Προς το περιεχόμενο

Αγορές από το εξωτερικό

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

εχω κανα 2-3 μερες που του εχω στειλει

οποτε να προχωρησω εε;;;

trollareis φίλε; τι να προχωρήσεις;;απο την στγμή που είσαι ο νικητής ΤΕΛΟΣ πληρώνεις και στο στέλνει

χαλάμε και το τόπικ του ανθρώπου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προτιμω να φαω αρνητικη παρα να χασω 35 ευρω

αυτή δεν είναι σωστή "λογική" τότε για το χτύπησες;;

κερδίζεις σε πλειστηριασμό..πρέπει να πλήρωσεις.

αν δεν πληρώσεις εσυ είσαι ο χαμένος.

αν πληρώσεις και είσαι "κύριος" και δεν το στείλει εσύ έχεις το πάνω χέρι..ΟΧΙ ο άγγλος

οκ ενταξει απλα με εβαλε σε υποψιες τα μυνηματα καταλαβες;

τελος παντων αφου δεν μπορω να χασω τα λεφτα θα προχωρησω

ευχαριστω πολυ

στειλε μου ενα ομ λιγο αν μπορεις να σε ρωτησω κατι αλλο

Καλησπέρα, αύριο θέλω να αγοράσω 3 βιβλία από το amazon.co.uk

Τα βιβλία κοστίζουν 84 λίρες όλα μαζί και επιλέγω free shipping. Στο τέλος πριν το checkout για να δω πόσο κοστίζουν τελικά μου πετάει ένα VAT της τάξεως των 13 λιρών. Τι είναι αυτό ακριβώς; Αφού όταν αγοράζουμε εντός ΕΕ δεν πληρώνουμε τελωνείο, δασμούς κτλ...

EDIT: 70 κάνουν τα βιβλία και τα 13 το VAT... Με αποτέλεσμα να φτάνει τα 101 ευρώ το τελικό ποσό...

VAT είναι ο ΦΠΑ, καμία σχέση με τελωνεία, δασμούς κλπ...

Ο ΦΠΑ δεν χρεώνεται μόνο από το τελωνείο όμως; Πληρώνουμε ΦΠΑ εντός ΕΕ; Το θέμα είναι ότι αυτόν τον VAT δεν μου τον εμφανίζει σε όλα τα αντικείμενα... Μια ακόμα φορά μου το είχε βγάλει αλλά στις 50 λίρες περίπου ήταν 50 λεπτά της λίρας και δεν έδωσα καν σημασία. Τώρα όμως είναι αξιόλογο ποσό...

Ο φόρος για τα βιβλία στο UK είναι 0%. Οπότε η αρχική τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ. Στην Ελλάδα είναι ο φόρος είναι μη μηδενικός, οπότε και η αύξηση που βλέπεις. Ο ΦΠΑ είναι άσχετος του τελωνείου όπως είπε κι ο parsifal.

Καλησπέρα, αύριο θέλω να αγοράσω 3 βιβλία από το amazon.co.uk

Τα βιβλία κοστίζουν 84 λίρες όλα μαζί και επιλέγω free shipping. Στο τέλος πριν το checkout για να δω πόσο κοστίζουν τελικά μου πετάει ένα VAT της τάξεως των 13 λιρών. Τι είναι αυτό ακριβώς; Αφού όταν αγοράζουμε εντός ΕΕ δεν πληρώνουμε τελωνείο, δασμούς κτλ...

EDIT: 70 κάνουν τα βιβλία και τα 13 το VAT... Με αποτέλεσμα να φτάνει τα 101 ευρώ το τελικό ποσό...

Κάπου τα μπερδεύεις με την αξία των βιβλίων και το VAT (ΦΠΑ) που σε χρεώνει αλλά τα πράγματα είναι απλά.

Μπορεί στην Αγγλία ο ΦΠΑ για τα βιβλία να είναι μηδενικός αλλά στην Ελλάδα νομίζω ότι είναι 16% (και όχι 6,5% όπως αναφέρει ο κατάλογος του Amazon που παρέθεσε ο antoni.

Έτσι, το Amazon, που έχει ελληνικό ΑΦΜ, χρεώνει στην αγορά σου τον ελληνικό ΦΠΑ, ο οποίος, αν κάνεις τους σωστούς υπολογισμούς, πρέπει να υπολογίζεται στο παραπάνω ποσοστό (16%), εάν δεν έχει αλλάξει από αυτό που ήξερα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

ερώτηση θέλω να φέρω μια εξάτμιση απο αμερική απο άτομο απο άλλο forum ,με καλές αξιολογήσεις κτλ.

Το κόστος περίπου είναι 250$.

Πως μπορώ να αποφύγω τελωνείο; Με USPS αποστολή; Τι πρέπει να του στείλω να κάνει;

Για εισαγωγές από τρίτες χώρες ξεκινάμε με τη σκέψη ότι θα πληρώσουμε τουλάχιστον ΦΠΑ, όπως γίνεται, άλλωστε, με όλα τα αντικείμενα και υπηρεσίες που αγοράζουμε. Για αγορές με αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια) πάνω από 45 και μέχρι 150 ευρώ υπολογίζουμε ότι θα πληρώσουμε ΦΠΑ και μικροέξοδα και για πάνω από την αξία αυτή και δασμό.

Εάν το δέμα έρθει μέσω courier, θα κάνει οπωσδήποτε στάση στο τελωνείο, εάν όμως έρθει μέσω USPS, δηλαδή με τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα, η διαδικασία εκτελωνισμού γίνεται από τα ΕΛΤΑ τα οποία ακολουθούν μια διαφορετική πολιτική στο θέμα αυτό με χρεώσεις όχι τόσο αυστηρές όπως στην πρώτη περίπτωση.

Με τη λογική ότι η συγκεκριμένη αγορά δεν γίνεται από ιντερνετικό κατάτημα αλλά από ιδιώτη, είναι σχετικά εύκολο να επικοινωνήσεις μαζί του και να ζητήσεις να στείλει την εξάτμιση είτε με υποτιμολογημένη αξία ως μεταχειρισμένη είτε ως δώρο (χωρίς να αναγράφει αξία) αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ρίσκο είναι δικό σου.

Όπως αναφέρεται και στον οδηγό, έχουν καταγραφεί στο δίκτυο αρκετές περιπτώσεις εισαγωγής ανταλλακτικών αυτ/των, όχι όμως πολλές από Αμερική, χωρίς να επιβληθούν δασμοί κλπ αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωργθεί ως κανόνας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...