BloodDonor89 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα, πρωτο απ ολα συγχαρητιρια για το κειμενο και για ολους οσους εχουν συμβαλει στο να γινει ο απολυτος οδηγος για αγορα απο εξωτερικο. Επειδη εδω συζητατε και θεματα περαν απο αγορες και θεματα τραπεζων και συγκεκριμενα για συναλλαγες προς αλλες χωρες μεσω ιντερνετ. Αυτο που θελα να επισημανω ειναι πως η eurobank πλεον χρεωνει 1.5 ευρω για καθε μετατροπη συναλλαγματος. Την πατησα πολυ ασχημα προ ημερων καθως διαβαζα οτι ειναι καλυτερα η μετατροπη να γινεται απο την τραπεζα μας απ οτι αυτη του paypal. Δεν το εψαξα πολυ και ετσι χρεωθηκα τα ακολουθα ποσα: Εδω σας παραθετω και το τιμολογιο προμηθειων της eurobank και εικονα για να μην ψαχνεται. Δεν ξερω αν κρατα μονο το 1.5 ευρω η και καποιο ποσοστο επι του ποσου πληρωμης. Μετα που ρωτησα σε αλλο site μου ειπαν οτι αυτο που διαβαζα οτι συμφερει την μετατροπη να την κανει η τραπεζα αφορα μονο σε μεγαλα ποσα. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Καπου εδω θα θελα να υποβαλω και γω την ερωτηση μου Εχω χρεωστικη της πειραιως ποσο ποσοστο κρατα κι αν εχει επιπλεον χρεωση οπως αυτη της eurobank (το 1,5 ευρω δηλαδη που χρεωθηκα). Για να δω τι με συμφερει τελικα. Η καταργω τις αγορες μεσω χρεωστικης eurobank η μενω οπως ειμαι με την μονη διαφορα την μετατροπη να την κανει το paypal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Ξεκινώντας από την προμήθεια στις αγορές σε συνάλλαγμα, αυτή είναι 2% επί του ποσού και αναγράφεται στο link της Eurobank (στην αρχή της 5ης σελίδας) στο κεφάλαιο 6 του οδηγού και εφαρμόστηκε από 17/9/2012. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που ξεκίνησα να γράφω τον οδηγό. Στο ίδιο κεφάλαιο αναφέρονται οι αντίστοιχες προμήθειες και άλλων τραπεζών και τα links τους. Το 1,50€ που αναφέρεις είναι η προμήθεια για τη μετατροπή συναλλάγματος (τραπεζογραμματίων) και όχι για αγορές σε συνάλλαγμα. Έχει αποδειχθεί ότι συμφέρει να αγοράζουμε στο νόμισμα της χώρας από την οποία αγοράζουμε και τη μετατροπή να την κάνει η τράπεζά μας, με βάση την ισοτιμία των οργανισμών (Visa/MasterCard) που έχουν εκδώσει την κάρτα μας γιατί η ισοτιμία του PayPal, Amazon κλπ είναι χειρότερη για τον αγοραστή. Σε μικρά ποσά η διαφορά είναι μικρή αλλά σε μεγάλα και στο σύνολο των αγορών ενός χρόνου η διαφορά είναι σημαντική. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 εμενα παντως με την προπληρωμενη της eurobank, εχω δει οτι για εξοδα συναλλαγματος κραταει 1,3% επι του ποσου. στις 17/11/2012 που αγορασα κατι απο το site της franklin and marshall ομως, δεν κρατησε τιποτα. μηπως το 2012 δεν κραταγε και το 2013 κραταει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BloodDonor89 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη για μενα που κανω συνολικα το πολυ 6-7 αγορες το χρονο με μεγαλυτερο ποσο τα 15-20 ευρω δεν με συμφερει να κανει την μετατροπη η τραπεζα σωστα; Ασχετως αν κρατα για την χρεωση συναλλαγης 1,5 ευρω. το κερδος δεν ειναι παραπανω του 1 ευρω. Ακομα και για αγορα αξιας 36 λιρων αγγλιας. Δεν εχω κανενα κερδος. Καθως το paypal μου το βγαζει 44.56 και με την μετατροπη να γινεται απο την τραπεζα χρεωνομαι 44.52 (υπολογισμενο και το 1.5 ευρω). Η πειραιως εχει αναλογη χρεωση οπως η eurobank? Εψαξα στην πειραιως δεν ειδα καπου να αναφερει για τα τιμολογια, ουτε καν για το ποσοστο του 2%. εμενα παντως με την προπληρωμενη της eurobank, εχω δει οτι για εξοδα συναλλαγματος κραταει 1,3% επι του ποσου. στις 17/11/2012 που αγορασα κατι απο το site της franklin and marshall ομως, δεν κρατησε τιποτα. μηπως το 2012 δεν κραταγε και το 2013 κραταει? Αυτο που αναφερουμε ειναι για αγορες απο MasterCard η prepaid της eurobank ειναι visa. Ισως κι ολας ακομα κι αν δεν ηταν VISA δεν σου κρατησε 1,5 ευρω επειδη ειναι prepaid (το πιθανοτερο σεναριο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 εμενα παντως με την προπληρωμενη της eurobank, εχω δει οτι για εξοδα συναλλαγματος κραταει 1,3% επι του ποσου. στις 17/11/2012 που αγορασα κατι απο το site της franklin and marshall ομως, δεν κρατησε τιποτα. μηπως το 2012 δεν κραταγε και το 2013 κραταει? Διάβασε το link που έδωσα. Το ποσοστό για την προμήθεια στις αγορές σε συνάλλαγμα είναι 2% και ισχύει από 17/9/2012. Πιο πριν δεν χρέωνε προμήθεια και όταν άρχισα να βλέπω στα μηνιαία statements την προμήθεια, ψάχτηκα, τους ρώτησα και διαπίστωσα ότι σε μερικές αγορές είχαν ενσωματώσει την προμήθεια στη μετατροπή !!! Φυσικά, μετά από τη σχετική έρευνα κατέληξα ότι μερικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η ΕΤΕ, δεν χρεώνει προμήθεια και έβαλα την πιστωτική της για τις αγορές μου. Δηλαδη για μενα που κανω συνολικα το πολυ 6-7 αγορες το χρονο με μεγαλυτερο ποσο τα 15-20 ευρω δεν με συμφερει να κανει την μετατροπη η τραπεζα σωστα; Ασχετως αν κρατα για την χρεωση συναλλαγης 1,5 ευρω. το κερδος δεν ειναι παραπανω του 1 ευρω. Ακομα και για αγορα αξιας 36 λιρων αγγλιας. Δεν εχω κανενα κερδος. Καθως το paypal μου το βγαζει 44.56 και με την μετατροπη να γινεται απο την τραπεζα χρεωνομαι 44.52 (υπολογισμενο και το 1.5 ευρω). Γιατί δεν σε συμφέρει να κάνει τη μετατροπή η τράπεζα; Αφού η ισοτιμία των Paypal, Amazon κλπ είναι χειρότερη για τον αγοραστή. Εκτός αν θέλεις να τα χαρίζεις σ' αυτούς. Στις πρώτες σελίδες του thread αυτού υπάρχει και ένα post στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία για να αλλάξουμε τη ρύθμιση εξ ορισμού που έχει το PayPal για τη μετατροπή του συναλλάγματος σε ευρώ. Αυτο που αναφερουμε ειναι για αγορες απο MasterCard η prepaid της eurobank ειναι visa. Ισως κι ολας ακομα κι αν δεν ηταν VISA δεν σου κρατησε 1,5 ευρω επειδη ειναι prepaid (το πιθανοτερο σεναριο) Δεν υπάρχει διάκριση στη Eurobank μεταξύ των καρτών της για τη χρέωση της προμήθειας, ηυ οποία είναι 2% στο ποσό αγοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soiramk Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 makfil πριν λίγες μέρες μου ήρθε αυτό από Citibank. Για δες μήπως χρειάζεται κάποια αλλαγή ο οδηγός στο κεφ. 6.Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για το feedback. Στον οδηγό, δυστυχώς, δεν μπορώ να επέμβω, εκτός αν παρακαλέσω κάποιο συντονιστή να το κάνει για μένα. Η διαφορά, σε σχέση με το κείμενο του οδηγού, είναι ότι η χρέωση της προμήθειας 2,34% μειώθηκε στο ποσοστό 1.5%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BloodDonor89 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 <p> Γιατί δεν σε συμφέρει να κάνει τη μετατροπή η τράπεζα;</p> <p>Αφού η ισοτιμία των Paypal, Amazon κλπ είναι χειρότερη για τον αγοραστή.</p> <p>Εκτός αν θέλεις να τα χαρίζεις σ' αυτούς.</p> <p> </p> <p>Στις πρώτες σελίδες του thread αυτού υπάρχει και ένα post στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία για να αλλάξουμε τη ρύθμιση εξ ορισμού που έχει το PayPal για τη μετατροπή του συναλλάγματος σε ευρώ. Δεν με συμφέρει γιατί για παράδειγμα αν ένα προιον που θέλω να αγοράσω έχει 36 λίρες Αγγλίαςτο PayPal το βγάζει ότι σε ευρώ είναι 44,56 ενώ αν αφήσω την eurobank θα χρεωθω 43,02+1,5 ευρώ. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ακόμα μικρότερο πόσο. Ξέρω πως αλλάζει. Απλά πριν αγοράσω κάτι πλέον θα πρέπει να υπολογίζω την τιμή αν κάνει την μετατροπή η τράπεζα να δω αν με συμφέρει. Σίγουρα για αγορά της τάξεως 20 ευρώ δεν συμφέρει. Και δεν συμφέρει γιατί χρεώνει 1,5 ευρώ την κάθε συναλλαγή. Αποστολή από το MT11i με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Χρεώνει 2% στο ποσό της αγοράς σε συνάλλαγμα. Έλεγξε τις αγορές σου και θα δεις ότι σου χρεώνει 2% το οποίο πιθανά να συμπίπτει με το 1,5 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BloodDonor89 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Χρεώνει 2% στο ποσό της αγοράς σε συνάλλαγμα. Έλεγξε τις αγορές σου και θα δεις ότι σου χρεώνει 2% το οποίο πιθανά να συμπίπτει με το 1,5 ευρώ. Ναι μεσα στο τελικο ποσο προφανως και θα ειναι το 2% αυτο που λεω ειναι οτι χρεωνει επιπλεον 1.5 ευρω, χρεωση συναλλαγης, δεν ξερω. Λεει προμηθεια συναλλαγματος. Και αποκλειεται αυτο να ειναι το 2% επι του ποσου. Ξανα παραθετω την εικονα ειναι απο το ebanking. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες για τις 3 αγορές που έκανες; (ποσό, νόμισμα κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BloodDonor89 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες για τις 3 αγορές που έκανες; (ποσό, νόμισμα κλπ) 1) http://www.ebay.com/itm/121036142276?var=420109323080&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Νομισμα: USD Τιμη σε USD 12.99 2) http://www.ebay.com/itm/111146977116?var=410204529196&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Νομισμα USD Τιμη σε USD 1.79 3) http://www.ebay.com/itm/190826771099?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Νομισμα: GBP Τιμη σε GBP 3,45 EDIT: Πηρα την στην eurobank και μου ειπαν οτι στις debit MasterCard δηλαδη στις χρεωστικες, η χρεωση ειναι 1,5 ευρω. Το 2% προμηθεια αφορα μονο τις πιστωτικες. Πηρα και τηλ στην πειραιως. Μου ειπαν το αλλο κουλο, δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Οτι για αγορες μεσω ιντερνετ η τραπεζα δεν κρατα προμηθεια. Δηλαδη τιμη του προιοντος σε ξενο νομισμα και κανουμε την διαιρεση με την ισοτιμια της μερας για το συγκεκριμενο νομισμα. Τι σημαινει αυτο; Οτι με πιασαν κοτσο Αρα καταργω τις αγορες απο eurobank. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Η χρέωση του 1,50€ και μάλιστα σε τέτοια ποσά είναι σκέτη κλοπή. Έχω και την Debit της Eurobank αλλά δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να τη χρησιμοποιήσω για αγορές. 'Αλλαξε κάρτα/τράπεζα για να γλυτώσεις από αυτού του είδους τη στυγνή εκμετάλλευση. Σίγουρα η πιστωτική της ΕΤΕ και του ΤΤ δεν χρεώνουν προμήθειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BloodDonor89 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 <p>Η χρέωση του 1,50€ και μάλιστα σε τέτοια ποσά είναι σκέτη κλοπή.</p> <p> </p> <p>Έχω και την Debit της Eurobank αλλά δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να τη χρησιμοποιήσω για αγορές.</p> <p> </p> <p>'Αλλαξε κάρτα/τράπεζα για να γλυτώσεις από αυτού του είδους τη στυγνή εκμετάλλευση.</p> <p>Σίγουρα η πιστωτική της ΕΤΕ και του ΤΤ δεν χρεώνουν προμήθειες.</p> Αυτό είπα και στον υπάλληλο που συνομίλησα, μου λέει αυτή είναι η πολιτική της τράπεζας, και του κάνω μια. Δηλαδή είστε κλέφτες; Χαίρομαι που μου το επιβεβαίωσατέ. Και αμέσως έκανα μεταφορά των χρημάτων από το φιλ. Πριν λίγο πήρα πάλι τηλ την Πειραιώς για επιβεβαίωση. Και όντως δεν χρεώνει τίποτα επιπλέον από το ποσό που βγαίνει από την ισοτιμία. Τις επόμενες μέρες θα το επιβεβαιώσω στην πράξη με μια αγορά της τάξεως του ενός ευρώ. Αποστολή από το MT11i με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pedrojay Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Η χρεωστική visa της Πειραιώς χρεώνει σε αγορές σε συνάλλαγμα (paypal π.χ) προμήθεια 2% με μέγιστη χρέωση τα 6 ευρώ. Μόνο σε αγορές από το amazon δεν χρεώνεται αυτή η προμήθεια. Οτιδήποτε άλλο σου είπαν δεν ισχύει για την συγκεκριμένη κάρτα,απλά κάποιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις