makfil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 καλησπέρα. σχετικά με τα τελωνεία για ιδιώτες ισχύει το παρακάτω. η αξία της αποστολής είναι η αξία του δέματος + την αξία των μεταφορικών. πάνω σε αυτή την αξία θα μπει ο δασμός (ή και το ΦΠΑ) → Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα : α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι, β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 € υπόκεινται σε κατ΄ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους. γ) τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 €, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις. το θέμα είναι πως ειδικά οι κούριερ εκτός από τους δασμούς σου χρεώνουν και τη διαδικασία του τελωνείου (αμοιβή εκτελωνιστή κτλ) την οποία χρεώνουν το λιγότερο ένα 50άρι. τώρα εάν το πακέτο δεν περάσει τελωνείο (κατά τύχη) δεν πληρώνεις τίποτα. αλλά επειδή με τα τελωνεία είναι περίεργα τα πράγματα, εάν το δέμα ανοιχτεί και δεν έχει απόδειξη, μπορεί να γίνει εκτίμηση της αξίας του εμπορεύματος αυθαίρετα από το τελωνείο. πιο αναλυτικά όποιος θέλει να δει εδώ http://www.ektelonistis.com.gr/view_cat.php?cat_id=249 Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου αλλά αποδεικνύεις ότι δεν διάβασες τον οδηγό αφού αυτά αναφέρονται αναλυτικά και με πολλές διευκρινίσεις και παραπομπές στη νομοθεσία, στο τελευταίο κεφάλαιο από την πρώτη ανάρτηση που έγινε τον ΙΑΝ 2013. Ο οδηγός ενημερώνεται και συμπληρώνεται στην επικαιροποιημένη έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vangelis drummer Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Καλησπερα. Προκειτε να κανω μια αγορα απο amazon. Στο check out,γραφω απλως τον αριθμο της χρεωστικης μου και παιρνουν το ποσό που θελουν? Δεν γνωριζω απο τετοιες συναλλαγες. Ρωταω επειδη ειναι αναγκαιο να γινει αυριο η αγορα. Υπαρχουν (καλυτερες) εναλλακτικες σε περιπτωση που ειναι επικινδυνο να δωσω τον αριθμο της καρτας μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Καλησπερα. Προκειτε να κανω μια αγορα απο amazon. Στο check out,γραφω απλως τον αριθμο της χρεωστικης μου και παιρνουν το ποσό που θελουν? Δεν γνωριζω απο τετοιες συναλλαγες. Ρωταω επειδη ειναι αναγκαιο να γινει αυριο η αγορα. Υπαρχουν (καλυτερες) εναλλακτικες σε περιπτωση που ειναι επικινδυνο να δωσω τον αριθμο της καρτας μου? Δίνεις αριθμό, όνομα, cvc και ημερομηνία λήξης.Είναι απόλυτα ασφαλές. Αν ψωνίζεις σε άλλο νόμισμα μπορεί να χρεωθεις και conversion rate (ανάλογα την κάρτα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Αν ψωνίζεις σε άλλο νόμισμα μπορεί να χρεωθεις και conversion rate (ανάλογα την κάρτα). Να συμπληρώσω αυτό ότι αν αγοράζεις σε άλλο νόμισμα πχ από την αμερικάνικη αμαζόνα σε $, να μην αποδεχθείς τη μετατροπή που κάνει η αμαζόνα σε € (με ασύμφορη ισοτιμία) αλλά να πληρώσεις σε $, ώστε να κάνει η τράπεζα τη μετατροπή με την (ελαφρώς καλλίτερη) ισοτιμία του οργανισμού (Visa/ MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iGreg77 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Καλησπερα, έχω κάνει αγορά απο amazon.co.uk στις 16/05/2016, για μια θήκη tablet. Το δέμα λέει οτι έφυγε απο εκεί στις 17/05/2016 με Royal Mail. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο χρονικό διαστημα κάνει για να παραλάβω και με ποιά μεταφορική στην Ελλάδα, μιας και λέει στο amazon προτεινόμενη μαξιμουμ παράδοση στις 31/05/2016. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 στην βδομάδα παίζουν συνήθως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iGreg77 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Με ΕΛΤΑ θα παραλάβω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 ναι Ελτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Με ΕΛΤΑ θα παραλάβω; Όχι απαραίτητα. Εγώ πριν 1 μήνα παρέλαβα αντικείμενο αγορασμένο από Gearbest και σταλμένο με Royal Mail, με ACS τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
abeness Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Παιδιά μια βοήθεια Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στο https://www.tme.eu/gr/Customers/Register/1.html (πατώντας την επιλογή ότι ΝΑΙ Διαθέτετω Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της ΕΕ) και στην Επιλογή που λέει για ΕΤΑΙΡΙΕΣ όχι για ιδιώτεςΣτο πεδίο που λέει: ΦΠΑ ΕΕ * (όγδοο πεδίο από πάνω προς τα κάτω) τι βάζουμε γιατί έχω δοκιμάσει όλες τις εκδοχές που μπορούσα να σκεφτώ 23, GR23, EL23, 0, GR0 EL0, αλλά μου βγάζει συνέχεια ότι είναι λάθος!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω το σκοπό και τη χρήση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αλλά νομίζω ότι, πριν απ' όλα, πρέπει να συμβουλευτείς το λογιστή σου. Από όσα γνωρίζω, ενδοκοινοτικές συναλλαγές μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε επαγγελματίας έχει εγγραφεί προηγουμένως στην αντίστοιχη ΔΟΥ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
abeness Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 To έχω κάνει φίλε μου, και έχω ανοίξει και τις ενδοεταιρικές συναλλαγές. Απλά κολλάω στο συγκεκριμένο πεδίο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Καλησπερα. Θελω να αγορασω εναν NVMe SSD Samsung SM951 απο το εξωτερικο, κατα προτιμιση Ευρωπη αλλα δεν εχω προβλημα και με αγορες απο Κινα η Χονκ Κονγκ αρκει να γινεται η πληρωμη μεσω paypal.Στις επιλογες που εχω βρει μεχρι τωρα με ξενερωνουν τα εξωφρενικα μεταφορικα για ενα τοσο δα πραγματακι. Πχ βρισκω τιμη 125ευρω στο mindfactory.de αλλα θελει 30ευρω μεταφορικα γιατι ειμαστε Zone2 (ζιμπαμπουε), παρομοιως και καποιοι πωλητες στο ebay απο Αγγλια σε παρομοια τιμη που ενω στο Listing γραφει free shipping μολις πατησεις πανω του βγαζει μεταφορικα 58ευρω.Ξερει κανεις κανενα καταστημα με καλες τιμες και λογικα μεταφορικα? Σημειωση, δοκιμασα και απο Αμαζον Αγγλιας και Γερμανιας αλλα κανενας πωλητης με λογικες τιμες δεν εστελνε Ελλαδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 για ebay εγώ όταν βλέπω πολλά μεταφορικά τους στέλνω μήνυμα για πιο λόγο και μου τα χουν κατεβάσει πολλές φορές... στείλε στον άγγλο και πες του να στο στείλει με τον φτηνότερο τρόπο και τέτοια.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 για ebay εγώ όταν βλέπω πολλά μεταφορικά τους στέλνω μήνυμα για πιο λόγο και μου τα χουν κατεβάσει πολλές φορές... στείλε στον άγγλο και πες του να στο στείλει με τον φτηνότερο τρόπο και τέτοια.. Θα το δοκιμασω αν και οσες φορες εχω προσπαθησει κατι αναλογο με Εγγλεζους δεν εχω βγαλει ακρη. Τους θεωρω τους χειροτερους πωλητες στο ebay. Καμια διαθεση για συνενοηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις