Προς το περιεχόμενο

overclocking failure

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παίδες χθες έστησα ένα pc το οποιο έχει τα παρακάτω:

asus formula v 

intel core i7 3770k  

corsair vengeance 1866mhz cl9

Western Digital 1TB Caviar Black SATA III 7200rpm 64MB

Corsair Power Supply 750W CX

έκανα ένα λάθος όμως την ώρα που το έστηνα ,έβαλα την stock ψήκτρα του επεξεργαστή και δen πρόσεξα ότι τα καλώδια τις εμπόδιζαν τον ανεμιστήρα να γυρίσει.έτσι πάτησα το κουμπί να ανοίξει και δεν έβγαλε καν εικόνα στην οθόνη(από την hdmi τις μητρικής).δούλεψε έτσι 2-3 λεπτά μέχρι να καταλάβω τι έγινε και μύρισε και καμένο λίγο.Δεν ξέρω ακόμα τι ζημια του έκανα ελπίζω να μην έγινε τίποτα φυσικά αλλα δεν νομίζω να μύρισε k καμένο χωρίς λόγο.τώρα το pc δουλεύει μια χαρά έβαλα το prime95 έκανα stress test γύρο στις 2ώρες χθες και άλλες τόσες σήμερα με maximum 86 βαθμούς θερμοκρασία αλλα δen έκλεισε.το πρόβλημα μου είναι ότι δη μπορώ να ανεβάσω τις μνήμες και σκέφτομαι μήπως αυτό που έγινε με την "ψιχτρα" έχει επηρεάσει το υπόλοιπο hardware του pc.tis φτάνω στα 1600 και 1800 μια χαρά χωρίς πρόβλημα(εκτος του ότι στο stress test στα 1800 βγάζει ενα error.μόλις όμως το ανεβάζω στα 1866 δη bootarei και μου βγάζει overclock failure.έχετε καμια ιδέα?τι μπορεί να φταίει και αν με αυτό που έγινε με την "ψιχτρα" μπορεί να έχει πειραχτεί η mobo η οι μνήμες?

Δημοσ.

με τα ρευματα κοιταξες?μπορει να μην μπουταρει γιατι θελουν περισσοτερο ρευμα οι μνημες.κανε cmos και ανεβασε μια φωτο απο τα bios και τις ρυθμισεις

Δημοσ.

η αλήθεια είναι πως δεν άλλαξα τα voltage τα άφησα στο auto αλλα οι μνήμες απότι είδα είχαν 1.5 δεν είναι αρκετό?

Δημοσ.

Στα 1.65 νομίζω δουλευουν στα 1866!!Έτσι είχα δει σε ενα site!!

Νομιζω!!!

Γιατι να τις κλοκαρεις ομως!!Δεν νομιζω να δεις καπου διαφορα!!!

Δημοσ.

οταν παιζεις με oc παντα βαζε παραπανω ρευμα για να αποκλεισεις το ενδεχομενο να μην μπουταρει απο ρευμα και μετα σιγα σιγα χαμηλωνεις μεχρι να εισαι ασφαλης με το λιγοτερο ρευμα.δοκιμασε παντως το 1.65 και βασικα δεν λες τι χρονισμους ειχες κανει στην επεξεργαστη κτλπ κτλπ

Δημοσ.

όλα δουλεύουν σε stock εκτος από τις ram τις οποιες τις έβαλα στα 1866 που είναι τα κανονικά τους .οι μνήμες είναι για να δουλεύουν κανονικά στο 1.5 λέτε να το αυξήσω?δεν θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά?το ξέρω ότι δεν θα δω διαφορα απλά με αυτό που έγινε με τη ψύκτρα σκέφτομαι μήπως έκανα ζημια σε κάποιο part

Δημοσ.

ζημια δν νμζω να εγινε αλλωστε κλεινει απο μονο του το πισι για να μην υπερθαιρμανθει.πολλες φορες πεφτεις σε σκαρτα κομματια η που θελουν παραπανω ρευμα δοκιμασε το δεν εχεις να χασεις και τιποτα.αλλα με ρεγουλα το ρευμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...