Προς το περιεχόμενο

Οθόνες LG 23'' και 24''. Monitor/LED-TV Monitor, IPS/MVA.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μεταξύ κάποιων Οθωνών LG 23 ή 24 ιντζώνε και ζητάω γνώμες για να απόφασίσω. Ή να μπερδευτώ περισσότερο. Δεν ξέρω τι απ' τα δύο.

Όλες είναι 1920x1082:

LG M2452D-PZ LED-TV-Monitor 24''  

LED-TV Monitor με 5Μ:1 δυναμικιά αντίθεση, MVA πάνελ @ 219 deutschen euro

LG M2482D-PZ LED TV - Monitor 24'' 

LED-TV Monitor με 10Μ:1 δυναμικιά αντίθεση, MVA πάνελ @ 269 deutschen euro

LG M2352D-PZ LED-TV-Monitor 23''

LED-TV Monitor με 5Μ:1 δυναμικιά αντίθεση, IPS πάνελ @ 189 deutschen euro

LG IPS237L-BN LED Monitor 23''

Monitor (σκέτο. TV-γιοκ) με 5Μ:1 δυναμικιά αντίθεση, IPS πάνελ @ 179 deutschen euro

Δεν είναι για παιγνίδια, αλλά για browsing, office, τηλεόραση-ταινίες.

• Αξίζει τόσο πολύ το 10Μ:1 έναντι των 5Μ:1 ώστε να δώσω τόσα παραπάνω γερμανικά χρήματα; Δεν μου τρέχουν και από μπατζάκια, αλλά αν είναι τόσο γαμάουα, να κάνω και δόσεις υποτασσόμενος στα κελεύσματα των τραπεζών και του υπερσκαταναλωτισμού.
  • Αξίζει για μια ίντσα παραπάνω να δώσω παραπάνω χρήματα;
  • Διαβάζω αλλού ότι ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης δεν είναι τόσο καλής ποιότητας για την εικόνα και τον ήχο στα κανάλια ή ότι δεν πιάνει τα HD (δεν ξέρω αν πράγματι ισχύει).
  • Μήπως τελικά να πάρω το απλό monitor και να πάρω ξεχωριστό ψηφιακό δέκτη; Θα μου άρεσε η λύση «όλα σε ένα», αλλά αν είναι να μην πιάνω τα μισά κανάλια, τότε να βάλω και άλλη μια συσκευή και δυο καλώδια στο γραφείο.
  • Τα 24ρια είναι MVA, τα 23ρια είναι IPS. Να προτιμήσω το IPS για καλύτερο πάνελ, έναντι της μιας παραπάνω ίντσας;
  • Ποιο φυσιολογικό και ξεκούραστο για δουλειά στην οθόνη με 1920x1080 είναι στις 23 ίντσες ή στις 24;

Δεν έχω τη δυνατότητα να πάω να τις δω από κοντά, οπότε αναγκαστικά ψάχνω για γνώμες από το ίντερνετ για να πάρω μια απόφαση.

Δημοσ.

Kαταρχην ουτε να το σκεφτεις να μην παρεις IPS Panel , χαοδες διαφορα με το απλο LED (ειχα δυο μοντελα και τα εβαλα διπλα διπλα , μερα με την νυχτα !!!!)

Δεν θα δεις πηστευω και τρομερη διαφορα 23" με 24" , αν μου ελεγες 27" τοτε ναι .

εφοσον θες ολα σε ενα μην το σκεφτεσαι :  

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/LG-DM2752D-PZ-LED-TV-Monitor-3D-27-DM2352D-PZ.htm

την εχω και ειναι τουμπανο σε ολα , και ολα τα καναλια πιανει και τα HD οπως ο κανονικος ο δεκτης και τρομερη εικονα και ξεκουραστη !!!

Kαι ηχεια με παρα πολυ καλο ηχο !!!!!

Και παιζει και απο σκληρο δισκο τα παντα και γρηγορα με υποτιτλους , γενικος τα εχει ΟΛΑ . Και 3D !!!

Αν δεν σε ενδιαφερει το 3D πας στην τριτη επιλογη σου.

Τωρα αν σου βρησκεται κανας δεκτης μπορεις να πας στην τεταρτη επιλογη που ειναι και πανεμορφη οπτικα , ειναι bordreless με ολο γυαλι το πανελ μπροστα και να βαλεις δεκτη αλλα και ηχεια στην εξοδο των ακουστικων για ηχο.

Οποτε παιξε στην LG M2352D η στην LG DM2352D 3D

Δημοσ.

aquadim3 thanx για τα σχόλια. 3Δ δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω και κανένα δέκτη. Τώρα είμαι στη φάση των αγορών και αναρωτιόμουν αν λέει να πάρω ξεχωριστό δέκτη για καλύτερη ποιότητα έναντι της ευκολιάς του όλα σε ένα.

Να κινηθώ δηλαδή μεταξύ τρίτης και τέταρτης επιλογής. 

Στο βίντεο του unboxaholic  δείχνει ότι το IPS237L είναι ματ και αντιρεφλέ. Το ίδιο ισχύει και με την M2352D-PZ ;; Έχουν και οι δυο οθόνες το ίδιο πάνελ και η μόνη διαφορά τους είναι ο ψηφιακός δέκτης; Ή μιλάμε για δυο διαφορετικά πάνελ;

Δεν θέλω με τίποτα να γυαλίζει η οθόνη και να κάνω ασκήσεις γιόγκα για να βρώ θέση χωρίς αντανακλάσεις.

Το άλλο που λέει ο unboxaholic ότι θα ήθελε καλύτερες γωνίες θέασης, δεν είναι λίγο υπερβολή; Αφού το IPS δεν υποτίθεται ότι έχει 178° γωνία θέασης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πρώτιστη χρήση της οθόνης θα είναι οι Ταινίες (και η ΤV), θα σου πρότεινα να πας σε MVA panel. Όχι για την +1 ίντσα, αλλά γιατί έχει πολύ καλύτερο μαύρο. Εφάμιλλο με Plasma.

Τόσο τα IPS όσο και τα VA (M/P) έχουν 178 μοίρες. Δεν ανταποκρίνονται όμως όλες οι οθόνες το ίδιο. Ανάλογα με την ποιότητα του panel (αλλά και της όλης κατασκευής)  κάποιες οθόνες μετά από κάποια γωνίας είτε χάνουν ελαφρώς τα χρώματά τους, είτε σκοτεινιάζουν. Όχι σαν τα ΤΝ φυσικά (φαντάζομαι σε αυτά αναφερόταν ως "απλά" ο φίλος) αλλά δεν είναι στο 100%

Υ.Γ. Και λίγη ιστορία γιατί όταν διαβάζω στραβά, κάτι παθαίνω.

Μετά τις CRT, έχουμε τις LCD (και τις Plasma στις TV). Και αυτό δεν έχει αλλάξει ακόμα. LCD έχουμε. Απλά πριν είχαμε τις LCD-CCFL (φθορίου) και πλέον έχουμε τις LCD-LED. Δεν υπάρχει καμία τεχνολογία λοιπόν που να λέγεται LED και την χρησιμοποιείται όλοι σαν να είναι κάτι (γιατί είμαι σίγουρος πως δεν ξέρετε και πιστεύετε ότι είναι κάτι άλλο καλύτερο).

Τώρα υπάρχουν δυο τρόποι εφαρμογής των LCD-LEDs, η edge-LED που έχουμε κατά κόρον και η full-array η οποία είναι πανάκριβη και χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ ακριβά Professional μοντέλα (πχ). H προσωπική μου άποψη είναι ότι οι CCFL οθόνες αποδίδουν πολύ καλύτερα τον φωτισμό από τις edge-LED.

Οι επόμενες οθόνες που θα έχουμε είναι οι

(καμία σχέση με αυτό που λέμε τώρα LED), τις οποίες τις ξέρουμε και στα κινητά και ως AMOLED (Αφού φυσικά εξαντλήσουμε και την νέα μόδα των 4k-LCDs).

Κι ένα άρθρο για τις νέες TV που έρχονται: http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57514352-221/4k-tv-vs-oled-tv/

Τα πιο διαδεδομένα panels στις LCD (ανεξαρτήτου τι φωτισμό χρησιμοποιούν) είναι:

- TN

- VA (MVA/PVA)

- IPS (p/s/h/e-IPS)

- PLS (σχετικά νέα φρούτα από την Samsung για να χτυπήσει τα h/e-IPS. Για τα μεγάλα S/P έχει τα PVA)

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα έχει ούτε πρώτιστη ούτε δευτερεύουσα χρήση. Θα είναι το μοναδικό μόνιτορ που θα παίζει και το ρόλο της οθόνης υπολογιστή για καθημερινή εργασία και το ρόλο της τυφλεόρασης επίσης καθημερινά.

Οπότε μπορώ να πω η χρήση θα είναι ίσως ακριβώς 50-50.

Άρα; MVA ή IPS τελικά;

Αν πρώτιστη χρήση της οθόνης θα είναι οι Ταινίες (και η ΤV), θα σου πρότεινα να πας σε MVA panel. Όχι για την +1 ίντσα, αλλά γιατί έχει πολύ καλύτερο μαύρο. Εφάμιλλο με Plasma.

Δημοσ.

Παιδιά μια ακόμα ερώτηση. Όλες αυτές οι οθόνες μπορούνε να συνδεθούν και να δουλέψουν κανονικά σε mac mini?

Ρωτάω γιατί τα περισσότερα προϊόντα της apple είναι proprietary και θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω έναν mini και να το χρησιμοποιήσω με την LG, αλλά να μην μου μείνει αμανάτι αν δεν συνεργάζεται με τα mac.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι

Thunderbolt digital video output

• Native Mini DisplayPort output

• DVI output using Mini DisplayPort to DVI Adapter (sold separately)

• VGA output using Mini DisplayPort to VGA Adapter (sold separately)

• Dual-link DVI output using Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter (sold separately)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ απλά να πω πως αυτό:

• DVI output using Mini DisplayPort to DVI Adapter (sold separately)

Κοστίζει αρκετά. Και θα χρειαστείς ένα τέτοιο για να παίξουν οι LG (και στην συνέχεια ένα DVI to HDMI αλλά αυτό είναι φθηνό). Από την στιγμή που έχεις αυτό ως σκοπό στο μέλλον, μήπως πήγαινες εξ'αρχής σε DELL που έχουν Display Port (ξεχνάς το TV κομμάτι)

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Κοστίζει αρκετά. Και θα χρειαστείς ένα τέτοιο για να παίξουν οι LG (και στην συνέχεια ένα DVI to HDMI αλλά αυτό ρίναι φθηνό). Από την στιγμή που έχεις αυτό ως σκοπό στο μέλλον, μήπως πήγαινες εξ'αρχής σε DELL που έχουν Display Port (ξεχνάς το TV κομμάτι)

Δεν έχω πάρει ακόμα τελική απόφαση. Στη σκέψη είμαι ακόμα. Αυτό με το mini είναι η μία σκέψη μου.

Η άλλη είναι να πάρω ένα 15ρι Σώνει Βάιο λάπτοπ και να το έχω και σαν λάπτοπ εκτός σπιτιού και στο σπίτι να γίνεται το «desktop» με την LG (ή όποια τελικά πάρω).

Αυτό που λες με τη Dell ακούγεται ενδιαφέρον. Υπάρχουν παρόμοιες Dell στις 23-24'' με IPS ή MVA που να έχουν και ψηφιακό δέκτη ενσωματωμένο σαν την LG;

Δημοσ.

Βλέπω ότι οι Ντελλ δεν έχουν 0 pixels εγγύηση όπως οι ΕΛ Τζι, οπότε μάλλον θα συνεχίσω να σκέφτομαι για ΕΛ Τζι.

• DVI output using Mini DisplayPort to DVI Adapter (sold separately) Κοστίζει αρκετά.

(και στην συνέχεια ένα DVI to HDMI αλλά αυτό είναι φθηνό). 

Κοιτούσα στο ebay για "Ships to: Worldwide" και η τιμή είναι κάτω από $5 αντί για €33 που ζητάνε στην Ελλάδα. Οπότε νομίζω το θέμα κόστους παρακάμπτεται σχετικά εύκολα.

Το θέμα που με ανησυχεί είναι αν με 2 adapters (Mini DisplayPort to DVI + DVI to HDMI) η ποιότητα της εικόνας πέσει πολύ σε σχέση με μια απ' ευθείας σύνδεση του υπολογιστή με την οθόνη με ένα μόνο καλώδιο που γίνεται υπό κανονικές συνθήκες. Σωστά ανησυχώ ή δεν παίζει τέτοιο θέμα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Βλέπω ότι οι Ντελλ δεν έχουν 0 pixels εγγύηση όπως οι ΕΛ Τζι, οπότε μάλλον θα συνεχίσω να σκέφτομαι για ΕΛ Τζι.

που το είδες αυτό? ασφαλώ κι έχουν 0 dead pixels

Δημοσ.

Ήμουν ανάμεσα στην 23" και την 24". Επέλεξα την 24" το περασμένο φθινόπωρο μόνο και μόνο για το πολύ καλύτερο μαύρο της (γενικά πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε ips). Το αρνητικό της σε σχέση με την ips είναι ότι έχει ένα magenta casting που παρά το καλιμπράρισμα που έκανα, δεν έφυγε εντελώς ποτέ. Πρόσφατα διάβασα κάτι περί magenta casting και σε ένα κορεάτικο review οπότε πιστεύω ότι είναι γενικό πρόβλημα του panel.

Το plus που έχουν οι συγκεκριμένες LG (23-24-27) εκτός του tv tuner σε σχέση με τις Dell, είναι ότι υποστηρίζουν 23.976Hz, 24Hz, 25i, 25p πράγμα που τις κάνει πολύ δελεαστικές για θέαση ταινιών. Σε 60Hz δε λέει και πολύ να βλέπεις 24p υλικό, άσχετα που το έχουμε ψιλοσυνηθίσει.

Όσον αφορά το μέγεθος, προσωπικά για 1920x1080 θα προτιμούσα κάτι σε 25"-25,5".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...