και αλλο το αλλο. Το ελευθερο εμποριο μεταξύ ΕΕ το ορίζει το κρατος και δεν επιβάλει εμποδια. Πχ. να απαγορεύσει την εισαγωγή ελαιολάδου (ή να επιβαλει εξωφρενικους φόρους στα εισαγόμενα) για να επιβάλει την ελληνική παραγωγή. Αυτό εχει μειωθεί με την ελευθερη διακίνηση (υπάρχουν εξαιρέσεις). Απο εκεί και πέρα η κάθε εταιρία μπορει να προκαθορίσει όρια για εμπορικους λόγους. Παραδειγμα. Πάω εγω (εστω εταιρεία Α) στην tp link και υπογράφω ένα δεσμευτικό συμβόλαιο για αγορά μεγαλου αριθμου προιόντων αλλά απαιτώ απο την tplink να μου δώσει μεγαλη έκπτωση συν περιορισμό απο διακινήσεις απο αλλες χώρες. Σου λεει λοιπον η tplink. Απο την Α εχω εξασφαλισμένο εισοδημα 1 μυριου συσκευών, ενω απο τα παραλληλα κανάλια θα πουλήσω το πολύ 100.000 κομμάτια και αυτο υπο συνθήκες ανταγωνισμου, τι με συμφέρει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbouros Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 έχω κάνει επιστροφή στο γερμανικό άμαζον ένα ρόλοι και ζήτησα τα λεφτά πίσω ... το ρόλοι το χουν παραλάβει (βάση του αριθμού παρακολούθησής) χθες το πρωί και ακόμα τπτ... σε πόσες μέρες θα γίνει δέκτη η επιστροφή για να ξέρω ότι όντως θα μου επιστρέψουν τα χρήματά κτλ? Από τη στιγμή που θα το παραλάβουν είναι 3-7 εργάσιμες για να γίνει το refund και πολλές ακόμα για να φανεί στην κάρτα σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ziaba Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Από τη στιγμή που θα το παραλάβουν είναι 3-7 εργάσιμες για να γίνει το refund και πολλές ακόμα για να φανεί στην κάρτα σου. δηλ για να εμφανιστούν τα λεφτά στον λογαριασμό πόσες μέρες μπορεί να περάσουν από την ήμερα που θα γίνει η επιστροφή χρημάτων απ αυτούς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbouros Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Το σύνηθες είναι 1-2 βδομάδες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις