AccountSaver Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Ohhhh yes! Πηρα το 4ο τηλ. κατά σειρά , και ενημερώθηκα οτι μόλις το έστειλε στο Α' Τελωνείο στο Λιμάνι για τον διευθυντή να πάρει υπογραφές. Αύριο με είπε οτι θα το ξαναφέρουν για να δρομολογηθεί για αποστολή. Λέω πληρώνω κάτι ; Μου λέει έξοδα τελωνείου μόνο 58€+ΦΠΑ και αν δεν κάνει λάθος 15€ στα ΕΛΤΑ για απόδοση. Με βαση οτι η εξάτμιση κάνει 600€ Δεν με χαλάει αν και την πήρα χτυπημένη με μικρότερη αξία, τότε ... πολύ απλά ΕΙΜΑΣΤΕ λουλούδι! Άντε να δώ! Με είπαν επισης οτι δεν χρειαζετε να κανω τιποτα εφοσων ειναι με ΕΛΤΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Πωπω ελεος δεν φτάνει που το κάνανε μπαλάκι για τις $@$ υπογραφές το κανανε μπαλάκι γενικά , ελπιζω να μην εχει χτυπηθεί φίλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AccountSaver Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Πωπω ελεος δεν φτάνει που το κάνανε μπαλάκι για τις $@$ υπογραφές το κανανε μπαλάκι γενικά , ελπιζω να μην εχει χτυπηθεί φίλε. Κοίταξε , έγινε μπαλάκι κάνανε 1 τόνο βλακείες. Αλλά η ευχαρίστηση που μετά απο τόσο καιρό έρχεται κάτι που το "είχες" ξεχάσει ... οτι θα έρθει είναι απερίγραπτη! Ειλικρινά μόλις μου έρθει θα σας βάλω φώτο Όχι οτι σας ενδιαφέρει αλλά ξές για το καλό που λέμε... Ευτηχώς μετά απο τα τόσα τηλ βρήκα την άκρη και απο εδώ και πέρα θα ξέρω τι παίζει και πόσο καιρό θα κάνει το μεγάλο δέμα απο 3η χώρα γιατί όσο ναναι ζύγιζε και 3-4 κιλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Όχι οτι σας ενδιαφέρει αλλά ξές για το καλό που λέμε... Γιατί όχι; Βάλε, βάλε. Τουλάχιστον, τέλος καλό όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AccountSaver Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Γιατί όχι; Βάλε, βάλε. Τουλάχιστον, τέλος καλό όλα καλά. Θα βάλω τότε αφού το ζητάει ο λαός Το τέλος καλό όλα καλά έιναι όταν το πάρω στα χέρια μου τότε πάρτυ θα κάνω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Παρήγγειλα μερικά αντικείμενα από Κίνα με China Post, μεταξύ των οποίων και ένα σετ πλαστικά για μοτοσυκλέτα. Ενώ είχα δώσει το κινητό μου στον πωλητή, την Πέμπτη κάλεσε κάποιος την αδερφή μου στο σταθερό της (το οποίο δεν ήταν δηλωμένο πουθενά - ουτέ εγώ δεν το θυμόμουν) και της ζήτησε να μου πει να στείλω στον αριθμό φαξ 2103538288 την απόδειξη αγοράς για την συγκεκριμένη αποστολή. Επειδή προφανώς το ψάχνουν το θέμα λόγω όγκου του πακέτου, έχω τις εξής απορίες αν γνωρίζει κάποιος: 1) Το τηλεφώνημα πιστεύετε πως ήταν από ιδιώτη εκτελωνιστή; Τον αριθμό του φαξ τον έψαξα και δεν τον βρήκα, πάντως η περιοχή είναι εκεί στα Σπάτα. 2) Το κατάστημα από το οποίο ψώνισα είναι αξιόπιστο, πάντως η τιμή που πλήρωσα για τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας ήταν αρκετά χαμηλή. Μάλλον επρόκειτω για λάθος και περίμενα να μου ακυρώσουν την παραγγελία αλλά παραδόξως την έστειλαν κανονικά. Αν στείλω την απόδειξη από το PayPal και την σελίδα της παραγγελίας όπου φαίνονται τα items, θα πληρώσω εκτελωνισμό για αυτό το ποσό ή για ό,τι τους καπνίσει εκεί στο τελωνείο; 3) Χρειάζεται οποσδήποτε να μπει ιδιώτης εκτελωνιστής στη μέση ή μπορώ να τα βρω απευθείας με τα ΕΛΤΑ; Ευχαριστώ προκαταβολικά, δεν μου έχει ξανατύχει να μου κρατήσουν κινέζικο πακέτο και δεν γνωρίζω τι παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 1, Το περιστατικό είναι περίεργο όχι μόνο για το τηλεφώνημα στην αδελφή σου αλλά και για τη διαδικασία. Κατ' αρχάς, ο αριθμός πρέπει να ανήκει στο τηλ. κέντρο του αεροδρομίου και πιστεύω ότι ρωτώντας στο κέντρο μπορεί να βρεις αν ανήκει στο τελωνείο ή στα ΕΛΤΑ. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τα δέματα που εισάγονται μέσω εταιρειών courier αλλά συνήθως καλούν από την εταιρεία και ζητούν να φέρεις προσωπικά την απόδειξη και όχι να τη στείλεις με φαξ. Αυτό γίνεται όταν ο τελωνειακός αμφισβητεί την τιμή που αναγράφεται στο δέμα και ζητάει την απόδειξη είτε του paypal είτε της κάρτας που πλήρωσες. 2. Δεν γράφεις την αξία του δέματος και τα μεταφορικά του. Στον οδηγό και ειδικά στο τελευταίο κεφάλαιο θα βρεις στοιχεία για την ατέλεια (45 ευρώ), για την αξία CIF (μέχρι 150 ευρώ) που πληρώνουμε ΦΠΑ και μικροέξοδα και για την αξία CIF (πάνω από 150) που πληρώνουμε δασμο και άλλα έξοδα. Στο ίδιο κεφάλαιο αναγράφεται το link στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία εκτελωνισμύ και ο χρόνος που απαιτείται. Επίσης, μερικά μέλη έχουν καταγράψει την εμπειρία τους από τη διαδικασία αυτή αλλά και τα ποσά που πλήρωσαν για τον εκτελωνισμό δεμάτων. 3. Ο εκτελωνισμός μέσω ΕΛΤΑ αντιμετωπίζεται με διαφορετική διαδικασία και είναι πιο ανώδυνος από εκείνον μέσω courier. Είναι προτιμότερο να αναλάβεις ο ίδιος τη διαδικασία αφενός για να αντιμετωπίσεις ενδεχόμενα προβλήματα αφετέρου για να αποφύγεις χρεώσεις αμοιβής εκτελωνιστή κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Λοιπόν καταρχάς μιλάμε για πακέτο που ήρθε με EMS καθώς ο αριθμός φορτωτικής είναι στο φορμά ΕΕΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧCN. Το ποσό που πλήρωσα μέσω PayPal είναι λίγο πάνω από 20 USD αλλά η πραγματική αξία των πλαστικών είναι πολλές φορές μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τον οδηγό και με το dutycalculator πρέπει να πληρώσω €15 για φόρους και έξοδα, εφόσον δεν ενεπλέξω στη διαδικασία κάποιον "καλοθελητή" ελπίζω να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εφόσον πρόκειται για δέμα των ΕΛΤΑ δεν θα πρέπει να μπλέξω με την Goldair καθόλου, σωστά; Να καλέσω το τελωνείο και να ζητήσω να μιλήσω με τις αποστολές ΕΛΤΑ; Μόνο μία φορά μου έχει ξανατύχει με EMS και τότε πλήρωσα μόνο €6 για δέμα των €120 και μου το έφεραν και σπίτι, τότε με είχαν καλέσει και είχαμε συννενοηθεί χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσω κάποια απόδειξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Ακούγεται περίεργο ένα δέμα που εισάγεται μέσω ΕΛΤΑ να έχει περιπέτεια στο αεροδρόμιο, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν μιλάμε για αξίες τόσο χαμηλές. Ίσως η εμπλοκή οφείλεται στη μικρή αξία και στο μεγάλο μέγεθος του δέματος. Στο dutycalculator μη δίνεις μεγάλη σημασία γιατί δεν έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του και μάλιστα για χώρες όπως η Ελλάδα που φημίζετα για την πολυνομοθεσία της. Αφού το ποσό που πλήρωσες μέσω PayPal είναι γύρω στα $20 και φαντάζομαι ότι τα μεταφορικά δεν το μεγαλώνουν πολύ, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε. Συμφωνώ στη σκέψη να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, επιβεβαιώνοντας πρώτα ότι η κλήση έγινε από τα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου και στη συνεχεια με την αυτοπρόσωπη παρουσία σου στο αεροδρόμιο. Καλή επιτυχία ... Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2013 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια EDIT: Επικοινώνησα σήμερα, το πακέτο βρίσκεται στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Τους έστειλα την απόδειξη από το PayPal και μου είπαν πως θα μπει πάνω στο πακέτο και θα εκτελωνιστεί την επόμενη εβδομάδα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2013 από Narayan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Με βάση αυτό το post, τα τηλέφωνα του τελωνείου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είναι 210-3530342 και 210-3530344 και η υπηρεσία είναι ανοικτή 24/7. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AccountSaver Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Καινούργια ερώτηση : Προς στιγμή δεν έβαλα ακόμα την εξάτμιση ετοιμάζω Project Όπως από την Αμερική ζητάμε μέσω USPS ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Το επόμενο κομμάτι που θα αγοράσω θα είναι αρκετά μεγάλο θα είναι σετ ολόκληρο πλαστικών απο Hong Kong - China ,και θα ζυγίζει 3-4 κιλά τουλάχιστον και η αξία του θα είναι άνω των 400€. Ξέρω για τελωνεία κτλ. Απλά απο κίνα,hong kong κτλ. ποιον αποστολέα ζητάμε; Δηλαδή αμερική USPS , απο κινα,χονκ-κονγκ ποιο είναι προτιμότερο να ζητήσουμε να μας τα στείλουν ώστε να ελεγχθούν μέσω ΕΛΤΑ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Καινούργια ερώτηση : Προς στιγμή δεν έβαλα ακόμα την εξάτμιση ετοιμάζω Project Όπως από την Αμερική ζητάμε μέσω USPS ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Το επόμενο κομμάτι που θα αγοράσω θα είναι αρκετά μεγάλο θα είναι σετ ολόκληρο πλαστικών απο Hong Kong - China ,και θα ζυγίζει 3-4 κιλά τουλάχιστον και η αξία του θα είναι άνω των 400€. Ξέρω για τελωνεία κτλ. Απλά απο κίνα,hong kong κτλ. ποιον αποστολέα ζητάμε; Δηλαδή αμερική USPS , απο κινα,χονκ-κονγκ ποιο είναι προτιμότερο να ζητήσουμε να μας τα στείλουν ώστε να ελεγχθούν μέσω ΕΛΤΑ; Απλα πες του να στο στείλουν μεσου του απλού ταχυδρομίου τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AccountSaver Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 απο οτι διάβασα απο κάτω λέει EMS Express. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Αυτο πρέπει να ειναι ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις