Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενεργοποιησε το cool and quiet για αρχη και επειτα ξανατοποθετησε την ψυκτρα με προσοχη. Εγω με μια α50 ψυχω τον 8350 και δεν εχει θεμα. Ποσο μαλλον η 212 με τον 965

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φίλε πάστα ή δεν έχει βιδώσει καλά η ψύκτρα. Είσαι στοκ και είναι χειμώνας δεν είναι λογικό. Με εφάμιλλο Deneb C2 στα 3600MHz με 1.37V και την 212+ είμαι στα ~50C σε Full Load με MX2 thermalpaste με northbridge ~2670MHz με room temp 19-21 C αλλά με τον σένσορα απο m/b M5A97(Είναι unlocked 4th core). Η AMD νομίζω το 62C max το αναφέρει στο CPU Temp και όχι στα Core Temps τα οποία είναι και παραπάνω C πάντα.

Δημοσ.

η παστα ειναι ceramic και θεωρητε καλη, την απλωσα με καρτα με ευλαβεια , παιδευομουν μιση ωρα ....

η ψυχτρα ειναι σφιχτα επανω το τσεκαρα

Δημοσ.

Ψάξε για το Cool n quiet στο bios!!!

Σίγουρα κάτι γίνεται λάθος!

Πάντως αποκλείεται να χρειάζεσαι αλλαγή ψύχτρας!!

Κάνε να Clear cmos!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα το ξαναπω, εχω τον Phenom II X4 955 υπερχρονισμενο στα 3.6GHz με την Cooler Master Hyper 212 EVO. Σε IDLE ειμαι γυρω στους 33-34 βαθμους και σε full stress test 3-4 ωρων (30 runs, maximum stress με το IntelBurnTest) η θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 52 βαθμους (51+). Οταν μιλαω για θερμοκρασια, εννοω παντα την θερμοκρασια των πυρηνων. Και οι στροφες στους ανεμιστηρες ειναι γυρω 1200 στο full stress test.

Δεν μπορει λοιπον σ'εμενα να λειτουργει αψογα και σ'εσενα να εχει προβλημα. Καπου εχεις κανει λαθος στην εγκατασταση:

1. Ισως στην εγκατασταση της ψυχτρας.

2. Ή δεν εχεις βαλει σωστα τους ανεμιστηρες. Και οι δυο ανεμιστηρες της ψυκτρας (και ο πισω και ο μπροστα) πρεπει να βλεπουν προς το ιδιο μερος (ο μπροστα θα βαζει και ο πισω θα βγαζει αερα).

Σε αυτο το video δειχνει πως φτιαχνεις το Push-Pull:

http://www.youtube.com/watch?v=BWG73Mom4cY

Στα παρακατω video δειχνει πως γινεται η εγκατασταση σε AMD sockets:

http://www.youtube.com/watch?v=OrnWVHdhGJ0

http://www.youtube.com/watch?v=4_GcngCr_Vs

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

ναι, μια απο τα ιδια

εγω θεωρω οτι κατι παιζει με την ψυχτρα, μπορει να εχει ραγισει καπου?λεω εγω, οπτικα οσο μπορω να δω ειναι οκ

ειμαι πολυ κοντα να την αλλαξω για αυτη gelid the black edition που βρηκα απο συνφορουμιτη

Δημοσ.

Μηπως εχεις βαλει τους δυο ανεμιστηρες της ψυκτρας να βαζουν αερα? Παταει καλα η ψυκτρα στον επεξεργαστη?

Ειχες βγαλει την ζελατινα που ειναι κολημενη στην βαση της ψυκτρας? Ειναι βιδωμενη σωστα η ψυκτρα?

Δημοσ.

ναι, μια απο τα ιδια

εγω θεωρω οτι κατι παιζει με την ψυχτρα, μπορει να εχει ραγισει καπου?λεω εγω, οπτικα οσο μπορω να δω ειναι οκ

ειμαι πολυ κοντα να την αλλαξω για αυτη gelid the black edition που βρηκα απο συνφορουμιτη

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΛΛΗ ΨΥΧΤΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!

Εαν ειναι να πεταξεις 40ευρω ετσι!!Εεε τοτε κανε το!!!

Δημοσ.

τι κανω λαθος ομως ειναι το θεμα τα εχω τσεκαρει 200 φορες....

κατι ασχετο , αν δουλευε σωστα , μεχρι ποσο oc μπορει να αντεχει η ψυχτρα?παει πανω απο τα 3600?

Δημοσ.

Στα 3.8GHz με 1.375V ταση ειχα μετα απο 30 runs σε maximum stress level (περιπου 3,5 ωρες διαρκει) ειχα Θερμοκρασια στους πυρηνες γυρω στους 54 βαθμους (λιγο πιο κατω, 53+) με στροφες στους ανεμιστηρες γυρω στις 1300 (1800-2000 στροφες ειναι το μεγιστο για καθε ανεμιστηρα - δεν θυμαμαι ακριβως ποσο). Οποτε υποθετω οτι μεχρι τα 4GHz ή 4.2GHz τα σηκωνει ανετα.

Το καλοκαιρι μαλλον οι θερμοκρασιες αυτες θα ανεβουν (αφου και η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι υψηλη).

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Συγγνώμη που ξεθάβω το θέμα. Έχω αυτό τον επεξεργαστή και σκέφτομαι να πάρω αυτή την ψύκτρα (έχω φτιάξει και σχετικό θέμα: http://www.insomnia.gr/topic/477871-%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82/).

Το πρόβλημά μου είναι πως έχει χαλάσει το Cool'n'Quiet και η idle θερμοκρασία μου είναι 45oC. Η αλλαγή ψύκτρας θα βοηθήσει σε αυτό; Load έχω κάτω από 50 οπότε δε με πειράζει εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...