Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δουλευει κανεις την 680 για επαγγελματικη χρηση και συγκεκριμενα στον VRAY RT? εχω καποιες αποριες με τους drivers. Ευχαριστω
Nikos667 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Φιλε την εχει δοκιμασει φιλος μου... Δεν υπαρχει κανενας λογος ανυσηχιας η καρτα ειναι θυριο σε 3D realtme render στο blender με cycles εκανε μια χαρα τη δουλεια της με μια Lamborgini για test..... Η καρτα ειναι θηριο... Μακαρι να την ειχα που ασχολουμαι και εγω...αλλα που να την βρεις με 300 ευρω μεταχειρισμενη! Επισης αφου ασχολεισαι με 3D render παρε την εκδοση με τα 4GB...ειναι λιγο καψιμο χρηματων γιατι 2GB καλα ειναι αλλα εαν μπορεις...γιατι να μην σπασεις τα ορια ?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Tην 4gb πηρα, ειχα πριν την 580 Phantom 3gb και γιαυτο ακριβως θελω να με φερεις σε επαφη με τον φιλο σου γιατι νομιζω οτι σε max/vrayRT που δουλευω οτι δεν εχει διαφορα απο την 580 και εχω ξενερωσει λιγο
savakis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Tην 4gb πηρα, ειχα πριν την 580 Phantom 3gb και γιαυτο ακριβως θελω να με φερεις σε επαφη με τον φιλο σου γιατι νομιζω οτι σε max/vrayRT που δουλευω οτι δεν εχει διαφορα απο την 580 και εχω ξενερωσει λιγο δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά η 580 έχει dedicated General Purpose GPU λειτουργίες που στην 680 είναι "κομμένες". γενικά η 680 είναι Gaming Chip, δεν είναι σαν την 580... 3
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Εχω διαβασει για κουτσουρεμενα cuda cores αλλα διαβαζω επισης σε benchmarks της ιδιας καρτας για χρονους που η δικη μου δεν αγγιζει για κανενα λογο και αναρωτιεμαι αν μπορω να συγκρινω με καποιον που την εχει τις ιδιες σκηνες στο max, γιατι τα forum του vray ειναι κλειδωμενα αν δεν εχεις αγορασει το προγραμμα
Nikos667 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπον,εχεις δικιο σχετικα... Η σειρα 5χχ ειναι πιο γρηγορη στο render... ΑΛΛΑ : Η σειρα 6XX ειναι καλυτερη στη επεξεργασια... Δηλαδη η μια μπορει να αντεχει 5.000 κυβους και η αλλη 8.000 κυβους μεσα σε 3D περιβαλλον... Για μενα κρατα και τις δυο βαλε την μια για Render και την αλλη για Επεξεργασια... (Η διαφορα δεν ειναι τοσο τραγικη ειλικρινα) Επι ευκαιριας να σε ενημερωσω οτι σε λιγο καιρο αρκετα προγραμματα θα υποστηριζουν και AMD REDEON GPU... Που θα εχουν κατι παρομοιο με CUDA. Για εμενα εαν γινει θα σκιζει πιστευω οτι η AMD σε *Καταναλωση *Θερμοκρασια *ΤΙμη ειναι καλυτερη(nVidia fan ειμαι αλλα....μετα απο 3 καρτες 8800,9800 και 9600 που εκαψα πιστευω οτι δεν αντεχουν και πολλοι στο χρονο...) Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι καρτες σαν την GTX 680 δεν ειναι τερατα... Πιστευω να την καταλαβες τη διαφορα εαν εχεις καποια απορια γραψε μου σε PM... Επισης μην περιμενεις και καμια τρελη διαφορα αφου πηρες τον μεγαλυτερο αδελφο της GTX 580 την GTX 680 και οι δυο ειναι High end καρτες και λογικα εχουν μονο 15% διαφορα... Η μονη περιπτωση που θα εβλεπες διπλασια αποδοση απο την GTX 680 θα ηταν η GTX 690... Μην κανεις το λαθος που κανουν μερικοι που πανε και παιρνουν 2XGTX 680 διοτι θελουν ολη τη ΔΕΗ,τρωνε χωρο και σε games τρωνε π*$^%*Α απο τα SLI προβληματα...βεβαια σε Render δεν υπαρχει προβλημα αλλα τα παραπανω τα λενε ολα.... Για εμενα δωσε την καρτα 100-150 ευρω κατω αναλογως και παρε μια GTX 690 13 χρονων ειμαι αλλα προσεχε επειδη ασχολουμαι και εγω με 3D design και εαν δεν ασχολείσαι επαγγελματικα καψιμο χρηματων θα ειναι... (Εγω θα εκαιγα χρηματα μα εαν σε καλυπτει η GTX 680...) Εχει δει το ματι μου τοσα benchmarks τους τελευταιους 9 μηνες...καθε μερα βλεπω κανα 3ωρο bench αναμεσα σε σειρες 4xx,5xx,6xx και αντιστοιχα 7xxx και 6χχχ,τις καρτες σε ζωντανο θεαμα δεν βλεπω και με ανυσηχει!!! Εψαχνα για μια GTX 670 αλλα δεν βρισκω και καμια φτηνη...και εχει πεσει το ματι μου σε HD 7950 η οποια με τους καινουριους Driver ειναι 20% πιο γρηγορη! Εγω πιστευω οτι το ολο συστημα σου σε καλυπτει πληρως...εμενα δυστηχως οχι ο i7 2600 ειναι πολυ αργος σε σχεση με την οποιαδηποτε GPU,και μην μιλησω για την MSI HD 6770 1GB(δεν λεω 120€ καλη ειναι(BF3 στο High 1920x1080 με 30 FPS)(Overclocked)) Τελος τα 8 GB καλα ειναι για games αλλα για Render,,,16GB και πανω ειναι ικανοποιητικα... Παντως σκεψου και για AMD διοτι προς το παρων κανενας δεν εχει δει ποσο καλες ειναι στο render μεχρι να υποστηριζονται απο τα 3D προγραμματα...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 13 χρονων?? Καλη φαση να ψαχνεσε τοσο πολυ για την ηλικια σου. Μιας και το εφερε η κουβεντα δουλευω 3D/post σε μια μεγαλη διαφημιστικη και επενδυω γενικα στο πι σι του σπιτιου για την προσωπικη μου ερευνα. Στο θεμα μου συγκεκριμενα: δεν ειναι οτι ρενταρει λιγο πιο γρηγορα αλλα εχω την εντυπωση οτι ρενταρει αρκετα πιο αργα απο την 580!!! Η Gtx 690 ειναι στην ουσια 2 καρτες γιαυτο και η διαφορα, αλλα εχει 2 gb μνημη που δεν φτανει για μεγαλες σκηνες σε πολυγωνα. Οποτε η επομενη καλυτερη "θεωρητικα" επιλογη ειναι η 680 / 4 gb. Το τι κανει στα games δε με ενδιαφερει γιατι δεν παιζω παρα ελαχιστα και σιγουρα τα σκιζει οπως σκιζει και σε benches. Πρεπει να κανω λιγο καλυτερη ερευνα σχετικα με την 680 γιατι σε μια συγκεκριμενη σκηνη στον RT που ειναι για bench διαβαζω οτι ρενταρει σε 2:23 ενω στο πι σι μου ρενταρει σε 3:16... Ποσοστιαια ειναι τεραστια διαφορα! Αρα μαλλον κατι παει λαθος εδω?
Nikos667 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 1ον ευχαριστω... 2ον Τα 2GB εαν σου φτανουν ειναι λιγο αντικειμενικο...νομιζω ram χρησιμοποιει...αλλα για να το λες εσυ κατι θα ξερεις... 3ον Εισαι σιγουρος οτι τα χεις ψαξει καλα? Νομιζω οτι η GTX 690 απο reference εχει 4 GB φαντασου αλλο τοσο τις υλοποιησης Εφοσον ασχολεισαι επαγγελματικα και οπως ανεφερες παραπανω,και παιζεις λιγα games νομιζω οτι μπορεις να βαλεις μια Quadro 2000 και μια GTX 660 TI η GTX 660TI παιζει στο ultra οτι θες ανετα σε 1 monitor και σε 2-3 δεν θα ελεγα οτι δεν θα αντεχε... Ολο αυτο παει στα 900... Αλλα αξιζει να δωσεις 1000 για την GTX 690 αφου συνδυαζει υπολογιστικη δυναμη σε render και Games Και ναι η GTX 690 ειναι GTX 680 σε SLI. Πολυ απλα δεν θα σου πω τι ειναι καψιμο χρηματων διοτι η δουλεια μου εδω ειναι να σου δοσω την συμβουλη μου μεσα απο την εμπειρια μου και οχι να κρινω ποσα λεφτα θελεις να επενδυσεις στο pc σου και αλλο τοσο αφου ειναι για επαγγελμα και οχι οτι ετσι σου κατεβηκε να καψεις χρηματα... Προσεχε και θερμοκρασιες ομως γιατι εαν σου χτυπαει κανα 80c...ακ0μα και εαν θεωρειται SAFE εγω θα χτυπαγα κεφαλι στο τοιχο...εαν και δεν νομιζω να πιανεις τοσο...βλεπω οτι το συστημα σου ειναι ειδικευμενο στις απαιτησεις σου... Μου τη σπανε τα ΝΟΟΒS που τους κοροιδευουν π.χ. Πλαισιο ----> Σε κλεβουν περιπου 100€ εαν δεν σε ενδιαφερει.... Δυστηχως εγω εχω κολισει με μια HD 6770 1GB( ) που δεν με βοηθαει και πολυ στο particle system και στο 3D Modeling.... Τι να κανω εχω το ταλεντο και με σταματει κατι ανοητο οπως το HARDWARE γιατι δεν εχω τα δικα μου λεφτα να παω να το αγορασω....
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Κοιτα η 680 δεν μου κανει τελικα ή κατι εχω κανει λαθος εγω... 3dsMax/after effects οσα τεστ εκανα σημερα σε σχεση με αντιστοιχα και σχεδον ιδια μηχανηματα που διαβασα στο ιντερνετ οι επιδοσεις τους ειναι αρκετα πισω και δε καταλαβαινω γαμωτο γιατι!Στο max ειμαι περιπου 35% κατω στο after μπορει και 50%... Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι επειδη με το που πηρα την 680 ειχα πανω την 580 και δεν εκανα format,ισως ειναι η λυση?? Στην πραγματικοτητα η 580 > ολες τις single cored gtx οσον αφορα gpu rendering κατι που δεν ηταν αρκετα ξεκαθαρο και το εμαθα πληρωνοντας παρα πολλα χρηματα για μια καρτα που μου ειναι οχι ακριβως αχρηστη αλλα value over money is shitty.. Ναι πλεον ειναι ξεκαθαρο αν δε βγαλω ακρη οτι γυρναω στην 580 ή παω για την 690 αναλογα. Εχω μετανιωσει πολυ τα χρηματα που εδωσα για αυτη την καρτα και πιο πολυ μετανιωνω που εδωσα την 580 phantom που πλεον δε τη βρισκεις να την αγορασεις..
Nikos667 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Ρίξε μια ματιa στις GTX 590...νομίζω θα την βρεις στα 750€ με 3GB VRAM σε σχεση με GTX 690 και πιστεύω οτι ισχύει κατι παρομοιο οπως για GTX 580-GTX680 άρα κατι το παρόμοιο για GTX 590 vs GTX 690 Ομως θελει ψάξιμο λίγο...γιατί η μια εχει 1024 cuda και η άλλη 3024 cuda! Πιστεύω 3 GB θα σου ειναι αρκετά...πρόσεχε όμως χρειάζεσαι καλής ποιότητας τροφοδοτικο 600w το minimum και 850w το recommanded! GTX 580 δεν ειναι σπάνιες πάντως εχω δει αρκετές τόσους μήνες... Εάν θες μπορω να σου στείλω ενα λινκ αλλα...ρίξε μια ματιά στην GTX 590...δεν θέλω να σου στρέψω το ενδιαφέρον στην GTX 690 πρώτου το ψάξω καλά και να σε κανά να ξαναξοδεψεις χρήματα χωρις λόγο...αλλα για GTX 590 σου εγγυώνται οτι εχει 1.5x καλύτερη απόδοση απο GTX 580...κατι σαν GTX 580 sli Έχεις 3 επιλογές για να στα συνοψιζω : 1.Παιρνεις GTX 690 2.Παιρνεις GTX 580 3.Παιρνεις GTX 590 4.Πουλας τώρα την GTX 680 και Παιρνεις την GTX 780 οταν βγει σε κανά μήνα! Προς το παρόν μην κανείς τίποτα μέχρι να βγάλω μια άκρη ανάμεσα σε GTX 590 Kai GTX 690 και θα περιμένεις μετά να δεις τι παίζει και με GTX 780!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δεν αξιζει η 590 γιατι σχεδον με αυτα τα χρηματα παιρνεις την 690 Και ειναι αρκετα πιο γρηγορη/πολυυυυυυ πιο κρυα/ περισσοτερη ραμ/ και με νεους drivers πιθανον μελλοντικα να αφηνει μιλια πισω τη fermi αρχιτεκτονικη. Ασε εχω κανει research τρελο επειδη στραβωσα που αγορασα την 680 και δε τραβαει μια
panos9553 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Ρίξε μια ματιa στις GTX 590...νομίζω θα την βρεις στα 750€ με 3GB VRAM σε σχεση με GTX 690 και πιστεύω οτι ισχύει κατι παρομοιο οπως για GTX 580-GTX680 άρα κατι το παρόμοιο για GTX 590 vs GTX 690 Μα τι του προτινεις?Την 590 στα 750 ευρω?? 2 χρονων καρτα??Εδω σε λιγο ετοιμαζονται οι νεες...βρε παιδια απο την στιγμη που εδω παιζονται χρηματα μην λετε οτι σας κατεβει..με συγχωρεις απλα μου φανηκε καπως το ολο σκηνικο..
G.Nat Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 πουλα την λεω εγω φιλε και περιμενε να βγει η καινουργια σειρα.και το ποιο σωστο ειναι να την πουλησεις σε εμενα!!!!!!! :-D :-D
Nikos667 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 ........... τα ψωνια που υπαρχουν και σκεφτονται το πρωσοπικο τους ωφελος δεν σταματα ποτε ετσι ? Κρατα την μεχρι να βγει η GTX 780...μην την πουλησεις τωρα... Tip : Και η GTX 590 400 ευρω μεταχειρισμενη δεν αξιζει! Μια GTX 680 εχει καλυτερες επιδοσεις τελικα σε games...Εγω θα την πουλαγα την GTX 590 κανα 250€ αφου τωρα θα ειναι 2 γενιες πισω μολις σκασει η σειρα 7XX
Superpie Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 ........... τα ψωνια που υπαρχουν και σκεφτονται το πρωσοπικο τους ωφελος δεν σταματα ποτε ετσι ? Κρατα την μεχρι να βγει η GTX 780...μην την πουλησεις τωρα... Tip : Και η GTX 590 400 ευρω μεταχειρισμενη δεν αξιζει! Μια GTX 680 εχει καλυτερες επιδοσεις τελικα σε games...Εγω θα την πουλαγα την GTX 590 κανα 250€ αφου τωρα θα ειναι 2 γενιες πισω μολις σκασει η σειρα 7XX Πιστεψε με,ειναι ωραιο να λες οτι θα την εδινες 250 ευρω..Αν την ειχες ομως κατω απο 400 δεν θα την εδινες με τιποτα,στο υπογραφω.Δηλαδη αν εδινες 250 ευρω την 590 ποσο θα επρεπε να δινονταν οι 570 ας πουμε? 50 ευρω? Ας μην λεμε οτι θελουμε φιλε μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα