Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, tr3quart1sta είπε

Εαν υπηρχε νικη απο τα πρωτα παιχνιδια θα εβλεπες παραπανω ρισκο στα επομενα, οποτε πιστευω οτι θα ειχε μεγαλυτερο ενδιαφερον συνολικα. Τωρα παιζανε πολυ συγκρατημενα ενω υπηρχαν ευκαιριες για καλες επιθεσεις που δεν βγηκαν ποτε λογω του οτι δεν υπηρχε μεγαλη αναγκη για ρισκο.

O Kαρλσεν δεν εχει λογο να ρισκαρει, είναι ο πρωταθλητης. Οι αλλοι που θελουν να τον αμφισβητησουν οφειλουν να το κανουν(και το κανουν οσο μπορουν).

Σχετικα με καναλι στο youtube, ψηφιζω Agadmator :)

https://www.youtube.com/channel/UCL5YbN5WLFD8dLIegT5QAbA

Επεξ/σία από rus
  • Thanks 1
  • Απαντ. 693
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 ώρες πριν, rus είπε

Οι αλλοι που θελουν να τον αμφισβητησουν οφειλουν να το κανουν(και το κανουν οσο μπορουν). 

Οχι, π.χ. σε ενα συγκεκριμενο παιχνιδι απο τα 12 (δεν θυμαμαι πιο) ο Caruana ειχε αναπτυξει καλη επιθεση και ο Carlsen ειχε ανοιχτει και ηταν αρκετα ευαλωτος. O Caruana αντι να το εκμεταλλευτει αυτο και να συνεχισει με δυνατη επιθεση σε καποια φαση επαιξε συντηρητικα και χαλασε το tempo που ειχε αναπτυξει. O Carlsen ειδικα μετα το παιχνιδι σχολιασε "I got away with murder".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, tr3quart1sta είπε

Οχι, π.χ. σε ενα συγκεκριμενο παιχνιδι απο τα 12 (δεν θυμαμαι πιο) ο Caruana ειχε αναπτυξει καλη επιθεση και ο Carlsen ειχε ανοιχτει και ηταν αρκετα ευαλωτος. O Caruana αντι να το εκμεταλλευτει αυτο και να συνεχισει με δυνατη επιθεση σε καποια φαση επαιξε συντηρητικα και χαλασε το tempo που ειχε αναπτυξει. O Carlsen ειδικα μετα το παιχνιδι σχολιασε "I got away with murder".

Δε ξερουμε τι μπορει να ειχε στο μυαλο του ο Καρουανα. Το να λεμε "δυνατη επιθεση" ειναι σχετικο, μια δυνατη επιθεση πχ. που αφηνει ταυτοχρονα εκτεθειμενη την αμυνα σου μπορει να καταληξει σε ηττα.

Στο μεταξυ βρηκα αυτό το σπαρταριστο βιντεο, ο Μαγκνους βρεφος προετοιμαζεται για παιχνιδι με το Κασπαροβ διαβαζοντας Ντοναλντ Ντακ και του παραχωρει ισοπαλια (πορτοκαλαδα σε μπουκαλι pepsi?)

https://www.youtube.com/watch?v=WjEmquJhSas

Επεξ/σία από rus
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

1ο μου post στο φόρουμ (γενικότερα), δεν βρήκα (γρήγορο ψάξιμο albeit/nevertheless) τοπικ καλωσοριστικό και συνεπώς, αυτή είναι η 2η καλύτερη εναλλακτική: το σκάκι :-) τι καλύτερος τρόπος να γίνουμε φίλοι και να αιματοκυλιστούμε (στα ασπρόμαυρα τετράγωνα πάντα) :-)

Θα προσπαθήω (χαλαρά) να είμαι χρήσιμο/ενεργό μέλος στο φόρουμ και παράλληλα, θέλω να κοιτάξω για πώληση μεταχειρισμένων (βιβλίων, εξοπλισμού -όχι ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά) λόγω εξελίξεων και μετεξελίξεων.

Για να είμαι εντός του topic, να πω ότι είμαι δεινός ερασιτέχνης (άτοπο?) σκακιστής και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προπονητική σε νεαρές ηλικίες (βλέπε συζήτηση και γενικότερο ηθικό paradigm swift για πατέρα/τέρα -;- László Polgár ή το παιδί θαύμα/τραύμα -;- Sven Magnus Øen Carlsen).

Δύο youtube κανάλια για εισαγωγική εντρύφηση:

~ Antonio Radić (aka agadmator) - https://www.youtube.com/channel/UCL5YbN5WLFD8dLIegT5QAbA

~ Andreas Tzermiadianos - https://www.youtube.com/channel/UCIDoZuZ2jzoKlXhFkzfQTxw

Καλή συνέχεια σε όλους,

PhDλάτης

Δημοσ.

Mια καλή σελίδα για ένα γρήγορο μέτρημα των σκακιστικών ικανοτήτων:
http://www.elometer.net/ 
Αποτελείται από 76 σκακιστικά προβλήματα.
Τhe Elometer is part of research project by Birk Diedenhofen and Jochen Musch from the University of Duesseldofr, Institute of Experimental Psychology, Germany.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, ψάχνω μια ασχολία να απασχολώ το μυαλό μου και το σκάκι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Έπαιζα μικρός, ξέρω τους κανόνες δηλαδή. Μένω Νέο κόσμο, ξέρετε καμιά λέσχη εδώ κοντά σχετικά οικονομική; βέβαια αν γίνεται θα προτιμούσα αν γινόταν να μαθαίνω online (μέσω youtube κλπ?), επειδή οικονομικά δεν είμαι πολύ καλά και λόγω σχολής δεν ξέρω αν με βολεύουν συγκεκριμένες ώρες. Ευχαριστώ

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, splanis είπε

Καλησπέρα, ψάχνω μια ασχολία να απασχολώ το μυαλό μου και το σκάκι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Έπαιζα μικρός, ξέρω τους κανόνες δηλαδή. Μένω Νέο κόσμο, ξέρετε καμιά λέσχη εδώ κοντά σχετικά οικονομική; βέβαια αν γίνεται θα προτιμούσα αν γινόταν να μαθαίνω online (μέσω youtube κλπ?), επειδή οικονομικά δεν είμαι πολύ καλά και λόγω σχολής δεν ξέρω αν με βολεύουν συγκεκριμένες ώρες. Ευχαριστώ

chess.com

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, splanis είπε

https://lichess.org/

• Thanks 1
  • 11 μήνες μετά...
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας φιλοι.

Μετα απο καποια πολυ δυσαρεστα πραγματα που μου συνεβησαν πριν μερικα χρονια,εχασα αρχικα την διαθεση μου για πολλα πραγματα.Απο τις αρχες του 2022 και μετα,με την βοηθεια του Θεου επανεκαμψα και αρχισα να ερχομαι ξανα,σιγα σιγα στο αγαπημενο μου Ελληνικο internet site,το insomnia.

Βλεπω πως απο την ευγενεια των mods το νημα αυτο παραμενει ανοιχτο.Ευχαριστω πολυ για αυτο.Ειναι ενα νημα που δεν εχει πολυ ζωηρες συζητησεις,αλλα δεν υπηρχαν καυγαδες και ποτε ποτε,εβαζα ενα αρθρο απο το internet και συχνα απο το youtube ωστε αν καποιος insomniac ηθελε,μπορουσε να πιει το καφεδακι του και να το μελετησει.

Επισης αν θελει καποιος και παιζει ενεργα σκακι ειτε σε ομαδες της Ελλαδας,ειτε στο ιντερνετ μπορει να ερχεται εδω,να ανεβαζει παρτιδες του σε μορφη pgn ωστε να τις κοιταμε και να συζηταμε.

Και γενικα οτιδηποτε θελει καποιος σε σχεση με το σκακι μπορει αν θελει να το συζητησουμε,ολοι οι insomniacs εδω.Ας πουμε για παραδειγμα,εχω μια συλλογη απο διαφορα σετ σκακιου,ξυλικα και απο αλλο υλικο,μπορουμε να συζητησουμε ακομη και για αυτο.

Για σημερα βαζω αυτο το παιχνιδι.O Mato Jelic ειναι ενας Κροατικης καταγωγης Αυστραλος που εχει συμβαλει οσο λιγοι στο να αγαπησει ο κοσμος το σκακι.Ενα απο τα χαρακτηριστικα του ειναι οτι δεν ζαλιζει με φλυαριες.Δειχνει την παρτιδα,κανει γρηγορα σχολια στα αξιολογα σημεια και ετσι ειναι παντα ευχαριστος.  :)

• Like 5
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ο Kingscrusher ειναι πολυ παλιος και καλος αναλυτης σκακιου στο youtube.Εδω δειχνει μια πολυ ωραια παρτιδα με εναν εκπληκτικο σκακιστη της παλιας Σοβιετικης Σχολης τον Rashid Nezhmetdinov.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πολυ καλη αναλυση συγχρονης παρτιδας απο τον γνωστο Βρεττανο Grandmaster Daniel King.Περα απο πολυ διδακτικος εχει υπεροχη Αγγλικη προφορα και καλη φωνη και ειναι πολυ ευχαριστος να τον ακους. :)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιζω ταβλι και μου αρεσει το σκακι παρα πολυ. Καποιες φορες κερδιζω. που μπορω να μπω να παιξω ιντερνετικα σκακι real time; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, elenakimou said:

Παιζω ταβλι και μου αρεσει το σκακι παρα πολυ. Καποιες φορες κερδιζω. που μπορω να μπω να παιξω ιντερνετικα σκακι real time; 

Τα μεγαλύτερα site για σκάκι είναι τα chess.com και lichess.org

Επεξ/σία από Masamune
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Masamune είπε

Τα μεγαλύτερα site για σκάκι είναι τα chess.com και lichess.com

με ελληνες σκακιστες; ευχαριστω για την απαντηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...