Toolband Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Έχω το εξής πρόβλημα στο σύστημα της υπογραφής μου. Κάνει άσχετα ξαφνικά shut down. Είτε οταν ειμαι idle στο Desktop είτε οταν σερφαρω η οταν παίζω κάποιο παιχνίδι η ακόμα όταν είμαι στο menu του Bios για 5 λεπτά και κλείνει μόνο του. Άλλες φορες δεν έχει κανένα πρόβλημα για πολλές ώρες. Tην Cpu την ειχα κλοκαρει απο τα 2.66 στα 3,2 αλλά τo έβαλα μεσο Bios στα Default. Θερμοκρασίες ειναι με το Core Temp, idle στα 32c και full load στα 62c. Την Ψήκτρα την καθάρισα και έβαλα καινούργια πάστα. Η κάρτα Γραφικών δεν είναι Overclocked και την καθάρισα επίσης. Mem Test είχα κάνει για κανένα 2ωρο δεν έβγαλε κανένα error. Τώρα έχω βγάλει απο τα 4 dimmakia τα 3 για να δω αν ειναι θεμα μνημης και κατάφερα να λειτουργεί, αλλά τόσο καιρό άλλοτε λειτουργούσε κανονικα αλλοτε οχι και με τα 4. Ξέρει κανείς τι αλλο μπορεί να είναι; Θέμα τροφοδοτικού; Όποιος εχει καμια ιδέα ας μου πει.
GothmogGr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Οι πιθανότητες λένε τροφοδοτικό αλλα έτσι για να ολοκληρωθουν πληρως οι ελεγχοι ρίξε μια ματια και στους σκληρούς με το hd sentinel!
Toolband Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Ξέχασα να αναφέρω οτι εκανα τεστ τους δίσκους με HD Sentinel αλλά και με Sea Tools ολα καλα. Αλλά ξαναλέω. Οταν κανει Shutdown και ρεσταρτ δεν κάθεται ούτε στο μενού του Bios για 5 λεπτα. Μετα ξανακάνει ρεσταρτ κάθε 5 δευτερολεπτα. Μόνο αν το βγάλω απο την πρίζα το αφήσω για κάνα λεπτό ξαναμπαίνει στα windows
duffyduck Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Αν ηταν το προβλημα στον δισκο θα εβλεπε μπλε οθονη. To κλεισιμο ειτε ειναι υπερθερμανση ειτε θεμα τροφοδοτικου. ...εκτος αν εχεις UPS, πολυμπριζο ασφαλειας κλπ.
GothmogGr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Αν ηταν το προβλημα στον δισκο θα εβλεπε μπλε οθονη. Ααααα ναι..? παντα συμβαίνει αυτο? εισαι σιγουρος?
Toolband Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 UPS δεν εχω. Πολυπριζο ασφαλειας εχω το APC P5B-GR. Απο θερμοκρασιες 37-39c με μεγιστο 50c
ninos30 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Κάνε έναν οπτικό έλεγχο την MB σου για πειραγμένους πυκνωτές. Κάπου εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημά σου. Έχει και τα χρονάκια της η P35, λογικό είναι...
Toolband Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Οταν καθάρισα σήμερα το PC δεν είδα κανέναν σκασμένο πυκνωτή αλλά θα ξανακοιτάξω. Αν έχουν πρόβλημα η μνήμες τι ειδους προβλήματα βγάζει; Τώρα το δουλεύω με ένα μονό dimm.
ninos30 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Τις μνήμες τις τεστάρεις με το memtest. Τα συμπτώματα είναι πολλαπλά, restarts, BSODs, crashes προγραμμάτων/παιχνιδιών και το σημαντικότερο όλων, είναι εντελώς random Ένας πυκνωτής δεν χαλάει μόνο αν σκάσει σαν γαρυφαλο. Και το παραμικρό φούσκωμα υποδηλώνει προβληματικό capacitor. Πολλές φορές, δεν μπορείς να το καταλάβεις καν γιατί δεν έχουν εξωτερική παραμόρφωση και εκεί την πάτησες... Και φυσικά όπως ειπώθηκε μπορεί να είναι και το PSU σου. Αν και σκυλάκι το εν λόγω, αλλά όλα κάποια στιγμή χαλάνε δυστυχώς...
salonika91 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Και εγω τροφοδοτικο μυριζομαι. Αν μπορεις βαλε κανενα αλλο πανο κανενος φιλου σου
Millennium Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Κοίτα για πυκνωτές που σου πε ο ninos και μετά δοκίμασε με κάποιο άλλο τροφοδοτικό αν μπορείς.
Toolband Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Ninos και Μillenium Thanks. Τελικά είδα πάνω στην μητρική έναν φουσκωμένο πυκνωτή. Λίγο πάνω από την υποδοχή της καρτας γραφικων. Τώρα τι γίνεται πάμε για άλλες πολιτείες η διορθώνεται κάπως;
ninos30 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Αλλάζει πανεύκολα σε έναν ηλεκτρονικό. Θα σου συνιστούσα να τον ψωνίσεις μόνος σου (κάπου στο ευρώ κάνουν) και να πας απλά να στον αλλάξει. 5-10 ευρώ το πολύ πρέπει να δώσεις
Toolband Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Όταν λες ηλεκτρονικό εννοείς αυτοί που επισκευάζουν τηλεοράσεις ή υπολογιστές; Δεν θα χρειαστεί να κάνει και δοκιμή. Μην τον βάλω με τον επεξεργαστή μαζί και βραχυκύκλωση ολο το σύστημα. Ποιος είναι ο σωστός πυκνωτής για την Μητρική;
coolerman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Όταν λες ηλεκτρονικό εννοείς αυτοί που επισκευάζουν τηλεοράσεις ή υπολογιστές; Δεν θα χρειαστεί να κάνει και δοκιμή. Μην τον βάλω με τον επεξεργαστή μαζί και βραχυκύκλωση ολο το σύστημα. Ποιος είναι ο σωστός πυκνωτής για την Μητρική; Ολοι η ηλεκτρολυτικη πυκνωτες το λενε στο πλαι ποσα μf -volt ειναι(αυτη ειναι 470μF 16v ενα παραδειγμα) σε οποιον ηλεκτρονικο και να πας τηλεορασεις/pc που κανουν τετοιες δουλειες(οχι τυπου πλαισιο)θα σου κανει δουλεια! **υποψην συνηθως μαγαζια με τετοιου τυπου ηλεκτρολογικα στο κολλανε και η ιδιοι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα