bluesattack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Ποια ειναι η αγαπημενη σας τριαδα ? Η δικια μου : Φισερ , Αλιεχιν , Ταλ 1
benign Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Ποια ειναι η αγαπημενη σας τριαδα ? Η δικια μου : Φισερ , Αλιεχιν , Ταλ Πολυ δυσκολο γιατι υπαρχουν πολλοι εξαιρετικοι παικτες.Προσωπικα με μεγαλη δυσκολια για τριαδα γιατι μου αρεσουν πολλοι,θα ελεγα Καρποβ,Κασπαροβ και Ταλ. Παντως ο πατριαρχης και μεγαλος θεωρητικος δασκαλος ηταν ο Μποτβινικ.
Praetorianos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ποια ειναι η αγαπημενη σας τριαδα ? Η δικια μου : Φισερ , Αλιεχιν , Ταλ Τώρα που τον ανέφερες, ντάξει δεν μπορείς παρά να έχεις απεριόριστο respect στην ευφυϊα ενός παίκτη ο οποίος στα 13 του, στην ίδια ηλικία που οι περισσότεροι παίζαμε υπερατού, κόντραρε ένα μελλοντικό International Master και: α) τον κέρδισε (!) β) με θυσία Βασίλισσας (!!!) (σε τέτοιο επίπεδο το να "χάσεις" Βασίλισσα τόσο νωρίς στο παιχνίδι συνεπάγεται άμεση παράιτηση) γ) σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως "The Game of the Century" δ) επαναλαμβάνω, στα 13 του (!!) Η θυσία στο 16:03: Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2013 από Praetorianos 3
benign Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Απιστευτη δημιουργια απο Φισερ.Την ειχαμε αναλυσει οταν ειμουν μικρος και θαυμαζαμε.
tr3quart1sta Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 game of the century οταν δεν ανοιγει τον (κατω) αξιωματικο?
benign Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Η απολαυστικη τελευταια συνεντευξη του μεγαλου Bobby Fischer. http://www.youtube.com/watch?v=7EuxVOgrEig
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 κοιτα να δεις τον ειχα στριμωξει αγρια και αυτος βρηκε την αντεπιθεσαρα... http://www.chess.com/livechess/game?id=447560211
MJBulls23 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Παιδια παιζω σκακι απο μικρος,εχω λαβει μερος σε διασυλλογικα πρωταθληματα,διεθνη τουρνουα και μου αρεσει πολυ.Δεν ειμαι κανενας πανισχυρος σκακιστης,απλα ενας καλουτσικος παικτης του σωρου,αλλα το αγαπαω πολυ. Μετα απο αποχη 10 ετων απο τα πρωταθληματα και τουρνουα, σκεφτηκα να ξαναξεκινησω να παιζω γιατι σε αυτην την μαυρη περιοδο κρισης που περναμε ,λειτουργει αγχολυτικα και ειναι και πνευματικη ασκηση.Ειμαι παικτης της ομαδας της Ν.Φιλαδελφειας,αλλα χρειαζομαι προπονητικες παρτιδες για να ξαναβρω την φορμα μου. Μηπως υπαρχει καποιος ινσομνιακ που ανηκει σε ομαδα και μενει στην ευρυτερη περιοχη Μαρουσι,Ν.Ηρακλειο,Ν.Ιωνια,Ν.Φιλαδελφεια,Πατησια ωστε να μπορουμε να βρισκομαστε μια η δυο φορες την εβδομαδα για να παιζουμε μια προπονητικη παρτιδα της μιας ωρας? Επισης ειμαι ανοιχτος στην πιθανοτητα να παιζουμε παρτιδες μεσω internet. Τελος σκεφτηκα οτι μπορει γενικα να υπαρχει ενδιαφερον σε καποια μελη σχετικα με το σκακι,μπορει να θελουν να μιλησουμε για παικτες,ανοιγματα,παρτιδες,πρωταθληματα,θεωρια κ.τ.λ. μπορει μαλιστα και να κανουμε συναντησεις σκακιστων ινομνιακς σε μια σκακιστικη καφετερια που υπαρχει στο κεντρο της Αθηνας και να παιζουμε αγωνες μπλιτς. Να και ενα αριστουργημα απο εναν απο τους αγαπημενους μου παικτες τον Michail Tal,που βρηκα απο ενα καλο site που λειτουργει και σαν βαση δεδομενων αλλα σου δινει και την δυνατοτητα να δεις ολοκληρα παιχνιδια ,μερικες φορες και με σχολια διαφορων παικτων απο κατω: http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1139729 Μην μου πεις οτι εισαι σκακιστης? Χεχε μικρος ο κοσμος. Φαινοσουν οτι ησουν λογικος και αρα λογικο να παιζεις σκακι. Απο τους φανατικοτερους σκακιστες ο υποφαινομενος. Ειδικα στα θεματα σκακιστικων μηχανων οπου ηξερα ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ειχα τα παντα και απο βασεις δεδομενων με παρτιδες, απο θεωρια ανοιγματων και απο θεωρια γενικα και απο endgame tablebases και απο σκακιστικες μηχανες φυσικα! Πλεον το εχω αφησει λιγο αυτο το θεμα αν και ενημερωνομαι συχνα. Και επισης φανατικος οπαδος του Μ.Ταλ. Μιας και ειμαι επισης ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ οπαδος σκακιστικων προβληματων και puzzle, να βαλω λοιπον 2 ομορφα προβληματακια. Ματ σε 4 κινησεις το 1ο και ματ σε 6 κινησεις το 2ο. Με απλα λογια στο ματ σε 4 κινησεις παιζει ο λευκος και πρεπει στην 4η κινηση του να δωσει ματ, ο,τι και αν παιξει ο μαυρος ενδιαμεσα φυσικα. Το αντιστοιχο και στο ματ σε 6. Και στα 2 προβληματα ολες οι κινησεις ειναι φορσε για τον λευκο, με απλα λογια αν παιξει κατι αλλο απο το ιδανικο δεν βγαινει ματ σε 4 και 6 κινησεις αντιστοιχα αλλά σε παραπανω. Οποτε υπαρχει μόνο μια σωστη κινηση για τον λευκο αρχικα και στα 2 προβληματα. Αλλά και μετα στην 2η κινηση, κλπ. Και μην χρησιμοποιησει κανείς υπολογιστη γιατι θα το καταλαβω. Και τοτε θα αναγκαστω να βαλω τα μεγαλα μεσα δηλαδη προβληματα που κανεις υπολογιστης ουτε καν πλησιαζει στο να μπορει να λυσει αυτη τη στιγμη. 2
benign Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Τωρα θα δω το πρωτο εγω. Μην με παρεξηγησεις αλλα αυτα τα βαριεμαι γιατι δεν γινεται να βγουν απο πραγματικο παιχνιδι.
DeathGuard Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Παιδιά υπάρχει κάποιος "οδηγός" για αρχάριους?Όπως ας πούμε κάποια απλά openings και οδηγίες για early game?
Anubis13 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Εχω βρει το πρωτο με 5 με 4 δυσκολευομαι. To βρηκα και με 4.
benign Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Εχω βρει το πρωτο με 5 με 4 δυσκολευομαι. To βρηκα και με 4. Πες Anubis γιατι εγω δεν εχω πολυ ορεξη.
Anubis13 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Πες Anubis γιατι εγω δεν εχω πολυ ορεξη. Nα παρει και αυτο με 5 βγαινει, ειχα κανει ενα μικρο λαθακι. Τι εχει κανει ο ατιμος....
benign Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Βασικα το προβλημα ειναι το μαυρο πιονι στο c4 που κατεβαινοντας μας χαλαει το ματ σε 4 κινησεις.Εχω σκεφτει πολλες μανουβρες και εγω αλλα σε 4 δεν μου βγαινει. Το βρηκα! 1.Αξιωματικος ε7! (Οχι λαθος ειναι γιατι αφου παιρνω στην 3η κινηση με την νταμα στο γ2 μετα εχω ματ στο ζ5 αλλα δεν εχει τριτη κινηση ο μαυρος και με το που παιρνω ειναι πατ. Βαρεθηκα,παω να μελετησω καμμια κανονικη παρτιδα.Θα δω αργοτερα τι βρηκατε.) Λοιπον νομιζω το βρηκα. 1.Λευκο πιονι γ8Β(προαγεται σε βασιλισσα). Μαυρο πιονι γ3,2.ΒΧβ7,μαυρο πιονι γ2,3.Βδ5 +, Μαυρος Ρηγας Χ η6 ,4. λευκος αξιωματικος Χ γ2 ΜΑΤ. Ναι αυτο ειναι. MJ βαλε Ελληνικα γραμματα την αλλη φορα στην σκακιερα γιατι το ινσομνια απαγορευει την χρηση Αγγλικων γραμματων και ετσι μπερδευεται κανεις οταν γραφει. Edit :Οχι παρεμβαινει ο μαυρος πυργος στην 4η κινηση. (Και εγω μονο σε 5 βρισκω επομενως.) Παω να μελετησω παρτιδα και θα δω αργοτερα ποια ηταν η λυση. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2013 από benign
MJBulls23 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Τωρα θα δω το πρωτο εγω. Μην με παρεξηγησεις αλλα αυτα τα βαριεμαι γιατι δεν γινεται να βγουν απο πραγματικο παιχνιδι. Κακως τα βαριεσαι αλλά μια που τα βαριεσαι να ενα απο πραγματικη παρτιδα. Και τι παρτιδα! Απο τις ομορφοτερες που εχω δει! Παιζει ο λευκος και νικαει. Πώς? (Με μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ! ΜΑΓΕΙΑ ΣΚΕΤΗ!!!!) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα