Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρααα :)

Λόγω αγοράς επιπλέον υπολογιστή, σε επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι, θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να έχει πρόσβαση στο Internet και αυτός ο υπολογιστής με τη σκέψη ότι το router είναι μακρυά.

Για την ακρίβεια από το Router το οποίο βρίσκεται στο γραφείο, φεύγει ένα άλλο μεγάλο καλώδιο, το οποίο καταλήγει στον υπολογιστή μου στα μέσα δωμάτια.

Έπειτα ο καινούργιος υπολογιστής θα μπει σε δωμάτιο μετά από το δικό μου, δηλαδή ακόμα πιο μακρυά από το Router.

Στην ουσία, θα πρέπει να τραβήξω καινούργιο μεγάλο καλώδιο από το router το οποίο να φτάνει μέχρι τον καινούργιο υπολογιστή ή μπορώ να προεκτείνω από το δωμάτιό μου με κάποιο τρόπο και με ένα extra καλώδιο, το δίκτυο ώστε να φτάνει και στο δίπλα δωμάτιο?? (Κάτι έχω διαβάσει περί switch ή hub αν δεν κάνω λάθος)

Σε περίπτωση που γίνει το 2ο? Θα υπάρχουνε απώλειες στο internet του κάθε υπολογιστή? Μιας και από το ίδιο καλώδιο θα τραβάνε internet 2 διαφορετικά pc...

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.  :-)

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις ενα repeater στο δωματιο σου και ετσι να καταργησεις εντελως το καλωδιο.μονη προυποθεση η υπαρξη ασυρματης καρτας δικτυου στους υπολογιστες ωστε να συνδεονται ασυρματα.αν δεν θες το ασυρματο τοτε γινεται με switch οπως προανεφερες με οτι αυτο συνεπαγεται.καλωδια κλπ.υπαρχει και η λυση του Powerline που παλι σε γλυτωνει απο το καλωδιο αλλα ειναι πιο ακριβη σαν επιλογη.για να δουλεψει αρκει να μην εχεις τριφασικο ρευμα.απωλειες στο ιντερνετ δεν θα εχεις.ακομα και με το repeater δεν θα εχεις θεμα.αν κανεις μεταφορα αρχειων μεσω δικτυου απο το ενα Pc στο αλλο θα πεσει η ταχυτητα με το ασυρματο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...