Προς το περιεχόμενο

phenom 955 και hyper 212 θεμοκρασια αδικαιολογητη

papazaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια εχω το phenom 955 (δεν ειναι clocarismenos), και την hyper 212 οχι την plus την απλη, με 2 ανεμηστηρες επανω push pull

γιατι εχω σε idle 40C?

εχω αλλαξει παστα κλπ κλπ

να αλλαξω ψυχτρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τσέκαρες αν πατάει καλά η ψήκτρα? Μήπως έβαλες λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα θερμοαγώγιμης από όσο έπρεπε. Έχω και εγώ την 212 evo, δεν είναι και τοπ αλλά την δουλειά της την κάνει. Με κρατάει κάτω από τους 65 ακόμα και σε stress test σε στοκ και κάτω από τους 85 στα 4,4GHz oc στον 3570Κ.

Επαναλμβάνεσαι...

Η 212 δεν είναι κακή ψύκτρα. Τουναντίον. Και μια ψύκτρα την ελέγχεις σε load και όχι idle. Και προφανώς δεν την έχεις τοποθετήσει σωστά.

Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις δες την Thermalright True Spirit 120. Είναι αρκετά καλύτερη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω και 'γω Cooler Master Hyper 212 EVO με δυο ανεμιστηρες.

Μου εχει συμβει και σε μενα στο παρελθον, και μαλιστα συμβαινει και τωρα που σου γραφω. Ειμαι γυρω στους 40 βαθμους τωρα που το βλεπω σε IDLE, ενω συνηθως ειμαι 5-7 βαθμους πιο κατω και με χαμηλοτερες στροφες ανεμιστηρα.

Τι συνεβει τωρα:  Εχει σταματησει να δουλευει το Cool-N-Quiet. O επεξεργαστης μου (Phenom II X4 955) δουλευει μονιμα στα 3.6GHz (λιγο υπερχρονισμενος) και δεν πεφτει η συχνοτητα του. Μαλλον καποιος driver ή service θα τα 'παιξε ή κολησε κατα την εκκινηση των Windows 7 και ετσι δεν λειτουργει το Cool-N-Quiet. Παω για restart. Θα κανω edit μετα το restart.

[edit]

Τωρα επανηλθε και λειτουργει ξανα το Cool-N-Quiet. H συχνοτητα επεσε στα 800MHz. Θερμοκρασια 33-34 βαθμους και σε χαμηλοτερες στροφες ανεμιστηρα (και σε IDLE λειτουργια).

Επεξ/σία από duffyduck

τι μπορει να μην εχω βαλει σωστα, μια ωρα εκανα να αλειψω την παστα

τι ονομα εχει το services  του cool N quit να το τσεκαρω?

χωρις oc στο occt test στα 2 λεπτα πηγε 60,5 C και ανεβενε,

δεν νομιζω να ειναι οκ αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρα δεν παταει καλα η ψυχτρα?

γιατι σ'εμενα με 3-4 ωρες (30 runs) σε maximum stress του IntelBurnTest (στα 3.6GHz) η θερμοκρασια στους πυρηνες ηταν λιγο πιο κατω απο τους 52 βαθμους (εγω παντα βλεπω την θερμοκρασια που εχει καθε πυρηνας).

Επεξ/σία από duffyduck

Εγώ στοκ και με τα C3/C6 EIST κλπ ανοικτά έχω σε idle 35-36. Αυτό που μετράει, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω είναι σε full load η θερμοκρασία που έχεις.

Επίσης, αν είναι τελικά να πάρεις καινούργια μην πας στην True Spirit 120. Θα έχει παρόμοιες για να μην πω ίδιες επιδόσεις. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε είτε καμιά Η60 είτε κάποια αερόψηκτρα των 50+ ευρώ να πιάσει τόπο.

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε είτε καμιά Η60 είτε κάποια αερόψηκτρα των 50+ ευρώ να πιάσει τόπο.

Εγώ άμα θες πάμε και ένα στοίχημα. Αγοράζεις εσύ την Η60, εγώ την TS140 και τις μετράμε σε όποιο σύστημα θες. Ο νικητής τις κρατάει για πάρτι του και τις 2. Είσαι? ;)

H TS χάνει από πολύ λίγες αερόψυκτρες των +50 ευρώ...

Ρε παιδιά μην τρελαθούμε τώρα ότι χρειάζεστε και θηρία που πιάνουν το μισό κουτί για να ψήξετε τον 965! ΔΛΔ αν είχες καναν 8150 τι θα έβαζες? Πόσο την βρίσκεις αυτήν ?

Τρέξε Prime95 με CPUz ανοικτό και ένα πρόγραμμα Temp-monitoring e.g. HWMonitor, CoreTemp, Real Temp κλπ και βγάλε ένα screenshot

Εγώ άμα θες πάμε και ένα στοίχημα. Αγοράζεις εσύ την Η60, εγώ την TS140 και τις μετράμε σε όποιο σύστημα θες. Ο νικητής τις κρατάει για πάρτι του και τις 2. Είσαι? ;)

H TS χάνει από πολύ λίγες αερόψυκτρες των +50 ευρώ...

http://www.skroutz.gr/s/417171/Thermalright-TRUE-Spirit-120.html

Εγώ για αυτήν μιλάω? Δηλαδή η megahalems ή η V8 χάνουν από αυτήν?? Ή ακόμα και από την Η60?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...