makfil Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς. Το 6,5% είναι ο ΦΠΑ για τα βιβλία, αν θυμάμαι καλά, αλλά το συνολικό ποσό των 52€ είναι πολύ κοντά στα 45€ της ατέλειας.
laokratwr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 πηρα δυο ζευγαρια παπουτσια απο κινα.στους τροπους αποστολης ειναι οι εξης 1.EMS2.cHINA POST AIR PARCEL3.CHINA POST SAL PARCELποιος απ τους τρεις ειναι ο ασφαλεστερος ετσι ωστε να μην πληρωσω τελωνειο?Θα εχει νοημα να δηλωσουν την αξια κατω απο 150 ευρω?
makfil Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Με την EMS το δέμα έρχεται μέσω ΕΛΤΑ, με τα οποία η διαδικασία εκτελωνισμού είναι διαφορετική. Μέχρι την αξία CIF (κόστος +μεταφορικά+ασφάλεια) των 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ και μικροέξοδα και πάνω από το ποσό αυτό και δασμό.
laokratwr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Με την EMS το δέμα έρχεται μέσω ΕΛΤΑ, με τα οποία η διαδικασία εκτελωνισμού είναι διαφορετική. Μέχρι την αξία CIF (κόστος +μεταφορικά+ασφάλεια) των 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ και μικροέξοδα και πάνω από το ποσό αυτό και δασμό. επομενως καλυτερα με china air?εκει θα αποφυγω τα τελωνεια?
makfil Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Με την EMS είναι καλλίτερα γιατί τα ΕΛΤΑ έχουν διαφορετική διαδικασία εκτελωνισμού, σε όφελος του αγοραστή αι παραλήπτη. Σε περιπτωση εισαγωγής αντικειμένων από τρίτες χώρες πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα πληρώσουμε τουλάχιστον ΦΠΑ και αν η αξία είναι πάνω από 150€, δασμό και μικροέξοδα.
nick#18 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Για να μην ανοιγω νεο θεμα... θελω να κανω μια αγορα απο hobbyking.com... εχει διαφορα warehouses και το συγκεκριμενο που θελω ερχεται απο κινα... Εχει διαφορες επιλογες για το τι θα γραφει το κουτι κλπ απ'εξω... τι θα ηταν το καλυτερο να γλυτωσω τελωνειο? 605γρ ειναι το αντικειμενο.... Απο ebay παντως δεν μου εχουν κρατησει ποτε κατι αλλα δεν εχω ξαναπαρει και κατι τοσο βαρυ...
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 ΥΓ Την ShopandShip γιατί δεν την έψαξες; Τους έχω στείλει e-mail, αλλά δεν μου έχουν απαντήσει. ------------------ Ένα update για μια εταιρεία που δεν αναφέρεται στον αρχικό οδηγό, την comgateway. Η συγκεκριμένη εταιρεία μου έριξε τη χειρότερη χυλόπιτα από όλες τις προηγούμενες. :Ρ Δεν δέχονται να μαρκάρουν το δέμα ως "gift", δεν μπορούν να δηλώσουν μικρότερη αξία, δεν μπορούν να το ανοίξουν για να φαίνεται μεταχειρισμένο και φυσικά δεν μπορούν να αφαιρέσουν την απόδειξη και να τη στείλουν ξεχωριστά, γιατί όπως μου είπαν είναι απαραίτητη "for custom clearance purposes". Το κερασάκι στην τούρτα: Στέλνουν μόνο με DHL στην Ελλάδα.
makfil Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Χρήσιμη πληροφόρηση, αφού δεν την είχα συμπεριλάβει στον οδηγό.
VasKag Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 επειδη δεν εχω αγορασει ποτε απο αμαζον, το amazon currency converter, συμφερει να το εχουμε on ή off? δλδ να πληρωνουμε σε ευρω η σε λιρες?
makfil Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Όταν αγοράζουμε από χώρα εκτός ευρώ έχει αποδειχθεί ότι συμφέρει να αγοράζουμε στο νόμισμα της χώρας και όχι σε ευρώ γιατί η μετατροπή σε ευρώ γίνεται από τηνν τράπεζά μας με βάση την ισοτιμία του οργανισμού (Visa/MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα μας και όχι την ισοτιμία που χρησιμοποιεί το κατάστημα, η οποία είναι προνομιακή για το κατάστημα.
zarzonis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Όταν αγοράζουμε από χώρα εκτός ευρώ έχει αποδειχθεί ότι συμφέρει να αγοράζουμε στο νόμισμα της χώρας και όχι σε ευρώ γιατί η μετατροπή σε ευρώ γίνεται από τηνν τράπεζά μας με βάση την ισοτιμία του οργανισμού (Visa/MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα μας και όχι την ισοτιμία που χρησιμοποιεί το κατάστημα, η οποία είναι προνομιακή για το κατάστημα. Μια ερώτηση σε αυτό. Η ισοτιμία του οργανισμού visa/mastercard είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι σελίδες τύπου xe.com ; Επίσης πχ όταν αγοράζω από το amazon που χρεώνει την κάρτα την στιγμή που στέλνει το αντικείμενο και όχι τη στιγμή που το αγοράζεις, η μετατροπή θα γίνει με βάση την ισοτιμία τη στιγμή της αγοράς ή όταν θα χρεωθεί η κάρτα;
makfil Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Αρκετές πληροφορίες, πάνω στο θέμα της μετατροπής, θα βρεις στο κεφάλαιο 6 του οδηγού της υπογραφής μου. Γενικά, όταν αγοράζουμε σε συνάλλαγμα, η κάρτα που έχουμε δώσει στο κατάστημα, πχ Amazon, θα χρεωθεί με το ποσό σε συνάλλαγμα και την ημέρα και ώρα που θα φτάσει η χρέωση στην τράπεζά μας θα μετατραπεί σε ευρώ με βάση την ισοτιμία των δύο αυτών οργανισμών, την οποία μπορείς να βρεις χονδρικά στις ιστοσελίδες τους, που αναγράφονται στο κεφάλαιο 6. Ένα άλλο, επίσης σοβαρό θέμα, είναι η προμήθεια που χρεώνουν ορισμένες τράπεζες στις αγορές σε συνάλλαγμα. Δίαβασε τα σχετικά και αν έχεις κάρτα της Eurobank, που χρεώνει 2% ως προμήθεια σε κάθε συναλλαγή, φρόντισε να την αντικαταστήσεις με κάρτα άλλης τράπεζας που δεν χρεώνει.
myst77 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπέρα ψάχνω να βρω το thread που εξηγούσε πως μπορούμε να παραγγείλουμε LG Nexus 4 απο Αγγλία μέσω του play store και αποστολή στην Ελλάδα.Δεν το βρίσκω, μπορεί να βοηθήσει κάποιος;Ευχαριστώ!
makfil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Εάν έκανες αναζήτηση με τις λέξεις LG Nexus 4 θα σου έβγαζε όλα τα σχετικά θέματα και το 19ο στη σειρά είναι το Η τιμή του Nexus 4 πέφτει στα $199
agisilaosko Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 παιδια καλησπερα, με singapore post ποσες μερες κανει συνηθως το πακετο να ρθει ελλαδα;; επισης ποια η γνωμη σας για το aliexpress;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις