siropio Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Χαίρετε,έχω το εξής πρόβλημα: Έχω "κάψει" το Win7 σε USB 8GB για να μπορώ να κάνω format από stick-ακι και να μην κουβαλάω CD κλπ. Σε δύο PC που το δοκίμασα έκανα format κανονικά μετά από ρύθμιση στα BIOS να κάνει boot από USB-HD. Σε έναν σχετικά παλιό υπολογιστή(4ετίας) που έχω τώρα ενώ έχει την επιλογή για booting από USB και ενώ σε κανονική λειτουργία του Windows η θύρα λειτουργεί κανονικά(δλδ πλοηγούμαι στα αρχεία του USB) δεν αναγνωρίζει το USB κατά τη διάρκεια του boot. Μιλάμε πάντα για το ίδιο USB στικάκι.Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 στους αλλους υπολογιστες που εκανες φορματ εβγαλε στην εκκινηση press any key to boot from....κτλ πριν μπεις στο bios ομως και το αλλαξεις...????
siropio Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 στους αλλους υπολογιστες που εκανες φορματ εβγαλε στην εκκινηση press any key to boot from....κτλ πριν μπεις στο bios ομως και το αλλαξεις...???? Όχι δε μου έλεγε να πατήσω κάποιο κουμπί το έκανε αυτόματα γιατί το είχα βάλει 1ο στις Boot Priorities (2ο είχα το CD-ROM και 3ο τον HD). Το ίδιο έκανα και για τον υπολογιστή που έχει το πρόβλημα, δείτε παρακάτω: Κοίταξα και στα BIOS και ενώ έχω 5 USB πόρτες έχει μία επιλογή για ENABLE/DISABLE όσο αναφορά τις USB πόρτες. Και πιο δίπλα έγραφε αυτό, δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο: Καμιά ιδέα?
antonl Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Πώς συμπεριφέρεται το pc όταν περιμένεις να κάνει boot από το usb; Μένει σε μαύρη οθόνη ή σου λέει no OS found (κάπως έτσι); Δοκίμασε να βάλεις το stick, ν ανοίξεις το pc (αφού μπει το stick στην usb) και πήγαινε στο menu για boot priority και δες αν φαίνεται κάπου το usb. Φαντάζομαι θα λέει κάτι του στυλ Corsair GT 16GB. edit: Μήπως έχει κι άλλες επιλογές για USB-devices εκτός από usb-hdd; πχ usb-flash
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μπορεί πολύ απλά να μην έχει δυνατότητα boot από usb η μητρική,αν θες κάνε boot από το hiren's αν το έχεις για να τρέξεις το plop ή μπορείς να το κατεβάσεις και ξεχωριστά για να το γράψεις σε δισκέτα αν έχεις ή σε cd Plop Boot Manager αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσεις από Usb ακόμα και αν δεν το υποστηρίζει η μητρική.
siropio Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Πώς συμπεριφέρεται το pc όταν περιμένεις να κάνει boot από το usb; Μένει σε μαύρη οθόνη ή σου λέει no OS found (κάπως έτσι); Δοκίμασε να βάλεις το stick, ν ανοίξεις το pc (αφού μπει το stick στην usb) και πήγαινε στο menu για boot priority και δες αν φαίνεται κάπου το usb. Φαντάζομαι θα λέει κάτι του στυλ Corsair GT 16GB. edit: Μήπως έχει κι άλλες επιλογές για USB-devices εκτός από usb-hdd; πχ usb-flash Μου δείχνει αυτό: Όταν προσπαθεί να boot-ρει από το USB κάνει ένα πολύ γρήγορο post σε μαύρη οθόνη και μετά μπουτάρει κανονικά από HD και δείχνει λογότυπο των Windows. Τίποτα άλλο όπως press key ή corrupt OS κλπ. Μπορεί πολύ απλά να μην έχει δυνατότητα boot από usb η μητρική,αν θες κάνε boot από το hiren's αν το έχεις για να τρέξεις το plop ή μπορείς να το κατεβάσεις και ξεχωριστά για να το γράψεις σε δισκέτα αν έχεις ή σε cd Plop Boot Manager αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσεις από Usb ακόμα και αν δεν το υποστηρίζει η μητρική. Η μητρική μου είναι > Site: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2331#sp">αυτή < αλλά δ βλέπω να λέει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά για να δίνει τη δυνατότητα στα BIOS δεν συνεπάγεται ότι μπορεί να κάνει boot από USB? Θα δοκιμάσω και το άλλο που είπες και θα ποστάρω.
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Ναι αφού τα έχει στο μενού έχει την δυνατότητα,απλά φαίνεται από της επιλογές που έχει ότι είναι παλιού τύπου υποστήριξη,το usb αν δεν είναι fat32 λογικά δεν θα το δει μόνο του το bios. Δοκίμασες όλες της usb επιλογές που έχει;;
parsifal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Τα BIOSes πολλών μητρικών αντιμετωπίζουν πλέον τα USB sticks όπως ακριβώς τους σκληρούς δίσκους. Μου δείχνει αυτό: Το βλέπεις το «συν» (+) στην εικόνα, αριστερά από το "Hard Disk"; Πήγαινε με το κάτω βελάκι μέχρι εκεί και πάτα ENTER για να δεις και να επιλέξεις για boot το στικάκι σου...
Evoliasmenos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 δεν εχεις κανει bootable το στικακι σου...δεν διαβαζουν ολοι οι υπολογιστες και μετα το bios priority που''πειραξες''...αυτο το κανουν και πολλα dvd που ειναι γραμμενα σε υψηλες ταχυτητες η δεν ειναι ρυθμισμενος ο φακελος των windows που εβαλες στο στικακι σου για αυτοματο boot....κατεβαζεις iso κανεις extract....τα ριχνεις ολα στο ultra iso κανεις την διαδικασια set boot file και μετα ολα αυτα τα φορτωνεις στο στικακι με τα windows 7 μεσω usb tool κτλ(σαν αυτο που εχεις) 1
siropio Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Ναι αφού τα έχει στο μενού έχει την δυνατότητα,απλά φαίνεται από της επιλογές που έχει ότι είναι παλιού τύπου υποστήριξη,το usb αν δεν είναι fat32 λογικά δεν θα το δει μόνο του το bios. Δοκίμασες όλες της usb επιλογές που έχει;; Είχες δίκιο όσο αναφορά το fat32, παλιότερα το είχα NTFS. Aν και μετά που το έκανα fat32 πάλι δε το αναγνώριζε ο συγκεκριμένος υπολογιστής μέχρι που έκανα αυτό που πρότεινε ο Evoliasmenos. Τα BIOSes πολλών μητρικών αντιμετωπίζουν πλέον τα USB sticks όπως ακριβώς τους σκληρούς δίσκους. Το βλέπεις το «συν» (+) στην εικόνα, αριστερά από το "Hard Disk"; Πήγαινε με το κάτω βελάκι μέχρι εκεί και πάτα ENTER για να δεις και να επιλέξεις για boot το στικάκι σου... Το είχα δοκιμάσει πριν και δεν έβγαζε την επιλογή του USB, ύστερα από την προτροπή του Evoliasmenos το αναγνώρισε και τότε όντως ήταν κάτω από το +Hard Drive. δεν εχεις κανει bootable το στικακι σου...δεν διαβαζουν ολοι οι υπολογιστες και μετα το bios priority που''πειραξες''...αυτο το κανουν και πολλα dvd που ειναι γραμμενα σε υψηλες ταχυτητες η δεν ειναι ρυθμισμενος ο φακελος των windows που εβαλες στο στικακι σου για αυτοματο boot....κατεβαζεις iso κανεις extract....τα ριχνεις ολα στο ultra iso κανεις την διαδικασια set boot file και μετα ολα αυτα τα φορτωνεις στο στικακι με τα windows 7 μεσω usb tool κτλ(σαν αυτο που εχεις) Φίλε είχες δίκιο έκανα ότι πρότεινες και όντως το αναγνώρισε!! Χρησιμοποίησα το WinToFlash (με το unebootin είχα θέμα) και το UltraISO. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και τις πολύτιμες γνώσεις που μου χαρίσατε [sOLVED] 1
Evoliasmenos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 να'σαι καλα να bootαρεις αραδα....!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα