Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ξερετε πιο κατάστημα -κλειδάδικο δέχεται αγορές με προπληρωμένη ? ή ειναι joker αν σου κατσει ?

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

τελικά τι γίνετε στην περίπτωση που το αγοράσει κάποιος δικός μας ιδιώτης από Αμερική πχ

και μας στο στείλει ελλάδα χωρίς αποδείξεις ktlp σαν δώρο με Αμερικανικα ταχυδρομεία?

αξια περίπου 500 ευρώ(κινητό).εκεί εκτελωνίζουν η το προσπερνάνε?

Δημοσ.

Η ατέλεια για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα είναι 45€ και για να εφαρμοστεί πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι προυποθέσεις που αναγράφονται στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου και συγκεκριμένα 

Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως «αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα» νοούνται τα δέματα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: 
α. παρουσιάζουν ευκαιριακό χαρακτήρα, 
β. προορίζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση των παραληπτών και δεν μπορούν να προκαλέσουν από τη φύση ή την ποσότητά τους οποιαδήποτε αμφιβολία για το μη εμπορικό τους χαρακτήρα, 
γ. αποστέλλονται χωρίς καμία πληρωμή από τους παραλήπτες.

Επομένως, όταν το δέμα φτάσει στην Ελλάδα και δεν κινήσει την περιέργεια των αρμοδίων, μπορεί να το παραλάβεις χωρίς έξοδα. Στην περίπτωση που το περάσουν από τελωνείο και το ανοίξει ο τελωνειακός, θα υπολογίσει τα έξοδα που συνήθως είναι ο ΦΠΑ και το τέλος 12€ των ΕΛΤΑ αλλά επειδή μιλάμε για μεγάλη αξία μπορεί να επιβάλει και δασμό.

Δημοσ.

οκ,καλο αυτο,

αν υπαρχει μεσα στο κουτι και κανενα ραβασακι του τυπου "Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την βοηθεια ....μπλα μπλα...σου στελνω ενα μικρο δωρακι"

θα βοηθησει περισσοτερο?

:-D

Δημοσ.

Εάν ο τελωνειακός φτάσει στο σημείο να ανοίξει το δέμα, δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί από τέτοια χαρτάκια.

Αυτό που (μπορεί να) έχει σημασία είναι να γράψει πάνω στο δέμα ότι "είναι αντικείμενο είναι άνευ αξίας".

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σκοπεύω να αγοράσω μία κάρτα γραφικών από εδώ μέσα η οποία αγοράστηκε πέρυσι από computeruniverse.net

Το ερώτημά μου είναι ΑΝ χτυπάω ξύλο χρειαστεί η εγγύηση θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον αρχικό αγοραστή και να μιλήσει εκείνος με το κατάστημα?

Ή μπορώ και εγώ κανονικά να επικοινωνήσω μαζί τους για το προϊόν χρησιμοποιώντας email, διεύθυνση και ονοματεπώνυμο διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά?

Δημοσ.

Καλησπέρα σκοπεύω να αγοράσω μία κάρτα γραφικών από εδώ μέσα η οποία αγοράστηκε πέρυσι από computeruniverse.net

Το ερώτημά μου είναι ΑΝ χτυπάω ξύλο χρειαστεί η εγγύηση θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον αρχικό αγοραστή και να μιλήσει εκείνος με το κατάστημα?

Ή μπορώ και εγώ κανονικά να επικοινωνήσω μαζί τους για το προϊόν χρησιμοποιώντας email, διεύθυνση και ονοματεπώνυμο διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά?

Εσύ θα μιλήσεις μαζί τους.

Δημοσ.

Πως να ζητήσω στα αγγλικά τον αριθμό φορτωτικης για ενα αντικείμενο που δεν εχει tracking?

Θέλω να δω ποτε μπήκε Ελλάδα.

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά

ενδιαφέρομαι να αγοράσω αυτό εδώ το τηλέφωνο XiaoMi Redmi 3 16GB από που προτείνετε να το πάρω, minideal, bangood η gearbest?
Δημοσ.

δεν ξερω αν επρεπε να ανοιξω ξεχωριστο θεμα, αλλα ψαχνοντας ειδα οτι θα εμπλεκα περισσοτερο, οποτε το βαζω εδω.

Η περιπετεια μου αρχισε πριν περιπου ενα μηνα, ψαχνοντας για ταμπλετ.

Τελικα κατεληξα στο cube iwork 10 το οποιο σαν μηχανημα εχει αποδειχτει αψογο.

Η αγορα εγινε απο το www.gearbest.com και οπως θα διαβασετε ηταν η χειροτερη επιλογη.

Προχωροντας στην αγορα, κανω το λαθος και επιλεγω expedited shipping και το ανακαλυψα στη πορεια τι σημαινε αυτο.

Η gearbest σπαει την αποστολη σε δυο πακετα (αλλο προβλημα αυτο) και στελνει το πρωτο πακετο με DHL!!! 

Μολις βλεπω tracking number επικοινωνω αμεσα με  το support τους και τους εξηγω το προβλημα.

Τους εξηγω οτι το δευτερο πακετο ΔΕΝ θελω να σταλει με DHL και να βρουν ενα αλλο κουριερ.

Μετα απο διαπραγματευσεις μου λενε οτι θα το στειλουν με Hungarian Post και αν συμφωνω.

Λεω οκ μια χαρα.

Περνανε 3-4 μερες κανουν shipping out και διαπιστωνω οτι και να ειπαμε πηγε απίστευτο είναι!

Ξανα και αυτο με DHL!

Αποτελεσμα:

Την  εφαγα κανονικα με τα τελωνεια και εις διπλουν.

Πληρωσα κανονικα διπλα τελωνεια και μου εκατσε οτι χειροτερο μπορουσε να συμβει αφενως γιατι τα πακετα σπασανε στα δυο αρα διπλα τελη εισαγωγης, εξοδα εκτελωνισμου κλπ και επιπλεον παρολες τις συνεννοησεις μας για hungarian post, δεν εγινε τιποτα.

Ανταλλαξαμε απο τοτε αρκετα μηνυματα με το support τους και μετα απο αρκετες πιεσεις και παζαρεματα, καταφερα να μου βαλουν 35 usd στο wb wallet τους. (αρχικα το πρωτο παζαρι ηταν 5% επιστροφη των φορων στο paypal μου δηλαδη 5 usd)

Συμπερασμα:

Δεν γνωριζω αν σε ολα τα κινεζομαγαζα παιζει ετσι, αλλα το συγκεκριμενο μαγαζι αμα κατσει κατι λαθος απλα την εκατσες!

Θα πληρωσεις τα μαλλια της κεφαλης σου!

Εξαργυρωσα χθες οτι ποντους ειχα, και πλεον δεν εχω και δεν θελω να εχω καμια σχεση μαζι τους.

Gearbest finished!

Δημοσ.

Πως να ζητήσω στα αγγλικά τον αριθμό φορτωτικης για ενα αντικείμενο που δεν εχει tracking?

Θέλω να δω ποτε μπήκε Ελλάδα.

Εάν εννοείς δέμα από Κίνα που δεν έχει tracking #, δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις και, αναγκαστικά, θα περιμένεις να έρθει. Αυτές οι αποστολές γίνονται συνήθως είτε με το Κινέζικο είτε με το Μαλαισιανό ταχυδρομείο που αργούν πολύ.

------------------------------------------------------------------------

@tornado

Έχω ψωνίσει αρκετές φορές από το Gearbest, όπως και πολλοί άλλοι, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το λάθος σου ήταν ότι ζήτησες γρήγορη αποστολή και αυτό έχει τις γνωστές συνέπειες.

Ίσως έχεις δίκιο στο θέμα της αλλαγής στην αποστολή του 2ου δέματος αλλά και εκεί είναι πιθανόν να είχε γίνει η αποστολή πριν σου πούνε ότι θα το στείλουν με το Ουγγρικό ταχυδρομείο.

Μου θυμίζεις την περίπτωση καλού μου φίλου που ψώνιζε αβέρτα με την πιστωτική και κάθε μήνα που ερχόταν ο λογαριασμός, έβλεπε την ελάχιστη καταβολή και, ενώ είχε χρήματα, πλήρωνε την ελάχιστη και όχι το συνολικό ποσό, όπως του είχα εξηγήσει, και όταν μετά από μήνες συνειδητοποίησε ότι το χρέος του αύξανε αντί να ελαττώνεται, αντέδρασε με το ... σκίσιμο της κάρτας, αντί να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...