aenaos15 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, DoSMaN είπε Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση... Απ' ό,τι βλέπω οι περισσότεροι παραγγέλνετε ηλεκτρονικά ήδη ή είδη σπιτιού (είδα και κάτι άγιους βασίλιδες για τα Χριστούγεννα φέτος...). Εγώ μέχρι πρότεινως έκανα αγορά από Αγγλία φαγώσιμα ήδη (αμερικανιές) που δεν υπάρχουν Ελλάδα. Πχ. σοκολάτες, πατατάκια, αναψυκτικά, καραμέλες (ό,τι μλκ μπορείτε να φανταστείτε). Η αξία συνήθως πήγαινε κάπου στα 170-200€ (ήταν συνεταιρική μπάζα) με βάρος κάπου στα 13-18 κιλά σε μεγάλη κούτα. Αυτά ερχόντουσαν οδικώς σύμφωνα με το tracking. Με το brexit έχετε καμιά ιδέα τι θα παίξει σε τέτοια είδη; Θα περνάνε τελωνείο; αν ναι, πως θα μετριέται; με βάρος, με όγκο, με τιμή, συνδυαστικά; Παίζει να ρίξουν άκυρο γενικά στο δέμα επειδή θα έχει φαγώσιμα; Επίσης η τελευταία αγορά που έκανα, από άλλο μαγαζί στην Αγγλία ήρθε με αεροπλάνο εδώ (δεν το γνώριζα) και μου γράφει το παρακάτω... Υπάρχει ενδεχόμενο εκτελωνισμού από Αγγλία παρόλο που δεν έχει περάσει η 19/03 που είναι κανονικά η τελευταία μέρα;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Αν δεν κάνω λάθος η ημερομηνία είναι 29/3. 8 ώρες πριν, DoSMaN είπε Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση... Απ' ό,τι βλέπω οι περισσότεροι παραγγέλνετε ηλεκτρονικά ήδη ή είδη σπιτιού (είδα και κάτι άγιους βασίλιδες για τα Χριστούγεννα φέτος...). Εγώ μέχρι πρότεινως έκανα αγορά από Αγγλία φαγώσιμα ήδη (αμερικανιές) που δεν υπάρχουν Ελλάδα. Πχ. σοκολάτες, πατατάκια, αναψυκτικά, καραμέλες (ό,τι μλκ μπορείτε να φανταστείτε). Η αξία συνήθως πήγαινε κάπου στα 170-200€ (ήταν συνεταιρική μπάζα) με βάρος κάπου στα 13-18 κιλά σε μεγάλη κούτα. Αυτά ερχόντουσαν οδικώς σύμφωνα με το tracking. Με το brexit έχετε καμιά ιδέα τι θα παίξει σε τέτοια είδη; Θα περνάνε τελωνείο; αν ναι, πως θα μετριέται; με βάρος, με όγκο, με τιμή, συνδυαστικά; Παίζει να ρίξουν άκυρο γενικά στο δέμα επειδή θα έχει φαγώσιμα; Επίσης η τελευταία αγορά που έκανα, από άλλο μαγαζί στην Αγγλία ήρθε με αεροπλάνο εδώ (δεν το γνώριζα) και μου γράφει το παρακάτω... Υπάρχει ενδεχόμενο εκτελωνισμού από Αγγλία παρόλο που δεν έχει περάσει η 19/03 που είναι κανονικά η τελευταία μέρα;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... 8 ώρες πριν, DoSMaN είπε Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση... Απ' ό,τι βλέπω οι περισσότεροι παραγγέλνετε ηλεκτρονικά ήδη ή είδη σπιτιού (είδα και κάτι άγιους βασίλιδες για τα Χριστούγεννα φέτος...). Εγώ μέχρι πρότεινως έκανα αγορά από Αγγλία φαγώσιμα ήδη (αμερικανιές) που δεν υπάρχουν Ελλάδα. Πχ. σοκολάτες, πατατάκια, αναψυκτικά, καραμέλες (ό,τι μλκ μπορείτε να φανταστείτε). Η αξία συνήθως πήγαινε κάπου στα 170-200€ (ήταν συνεταιρική μπάζα) με βάρος κάπου στα 13-18 κιλά σε μεγάλη κούτα. Αυτά ερχόντουσαν οδικώς σύμφωνα με το tracking. Με το brexit έχετε καμιά ιδέα τι θα παίξει σε τέτοια είδη; Θα περνάνε τελωνείο; αν ναι, πως θα μετριέται; με βάρος, με όγκο, με τιμή, συνδυαστικά; Παίζει να ρίξουν άκυρο γενικά στο δέμα επειδή θα έχει φαγώσιμα; Επίσης η τελευταία αγορά που έκανα, από άλλο μαγαζί στην Αγγλία ήρθε με αεροπλάνο εδώ (δεν το γνώριζα) και μου γράφει το παρακάτω... Υπάρχει ενδεχόμενο εκτελωνισμού από Αγγλία παρόλο που δεν έχει περάσει η 19/03 που είναι κανονικά η τελευταία μέρα;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από aenaos15 Επαναληψη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, zaqxsw είπε Καλημέρα. Έχω στείλει ένα FeiyuTech G6 Gimbal για service στην Κινά. Ο κινέζος μου πρότεινε να το στείλει πίσω με DHL αλλά αρνήθηκα. Του πρότεινα με China ή HongKong Post ή με PostNL. Αυτός είπε οκ για PostNL και θα δηλώσει αξία 24USD και ότι είναι προϊόν από service. Βασικά νόμιζα ότι το PostNL είναι όπως του GearBest-BangGood που δεν πληρώνουν τελωνείο αλλά από ότι διαβάζω τώρα εδώ αυτό μάλλον δεν ισχύει σωστά? Επειδή ακόμα δεν το έχει στείλει υπάρχει κάποιος καλύτερος συνδυασμός ταχυδρομικής υπηρεσίας και άξιας που θα δηλώσει ο κινέζος ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να πληρώσω στο τελωνείο? Ευχαριστώ Όταν φτάσει το δέμα στην Αθήνα, από την Κίνα, ο τελωνειακός δεν θα σταθεί στη δηλωμένη αξία αλλά θα σου ζητήσει απόδειξη για την αγορά (δεν γνωρίζει ότι το είχεις στείλει για επισκευή). Από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Το πιθανότερο είναι ότι 1) δεν έχεις κρατήσει την απόδειξη αγοράς και 2) δεν ακολούθησες τη σωστή διαδικασία πριν το στείλεις στην Κίνα, ώστε να έχεις εξασφαλίσει την επανεισαγωγή του στην Ελλάδα, χωρίς προβλήματα. Εάν ισχύουν οι υποθέσεις μου, το πιθανότερο είναι ότι ότι θα χρεωθείς με έξοδα εκτελωνισμού και η μόνη λύση για να το παλέψεις είναι η αναδασμολόγηση, αλλά με αβέβαιο αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaqxsw Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, makfil είπε Όταν φτάσει το δέμα στην Αθήνα, από την Κίνα, ο τελωνειακός δεν θα σταθεί στη δηλωμένη αξία αλλά θα σου ζητήσει απόδειξη για την αγορά (δεν γνωρίζει ότι το είχεις στείλει για επισκευή). Από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Το πιθανότερο είναι ότι 1) δεν έχεις κρατήσει την απόδειξη αγοράς και 2) δεν ακολούθησες τη σωστή διαδικασία πριν το στείλεις στην Κίνα, ώστε να έχεις εξασφαλίσει την επανεισαγωγή του στην Ελλάδα, χωρίς προβλήματα. Εάν ισχύουν οι υποθέσεις μου, το πιθανότερο είναι ότι ότι θα χρεωθείς με έξοδα εκτελωνισμού και η μόνη λύση για να το παλέψεις είναι η αναδασμολόγηση, αλλά με αβέβαιο αποτέλεσμα. Καλημέρα. Το πήρα από ιδιώτη, σφραγισμένο από το EBay.co.uk αλλά απόδειξη δεν έχει. Σχετικά με την σωστή διαδικασία που αναφέρεις (την οποία δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά από ότι μου είπαν) όχι δεν έκανα κάτι γι αυτό γιατί δεν μπορούσα κιόλας γιατί είμαι από μικρό νησί και δεν υπάρχει τελωνείο γι' αυτη την δουλειά αλλά μου είπαν ότι ακόμα και να το έκανα αν αλλάξει το serial number λόγο αντικατάστασης συσκευής θα ήταν άχρηστη η διαδικασία. Τώρα όμως έγινε ότι έγινε. Με βάση αυτά τα δεδομένα ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δεν υπάρχει τρόπος αποστολής από ιδιώτη που να αποφεύγει το τελωνείο. Με όποιο ταχυδρομείο και να το στείλει, θα αντιμετωπίσεις το ρίσκο και να ελπίζεις στην τύχη σου, να δεχτεί ο τελωνειακός τη δηλωμένη αξία.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
allonsanfan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Νομίζω μιλάμε για ρεκόρ. 6 μέρες μετά (!!!) και είναι καθοδόν για το κέντρο διανομης. Με air parcel register(1.15 ευρώ) από bangood Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δύο ερωτησεις για να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου. Μέχρι τωρα εκανα μικρές παραγγελίες. Σήμερα πηγα να κανω μια παραγγελία από banggood με συνολικό ποσό γύρω στα 150€. Εχει επιλογή για priority direct mail και EU priority mail. Στο 1ο εχει επιλογμενη αλλα γκριζα την επιλογή "tariff insurance" και στο 2ο δεν υπαρχει καν η επιλογή. Αυτό που δεν περναει από τελωνείο είναι η 2η (και ακριβότερη) επιλογή; Στην παραγγελία υπαρχουν περίπου 10-15 διαφορετικά προϊόντα. Τα περισσότερα είναι μικροπράγματα λόγω προσφορών. Στο check out μου βγάζει τα προϊόντα αυτά σε 4 διαφορετικά δέματα και αυτό ανεβάζει κατα πολύ το κοστος αποστολής. Τα περισσότερα προϊόντα μπαινουν στο ίδιο δέμα, αλλα πολλα μπαινουν μόνα τους αν και εχουν μικρό μεγεθος. Είναι λογικό; Όλα τα προϊόντα είναι από την ίδια αποθήκη CN. Εχουν όλες οι αποθήκες τους στην κίνα τον χαρακτηρισμό CN και φευγουν από διαφορετικά σημεία; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Η σίγουρη επιλογή είναι η 1η και για το λόγο αυτό είναι γκρίζα η ασφάλεια. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση, είναι ότι κράτησε την επιλογή PDM, γιατί συχνά τη χάνει. Εάν δεν βάζει όλα τα αντικείμενα στο ίδιο δέμα είναι ίσως το ότι η επιλογή PDM είναι για συγκεκριμένο είδος και όχι για όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Προχωρησα λοιπον την παραγγελία επιλεγοντας την 1η επιλογή. Το πρόβλημα μου είναι ότι τώρα που βλέπω τις 4 παραγγελίες που προεκυψαν (4 πακέτα δηλαδή) όλα γραφουν σαν τρόπο αποστολής priority Air mail. Θυμάμαι ότι επελεξα priority direct mail αλλα με τοσα μπρος πισω που εχω κανει δεν είμαι 100% σίγουρος. Ε Είναι το ίδιο με αλλα λόγια ή να ακυρωσω τις παραγγελίες και αν το δώ πιο προσεκτικά παλι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Προχωρησα λοιπον την παραγγελία επιλεγοντας την 1η επιλογή. Το πρόβλημα μου είναι ότι τώρα που βλέπω τις 4 παραγγελίες που προεκυψαν (4 πακέτα δηλαδή) όλα γραφουν σαν τρόπο αποστολής priority Air mail. Θυμάμαι ότι επελεξα priority direct mail αλλα με τοσα μπρος πισω που εχω κανει δεν είμαι 100% σίγουρος. Ε Είναι το ίδιο με αλλα λόγια ή να ακυρωσω τις παραγγελίες και αν το δώ πιο προσεκτικά παλι; Σου έγραψα να προσέξεις αυτό το θέμα και δεν το έκανες. Η μέθοδος αυτή είναι η συνήθης και όχι η σίγουρη. Εάν προλαβαίνεις, ακύρωσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, makfil είπε Σου έγραψα να προσέξεις αυτό το θέμα και δεν το έκανες. Η μέθοδος αυτή είναι η συνήθης και όχι η σίγουρη. Εάν προλαβαίνεις, ακύρωσε. Δεν καταλαβα το PDM που εγραψες. Μιλάω ήδη μαζί τους. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, fingolfingr είπε Δεν καταλαβα το PDM που εγραψες. Μιλάω ήδη μαζί τους. Ευχαριστώ PDM=Priority Direct Mail, η σίγουρη μέθοδος του Banggood Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, makfil είπε PDM=Priority Direct Mail, η σίγουρη μέθοδος του Banggood Τους εστειλα και δεν μπορούν να ακυρωσουν λενε ότι " Priority Air Mail is custom free for greece.". Και ότι αν προκύψουν τελη θα τα καλύψουν. Από ότι θυμαμαι από ότι εχω διαβασει εδω μεσα αυτό δεν συμπεριλαμβανει τα 15€ αλλα....τελος παντων. ΥΓ: Σε χρόνο μηδέν από την παραγγελία και είναι ήδη στο processing. Αν δεν είχα κανει βλακεία θα ενθουσιαζόμουν. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από fingolfingr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δεν θυμάσαι καλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Προσπάθησε να εξασφαλίσεις γραπτώς αυτό σου σου είπαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, makfil είπε Δεν θυμάσαι καλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Προσπάθησε να εξασφαλίσεις γραπτώς αυτό σου σου είπαν. Το εχω στο messenger. Θα στείλω και μεσω mail. Ισως να μην θυμαμαι καλα. Οπότε τι ισχύει; Όλα ή τίποτα; Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από fingolfingr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jangos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Διάτρητη η ασφάλεια στο Gearbest. Η κύρια database του site είναι εντελώς ανασφαλής. Ερευνητές ασφαλείας που δημοσίευσαν το report τους για την ασφάλεια του Gearbest σημειώνουν πως η κύρια database όσο και τα άλλα sites που ανήκουν σε αυτό Zaful, Rosegal και DressLily είναι εύκολα προσβάσιμη/προσβάσιμα. Οι πληροφορίες που μπορούν να ανακτηθούν είναι emails, passwords λογαριασμών, IP διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, πληροφορίες πληρωμών και πλήρη ονόματα. Μπόρεσαν να εισέλθουν πανεύκολα μάλιστα σε δυο λογαριασμούς. Προς το παρόν το Gearbest δεν έχει σχολιάσει την εν λόγω έρευνα. Report – Gearbest Hack: Hundreds of Thousands Affected Daily by Huge Data Breach. Gearbest reportedly left its main database unsecured, payment information and other customer data easily accessible. Αγοράσατε κάτι από το Gearbest; Καλύτερα ζητήστε από την τράπεζα επανέκδοση της κάρτας σας για να μην την πατήσετε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις