kitrinopodilato Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Αγορά κινητού από merimobiles. Το status του Singapore Post λέει ότι έχει φτάσει Ελλάδα από τις 9/10. http://www.17track.net/m/en/result/post-details.shtml?pt=0&cm=0&cc=0&nums=RP323114534SG Το status των ΕΛΤΑ λέει: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 06-10-2015 12:40 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ Τι παίζει να έχει γίνει; Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω με ενα ρολοι απο Μαλαισια
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει ανοιχτεί ο σάκος ακόμη και δεν έχουν σκαναριστεί τα δέματα.
np91 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μηπως περνανε απο τελωνειο και γι αυτο υπαρχει αυτη η καθυστερηση?
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2015 Αν το δέμα σταματήσει στο τελωνείο των ΕΛΤΑ (ΕΛΒΕΛ και ΥΔΕ Θεσ/νίκης), συνήθως δέχεται τηλεφώνημα ο παραλήπτης, για διευκρινίσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Διαβασα καπου οτι αν το δεμα ειναι μικρο τοτε δεν περναει καθολου απο τελωνειο, ισχυει καθολου αυτο; Τι γινεται οταν ενα δεμα φτασει πρωτα σε μια αλλη ευρωπαικη χωρα και στην συνεχεια ερχεται Ελλαδα?
makfil Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Εάν εννοείς μικρό σε μέγεθος, όχι, δεν ισχύει αφού δεν υπάρχει σχετικός κανόνας. Με δεδομένο ότι όλα τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες εκτελωνίζονται, βασικό ρόλο στο να σταματήσει ένα δέμα στο τελωνείο, παίζει η δηλωμένη αξία και η ... διλαθεση του υπαλλήλου.
japetus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Έχω ένα θέμα με αγορά από aliexpress όπου παρά την ενημέρωση προς τον πωλητή το δέμα να φύγει με απλό ταχυδρομείο και ενώ υπάρχει η σχετική αλληλογραφία μας, αυτός τελικά έστειλε με dhl. Με πήρανε τηλέφωνο ότι το δέμα έφτασε στην Ελλάδα και ζητάνε στοιχεία για τον εκτελωνισμό. Ο πωλητής όταν του εξήγησε το θέμα, αρχικά συμφώνησε να αναλάβει το κόστος. Γνωρίζετε περίπου πόσο θα είναι για δασμούς και εκτελωνισμό ηλεκτρονικού ενισχυτή αξίας 130 ευρώ; Η DHL θα δώσει στοιχεία αυτά αν τα ζητήσω ή θα προχωρήσει κατευθείαν στον εκτελωνισμό; Περιμένει από εμένα να τους στείλω αποδεικτικό αγοράς για το ποσό του εκτελωνισμού πριν προχωρήσει.. Προσπάθησα να κάνω dispute στο aliexpress αλλά μου έβγαλε ειδοποίηση ότι το χρονικό περιθώριο για να το κάνω είναι μόλις 5 μέρες από την ημέρα της αγοράς...
makfil Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Η DHL περιμένει από εσένα την εξουσιοδότηση για να αναλάβει τη διαδικασία, για την οποία θα πληρώσεις 70€ περίπου ως αμοιβή εκτελωνιστή (σηκώνει και παζάρι αλλά δεν θα πέσει κάτω από 50€). Μπορείς, όμως, να την κάνεις μόνος σου και να γλυτώσεις την αμοιβή. Για 130€ αξία θα πληρώσεις ΦΠΑ, αποθήκευτρα (κάθε μέρα που περνάει χρεώνεσαι) και άλλα μικροέξοδα. Η απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας ζητιέται για την επιβεβαίωση της δηλωμένης αξίας πάνω στο αυτοκόλλητο.
japetus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Οκ, μου απάντησε ο πωλητής ότι θα ακυρώσει την παραγγελία και θα ζητήσει επιστροφή του προϊόντος με δικά του έξοδα. Θα χρειαστεί να κάνω κάτι εγώ, να ενημερώσω την dhl;
makfil Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μπορείς να τους πεις αυτά που σου είπε ο πωλητής, δηλαδή, με λίγα λόγια, ότι δεν θα παραλάβεις το δέμα και να επιστραφεί.
japetus Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Έτσι για να υπάρχει στο νήμα, για να δούμε και τί ποσά χρεώνει η DHL, ο πωλητής προτίμησε τελικά από τις εναλλακτικές που είχε να αναλάβει να μου πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα εκτελωνισμού της DHL ή να ζητήσει επιστροφή του μηχανήματος και επαναποστολή με ταχυδρομείο, να 'πετάξει' στα αζήτητα το προϊόν (να μη ζητήσει δηλαδή επιστροφή του) και να μου στείλει καινούριο...
makfil Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μην το πεις στους αρμόδιους της DHL γιατί βλέπω να χρησιμοποιείται ...
mngplus Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Έχει πάρει κανένας κινητό από gearbest.com? Τι λέτε για αυτά τα 3 που έχουν σχεδόν την ίδια τιμή?
makfil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι έχω παραγγείλει 2 κινητά φέτος από το μαγαζί χωρίς πρόβλημα, αφού ξέρουν τη δουλειά τους και τι πρέπει να κάνουν για τον έλληνα αγοραστή. Το μόνο πρόβλημα είναι πως θα πληρώσεις. Για τα συγκεκριμένα κινητά δεν έχω άποψη γιατί καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.
mngplus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Τι εννοείς θα πληρώσω; Τελωνείο ή το κινητό σε λίγο παραπάνω τιμή σε σχέση με τη κινέζικη αποθήκη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις