makfil Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Στο κεφάλαιο 7.3 του οδηγού περιγράφεται η EMS, η οποία εξυπηρετείται εδώ από τα ΕΛΤΑ.
xlapatsas4000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Στις 17/7/2013 πακεταρισαν μια ζακετα απο το www.asos.com και μου εστειλαν e-mail οτι πρεπει να ερθει μεχρι τις 25/7/2013. Στις 25/7/2013 αφου δεν μου ειχε ερθει τους εστειλα e-mail, και μου ειπαν να περιμενω αλλες 7 ημερες μηπως εχουν καθυστερησεις τα ελτα στην ΕΛΛΑΔΑ.Τα πραματα που ειχα παρει απο το amazon.co.uk στις 17/7/2013 ηρθαν κανονικα, δεν ξερω τιθ μπορει να εγινε τωρα.Ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω απο αυτο το μαγαζι.Μπορω εγω να κανω τιποτα ;
makfil Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Συνήθως, περιμένουμε 7-10 μέρες και μετά την προεκτιμώμενη ημερομηνία. Μην αγχώνεσαι, καλοκαίρι είναι, οι υπάλληλοι πέρνουν άδειες, η θερμοκρασία αυξάνεται, αύριο θα έχουμε καύσωνα ... 1
xlapatsas4000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Συνήθως, περιμένουμε 7-10 μέρες και μετά την προεκτιμώμενη ημερομηνία. Μην αγχώνεσαι, καλοκαίρι είναι, οι υπάλληλοι πέρνουν άδειες, η θερμοκρασία αυξάνεται, αύριο θα έχουμε καύσωνα ... Να μην ανησυχώ δηλαδή, και να περιμένω το χαρτάκι του ταχυδρομείου ;
s2117 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Νταξ,δεν ξέρω αν την πήρες τη ζακέτα σου,αλλά και εμένα από το asos μου είχε καθυστερήσει λιγάκι (καμιά βδομάδα) κάτι που είχα παραγγείλει,αλλά τελικά ήρθε κανονικά
xlapatsas4000 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 όλα καλά, ήρθε την επόμενη ημέρα αφού έγραψα εδώ το μήνυμα !
zarzonis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Το asos χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, είναι πολύ καλό μαγαζί και έχει και δωρεάν μεταφορικά. Έγω αγοράσει πάρα πολλές φορές και τα πράγματα έρχονται περίπου 1-2 μέρες μετά από την ημερομηνία που γράφουν.
xlapatsas4000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2013 Το asos χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, είναι πολύ καλό μαγαζί και έχει και δωρεάν μεταφορικά. Έγω αγοράσει πάρα πολλές φορές και τα πράγματα έρχονται περίπου 1-2 μέρες μετά από την ημερομηνία που γράφουν. Θα συμφωνήσω μαζί σου, έμεινα πολύ ευχαριστημένος !
CarbonFibre Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Για αρχή ένα μεγάλο μπράβο σε όσους έκατσαν και έφτιαξαν τους οδηγούς. Μια ερώτηση αν ξέρει κανείς πώς λειτουργεί το Αγγλικό τελωνείο.Δηλαδή σκέφτομαι να παραγγείλω από αμερική ένα Macbook με παράδοση Αγγλία.Ξέρει να κανείς αν πληρώνεις κάτι στο Αγγλικό τελωνείο;
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Καταρχάς, συγχαρητήρια για τον κατατοπιστικότατο οδηγό. Χρειαζόταν κάτι τέτοιο γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα πως λειτουργεί το τελωνείο και όσο και να ψάξει κάποιος δεν βρίσκει αρκετές πληροφορίες που να τον κατατοπίζουν. Είναι λες και καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου το θέμα «τελωνείο». Τέσπα, στο θέμα μας: Πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλω ένα τέτοιο: http://store.nvidia.com/buyshield Ως γνωστόν κυκλοφορεί μόνο στις Αμερικές και είναι άγνωστο το εάν και πότε θα κυκλοφορήσει Ευρώπη. Επομένως, χρειάζομαι έναν μεσολαβητή για να το αποκτήσω. Επέλεξα την Reship.com, γιατί μου έκανε πιο πολύ κλικ από τις άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες. Αφού διάβασα τον οδηγό, προέκυψαν μερικές απορίες: 1 - Μόλις έκανα sign up, μου έβγαλε μήνυμα ότι θα επιστραφεί ένα ποσό στην κάρτα μου και να το πληκτρολογήσω μόλις εμφανιστεί. Αντ' αυτού έβαλα το ποσό που μου δήλωσε το paypal ότι μου επιστρέφει, αλλά δεν κάνει verify το account. Είναι λογικό; 2 - Όταν με το καλό δώσω παραγγελία, τι μου προτείνετε να τους ζητήσω προκειμένου να εκμηδενιστεί η πιθανότητα να περάσει τελωνείο; Να φανεί σαν μεταχειρισμένο, να φανεί σαν gift ή να δηλώσω ένα μικρό ποσό; Ή μήπως με συμφέρει να δηλώσουν ένα ποσό της τάξης των 100 ευρώ, έτσι ώστε να πληρώσω 23% ΦΠΑ και αυτό είναι όλο; Εννοείται ότι δεν θα συμπεριλάβω τιμολόγιο. 3 - Αν πάρα ταύτα περάσει τελωνείο πως θα υπολογιστεί το κόστος ΦΠΑ και δασμών, από τη στιγμή που ούτε τιμολόγιο θα έχει, ούτε κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ώστε να έχουν εικόνα τιμής; Θα μπουν στο site της nvidia και θα πάρουν αυτή την τιμή για να το υπολογίσουν; 4 - Πόσες μέρες να υπολογίζω ότι θα το έχω στα χέρια μου από τη στιγμή που θα βάλω παραγγελία, δεδομένου ότι θα σταλεί με USPS; 5 - Στο τελωνείο έχουν δικαίωμα να ανοίξουν όποιο δέμα γουστάρουν;
makfil Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 1. Στην πρώτη ερώτηση δεν έχω απάντηση γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτή την εταιρεία. Μετά την 3η σελίδα του οδηγού έχει καταγραφεί η εμπειρία του unforgiven με την priceUSA. 2. Αφού μπορούν να αφαιρέσουν τη συσκευασία και ότι άλλο αποδεικνύει ότι είναι καινούργιο, νομίζω ότι η καλλίτερη λύση είναι το δώρο αλλά όλα αυτά θα προκύψουν από τη συνεννόηση μαζί τους. Σημαντικό ρόλο σ' αυτού του είδους τις αγορές παίζει και η δυνατότητα αποστολής με το ταχυδρομείο και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που θέλεις να αγοράσεις μπορεί να σταλεί με τη USPS και να το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ. Η διαδικασία εκτελωνισμού είναι διαφορετική και είναι πιθανό να μην χρεωθείς καμία επιβάρυνση αν το αντικείμενο είναι ελαφρύ. 3. Στις περιπτώσεις αυτές αναζητούν κάποια αξία συν τα μεταφορικά για να υπολογίσουν ΦΠΑ, λοιπά έξοδα και ενδεχόμενο δασμό. Συνήθως, ζητάνε την απόδειξη paypal ή πιστωτικής ή άλλης κάρτας αλλά στην περίπτωση του δώρου εννοείται ότι αυτά δεν υπάρχουν. Εάν το δέμα έρθει μετο ταχυδρομείο, η διαδικασία είπαμε ότι είναι διαφορετική. 4. Μια εκτίμηση για το χρόνο μπορείς να πάρεις από την αγορά του unforgiven αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπολογίζεις το μήνα αφού μεσολαβούν δύο αποστολές. 5. Ναι, μπορούν να ανοίξουν το δέμα αν έχουν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά.
d3monhunter Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Επομένως, χρειάζομαι έναν μεσολαβητή για να το αποκτήσω. Επέλεξα την Reship.com, γιατί μου έκανε πιο πολύ κλικ από τις άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες. Αφού διάβασα τον οδηγό, προέκυψαν μερικές απορίες: Γνωρίζουμε καμία άλλη εταιρεία που κάνει το ίδιο πράγμα? Έχει χρησιμοποιήσει κανείς έτσι ώστε να την προτείνει? Διαβάζω ότι παίζει πολύ απάτη με αυτήν την υπηρεσία.
makfil Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Στο κεφάλαιο 3 του οδηγού αναφέρονται αρκετές εταιρείες που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία και από τη σελίδα 3 και μετά ο unforgiven έχει καταγράψει αναλυτικά όλη τη διαδικασία αγοράς ενός laptop από Αμερική μέσω της priceUSA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις