Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραια απο τη στιγμη που λεει free shiping, αυτο ειναι τα μεταφορικα ετσι;; Αν η αξια του προϊοντος ειναι μικρη οπως αυτα που θελω εγω και ειναι free shiping, δεν θα περασουν τελωνειο, συμφωνα με αυτα που μου ειπατε!! Ειναι σιγουρο αυτο;; Μπορω να ρωτησω τον πωλητη, ανεξαρτητα απο την μικρη αξια του προϊοντος να τα στειλει με την EMS που συνεργαζεται με τα ΕΛΤΑ;; Και αν πει οτι δεν συνεργαζεται απλα δεν παραγγελνω απο εκει για να μην μπλεχτω;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης

Ωραια απο τη στιγμη που λεει free shiping, αυτο ειναι τα μεταφορικα ετσι;; Αν η αξια του προϊοντος ειναι μικρη οπως αυτα που θελω εγω και ειναι free shiping, δεν θα περασουν τελωνειο, συμφωνα με αυτα που μου ειπατε!! Ειναι σιγουρο αυτο;; Μπορω να ρωτησω τον πωλητη, ανεξαρτητα απο την μικρη αξια του προϊοντος να τα στειλει με την EMS που συνεργαζεται με τα ΕΛΤΑ;; Και αν πει οτι δεν συνεργαζεται απλα δεν παραγγελνω απο εκει για να μην μπλεχτω;;

Ναι.

Όλο τα απλά post πάνε στα ΕΛΤΑ, από τις κουριερ το μόνο που εκτελωνιζεται από τα ελτα είναι η EMS.

Στην περίπτωση σου δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ems, γιατί από ότι καταλαβαίνω ούτε άμεσης ανάγκης είναι αυτά που θέλεις, ούτε πολύ ακριβά ώστε η μόνη επιλογή σου να είναι κουριερ.

Απλό ταχυδρομείο να είναι και θα είσαι οκ;)

EMS = ελτα κουριερ πορτα πορτα.

Δεν θελω να σε μπερδεψω, 

ειχα χρησιμοποιησει μια φορα EMS ηρθε αρκετα γρηγορα και δεν πληρωσα ουτε μισο ευρω.

Ειχα παραγγειλει μια σκουπα - ρομποτ και η κουτα φαντασου ηταν σε ογκο οπως ενα tower pc.

Την εφερε το παλικαρι σπιτι, υπογραψα και εφυγε.

Επισκέπτης

Δεν θελω να σε μπερδεψω,

ειχα χρησιμοποιησει μια φορα EMS ηρθε αρκετα γρηγορα και δεν πληρωσα ουτε μισο ευρω.

Ειχα παραγγειλει μια σκουπα - ρομποτ και η κουτα φαντασου ηταν σε ογκο οπως ενα tower pc.

Δεν ισχύει αυτό πάντα. Επειδή από Ιαπωνία ψωνίζω μόνο με ems, εξαρτάται από το πακέτο. Μικρά πακέτα με μικρή αξία (μέχρι 150€ π.χ) δεν μου έχει τύχει να εκτελωνιστουν, πακέτα όμως των 300+ και 600+ και τα 2 εκτελωνίστηκαν.

Δεν θελω να σε μπερδεψω, 

Όπως έχει αποδειχτεί από τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο forum, αλλά και στο διαδίκτυο, όσα δέματα ήρθαν με EMS και σταμάτησαν στο τελωνείο δεν είχαν σχέση με το μέγεθος και τον όγκο τους αλλά με άλλους παράγοντες, όπως πχ η δηλωμένη αξία, η μεταφορική κ.α.

Επομένως, ένα περιστατικό, όπως αυτό που περιγράφεις, δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για άλλον συμφορουμίτη, και μάλιστα όταν έχει συμβεί μια φορά όπως λες. 

Edit

Γράφαμε ταυτόχρονα με τον basketballfan

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!! Επομενως εγω ειτε χρησιμοποιησω EMS ειτε οχι, λογω των πολυ μικρων ποσων πχ 6-10 ευρω, που εχουν αξια τα προϊοντα και δεδομενου οτι ειναι free shiping, δεν περνανε απο τελωνειο..σωστα;; Συγγνωμη που σας εχω πρηξει αλλα ειμαι πρωταρα και δεν θελω να βρεθω χρεωμενη απο το πουθενα...

Επισκέπτης

Όπως έχει αποδειχτεί από τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο forum, αλλά και στο διαδίκτυο, όσα δέματα ήρθαν με EMS και σταμάτησαν στο τελωνείο δεν είχαν σχέση με το μέγεθος και τον όγκο τους αλλά με άλλους παράγοντες, όπως πχ η δηλωμένη αξία, η μεταφορική κ.α.

Επομένως, ένα περιστατικό, όπως αυτό που περιγράφεις, δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για άλλον συμφορουμίτη, και μάλιστα όταν έχει συμβεί μια φορά όπως λες.

Edit

Ακριβώς και τα 2 πακέτα μου (των 300+ και των 600+) ήταν αρκετά μικρότερα σε μέγεθος, από αλλά πολύ μεγαλύτερα πακέτα μου, με μικρότερη αξία. Όμως προφανώς και εκτελωνίστηκαν κανονικότατα.

Την :Ρ

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!! Επομενως εγω ειτε χρησιμοποιησω EMS ειτε οχι, λογω των πολυ μικρων ποσων πχ 6-10 ευρω, που εχουν αξια τα προϊοντα και δεδομενου οτι ειναι free shiping, δεν περνανε απο τελωνειο..σωστα;; Συγγνωμη που σας εχω πρηξει αλλα ειμαι πρωταρα και δεν θελω να βρεθω χρεωμενη απο το πουθενα...

Δεν περνάει τελωνείο οτιδήποτε είναι κάτω από 22€. :)

Edit

απανταω και στους δυο σας,

οντως δεν μπορει να αποτελεσει δεδομενο και ισως σε επομενη αγορα να γινουν αλλα πραγματα.

Εγω παντως ειπα τι αγορασα,

σκουπα ρομποτ απο κινα, αξια 250 ευρω χωρις εκτελωνισμο.

Επισκέπτης

απανταω και στους δυο σας,

οντως δεν μπορει να αποτελεσει δεδομενο και ισως σε επομενη αγορα να γινουν αλλα πραγματα.

Εγω παντως ειπα τι αγορασα,

σκουπα ρομποτ απο κινα, αξια 250 ευρω χωρις εκτελωνισμο.

Εγώ αγόρασα bjd η μία στα 42εκ. και η άλλη στα 60 εκ. Τα κουτιά τους ήταν πολύ στενά και το πλάτος λίγο μεγαλύτερο από το ύψος της κουκλας. Η αναγραφόμενη αξία ήταν η πραγματική.

Δεν ισχύει αυτό πάντα. Επειδή από Ιαπωνία ψωνίζω μόνο με ems, εξαρτάται από το πακέτο. Μικρά πακέτα με μικρή αξία (μέχρι 150€ π.χ) δεν μου έχει τύχει να εκτελωνιστουν, πακέτα όμως των 300+ και 600+ και τα 2 εκτελωνίστηκαν.

Για φακούς επαφής (μικρό πακέτο αξίας πραγματικής ~70-80€) πριν 4-5 χρόνια με EMS πλήρωσα 3€ στον κούριερ έξοδα τελωνείου (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες μάλλον δεν ήταν ούτε ΦΠΑ, ούτε δασμός απλά έξοδα γιατί ανοίχτηκε το πακέτο).

Επισκέπτης

Για φακούς επαφής (μικρό πακέτο αξίας πραγματικής ~70-80€) πριν 4-5 χρόνια με EMS πλήρωσα 3€ στον κούριερ έξοδα τελωνείου (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες μάλλον δεν ήταν ούτε ΦΠΑ, ούτε δασμός απλά έξοδα γιατί ανοίχτηκε το πακέτο).

Αν και ο makfil θα το ξέρει καλύτερα, η διαδικασία των Ελτα έχει αλλάξει τα τελευταία νομίζω 2 χρόνια.

Όσων αφορά τις bjd μου, ήμουν σίγουρη ότι θα περάσουν. Οπότε ήμουν προετοιμασμένη για το τελωνείο, από πριν.

Αν και ο makfil θα το ξέρει καλύτερα, η διαδικασία των Ελτα έχει αλλάξει τα τελευταία νομίζω 2 χρόνια.

Όσων αφορά τις bjd μου, ήμουν σίγουρη ότι θα περάσουν. Οπότε ήμουν προετοιμασμένη για το τελωνείο, από πριν.

Ομολογώ  ότι δεν είχες δώσει, μέχρι τώρα, στα posts σου αποκαλυπτικά στοιχεία του φύλου και ζητώ συγγνώμη επειδή σε χθεσινό μου post έγραψα "ο basketballfan".

Επισκέπτης

Ομολογώ ότι δεν είχες δώσει, μέχρι τώρα, στα posts σου αποκαλυπτικά στοιχεία του φύλου και ζητώ συγγνώμη επειδή σε χθεσινό μου post έγραψα "ο basketballfan".

It's ok :P

Ομολογώ  ότι δεν είχες δώσει, μέχρι τώρα, στα posts σου αποκαλυπτικά στοιχεία του φύλου και ζητώ συγγνώμη επειδή σε χθεσινό μου post έγραψα "ο basketballfan".

χαχαχα true story και γω για αρσενικό την είχα με τέτοιο nick μέχρι που γκούγκλαρα το bjd  :P

έχω φέρει και γω αρκετά πράγματα από Ιαπωνία και Κίνα και δεν έχω περάσει ποτέ τελωνείο(τυχερός??) βέβαια ναι αξία τοπ 150-170€, μάλιστα πριν κάνα μήνα που έφερα κάτι παπούτσια από Κορέα αξίας 100€ μαζί με τα μεταφορικά είχαν μείνει μια βδομάδα τελωνείο και είπα ήρθε η ώρα να πληρώσω αλλά τελικά ούτε που είχαν ανοίξει την συσκευασία..

τα 3€ έχουν σταματήσει 2-3 χρόνια τώρα 

καλησπέρα. σχετικά με τα τελωνεία για ιδιώτες ισχύει το παρακάτω. η αξία της αποστολής είναι η αξία του δέματος + την αξία των μεταφορικών. πάνω σε αυτή την αξία θα μπει ο δασμός (ή και το ΦΠΑ)

→ Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα :
α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,
β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 € υπόκεινται σε κατ΄ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους.
γ) τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 €, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

το θέμα είναι πως ειδικά οι κούριερ εκτός από τους δασμούς σου χρεώνουν και τη διαδικασία του τελωνείου (αμοιβή εκτελωνιστή κτλ) την οποία χρεώνουν το λιγότερο ένα 50άρι. τώρα εάν το πακέτο δεν περάσει τελωνείο (κατά τύχη) δεν πληρώνεις τίποτα. αλλά επειδή με τα τελωνεία είναι περίεργα τα πράγματα, εάν το δέμα ανοιχτεί και δεν έχει απόδειξη, μπορεί να γίνει εκτίμηση της αξίας του εμπορεύματος αυθαίρετα από το τελωνείο. 

πιο αναλυτικά όποιος θέλει να δει εδώ

http://www.ektelonistis.com.gr/view_cat.php?cat_id=249

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...