MJBulls23 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Αρα MJ αφηνεις την βαριαντα με την κινηση που προτεινες για τον μαυρο b5. Οκ, τωρα στο Kc7 του μαυρου υπαρχει φυσικα το pin με τον αξιωματικο απο το g3 που ηδη εχει αναφερθει αλλα υπαρχει και Rc1 με την ιδεα στην επομενη Bb5!. Η θεση δεν ειναι καθολου κερδισμενη για τον μαυρο.Ειναι περιπλοκη με τακτικες απειλες απο τα πιο ενεργητικα λευκα κομματια. Αλλα καταλαβαινω τωρα οτι η θεση που μας εβαλες εχει πιο δυνατες κινησεις νικης για τον λευκο και για να μην χανουμε χρονο θα γυρισω στην αλλη βαριαντα της θυσιας της νταμας που βρηκα και στην σωστη δευτερη κινηση Rc1! Επειδη ομως ο μαυρος εχει αρκετες συνεχειες και για να μην ειναι μια βαρετη τραβηγμενη χρονικα υποθεση,προτεινω να δωσεις την καλυτερη συνεχεια του μαυρου σε απαντηση στο Rc1 που ειπα,για να σου απαντησω συγκεκριμενα την επομενη κινηση του λευκου. Οχι οχι, δεν εχει πιο δυνατες κινησεις για τον λευκο. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ειναι, η 1.Qxd5!! Γιατι η 1.Bg5?? ΧΑΝΕΙ. Πρεπει πρωτα να το ξεκαθαρισουμε αυτο λοιπον: Αρα MJ αφηνεις την βαριαντα με την κινηση που προτεινες για τον μαυρο b5. Οκ, τωρα στο Kc7 του μαυρου υπαρχει φυσικα το pin με τον αξιωματικο απο το g3 που ηδη εχει αναφερθει αλλα υπαρχει και Rc1 με την ιδεα στην επομενη Bb5!. Η θεση δεν ειναι καθολου κερδισμενη για τον μαυρο.Ειναι περιπλοκη με τακτικες απειλες απο τα πιο ενεργητικα λευκα κομματια. Ειχαμε μεινει σε αυτο που εδωσα που ειχες πει, στο 1.Βg5?? Rxe6 2.Bxd8 Rxd6 3.Bh4 b5 4.Re1 Kc7 Επικειται το Kb6 και χανεις αξιωματικο οποτε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ(αναλυω παρακατω την νεα κινηση 5.Rc1 που ανεφερες μετα απο 4.Βg3 Kc7) ΠΑΙΖΕΙΣ 5.Βg3 να μου καρφωσεις τον πυργο. Μετα παιζω 5...Kd7 και εχουμε την θεση που εδωσα παραπανω. Μετα απο το πιθανο(τι αλλο?) 6.Bxd6 Kxd6 ερχεται το πυργος β8 και μετα β6 ή ιππος β4 ή ιππος γ7 και αντιο αξιωματικος. Ο λευκος ειναι χαμενος εδω γιατι παιζει χωρις αξιωματικο και βασικα θα χασει τον αξιωματικο. Τι προτεινεις μετα απο εδω για λευκο? • 7.a3(για να εμποδισουμε το αλογο) Rb8 και ο αξιωματικος ειναι χαμενος • 7.α4 η μονη σοβαρη προσπαθεια αλλά μετα εχουμε: 7...Νc3+ 8.Kc2 Nxa4 και ο λευκος αξιωματικος ειναι χαμενος. Αρα? Τωρα βεβαια βαζεις μια αλλη ενδιαμεση κινηση την Rc1: Αρα MJ αφηνεις την βαριαντα με την κινηση που προτεινες για τον μαυρο b5. Οκ, τωρα στο Kc7 του μαυρου υπαρχει φυσικα το pin με τον αξιωματικο απο το g3 που ηδη εχει αναφερθει αλλα υπαρχει και Rc1 με την ιδεα στην επομενη Bb5!. Η θεση δεν ειναι καθολου κερδισμενη για τον μαυρο.Ειναι περιπλοκη με τακτικες απειλες απο τα πιο ενεργητικα λευκα κομματια. Δηλαδη μετα απο 1.Βg5?? Rxe6 2.Bxd8 Rxd6 3.Bh4 b5 4.Bg3 Kc7 Και προτεινεις το 5.Rc1 Αυτο χανει ομως λογω: 5...Rb8 6.a4(forced) bxa4 7.Ka1(forced) Kd7 και εδω ο μαυρος ειναι καλυτερος και πρεπει να νικησει. Δηλαδη το 1.Bg5?? οδηγει απο σιγουρη νικη με την κινηση 1.Qxd5!! που υπαρχει, σε κακη και χαμενη θεση για λευκο. Τα υπολοιπα μετα γιατι τωρα βιαζομαι.
benign Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 MJ εχει γινει μπερδεμα και διασπορα ιδεων που κανει δυσκολο και για μενα αλλα και για τους αλλους να πρακολουθησουν τα πολυ ωραια σκακιστικα θεματα που εχεις βαλει.Επισης το νημα θα ηθελα να ειναι για ολα τα μελη και οχι να κανουμε εμεις οι δυο μονο αναλυση μια βαριαντας(Bg5) που εγω κρινω ενδιαφερουσα και καλη για τον λευκο ενω εσυ την θεωρεις χαμενη. Ξαναπροτεινω να μου πεις την καλυτερη κινηση για τον μαυρο στις σωστες πρωτες κινησεις του λευκου που σου ειπα αρχικα,δηλαδη QXNd5,cXQ,Rc1 για να συνεχισουμε απο εκει με την ωραια θυσια της νταμας και ετσι να μπορουν και αλλα παιδια να πουν την γνωμη τους και κατα δευτερο λογο να απαντησεις και στον Praetorianos που του αρεσουν τα σκακιστικα προβληματα.Μην χανουμε χρονο με πολλες βαριαντες ταυτοχρονα,αφενος γιατι αυτα παιρνουν χρονο,αφετερου γιατι η υπερβολικη διασπορα της θεματολογιας σκοτωνει το γενικο ενδιαφερον. Περιμενω λοιπον με πολυ ορεξη και ενδιαφερον να μου πεις την καλυτερη κινηση του μαυρου μετα το Rc1 στην κεντρικη βαριαντα της υπεροχης θυσιας της νταμας στην σκακιστικη σπουδη που μας εβαλες για να δουμε ποια θα ειναι η επομενη κινηση του λευκου. Και σε ευχαριστω για την ωραια ιδεα που ειχες να βαζεις σκακιστικες θεσεις.
MJBulls23 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 MJ εχει γινει μπερδεμα και διασπορα ιδεων που κανει δυσκολο και για μενα αλλα και για τους αλλους να πρακολουθησουν τα πολυ ωραια σκακιστικα θεματα που εχεις βαλει.Επισης το νημα θα ηθελα να ειναι για ολα τα μελη και οχι να κανουμε εμεις οι δυο μονο αναλυση μια βαριαντας(Bg5) που εγω κρινω ενδιαφερουσα και καλη για τον λευκο ενω εσυ την θεωρεις χαμενη. Γκρρρρρ. Ειναι χαμενη. Οσες θεσεις βαζω τις εχω ψαξει βαθια στo παρελθον πολυ αναλυτικα και με μηχανες και δεν υπαρχει ουτε ενα περιθωριο λαθους. Ασε που εδω ειναι φανερο. Ας σου δωσω τις σημειωσεις μου για να πειστεις: 1.Qxd5!!(***) cxd5 2.Rc1 Rf7(or 2...Qd7) *** 1.Qh3? Rxd6 2.Qxh7(2.Be1 Nc7 1/2-1/2) Qd7 1/2-1/2 1.Qe5? Rxd6 2.Be1(2.Rc1?! Kc7 3.Be1(forced) Qf6 4.Bg3(forced) Qxe5 5.Bxe5 Re8 =/+) Qe7 3.Qxe7 Nxe7 4.Bg3 Kc7 = 1.Qe4? Rxd6 2.Rc1(forced) Kc7 = 1.Bg5?? Rxe6 2.Bxd8 Rxd6 3.Bh4(3.Bg5 b5! -+) b5!? και τωρα: -4.Re1? Kc7 5.Bg3 Kd7 6.Rc1(6.Bxd6 Kxd6 -+ αφου ο αξιωματικος ειναι χαμενος ή 6.a4 Nc7! -+ και παλι για το ιδιο λογο) Rb8! -+ αφου ο αξιωματικος ειναι χαμενος. -4.Rc1 Kc7 5.Bg3(forced) Rb8 6.a4(forced or else light square Bishop is gone or maybe 6.Ka1 Nb4 7.d5(only move) Nxd5 -/+) Kd7! 7.axb5 cxb5 =/+ -4.Bg3 Kc7 5.Rc1(5.a4?! Nc3+ 6.Kc2 Nxa4 -/+) Rb8 6.a4(forced) and we have a transposition of the previous line so =/+ Δηλαδη το 1.Bg5?? που λες, ειναι κακο σιγουρα και αποκταει πλεονεκτημα ο μαυρος. Και η μονη κινηση που κερδιζει ειναι η θυσια της βασιλισσας 1.Qxd5!! αφου εχει και μερικες αλλες που οδηγουν σε ισοπαλια. Για οσους δεν ξερουν τους συμβολισμους: = σημαινει ιση θεση, ισες ευκαιριες 1/2-1/2 σημαινει ισοπαλη θεση +- σημαινει ο λευκος κερδιζει -+ σημαινει ο μαυρος κερδιζει +/- σημαινει ο λευκος εχει πολυ καλυτερη θεση -/+ σημαινει ο μαυρος εχει πολυ καλυτερη θεση +/= σημαινει ο λευκος εχει λιγο καλυτερη θεση =/+ σημαινει ο μαυρος εχει λιγο καλυτερη θεση ?? σημαινει κακιστη κινηση ? σημαινει κακη κινηση ?! σημαινει κινηση αμφισβητουμενης αξιας και μαλλον κακη !? σημαινει ενδιαφερουσα κινηση και μαλλον καλη ! σημαινει καλη κινηση !! σημαινει παρα πολυ καλη κινηση Ξαναπροτεινω να μου πεις την καλυτερη κινηση για τον μαυρο στις σωστες πρωτες κινησεις του λευκου που σου ειπα αρχικα,δηλαδη QXNd5,cXQ,Rc1 για να συνεχισουμε απο εκει με την ωραια θυσια της νταμας και ετσι να μπορουν και αλλα παιδια να πουν την γνωμη τους και κατα δευτερο λογο να απαντησεις και στον Praetorianos που του αρεσουν τα σκακιστικα προβληματα. Περιμενω λοιπον με πολυ ορεξη και ενδιαφερον να μου πεις την καλυτερη κινηση του μαυρου μετα το Rc1 στην κεντρικη βαριαντα της υπεροχης θυσιας της νταμας στην σκακιστικη σπουδη που μας εβαλες για να δουμε ποια θα ειναι η επομενη κινηση του λευκου. Ετσι λοιπον μετα απο 1.Qxd5!! cxd5 2.Rc1 εχουμε πολλες βαριαντες αλλά 2 ειναι που αντιστεκονται φοβερα για τον μαυρο. Αν παιξει 2...Βδ7(Qd7) και εαν παιξει 2...Πζ7(Rf7) Βασικα ειναι φοβερο να εχεις 2 πυργους και μια βασιλισσα απεναντι σε εναν πυργο και 2 αξιωματικους δηλαδη φοβερο προβαδισμα σε υλικο(βασιλισσα+πυργος απεναντι σε 2 αξιωματικους) να μην σε απειλει ο αλλος αμεσα με κατι αμεσο δηλαδη και ΟΜΩΣ να εχεις χαμενη θεση. Εχουμε λοιπον τις εξης 2 θεσεις: Μετα απο 2...Qd7!? Μετα απο 2...Rf7 Ποια κινηση πρεπει να κανει ο λευκος σε καθε περιπτωση?
benign Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Εγινε ,ευχαριστω,θα τα ψαξω αφου γυρισω απο την βολτα που ξεκινω σε 15 λεπτα με μερικους μαθητες μου.(Θα παμε μεχρι το μουσειο της Ακροπολης με τα ποδια απο Πατησια ,θα πιουμε ενα καφεδακι στην καφετερια του μουσειου και θα επιστρεψουμε παλι με τα ποδια.) Αλλα μπορει να παρω μια μικρη μαγνητικη σκακιερα που εχω να ριξω μια ματια.
MJBulls23 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 και πιάνω το δεύτερο πρόβλημα, το οποίο έχω έναν ενδοιασμό αν όντως το βρήκα, ή αν φταίνε οι ρακές που δεν μπορώ να εντοπίσω το λάθος τέτοια ώρα:Βασικά οι κινήσεις είναι σχεδόν όλες φορσέ και η λύση προκύπτει με την εις άτοπον απαγωγή: g7, ο βασιλιάς μπορεί είτε να πάρει το πιόνι, είτε να παίξει Kh8, οποιαδήποτε άλλη θέση απειλείται και στο Kf8 γίνεται ματ (αξιωματικός στο Be7 και διπλό σαχ από αξιωματικό και βασίλισσα). Προφανως εννοεις για πρωτη κινηση λευκου το 1.gxh7+ Αρα: Ξαναβαζω την θεση: Άρα πάμε είτε Kh8, είτε Kxh7. * Αν Kh8, τότε ο λευκός QxKta8 οπότε Αν η μαύρη Q κινηθεί οπουδήποτε εκτός Qe6/Qe8/Qf8, τότε Be7, ματ ο λευκός. Αν Qf8, κίνηση χωρίς νόημα, ο μαύρος χάνει πιόνι, κι έχοντας χάσει και ίππο, κερδίζει ο λευκός με κομμάτι παραπάνω. Αν Qe8, (μαύρο πιόνι) a4, Kg5, μαύρος οτιδήποτε (ακόμα και σαχ), Βf6, μαύρος οτιδήποτε, ο αξιωματικός είτε καλύπτει το βασιλιά, είτε απλά μετακινείται, αποκάλυψη βασίλισσας ματ ο λευκός. Αν Qe6, Κg5, μαύρος οπουδήποτε, ο λευκός αξιωματικός είτε καλύπτει το βασιλιά, είτε απλά μετακινείται, αποκάλυψη βασίλισσας ματ ο λευκός. Αν(μετα απο 1.gxh7+ Kh8) 2.Qxa8 τοτε η μαυρη βασιλισσα δινει συνεχη σαχ στον λευκο χωρις αυτος να μπορει να γλιτωσει πχ: 2...Qe6+ 3.Kg5 Kxh7 και ο λευκος δεν εχει τιποτα, ισοπαλη θεση δηλαδη οπως μας λενε και οι 7 piece endgame tablebases με λιγο εξειδικευμενο ψαξιμο απο τα Freezer κλπ. Με απλα λογια η 1.gxh7? δεν ειναι σωστη κινηση που ψαχνουμε και οδηγει σε ισοπαλια.
benign Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μετα απο 2...Qd7!? Εδω λεω να δοκιμασω Be8. Θαλω να βαλω τον μαυρο σε μια κατασταση τυπου zugzwang ,οπου καθε κινηση του θα χειροτερευει περισσοτερο την θεση του,κρατωντας το bind που εχω στο ροκε του απο την στιγμη που αν η Βασιλισσα του φυγει απο τα 4 τετραγωνα δπλα απο τον βασιλια του η απο την 8η γραμμη,εχω αμεσα ματ με τον πυργο στο c8.
MJBulls23 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εδω λεω να δοκιμασω Be8. Θαλω να βαλω τον μαυρο σε μια κατασταση τυπου zugzwang ,οπου καθε κινηση του θα χειροτερευει περισσοτερο την θεση του,κρατωντας το bind που εχω στο ροκε του απο την στιγμη που αν η Βασιλισσα του φυγει απο τα 4 τετραγωνα δπλα απο τον βασιλια του η απο την 8η γραμμη,εχω αμεσα ματ με τον πυργο στο c8. Σωστη κινηση! Και εννοεις Be1 προφανως και οχι Be8 Απο τη στιγμη που ο λευκος βρηκε την μοναδικη κινηση που νικαει την 1η κινηση δηλαδη 1.Qxd5!! αρα και το πλανο(γιατι για να βρεις την 1η κινηση εχεις δει το γενικο πλανο που ειναι αυτο που λες του να φερεις τον μαυρο σε κατασταση zugzwang δηλαδη) οι υπολοιπες ειναι πιο ευκολες(οχι ομως ευκολες γενικα) γιατι ξερεις προς ποια κατευθυνση πρεπει να κινηθεις. Αλλά εχει μεγαλες παγιδες γενικα. Παμε λοιπον: 1.Qxd5 cxd5 2.Rc1 Qd7 3.Be1 Σωστα! Εχουμε λοιπον την θεση: Εδω ο μαυρος παιζει 3...g5 που μαζι με το 3...Rf4 ειναι η μονη του ελπιδα να σωθει και προβαλει την ΠΟΛΥ μεγαλυτερη αντισταση στον λευκο απο καθε αλλη κινηση αφου τον ωθει στο να πρεπει να βρει δυσκολες κινησεις μετα. Ο λευκος μετα παιζει αναγκαστικα 4.Bg3 που ειναι ευκολη κινηση και δεν χρειαζεται και πολυ αναλυση το γιατι. Μετα ο μαυρος παιζει 4...Rf4(ή 4...g5 αναλογως ποια κινηση επαιξε 3η). Οποτε εχουμε την θεση: Τωρα τί λοιπον για να λευκο?
benign Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Σωστη κινηση! Και εννοεις Be1 προφανως και οχι Be8 Απο τη στιγμη που ο λευκος βρηκε την μοναδικη κινηση που νικαει την 1η κινηση δηλαδη 1.Qxd5!! αρα και το πλανο(γιατι για να βρεις την 1η κινηση εχεις δει το γενικο πλανο που ειναι αυτο που λες του να φερεις τον μαυρο σε κατασταση zugzwang δηλαδη) οι υπολοιπες ειναι πιο ευκολες(οχι ομως ευκολες γενικα) γιατι ξερεις προς ποια κατευθυνση πρεπει να κινηθεις. Αλλά εχει μεγαλες παγιδες γενικα. Παμε λοιπον: 1.Qxd5 cxd5 2.Rc1 Qd7 3.Be1 Σωστα! Εχουμε λοιπον την θεση: Εδω ο μαυρος παιζει 3...g5 που μαζι με το 3...Rf4 ειναι η μονη του ελπιδα να σωθει και προβαλει την ΠΟΛΥ μεγαλυτερη αντισταση στον λευκο απο καθε αλλη κινηση αφου τον ωθει στο να πρεπει να βρει δυσκολες κινησεις μετα. Ο λευκος μετα παιζει αναγκαστικα 4.Bg3 που ειναι ευκολη κινηση και δεν χρειαζεται και πολυ αναλυση το γιατι. Μετα ο μαυρος παιζει 4...Rf4(ή 4...g5 αναλογως ποια κινηση επαιξε 3η). Οποτε εχουμε την θεση: Τωρα τί λοιπον για να λευκο? Θα το σκεφτω και θα απαντησω μολις μπορεσω γιατι εχω δουλειες. Ωραια παρτιδα αν και δυσκολευομαι να καταλαβω απο ποιο ανοιγμα προεκυψε.Μαλλον απο δ4 πρωτη κινηση του λευκου αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Toxoman_UK Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δεν έχω χάσει ποτέ στη ζωή μου παρτίδα από τα 13 μέχρι σήμερα κ ούτε προβλέπεται bitches
benign Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μου αρεσει πολυ Re1 με ιδεα να κατεβω στο e7 και να τον τελειωσω οριστικα. Αλλα τελικα θα παιξω Λευκος βασιλιας a1 για να τον αναγκασω να παιξει μια κινηση που θα χειροτερευσει περισσοτερο την θεση του κρατωντας την απειλη αν κοψει η μαυρη Βασιλισσα το πιονι στο d6 εχω ματ με τον πυργο απο το c8.
MJBulls23 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Θα το σκεφτω και θα απαντησω μολις μπορεσω γιατι εχω δουλειες. Ωραια παρτιδα αν και δυσκολευομαι να καταλαβω απο ποιο ανοιγμα προεκυψε.Μαλλον απο δ4 πρωτη κινηση του λευκου αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Μην το ψαχνεις αυτο, αστο. Θα την δωσω την παρτιδα στο τελος. Αν και ο λευκος επαιξε λαθος μετα τις υπεροχες και ΣΩΣΤΕΣ θυσιες που εκανε και αν ο μαυρος δεν επαιζε λαθος και αυτος, θα εβγαινε ισοπαλη η παρτιδα. Οι κινησεις βεβαια που επρεπε μετα να βρει ο λευκος δεν ειναι και τοσο ευκολες για να νικησει. Μου αρεσει πολυ Re1 με ιδεα να κατεβω στο e7 και να τον τελειωσω οριστικα. Το 5.Re1?? ειναι αισχρο και χανει! Λογω 5...Qa4 με αμεσο τελος και 0-1! Αλλα τελικα θα παιξω Λευκος βασιλιας a1 για να τον αναγκασω να παιξει μια κινηση που θα χειροτερευσει περισσοτερο την θεση του κρατωντας την απειλη αν κοψει η μαυρη Βασιλισσα το πιονι στο d6 εχω ματ με τον πυργο απο το c8. 5.Ka1 Σωστο και αυτο αλλά πας απο Αθηνα-Θεσσαλονικη μεσω Τουρκιας. Και απο εκει που ακροβατουσες σε ενα σκοινι τωρα πρεπει να βρεις ενδιαμεσα και αλλες κινησεις που ειναι μοναδικες(και αν δεν τις βρεις τελος-ισοπαλια ή ηττα). Και παντως τις 5 στανταρ δυσκολες κινησεις που πρεπει να βρει ο λευκος δεν τις αποφευγεις. Εαν δηλαδη μετα το 5.Ka1 βρει ο λευκος τις 2-3 κινησεις που πρεπει, παλι θα καταληξουμε οτι πρεπει να βρει την κινηση που επρεπε να παιξει ο λευκος τωρα. Τοσο φοβερο ειναι το σκακι! 5.Ka1 και παιζει 5... h6 ο μαυρος.
benign Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 5.Ka1 και παιζει 5... h6 ο μαυρος. 6. h4 (Το εχω δει ολο το σεναριο μεχρι το περασμενο μου πιονι απλα μου αρεσει να βασανιζω τον αντιπαλο.)
MJBulls23 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) 6. h4 (Το εχω δει ολο το σεναριο μεχρι το περασμενο μου πιονι απλα μου αρεσει να βασανιζω τον αντιπαλο.) Χεχε σωστα! Για να δουμε λοιπον(βεβαια το h4 επρεπε να το παιξεις πιο πριν αντι για το Ka1 που δεν ηταν απαραιτητο αλλά ακομα και ετσι δεν χαλασε κι ο κοσμος παροτι πρεπει να αλλαξεις λιγο τα πραγματα με καποιες κινησεις παραπανω τωρα. Παντως τις βασικες κινησεις που πρεπει να βρεις δεν τις αποφευγεις και ηδη βρηκες την πρωτη(h4!)): Ο μαυρος παιζει 6...Qd8 Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2013 από MJBulls23
MaXmaD Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 οντως εχει γινει μεγαλο μπερδεμα και ολα αυτα χωρις να δωθει απαντηση και στο πρωτο πρωτο προβλημα αν οντως οι κινησεις ειναι 4 η 5 για το ματ...
MJBulls23 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 οντως εχει γινει μεγαλο μπερδεμα και ολα αυτα χωρις να δωθει απαντηση και στο πρωτο πρωτο προβλημα αν οντως οι κινησεις ειναι 4 η 5 για το ματ... Χεχε. Δεν συνηθιζω να κανω λαθη. Ματ σε 4 κινησεις ειναι οπως ανεφερα απο την αρχη. Παιζει ο λευκος και πρεπει στην 4η κινηση του να δωσει ματ δηλαδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα