Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και οι ερωτήσεις σου απαντιώνται στον οδηγό και έχουν απαντηθεί πολλές φορές στις προηγούμενες σελίδες,

1. Τιμή κοντά στην ατέλεια των 22 ευρώ, όπως πχ τα $30.

2. Εάν σταματήσει το δέμα στο τελωνείο των ΕΛΤΑ, ο τελωνειακός υπολογίζει τα έξοδα και στέλνει το δέμα στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη, όπου αυτός πληρώνει για να το παραλάβει. Τα έξοδα είναι βασικά ο ΦΠΑ και ίσως το τέλος υπέρ ΕΛΤΑ (12€).

3. Από τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, εξαρτάται α) από τη δηλωμένη αξία και β) από το βάρος και τον όγκο του δέματος.

Με έπεισες να το πάρω από Ελλάδα. Αντικαταβολή και ξερό ψωμί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έξοδα αποστολής έλεγε Standard Int'l Shipping. Ούτε DHL ούτε τίποτα. Import charges τίποτα δεν έλεγε πάλι. Του λέει μήν πληρώσουμε τελωνεία και πάει και στέλνει με courier. Εγώ είμαι άσχετος οκ δεν το ήξερα. Αυτός που έχει πουλήσει τόσες χιλιάδες προϊόντα δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να με βολέψει ή το έκανε επίτηδες;

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το "Standard Int'l Shipping" σε καμία περίπτωση δεν προσδιορίζει αποστολή μέσω courier κι εδώ έχει κάνει σαφώς λάθος ο πωλητής. Το "Standard Int'l Shipping" σημαίνει απλό ταχυδρομείο και θα έπρεπε να αναφέρει "Express", "Expedited" ή κάτι παρόμοιο για αποστολές μέσω courier. Επιπλέον, από τη στιγμή που έχει προηγηθεί και συγκεκριμένη συνομιλία/συμφωνία περί τελωνείου, θα έπρεπε ο πωλητής να τονίσει ότι στέλνει με DHL, παρόλο που αναγράφει "Standard Int'l Shipping" για να συναινέσει ή όχι ο αγοραστής. Δεν ξέρω αν αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που βγει μεγάλη ταρίφα εκτελωνισμού και δεν αποδεχτείς το προϊόν, ζητώντας να επιστραφεί πίσω και τα έξοδα να τα αναλάβει ο πωλητής, εξαιτίας του δικού του λάθους. Γι' αυτό, καλύτερα να σε συμβουλεύσει κάποιος που του έχει τύχει ανάλογη περίπτωση.

Παρεμπιπτόντως, στη φωτογραφία που έχεις επισυνάψει, το tracking number που αναγράφεται είναι παντελώς άσχετο με πραγματικό tracking number της DHL ή και εν γένει. Από που συμπεραίνεις λοιπόν ότι σου έχει στείλει πράγματι με DHL? Επειδή γράφει Carrier: DHL Global Mail? Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στην αυτόματη φόρμα του ebay και τελικά σου έχει στείλει με κανονικό ταχυδρομείο, όπως π.χ. Singapore Post? Αν μάλιστα τα μεταφορικά ήταν δωρεάν ή ελάχιστο ποσό, είναι λογικά απίθανο να στέλνει με DHL.

Ναι επειδη γραφει αυτο το λεω φιλε μου. Δεν παιζει ρολο; Στο site της DHL δεν βγαζει τιποτα οταν βαζω το tracking number.

Τα μεταφορικα δωρεαν ηταν. Γιατι λες οτι δεν εχει καμια σχεση με πραγματικο tracking number της dhl;

Το δέμα σου ταξιδεύει με DHL Global Asia, όπως φαίνεται στο Aftership.

ΥΓ

Με βάση την περιγραφή του σταδίου αποστολής Mar 23, 2016 09.39 am, "Deutsche Post Singapore, Greece"

συμπεραίνεται ότι η DHL Global Asia έχει σχέση με το Γερμανικό ταχυδρομείο που εξαγοράστηκε πριν από χρόνια από την DHL (Deutsche Post DHL).

Έτσι εξηγούνται και τα δωρεάν μεταφορικά.

Επομένως, η παράδοση θα γίνει από τα ΕΛΤΑ.

Λήξη συναγερμού ..

post-175541-0-43843900-1459316808_thumb.jpg

Παιδιά εγώ πρόσφατα αγόρασα από Σιγκαπούρη ένα ρολόι Seiko και ο πωλητής στο ebay συμφώνησε για να αποφύγω το τελωνείο να κάνει "declare a lower value". Θα δουλέψει ή θα περάσει κανονικά; Το ρολόι κόστισε 125 ευρώ και το έχει στείλει με DHL. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ρε φίλε εγώ του είπα πώς γίνεται να το αποφύγουμε και μου λέει θα αναγράψουμε μικρότερη αξία. Το thread σου δεν το είχα διαβάσει. Θα κάτσουν τώρα στην DHL να βρουν την πραγματική αξία του προϊόντος; Τόσα προϊόντα έχει πουλήσει αυτός ο Σιγκαπουριανός, δεν ήξερε ότι με courier περνάει τελωνείο;

Έξοδα αποστολής έλεγε Standard Int'l Shipping. Ούτε DHL ούτε τίποτα. Import charges τίποτα δεν έλεγε πάλι. Του λέει μήν πληρώσουμε τελωνεία και πάει και στέλνει με courier. Εγώ είμαι άσχετος οκ δεν το ήξερα. Αυτός που έχει πουλήσει τόσες χιλιάδες προϊόντα δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να με βολέψει ή το έκανε επίτηδες;

Από εδώ τι βλέπεις, πού είναι το δέμα;

Ναι επειδη γραφει αυτο το λεω φιλε μου. Δεν παιζει ρολο; Στο site της DHL δεν βγαζει τιποτα οταν βαζω το tracking number.

Τα μεταφορικα δωρεαν ηταν. Γιατι λες οτι δεν εχει καμια σχεση με πραγματικο tracking number της dhl;

Αντε μας αγχωσες... :Ρ

Εγώ σε άγχωσα ή εσύ δεν το έψαξες;

Απάντησα με βάση αυτά που έγραψες (αποστολή με DHL) και σήμερα έψαξα περισσότερο, χωρίς να έχω καμία υποχρέωση, αφού δεν ασχολήθηκες εσύ που "ενδιαφέρεσαι".

Και προσπαθείς να βγεις από πάνω  :devil:

• Like 1

Καλοδεχομενες ολες οι προσβολες εφοσον γλιτωσαμε την φυλακη. Για να ειμαι ειλικρινης δεν πολυενδιαφερομαι αλλουνου ειναι το ρολοι απλα το πηρε με την καρτα μου.μα με dhl asia το εστειλε. Που ξερω εγω ποιος αγορασε ποιον. Και την φωτογραφια την ειχα ανεβασει. Αλλα δεν επενεβης προ των παρατηρησεων του antikinsor. Ειναι υποχρεωση σου να βοηθας τους ερωτωντες στο thread σου.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια περα απο την πλακα. Αλλη φορα θα το ξεκαθαριζω το θεμα στον πωλητη διοτι μου εχει ξανασυμβει να λεει standard και τοτε ειχε στειλει με dhl κανονικη και παιρνω να εκτελωνισω και μου ζητησαν αλλα τοσα οσα ειχα δωσει για το hot air station που ειχα αγορασει.ο πωλητης αρνειτο προφανως να το παρει πισω σταματησε να απανταει στα μηνυματα μου και τελικα πηρε και το προιον και τα λεφτακια μου. Ειχε επελθει ο χρονος για ανοιγμα case.

Το αρχικο σου ποστ δεν το εχω διαβασει ακομα. Θα το διαβασω ομως συντομα να μου ανοιξει τα ματια.

Όσα έγραψα στο προηγούμενο post, φυσικά και σε καμία περίπτωση, δεν θεωρούνται προσβολές, αλλά αποτελούν απλή υπενθύμιση όσων έγραψες και, κυρίως, του στοιχείου που έδωσες από την αρχή ότι το δέμα ταξιδεύει με DHL. Επικαλείσαι ότι ανέβασες το χθεσινό screenshot αλλά δεν πρόσεξες όχι μόνο ότι μεταφορέας είναι η DHL Global Mail αλλά και ότι στο υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής του δέματος, που διάβασες αλλά δεν φαίνεται σ' αυτό που ανέβασες (φαίνεται σ' αυτό που ανέβασα σήμερα), αναγράφονται οι λέξεις κλειδιά "Deutsche Post Singapore, Greece".

Πέρα απ' αυτά, καλά θα κάνεις να ρίξεις μια ματιά, τουλάχιστον, στα βασικά κεφάλαια του επικαιροποιημένου οδηγού, που προσπαθώ να ενημερώνω και να συμπληρώνω συνέχεια. Και, φυσικά, οι εμπειρίες και οι γνώσεις όσων τις έχουν καταγράψει με τα posts τους, συμπληρώνουν αυτό τον οδηγό. 

Αν και πλέον βρέθηκε η άκρη στο ζήτημά σου, για να μην μένει αναπάντητο αυτό το κομμάτι, ενημερωτικά, συνήθως το international tracking number της DHL είναι ένας δεκαψήφιος αριθμός. Κι επίσης, σπάνια έως ποτέ θα σου αποστείλουν δέμα με DHL που δεν θα κοστίζει ένα σεβαστό ποσό.

Με το καλό να παραλάβεις και μελέτησε λίγο τον αρχικό οδηγό του makfil για να μην βρίσκεσαι προ εκπλήξεων!

Εχω παραγγειλει κατι πραγματα απο Αμερικη και τα εχει παραλαβει συγγενικο προσωπο εκει, μπορει να μου πει καποιος ποιος  ειναι ο πιο οικονομικος τροπος να το παραλαβω το δεμα? Δεν με πειραζει ο χρονος αποστολης απλα να ειναι οικομικος και να αποφυγουμε και τελωνειο αν ειναι.

U

Εχω παραγγειλει κατι πραγματα απο Αμερικη και τα εχει παραλαβει συγγενικο προσωπο εκει, μπορει να μου πει καποιος ποιος  ειναι ο πιο οικονομικος τροπος να το παραλαβω το δεμα? Δεν με πειραζει ο χρονος αποστολης απλα να ειναι οικομικος και να αποφυγουμε και τελωνειο αν ειναι.

USPS First class mail international

καλησπερα ,εκανα στις 19/3 παραγγελία απο Link.png Site: Holister μου βγαζει μια ειδοποίηση σαν "error" στο site αλλα δεν δινω σημασια,καθως μου ερχεται email μεσω απο paypal οτι εγινε η παραγγελια και ερχεται και μήνυμα στο κινητο απο alphabank οτι εγινε καποια συναλλαγη,μετα απο λιγα λεπτα βλεπω στην paypal να εχει ακυρωθει κατευθειαν η παραγγελια μεσω συστηματος..στελνω μηνυμα στο site απο το οποιο παραγγειλα ,δινω στα στοιχεια μου και λεει οτι δεν υπαρχει καποια παραγγελεια..στελνω μηνυμα στην paypal αλλα απανταει το bot που εχουν στο email και για απαντηση ειχε 5-6 περιπτωσεις για διαφορα προβληματα.Διοτι κανενα απο αυτα μου δεν απανταγε στο προβλημα μου,λεω απο την στιγμη που ακυρωθηκε η παραγγελια , θα επιστραφουν τα λεφτα  σε λιγες μερες ,περιμενω 5 μερες τιποτα περιμενω 10 τιποτα..λεω ας ξαναπροσπαθησω να παραγγειλω.Ξανα παραγγελνω (βλεπω μετα την πληρωμη να λεει οτι δεν ειναι διαθεσιμη η paypal αυτη την στιγμη) .εχθες 30/3 και γινετε παλι το ιδιο email απο paypal οτι εγινε παραγγελια,μηνυμα στο κινητο κτλπ..μετα απο ενα λεπτο βλαπω παλι canceled η παραγγελια..στελνω email στην holister μου λεει το ιδιο ατομο οτι μαλλον δεν γινετε να παραγγειλω λογο capital control..οκ λεω θα επστραφουν τα λεφτα..στελνω ξανα μηνυμα paypal παλι τα ιδια σκατα απανταει το bot..σημερα 31/3 με παιρνει ενας παραξενος αριθμος τηλεφωνο αλλα ειχα μαθημα και δεν το σηκωσα και βλεπω να μου εχει στειλει η paypal email 

Dear Aris Vasilakis,

Thank you for contacting PayPal regarding your cancelled authorisation you placed with Abercrombie & Fitch on 19th March 2016.

I tried to call you today at 10.12 GMT but I received a voice message from your service provider saying your phone was not available to take my call and to try again later.

I am therefore sending this email response to you.

An authorisation is a direct agreement between you and Abercrombie & Fitch to complete an order.

I can confirm that the company have cancelled the order according to our records, , the full amount will be released from reserve by your card provider shortly. PayPal are not holding the money in reserve on your card.

If you need to use this email to show your card provider that the order is now cancelled they may be able to release the hold immediately on the funds they currently have in reserve ( -€58.97 EUR ) O-3VT877485R690352T, otherwise your card issuer can take up to 30 days to release the money from reserve.

I am sorry we could not speak when I called earlier, I trust the above detailed explanation has resolved your query, if you need further assistance please respond to my email after you have spoken with your card provider.

Have a very pleasant day.

Yours sincerely, 
Mary 
PayPal 

**(2 φορες παραγγελια οποτε μιαλαμε για σχεδον 120€ που πρεπει να επιστραφουν)

Οποτε λοιπον εχω τα εξής ερωτήματα:

• ξερει κανεις σε ποσες μερες μπορει να μου ειναι ξανα διαθεσιμα αυτα τα λεφτα γιατι αυτη την στιγμη ειναι στο λογιστικο υπολοιπο ή να παω στην τραπεζα ωστε να κανω οτι ειπε το μαρακι απο paypal :P
  • εχουμε καποιο χρηματικο οριο λογο capital?γιατι στις 4/1/16 αγορασα απο το ιδιο σιτε 70€ σε ρουχα παλι..
  • απο την στιγμη που δεν μπορω σε αυτο το σιτε αγορα μεσω paypal,εχωντας american express γινετε?(ρωτησα την Holister και μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν!

ΥΓ. 24/3 αγορα μεσω paypal συνδρομη στο ps4 (βεβαια μιλαμε για μικροτερο ποσο =7€),μπουσα να χρησιμοποιήσω την συνδρομη αλλα ακομα και αυτα λεφτα ενω εγινε η συναλλαγη ειναι στο λογιστικο υπολοιπο ακομα! 

Εκανα μια αγορα από Κινα και στο tracking των ΕΛΤΑ  μου δείχνει οτι έχει παει Ιταλία κι απο εκει έρχεται(?) εδώ. Τί γίνεται ξέρει κανείς?

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 29-03-2016 20:00 ΙΤΑΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 30-03-2016 10:10 ΙΤΑΛΙΑ              

Έκανα μια αγορά από το αγγλικό amazon μιας θήκης για ένα φίλο και ενώ η παραγγελία έγγραφε πως "Sold by Ringke Official UK Store and Fulfilled by Amazon" μου ήρθε tracking number για αποστολή από Αμερική με DHL Global Mail :-D

Φαντάζομαι πως αφού το κόστος είναι μόνο 10 ευρώ δεν περνάει τελωνείο, αλλά μήπως θα χρεωθώ τίποτα έξοδα όσο λίγα και να είναι από την DHL;

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...