Προς το περιεχόμενο

phenom 955 και hyper 212 θεμοκρασια αδικαιολογητη

papazaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

http://www.skroutz.gr/s/417171/Thermalright-TRUE-Spirit-120.html

Εγώ για αυτήν μιλάω? Δηλαδή η megahalems ή η V8 χάνουν από αυτήν?? Ή ακόμα και από την Η60?

Υπάρχει και η έκδοση TS140. Και ΝΑΙ. Η V8 Σίγουρα. Με τις άλλες είναι πάνω κάτω στα ίδια (λίγο πάνω).

(Δεν ξέρω με την νέα έκδοση της Η60-2013 τι γίνεται να σου πω την αλήθεια)

με 2 λεπτα prime

Τα 2 είναι λίγα. 5 τουλάχιστον. Και θέλω να φαίνεται από το HWMonitor όλη η καρτέλα μέχρι κάτω που δείχνει τα cores.

Και βγάλε άλλο ένα screenshot με το Prime να μην τρέχει. Θέλω να δω το CPUz σε idle κατάσταση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει και η έκδοση TS140. Και ΝΑΙ. Η V8 Σίγουρα. Με τις άλλες είναι πάνω κάτω στα ίδια (λίγο πάνω).

(Δεν ξέρω με την νέα έκδοση της Η60-2013 τι γίνεται να σου πω την αλήθεια)

Μπερδευτήκαμε λίγο! :P

Στην αρχή μιλούσαμε για την 120, η 140 είναι πιο τούμπανο. Οπότε ναι συμφωνώ όσο αφορά την 140 ότι αξίζει σε σχέση με την 212. Να σου πω την αλήθεια εγώ πριν είχα μια Α50 της Corsair και όταν έκανα αναβάθμιση σε ivy πήρα την coolermaster. Με τις θερμοκρασίες που έχω παρατηρώ ότι η 212 είναι παρόμοιων επιδόσεων με την Α50. Βέβαια εφόσον πούλησα την Α50 η διαφορά ήρθε μια η άλλη, διαφορετικά δεν άξιζε. 

Για το συγκεκριμένο τσιπάκι δεν ξέρω ποια είναι μέγιστη θερμοκρασία που προτείνεται από την AMD, αλλά οι 66 βαθμοί max και υπό τέτοιες συνθήκες (prime95) νομίζω ότι πολύ καλή θερμοκρασία!!

Εχω και 'γω Cooler Master Hyper 212 EVO με δυο ανεμιστηρες.

Μου εχει συμβει και σε μενα στο παρελθον, και μαλιστα συμβαινει και τωρα που σου γραφω. Ειμαι γυρω στους 40 βαθμους τωρα που το βλεπω σε IDLE, ενω συνηθως ειμαι 5-7 βαθμους πιο κατω και με χαμηλοτερες στροφες ανεμιστηρα.

Τι συνεβει τωρα:  Εχει σταματησει να δουλευει το Cool-N-Quiet. O επεξεργαστης μου (Phenom II X4 955) δουλευει μονιμα στα 3.6GHz (λιγο υπερχρονισμενος) και δεν πεφτει η συχνοτητα του. Μαλλον καποιος driver ή service θα τα 'παιξε ή κολησε κατα την εκκινηση των Windows 7 και ετσι δεν λειτουργει το Cool-N-Quiet. Παω για restart. Θα κανω edit μετα το restart.

[edit]

Τωρα επανηλθε και λειτουργει ξανα το Cool-N-Quiet. H συχνοτητα επεσε στα 800MHz. Θερμοκρασια 33-34 βαθμους και σε χαμηλοτερες στροφες ανεμιστηρα (και σε IDLE λειτουργια).

Κοίτα πόσο νωρίτερα στο είχε πει....

Όπως βλέπεις idle η CPU σου μένει στα 3200 ακόμα και idle. Οπότε φυσιολογικό είναι να είσαι στους ~40. Άμα δούλευε το Cool N Quiet (μήπως δεν το έχεις ενεργοποιημένο?) η CPU σου θα έπεφτε στους 30-33. Σε load είσαι λίγο ανεβασμένος. Θα έπρεπε να είσαι ~52-55

Τι πάστα έβαλες όταν την άλλαξες που είπες? Με την κατάλληλη (αν δεν την χρησιμοποιείς) μπορούμε να ρίξουμε άλλους 3-4 επιπλέον την θερμοκρασία.

@Μil τι εννοείς?

Θα σου πρότεινα κάποια στιγμή να αγοράσεις αυτήν:

Arctic Cooling Ceramique II 25gr

Είναι ελαφρώς χειρότερη από την AS5 αλλά πολύ πιο ασφαλής αφού δεν έχει μεταλλικά ψήγματα μέσα με κίνδυνο να βραχυκυκλώσουν το socket σου.

Θεωρώ για μια ακόμη φορά πως δεν έχει κάτσει καλά η ψύκτρα. Ή δεν σου δίνει σωστές πληροφορίες το MB σου. Ή έχεις πέσει σε περίεργο κομμάτι CPU (σπάνιο αυτό). H CM212 είναι πολύ παραπάνω από απλά ικανή στο να κρυώσει τον 955 σου.

Οπότε θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να την βγάζεις ξανά, να σκουπίσεις καλά τόσο την CPU όσο και την ψύκτρα από τα υπολείμματα (ένα φίλτρο καφέ γαλλικού κάνει καλή δουλειά) και μετά να βάλεις στην μέση της CPU μία μπιλίτσα μόνο από thermal-paste, όσο ένα μπιζέλι. Θα μπορούσες να μην την απλώσει καν και να κουμπώσεις πάνω τον Cooler απ' ευθείας, αλλιώς μπορείς να την απλώσεις με μια πιστωτική κάρτα (ή τηλεκάρτα αν έχεις καμία ακόμη). Και ξαναδοκίμασε

Τέλος δεν σε έχω ρωτήσει για το κουτί σου. Ποιο έχεις? Και με τι airflow (ΑΚΑ πόσους ανεμιστήρες έχεις μπρος-πισω-πάνω)?

το armor, στο κουτι εχω εναν μπος ενα πισω push pull

και στην 212 το ιδιο

ξερει κανεις αυτη

http://www.gelidsolutions.com/products/index.php?lid=1&cid=8&id=86

Δεν χρειάζεσαι άλλη ψύχτρα!!!!

Ξεκόλλαααα!!!!

Μια χαρά ψύχτρα έχεις!

Βλέπε τι σου λένε απο πάνω τα παιδιά!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...