nikosfree12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σας Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω 2 subnets όπου σε κάθε subnet συνδέονται περίπου 20 υπολογιστές Έστω στο subnet A υπάρχει υπολογιστής με ip 192.x.x.45 και στο subnet B υπάρχει υπολογιστής με Ip 10.x.x.34 Χρησιμοποιώ τώρα ένα νέο μηχάνημα με διπλή κάρτα δικτύου όπου τη μία θα τη δηλώσω στο subnet A με IP 192.x.x.46 και την άλλη στο Subnet B με IP 10.x.x.35 Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κανένα conflict με τις ip ή το ένα subnet να βλέπει το άλλο; To λειτουργικό που χρησιμοποιούν όλα τα pc είναι windows XP. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Υ.Γ Δε θέλω να προβώ σε πειραματισμούς διότι δε θέλω να διακόψω καμία εργασία ή να καταρρεύσει το δίκτυο για αυτό ρωτάω πρώτα.
coffeex Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα εφόσον δεν βάλεις κάποιο route add.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Αν είναι εταιρικό καλύτερα βγάλε την δεύτερη κάρτα απο πάνω
SheldonOnCoffee Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Εννοείς ότι υπάρχουν δυο switch τα οποία κάνουν δυο ξεχωριστά subnets και εσύ απλά θέλεις να καθίσεις και στα 2 subnets αυτά με την διπλή κάρτα; Αν εννοείς αυτό, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θα τα βλέπει σαν δύο ξεχωριστά interfaces δε θα έχει ζήτημα με Ip conflict.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα