Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδεχωμενος εχω φαει πακετο, θελω να ελπιζω οτι θα περιοριστει η ζημια.

Εκανα παραγγελια απο το gearbest και διαλεξα την γρηγορη αποστολη μιας και ηταν + 6 usd

και λεω αξιζει τον κοπο....

Οταν μου στελνουν μαιλ οτι εχουν φυγει τα πραγματα γουρλωσα!

Το γρηγορο ηταν DHL! ωχχχ αμαν τον ηπιαμε!

Τελικα βλεπω το τιμολογιο που βγαλανε οτι στειλανε  μονο το πληκτρολογιο, πενακι και ζελατινα,

συνολο 36 usd.

To ταμπλετ αναμενεται εντος 3 ημερων.

Παω στο support και τους αρχιζω για το προβλημα να μου αλλαξουν shipper....

Τελικα μου λενε αν θελω εναλλακτικα hungarian post.

Λεω οκ δεν μπορει να ειναι πιο χειροτερο.

Το θεμα ειναι τι προβλημα θα υπαρξει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οτιδηποτε εχει αξια μεγαλυτερη απο $22 και εισαγεται απο τριτες χωρες εχει ταριφα.

Επειδη ειναι κουριερ και οπως προειπα αυτες εχουν συμφερον και ανοιγουν ολα τα πακετα αν καταφερεις να τους πεισεις οτι το πακετο σου ειναι χαμηλης αξιας μπορει να την σκαπουλαρεις αρκει απο το gearbest να μην εχουν δηλωση μεγαλυτερη αξια η εχου καποιο απδικτικο μεσα στο πακετο.

moutsa thanks ειμαι στο οριο, αν δουν ζελατινες, stylus pen και πληκτρολογιο ισως τους πισω οτι ολα ολα να εχουν 20 κατι ευρω...

Απο την αλλη ομως, αν πρεπει να παω αεροδρομιο απο μονο του αυτο ειναι πακετο χοντρο.

Ειδωμεν και ελπιζω να μην εχω ταλαιπωρια :(

Οτιδηποτε εχει αξια μεγαλυτερη απο $22 και εισαγεται απο τριτες χωρες εχει ταριφα.

Επειδη ειναι κουριερ και οπως προειπα αυτες εχουν συμφερον και ανοιγουν ολα τα πακετα αν καταφερεις να τους πεισεις οτι το πακετο σου ειναι χαμηλης αξιας μπορει να την σκαπουλαρεις αρκει απο το gearbest να μην εχουν δηλωση μεγαλυτερη αξια η εχου καποιο απδικτικο μεσα στο πακετο.

1. Το όριο της ατέλειας είναι 22 ΕΥΡΩ και όχι $.

2. Οι εταιρείες courier ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να ανοίξουν δέμα, αυτό το έχει ΜΟΝΟΝ ο τελωνειακός.

3. Η αναγραφή gift στο αυτοκόλλητο έχει ξεπεραστεί από χρόνια και οι τελωνειακοί ξέρουν να διαβάζουν ιστοσελίδες και τιμές όπως και εμείς. 

καλησπέρα σε ολους.Θα ηθελα κ εγω την βοηθεια σας παρακαλω.Μου παρηγκηλε ενας φιλος ένα ρολοι από αμερικη.(ebay)μεταφορικα κ τελωνειο κ αξια του ρολογιου ηταν όλα μαζι 150 ευρω.Εστειλε ο πωλητης πως το ρολοι θα είναι ελλαδα το αργοτερο μεχρι 12 μαρτιου.Ακομα τπτ όμως.Ο αριθμος αποστολης που εστειλε είναι από usps .Στην ενημερωση που κανει ο πωλητης στο ebay φαινεται πω το δεμα είναι μισισιπι  κ δεν εχει καμια άλλη ενημερωση.Βαζω τον αριθμο αποστολης στο usps αλλα μου λεει πως είναι λαθος.Στειλαμε μνμ στον πωλητη πριν καποιες μερες κ μας λεει πως ας περιμενουμε λιγο ακομα,από τοτε του ξαναστείλαμε κ δεν απανταει.O αριθμος αποστολης εειναι αυτος  UPAAA000000150186199.Μπορει καποιος να με βοηθησει να βγαλω μια ακρη τελικα με αυτό το δεμα???Διαβαα πως πιθανον να είναι στο τελωνειο στην θεσ/νικη κ πως θα πρεπει να παρω τηλεφωνο εκει.τι προτείνετε?

Υπάρχει πρόβλημα στην παρακολούθηση των δεμάτων που στέλνονται από την Αμερική με το ταχυδρομείο. Μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία τους μέχρι το σημείο που αναχωρούν από την Αμερική για την Ευρώπη. Εκεί χάνονται και εμφανίζονται πάλι όταν φτάσουν στα ΕΛΤΑ. Αλλά και στο ταχυδρομείο υπάρχει καθυστέρηση μέχρι να ανοίξουν τους σάκους που φτάνουν.

Προτείνω να μην αγχώνεσαι. Έχεις περιθώριο να ανοίξεις dispute είτε στο ebay είτε στο paypal αν αγοράστηκε με αυτό.

• Like 1

Γεια σας παιδιά. Διάβασα το αρχικό ποστ γιατί για πρώτη φορά θέλω να κάνω απόπειρα να παραγγείλω ένα μαχαίρι απ το ebay. Ο πωλητής είναι από ΗΠΑ. Η τιμή του μαζί με μεταφορικά είναι 75 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσω και 22 ευρώ στο τελωνείο?

κοντα ειμαι, πως αποδεικνυονται αυτα τα 22 ευρα?

Εάν η αξία CIF (κόστος + μεταφορικά) του δέματος που έρχεται είναι $(36+6)=$42, η DHL θα σου ζητήσει απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal, εκτός από την εξουσιοδότηση, για να προχωρήσει στον εκτελωνισμό και θα σου πει την εκτιμώμενη αμοιβή του εκτελωνιστή της.

Έχεις δύο επιλογές, είτε να το εκτελωνίσεις ο ίδιος (link για τις οδηγίες στο τελευταίο κεφάλαιο του (επικαιροποιημένου) οδηγού, είτε να πληρώσεις αυτά που σου ζητάνε, κάνοντας και το σχετικό παζάρι.

Γεια σας παιδιά. Διάβασα το αρχικό ποστ γιατί για πρώτη φορά θέλω να κάνω απόπειρα να παραγγείλω ένα μαχαίρι απ το ebay. Ο πωλητής είναι από ΗΠΑ. Η τιμή του μαζί με μεταφορικά είναι 75 ευρώ.

Δεν διευκρινίζεις με ποια μεταφορική το στέλνει.

Αν θέλεις, δώσε link.

Τί μαχαίρι; Πρόσεχε μην σε πάνε μέσα για κατοχή όπλου.

• Like 1

εγω σημερα πηρα τηλεφωνειο στο τελωνειο Θεσ.νικης οπου μια κυρια με ενημερωσε πως το usps είναι ιδιωτικη κουριερ?????!!!!!Για να με εξυπηρετηση καλυτερα μου δινει ένα αριθμο τηλεφωνου στην Αθηνα .Παιρνω κ εκει κ δινω το νουμερο αποστολης αλλα δεν βρισκουν τπτ.Η πρωτη κυρια στην θεσ.νικη μου ελεγε πως το δεματακι σιγουρα δεν εχει περασει τελωνειο κ θα πρεπει να πληρωσω κ τελωνειο επειδή είναι πανω από 45 ευρω κτλ κτλ.παρολο αυτά δεν ηξερε καν που είναι το δεματακι.Να σας θυμισω πως θα επρεπε να παραλαβω μεχρι 12 μαρτιου.Ακομα τπτ..να κλαψω τα 150 ευρω η εχω ελπιδες ακομα??Φιλος από τα ελτα τις περιοχης μου μου λεει πως πιθανον να είναι ακομα σε κανα σακο με τα υπολοιπα κ να κανω υπομονη..Παντως ο πωλητης ενώ απαντησε στο πρωτο μνμ κ ειπε να περιμενω στο δευτερο που εστειλα για να τον ενημερωσω για το δεμα πως δεν παρελαβα ακομη δεν απαντησε.......

Κλασική απάντηση δημόσιου υπαλλήλου που, εκτός από τη γενική άγνοια, μπέρδεψε και την usps (αμερικάνικο ταχυδρομείο)με την ups (εταιρεία courier).

Στην περίπτωσή σου τώρα.

Καταλαβαίνω το άγχος σου αλλά δεν καταλαβαίνω τι θα μπορούσε να αλλάξει από χθες (ΚΥ βράδυ) που ανέβασες το προηγούμενο μέχρι σήμερα (ΔΕ μεσημέρι).

Πρέπει να κάνεις υπομονή να φανεί το δέμα του στα ΕΛΤΑ. Έχεις χρόνο για dispute όπως σου έγραψα παραπάνω.

• Like 2

Τί μαχαίρι; Πρόσεχε μην σε πάνε μέσα για κατοχή όπλου.

Εάν η αξία CIF (κόστος + μεταφορικά) του δέματος που έρχεται είναι $(36+6)=$42, η DHL θα σου ζητήσει απόδειξη είτε κάρτας είτε paypal, εκτός από την εξουσιοδότηση, για να προχωρήσει στον εκτελωνισμό και θα σου πει την εκτιμώμενη αμοιβή του εκτελωνιστή της.

Έχεις δύο επιλογές, είτε να το εκτελωνίσεις ο ίδιος (link για τις οδηγίες στο τελευταίο κεφάλαιο του (επικαιροποιημένου) οδηγού, είτε να πληρώσεις αυτά που σου ζητάνε, κάνοντας και το σχετικό παζάρι.

Δεν διευκρινίζεις με ποια μεταφορική το στέλνει.

Αν θέλεις, δώσε link.

http://www.ebay.com/itm/Ka-Bar-USMC-1095-Part-Serrated-Fighting-Utility-Fixed-Blade-Knife-1218-/401091162033?hash=item5d62e56fb1:g:DSkAAOSwDNdV1kQJ

Αυτό είναι. Και γιατί να με πάνε μέσα για κατοχή? Για κατοχή μπορούν να σε πάνε αν κυκλοφορείς έξω με αυτό. Σου απαγορεύει κανείς να έχεις ένα μαχαίρι στο σπίτι? Το συγκεκριμένο το έχω βρει από Ελλάδα 115 Ευρώ και μπορώ να το παραγγείλω και να το έχω σε 2 μέρες και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλά αν είναι να μπλέκω με τελωνεία και να μου φάνε την ψυχή καλύτερα να το πάρω από Ελλάδα.

Το στέλνει με το ταχυδρομείο και, αν συνεννοηθείς με τον πωλητή, για να δηλώσει χαμηλότερη τιμή, μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες να σταματήσει στο τελωνείο, δεδομένου ότι και ο όγκος του δέματος θα είναι μικρός, όπως και το βάρος. Πάντως, το κίνητρο είναι σημαντικό για 40€ διαφορά.

Από την άλλη, αν σε ενδιαφέρει να το έχεις άμεσα και δεν σε καίνε τα 40€, μπορείς να το παραγγείλεις από ελληνικό κατάστημα.

http://www.ebay.com/itm/Ka-Bar-USMC-1095-Part-Serrated-Fighting-Utility-Fixed-Blade-Knife-1218-/401091162033?hash=item5d62e56fb1:g:DSkAAOSwDNdV1kQJ

Αυτό είναι. Και γιατί να με πάνε μέσα για κατοχή? Για κατοχή μπορούν να σε πάνε αν κυκλοφορείς έξω με αυτό. Σου απαγορεύει κανείς να έχεις ένα μαχαίρι στο σπίτι? Το συγκεκριμένο το έχω βρει από Ελλάδα 115 Ευρώ και μπορώ να το παραγγείλω και να το έχω σε 2 μέρες και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλά αν είναι να μπλέκω με τελωνεία και να μου φάνε την ψυχή καλύτερα να το πάρω από Ελλάδα.

Δεν ξέρω, εγώ απλά σε προειδοποιώ μην τρέχεις μετά.

Το στέλνει με το ταχυδρομείο και, αν συνεννοηθείς με τον πωλητή, για να δηλώσει χαμηλότερη τιμή, μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες να σταματήσει στο τελωνείο, δεδομένου ότι και ο όγκος του δέματος θα είναι μικρός, όπως και το βάρος. Πάντως, το κίνητρο είναι σημαντικό για 40€ διαφορά.

Από την άλλη, αν σε ενδιαφέρει να το έχεις άμεσα και δεν σε καίνε τα 40€, μπορείς να το παραγγείλεις από ελληνικό κατάστημα.

Ωραία τώρα λύσε μου σε παρακαλώ μερικές απορίες.

1) Τι τιμή να του πω να δηλώσει?

2) Αν δεν δεχτεί να δηλώσει χαμηλότερη τιμή τι θα πληρώσω εξτρά και με ποιο τρόπο θα με καλέσουν να πληρώσω?

3) Οι πιθανότητες να σταματήσει στο τελωνείο από τι κρίνονται?

4) Αν σταματήσει στο τελωνείο σημαίνει ότι θα μου ανοίξουν τη συσκευασία?

Τα 40 ευρώ θα ήθελα να τα γλυτώσω και δεν καίγομαι να το έχω άμεσα. Αυτό που λέω είναι ότι αν είναι να πληρώσω και εξτρά λεφτά και να πάει η διαφορά στα 20 η και λιγότερο, ε νισάφι...Ας το πάρω από Ελλάδα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...