Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και οι ερωτήσεις σου απαντιώνται στον οδηγό και έχουν απαντηθεί πολλές φορές στις προηγούμενες σελίδες,

1. Τιμή κοντά στην ατέλεια των 22 ευρώ, όπως πχ τα $30.

2. Εάν σταματήσει το δέμα στο τελωνείο των ΕΛΤΑ, ο τελωνειακός υπολογίζει τα έξοδα και στέλνει το δέμα στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη, όπου αυτός πληρώνει για να το παραλάβει. Τα έξοδα είναι βασικά ο ΦΠΑ και ίσως το τέλος υπέρ ΕΛΤΑ (12€).

3. Από τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, εξαρτάται α) από τη δηλωμένη αξία και β) από το βάρος και τον όγκο του δέματος.

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλησπέρα 

πριν καιρό είχα αναρτήσει ένα θέμα σχετικά με ένα πρόβλημα που είχα με το τελωνείο με ένα δέμα τον 200€ είχαν ζητήσει αποδεικτικό ότι η τιμή του πακέτου είναι η αναγραφόμενη αλλά δεν υπήρχε γιατί και η πληρωμή αλλά και η απόδειξη η όποια είχε σταλεί ηλεκτρονικά έγραφε το ακριβές ποσό  τελικά γύρισε πίσω στον πωλητή και μου το ξανά έστειλε πληρώνοντας μόνο τα μεταφορικά γύρω στα 21€ πιστεύεις πως υπάρχει περιπτώσει να κολλήσει πάλι στο τελωνείο καθώς να πιστέψουν ότι το πακέτο έκανε 21€ από την στιγμή που υπάρχει και η απόδειξη συναλλαγής ?

Δημοσ.

Στο έστειλε και πλήρωσες τα 21€ για μεταφορικά αλλά ποια αξία έχει δηλώσει πάνω στο δέμα;

όπως και την προηγούμενη φορά 21$  και λέω έστω ότι το ξανά ανοίξει και επικοινωνήσει μαζί μου για το παραστατικό θα πειστεί από αυτό ( την προηγούμενη φόρα δεν υπήρχε απόδειξη πληρωμής από το Paypal ενώ τώρα κανονικά) η υπάρχει πιθανότητα να μην πειστεί και προχωρήσει την διαδικασία του εκτελωνισμού κανονικά με χρέωση επίσης υπάρχει περίπτωση να περάσει πάλι από το ίδιο τελωνείο και τον ίδιο υπάλληλο και να το έχει καταγράψει και να μην αποδεκτή την απόδειξη κατάθεσης ξέχασα να προσθέσω ότι την πρώτη φορά ήρθε με ΕΛΤΑ συστημένο ενώ τώρα το έστειλε με dhl 

Δημοσ.

"Τώρα με DHL" (!!!)

Μ' αρέσει που το φίλαγες για έκπληξη και το έγραψες στο τέλος ...

Τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά. Το σίγουρο είναι ότι το δέμα θα σταματήσει οπωσδήποτε στο τελωνείο αλλά όχι σ' αυτό που πέρασε το το προηγούμενο. Η DHL θα σου ζητήσει την απόδειξη και επειδή ενδιαφέρεται να ανεβάζει την αξία ενός δέματος θα ψάξει για την πραγματική αξία του πριν από τον εκτελωνισμό, για να υπολογίσουν και την αμοιβή του εκτελωνιστή.

• Like 1
Δημοσ.

"Τώρα με DHL" (!!!)

Μ' αρέσει που το φίλαγες για έκπληξη και το έγραψες στο τέλος ...

Τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά. Το σίγουρο είναι ότι το δέμα θα σταματήσει οπωσδήποτε στο τελωνείο αλλά όχι σ' αυτό που πέρασε το το προηγούμενο. Η DHL θα σου ζητήσει την απόδειξη και επειδή ενδιαφέρεται να ανεβάζει την αξία ενός δέματος θα ψάξει για την πραγματική αξία του πριν από τον εκτελωνισμό, για να υπολογίσουν και την αμοιβή του εκτελωνιστή.

Ναι αλλά μήπως επειδή έχει βάλει την απόδειξη των μεταφορικών μέσα τους ξεγελάσει;

Δημοσ.

Παιδιά εγώ πρόσφατα αγόρασα από Σιγκαπούρη ένα ρολόι Seiko και ο πωλητής στο ebay συμφώνησε για να αποφύγω το τελωνείο να κάνει "declare a lower value". Θα δουλέψει ή θα περάσει κανονικά; Το ρολόι κόστισε 125 ευρώ και το έχει στείλει με DHL. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ναι αλλά μήπως επειδή έχει βάλει την απόδειξη των μεταφορικών μέσα τους ξεγελάσει;

Δίνω ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες σ' αυτό το σενάριο και ήδη ανέφερα τους λόγους.

Παιδιά εγώ πρόσφατα αγόρασα από Σιγκαπούρη ένα ρολόι Seiko και ο πωλητής στο ebay συμφώνησε για να αποφύγω το τελωνείο να κάνει "declare a lower value". Θα δουλέψει ή θα περάσει κανονικά; Το ρολόι κόστισε 125 ευρώ και το έχει στείλει με DHL. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ισχύουν και για σένα όσα έγραψα για τον corsair04

• Like 1
Δημοσ.

Δίνω ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες σ' αυτό το σενάριο και ήδη ανέφερα τους λόγους.

Ισχύουν και για σένα όσα έγραψα για τον corsair04

μόλις έστειλα email στον πωλητή να το στείλει με ΕΛΤΑ εάν δεν το έχει στείλει μακάρι να προλαβω όπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας 

Δημοσ.

Υπολόγισε, εκτός από τον ΦΠΑ πάνω στην αξία + τα μεταφορικά, την αμοιβή του εκτελωνιστή, τα αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

ΥΓ

Αναρωτιέμαι γιατί, αφού υπάρχει ο οδηγός που γράφτηκε για να ενημερωθούν οι συμφορουμίτες και οι επισκέπτες, εξακολουθούν να γίνονται αγορές από το εξωτερικό με αποστολές με courier. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε φίλε εγώ του είπα πώς γίνεται να το αποφύγουμε και μου λέει θα αναγράψουμε μικρότερη αξία. Το thread σου δεν το είχα διαβάσει. Θα κάτσουν τώρα στην DHL να βρουν την πραγματική αξία του προϊόντος; Τόσα προϊόντα έχει πουλήσει αυτός ο Σιγκαπουριανός, δεν ήξερε ότι με courier περνάει τελωνείο;

Έξοδα αποστολής έλεγε Standard Int'l Shipping. Ούτε DHL ούτε τίποτα. Import charges τίποτα δεν έλεγε πάλι. Του λέει μήν πληρώσουμε τελωνεία και πάει και στέλνει με courier. Εγώ είμαι άσχετος οκ δεν το ήξερα. Αυτός που έχει πουλήσει τόσες χιλιάδες προϊόντα δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να με βολέψει ή το έκανε επίτηδες;

Από εδώ τι βλέπεις, πού είναι το δέμα;

Untitled.jpg

Και πόσο περίπου θα φτάσει η ταρίφα για τον εκτελωνισμό; 50 ευρώ;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρε φίλε εγώ του είπα πώς γίνεται να το αποφύγουμε και μου λέει θα αναγράψουμε μικρότερη αξία. Το thread σου δεν το είχα διαβάσει. Θα κάτσουν τώρα στην DHL να βρουν την πραγματική αξία του προϊόντος; Τόσα προϊόντα έχει πουλήσει αυτός ο Σιγκαπουριανός, δεν ήξερε ότι με courier περνάει τελωνείο;

Έξοδα αποστολής έλεγε Standard Int'l Shipping. Ούτε DHL ούτε τίποτα. Import charges τίποτα δεν έλεγε πάλι. Του λέει μήν πληρώσουμε τελωνεία και πάει και στέλνει με courier. Εγώ είμαι άσχετος οκ δεν το ήξερα. Αυτός που έχει πουλήσει τόσες χιλιάδες προϊόντα δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να με βολέψει ή το έκανε επίτηδες;

Untitled.jpg

Δεν γίνεται να ξέρει τις νομοθεσιες και τις πρακτικές όλων των τελωνειων του πλανήτη.
Δημοσ.

Untitled.jpg

Το να ψάχνουμε ποιος φταίει δεν ωφελεί.

Import charges πληρώνουμε μόνο όταν αγοράζουμε από μεγάλα καταστήματα/αλυσίδες της Αμερικής.

Για τα έξοδα πρέπει να υπολογίζεις, εκτός από τον ΦΠΑ πάνω στην αξία και τα μεταφορικά, και αμοιβή εκτελωνιστή (ξεκινάει από 60-70), αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...