qsis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 λοιπον εχουμε τα εξης δεδομενα.. εχω εναν παλιο υπολογιστη που εχω παραχωρησει στη γυναικα , ο οποιος αποτελειται απο: c2d e6600 asus p5w dh deluxe 4gb ddr2@800 supertalent 8800gt (σε 19αρι μονιτορ 1280 x 1024) psu 550W chieftech και εναν 250αρη hdd της seagate , εχω και εναν 2ο της wd να καθεται το προβλημα ειναι οτι αυτο το μηχανημα πλεον σερνεται και επειδη θελει να παιζει και καποια παιχνιδια αντιμετωπιζει προβλημα η αρχικη μου σκεψη ειναι να αγοραστει καποιος μεταχειρισμενος 4πυρηνος (κατι σε q9xx , ή εστω q6600) στο ιδιο socket , με τον οποιο υποθετω οτι δε θα εχω θεματα συμβατοτητας ωστε να υπαρξει μια αισθητη αναβαθμιση και στη συνεχεια να παρθει και μια καλυτερη οικονομικη gpu τα προβληματα εδω ειναι δυο, πρωτον το τροφοδοτικο που εχει πολλα χρονια στη πλατη του και δευτερο και πιο βασικο το γεγονος οτι οι μεταχειρισμενοι 4πυρηνοι που βλεπω στις αγγελιες ειναι πανακριβοι για τοσο παλια κομματια , προφανως λογω ζητησης, πραγμα που με κανει να σκεφτομαι μηπως θα ηταν πιο καλη λυση να παρω καποιον phenom 965 καινουριο με εγγυηση.. βεβαια αυτο συνεπαγεται οτι θα πρεπει να παρθει ram και μητρικη αν βαλουμε στην ακρη το τροφοδοτικο που λογικα θα πρεπει να παρθει (για να μπει καλυτερη καρτα και πιο μεγαλη οθονη οταν ξεφορτωθω τη δικη μου) ποια θα ειναι η διαφορα σε ευρω του να παραμεινω σε 775 ή να στησω τετραπυρηνο απο την αρχη με parts του κουτιου και να πουλησω τα ηδη υπαρχοντα (εδω θα ηθελα και μια εκτιμηση για μητρικη , cpu , ) σε περιπτωση που δεν καταληξω καπου, θα παρει ετσι κι αλλιως το συστημα της υπογραφης μου (εκτος psu που θα κρατησω , να παρει δικο της ) και ισως και τη gpu που πιθανως να μη πουλησω , αλλα εγω μεγαλη αναβαθμιση θα κανω απο φθινοπωρο και μετα και δυστυχως μου φαινεται ανυπομονη.. με βαση το τελευταιο η καλυτερη λυση θα ηταν η υπομονη, ομως θα ηθελα να σκεφτω και καποια εναλλακτικα σεναρια μπας και γινει τιποτα νωριτερα
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Για να έχουμε καλό ερώτημα, τι παιχνίδια θέλει και της κολλάνε σε αυτό το Η/Υ;;;Γιατί γενικά δυνατό τον βλέπω... Μήπως απλά να κατεβάζατε τα settings στα παιχνίδια σε κάνα medium; (Αν δεν φροντίζεται το λειτουργικό ίσως και ένα format να κάνει δουλειά)
qsis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 ευχαριστω για την απαντηση αυτο που παιζει ειναι κυριως sims 3 , το οποιο φορτωνει με ενα σωρο πραγματα και απο καποιο σημειο και μετα το παιχνιδι λαγκαρει (μαλλον λογω μνημης της καρτας) βεβαια αν δει και καποιο αλλο ενδιαφερον παιχνιδι θα το παιξει, δηλαδη δεν περιοριζομαστε σε κατι συγκεκριμενο ομως το συγκεκριμενο μηχανημα πλεον ειναι αργο (χωρις να σημαινει οτι δε κανει τελικα τη δουλεια του ) ακομα και σε απλα πραγματα οπως browsing εχω αρχισει να τεινω αρκετα προς τη λυση καποιου μτχ quad παντως , ισως και σαν πιο μονιμη λυση μιας και θα ανοιξει τη προοπτικη να μπει μια σαφως καλυτερη gpu και monitor 1080p κι ετσι να πουλησω κι εγω μελλοντικα τα δικα μου parts (αντι να τα κρατησω και να της τα δωσω)
Millennium Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Σκέψου και το ενδεχόμενο αγοράς ενός ssd. 1
evagelou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 πες μας το μπατζετ σου ωστε να σου προτινουμε τι να κανεις
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 ομως το συγκεκριμενο μηχανημα πλεον ειναι αργο (χωρις να σημαινει οτι δε κανει τελικα τη δουλεια του ) ακομα και σε απλα πραγματα οπως browsing Ε,αυτό δεν δικαιολογείτε, εκτός και αν κολλάει λόγου γραμμής. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να ασχοληθείς πρώτα με το λειτουργικό δηλαδή Update στα windows και σε όλους τους driver και ένα defrag ,για να μην πω καθαρή εγκατάσταση από την αρχή, για να δεις πόσο διαφορά θα υπάρχει,τα ποιο πολλά core θα βελτιώσουν μόνο παιχνίδια που είναι γραμμένα για πολλά core οπότε παίζει να μην δει και καμία διαφορά σε αυτά που ενδιαφέρουν την γυναίκα. Η κάρτα γραφικών από την άλλη θα δώσει σίγουρα κάποια βελτίωση.
blitzNikos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Το παιχνίδι που αναφέρεις το παίζουν οι κόρες μου. Απ' ότι έχω δει δεν έχει φοβερές απαιτήσεις. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα. Μήπως να έκανες κάποιο τσεκάρισμα στο λειτουργικό, να έκανες και καμιά ανασυγκρότηση στο σκληρό, να ξαναέκανες εγκατάσταση το παιχνίδι ... Απ' ότι έχω δει έχει μερικές ... δεκάδες επεκτάσεις, μήπως έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα ... Αν πάντως θέλεις, μπορείς να δώσεις τον επεξεργαστή σου και την κάρτα γραφικών για 60-70 ευρώ και με τα χρήματα αυτά να πάρεις έναν καλύτερο επεξεργαστή σε 775. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα ίσως να είναι προτιμότερος ένας ένας καλός διπύρηνος της σειράς 8 (Ε8400-Ε8500). Με άλλα τόσα βρίσκεις και μια 5770/6770 και ουσιαστικά με 60-70 ευρώ μόνο θα έχεις κάνει μια σημαντική αναβάθμιση που θα σε πάει άνετα μέχρι το φθινόπωρο.
qsis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Το παιχνίδι που αναφέρεις το παίζουν οι κόρες μου. Απ' ότι έχω δει δεν έχει φοβερές απαιτήσεις. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα. Μήπως να έκανες κάποιο τσεκάρισμα στο λειτουργικό, να έκανες και καμιά ανασυγκρότηση στο σκληρό, να ξαναέκανες εγκατάσταση το παιχνίδι ... Απ' ότι έχω δει έχει μερικές ... δεκάδες επεκτάσεις, μήπως έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα ... Αν πάντως θέλεις, μπορείς να δώσεις τον επεξεργαστή σου και την κάρτα γραφικών για 60-70 ευρώ και με τα χρήματα αυτά να πάρεις έναν καλύτερο επεξεργαστή σε 775. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα ίσως να είναι προτιμότερος ένας ένας καλός διπύρηνος της σειράς 8 (Ε8400-Ε8500). Με άλλα τόσα βρίσκεις και μια 5770/6770 και ουσιαστικά με 60-70 ευρώ μόνο θα έχεις κάνει μια σημαντική αναβάθμιση που θα σε πάει άνετα μέχρι το φθινόπωρο. πιθανοτατα φταιει και αυτο γιατι περα απο τα expansion φορτωνεται με ενα σωρο προσθετα (χιλιαδες ισως ολο αυτο το καιρο ) , οποτε οι ελαχιστες απαιτησεις παυουν να ειναι ελαχιστες σιγουρα ενα φορματ θα το εκανα , γιατι δεν ειναι και δικος μου υπολογιστης να ξερω τι ακριβως εχει συμβει παντως η αναβαθμιση που προτεινεις ακουγεται καλη και λογικη , ψαχνω τωρα και απο καποιο γνωστο μου αν ψηνεται να δωσει εναν q6600 που εχει και καθεται Ε,αυτό δεν δικαιολογείτε, εκτός και αν κολλάει λόγου γραμμής. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να ασχοληθείς πρώτα με το λειτουργικό δηλαδή Update στα windows και σε όλους τους driver και ένα defrag ,για να μην πω καθαρή εγκατάσταση από την αρχή, για να δεις πόσο διαφορά θα υπάρχει,τα ποιο πολλά core θα βελτιώσουν μόνο παιχνίδια που είναι γραμμένα για πολλά core οπότε παίζει να μην δει και καμία διαφορά σε αυτά που ενδιαφέρουν την γυναίκα. Η κάρτα γραφικών από την άλλη θα δώσει σίγουρα κάποια βελτίωση. τα πολλα core βελτιωνουν τα παντα στη καθημερινη χρηση, εγω ακομα δουλευω σε c2d στο λαπτοπ μου και βλεπω τη διαφορα δεν ειναι μονο θεμα του λειτουργικου βεβαια επειδη 3 περιπου χρονια ειναι αυτος ο υπολογιστης με την ιδια εγκατασταση και οπως λεω πιο πανω δεν ξερω τι ακριβως εχει παιχτει , ενα φορματ θα ηταν χρησιμο το ενδεχομενο του phenom το ξεχναω γιατι θα θελει κανα 250αρι μονο η πλατφορμα με ενα ικανο τροφοδοτικο + τη gpu
Millennium Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Ξεκίνα όπως σου παν τα παιδιά με φορματ και βλέπεις μετά.
qsis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 πωωω! αυτο ακουγεται τελειως εφιαλτικο σεναριο θα εκανα φορματ σε περιπτωση αναβαθμισης , αλλα χωρις να αλλαξω τιποτα δε ξερω.. κατι με σταματαει μεσα μου αντε να ξαναπερασω ολα αυτα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να μην κανω τιποτα , να της δωσω το κουτι μου μολις παρω haswell και να του κανω τοτε φορματ για να το κανω κατεβαστηρι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα