Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Καλημερα,εχω συνδεσει εναν wd 300gb IDE στον υπολογιστη μου και κανω μεταφορα δεδομενων για να μεταφερω ολα τα αρχεια μου απο τους αλλους σκληρους,ομως πηγαινει πολυ αργα στην μεταφορα περιπου με 3,5mb και κανει πολλες ωρες...Στο hd sentinel ομως μου βγαζει ενα μηνυμα πως ο σκληρος ειναι σε κατασταση pio και οτι αυτο καθυστερει την μεταφορα(ο σκληρος ειναι κομπλε απο υγεια κτλ)...τι γινεται σ'αυτη την περιπτωση???
Candlemass Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Απλά γυρίζεις τον δίσκο σε DMA. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπήκε σε PIO mode από μόνος του... Τι λειτουργικό έχεις; Είναι IDE; Είναι μόνος του στο κανάλι; Αν ναι, τον έχεις δηλώσει single από τα jumperάκια; Αν όχι, έχεις δηλώσει master/slave τις συσκευές που μοιράζονται το κανάλι; Ας παίξουμε λοιπόν το παιχνίδι των ερωτήσεων... Γενικές οδηγίες για DMA εδώ : http://www.onthegosoft.com/dma_setting_nt.htm
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 λοιπον...εχω windows 7 32bit,ο δισκος ειναι western digital 300gb ide...ειναι μονος του στο καναλι προς το παρον...το jumperακι ειναι στο slave και αναγραφει πανω πως για single κτλ δεν θελει να βαλω καθολου jumperακι...ειχα προβλημα γιατι οπως ειπα και πιο πριν θα εβαζα και αλλον εναν δισκο στην καλωδιοταινεια και μολις τα συνδεσα δεν εμφανιζοταν κανενας δισκος λογω του οτι δεν εκανα διαχωρισμο στο master/slave...μηπως πηρε ρυθμισεις απο αυτο το θεμα???ευχαριστω που βοηθας στο θεμα μου παντως...
accipio Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Στα XP σε παρόμοιο πρόβλημα αρκούσε, από τη Διαχείριση συσκευών, να διαγράψουμε τον αντίστοιχο ελεγκτή και να κάνουμε επανεκκίνηση, οπότε τα Windows επανεγκαθιστούσαν σε DMA mode τον ελεγκτή. Για τα Windows 7 δεν ξέρω, δεν μου έχει τύχει τέτοιο πρόβλημα.
Candlemass Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 λοιπον...εχω windows 7 32bit,ο δισκος ειναι western digital 300gb ide...ειναι μονος του στο καναλι προς το παρον...το jumperακι ειναι στο slave και αναγραφει πανω πως για single κτλ δεν θελει να βαλω καθολου jumperακι...ειχα προβλημα γιατι οπως ειπα και πιο πριν θα εβαζα και αλλον εναν δισκο στην καλωδιοταινεια και μολις τα συνδεσα δεν εμφανιζοταν κανενας δισκος λογω του οτι δεν εκανα διαχωρισμο στο master/slave...μηπως πηρε ρυθμισεις απο αυτο το θεμα???ευχαριστω που βοηθας στο θεμα μου παντως... Εάν είναι μόνος του στο κανάλι (στο καλώδιο για ευκολία), οι WD θέλουν να δηλώνονται single. Δηλαδή χωρίς jumperάκι, όπως σωστά είπες. Αν υπάρχει και 2ος IDE στο ίδιο καλώδιο, πρέπει ο ένας να δηλωθεί master και ο άλλος slave (απέφυγε το cable select για να είσαι σίγουρος). Σε κάθε αλλαγή που βάζεις-βγάζεις δίσκο θα πρέπει να γίνεται και η αντίστοιχη αλλαγή στις δηλώσεις με τα jumpers. Όλα αυτά με επανεκκινήσεις ενδιάμεσα, έτσι; Εφόσον έχεις κάνει αυτά, οι ρυθμίσεις είναι ίδιες με τα XP για τα 7. Πάς στο device manager και ενεργοποιείς παντού το DMA mode (όπου σε αφήνει). Ξανά restart και λογικά θα διορθωθεί.
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 ξερεις ποιο ειναι το θεμα candlemass...?την διαχειριση συσκευων / μετα στις ιδιοτητες του σκληρου δεν εχει πουθενα ρυθμισεις για προχωρημενους που να μπορω να το αλλαξω...αν υπηρχε πιστευω θα εβγαζα ακρη με τις οδηγιες ολων σας...αλλα τωρα..........................................(και αν το εβρισκα και το εκανα θα γινοταν φορματ στον δισκο ρωταω γιατι μεσα εχω αρχεια πολυ σημαντικα)
Candlemass Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δεν είναι εκεί οι ρυθμίσεις. Στο "Ελεγκτές IDE ΑΤΑ/ATAPI" είναι (1η σειρά). Δεν γίνεται κανένα φορματ, μη φοβάσαι.
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 ωχχχ.......συγνωμη λιγο απατητα εδαφη για'μενα.....αυτο με τα δεδομενα που ρωτησα ισχυει???αν ειναι να φανε delete δεν το κανω....πατησα,αλλα μετα δεν ξερω τι να κανω...
Candlemass Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 http://www.worldstart.com/how-to-enable-dma-in-windows-7-home-premium/ Ψάξε σε ποιό channel είναι ο δίσκος, αλλά θα πρέπει να έχουν γίνει σωστά οι δηλώσεις που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα.
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 εψαξα και εχω τα παρακατω που θα σηκωσω φωτογραφιες...τωρα ειναι μονο ο 300αρης πανω στο τελος της καλωδιοτανειας με jumper στο slave....αφου μεταφερω τα αρχεια και κλεισω τον υπολογιστη μου(γιατι ταυτοχρονα τωρα που μιλαμε κανω μεταφορα αρχειων)θα κοθμπωσω και τον αλλον σκληρο με jumper στο master(και οι 2 ειναι ide απλα διαφορετικη μαρκα)μεχρι εδω πως τα παω???και κατι που δεν ειπα....το πισι μου εχει wd 500gb sata ομως απο την μανα του ο οποιος εχει μεσα τα windows κτλ και δουλευει με partition δηλαδη χωρισμενος σε 2 μερη C και D...το λεω μηπως χρειαζεται σε κατι ελεγξα αυτο που μου λες και οπου υπηρχε δυνατοτητα ειναι ολα απο μονα τους με''τικ''.....
Candlemass Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Αυτό που φταίει είναι ότι τον έχεις δηλώσει slave και θα έπρεπε να δηλωθεί single. Και το Multiword DMA είναι σαν το PIO. Εφόσον είχες ενεργοποιημένη τη δυνατότητα για UltraDMA (κάτι που είναι αυτόματο στα windows), μπήκε ο δίσκος σε χαμηλότερο mode εξαιτίας της δήλωσης slave. Όταν κουμπώσεις τον 2ο, τον ρυθμίζεις σαν master και θα παίζουν και οι 2 αυτόματα σε full ταχύτητα. Απλά αν δεν θες να αλλάξεις κάτι τώρα, θα έχεις πολύ χαμηλές ταχύτητες. 1
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) αρα να το αφησω να τελειωσει τωρα την μεταφορα αρχειων,κλεινω το πισι...και να βαλω το jumper σε master???(λεω master επειδη θα μπει και ο δευτερος στην καλωδιοταινεια αρα πρεπει να μπει ενας master και ενας slave σωστα???) Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2013 από Evoliasmenos
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 τωρα παρατηρησα που εκανες επεξεργασια το μηνυμα σου...θα περιμενω να τελειωσει τις μεταφορες των αρχειων και αφου κλεισω το πισι θα ορισω master και slave και ετσι θα ερθουν ολα κομπλε χωρις να χασω αρχεια και διορθωνοντας το προβλημα ταχυτητας των δισκων μου....απλα απαντησε σ'αυτο για να παρω επιβεβαιωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα