KilliK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 και γιαυτο ακριβως τον λογο το FFOS στοχευει στο low end της smarphone αγορας σε αναπτυσσομενες χωρες οπως αυτες στην Λατινικη Αμερικη η την Ασια.
KilliK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 από την άλλη σημαινει λογικα οτι τα προγραμματα του (που θα ειναι γραμμενα σε HTML5) θα μπορουνε να μεταφερθουνε πολύ ευκολα σε αλλη συσκευη, κάτι που από μόνο του ακουγεται τέλειο . απο οτι εχω διαβασει, δεν συντελουνται ενδιαμεσες εργασιες αναμεσα στην Gecko engine και το hardware του κινητου με αποτελεσμα το javascript να τρεχει πολυ γρηγορα. ετσι λενε, στην πραξη δεν ξερω. Στα ήδη υπάρχοντα κινητά,θα κυκλοφορήσει? απο οτι εχω διαβασει,μπορεις να το βαλεις ως 2ο ΟS σε android κινητο και να τρεχεις τα apps του. μην ξεχνατε οτι μεγαλο μερος του κωδικα του FFOS,βασιζεται στον Αndroid κωδικα. 1
pantelis21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Πάντως η google πάντα χιλιόμετρα μπροστά όπως και η apple. Η google παρόλη την επιτυχία του android ¨ηδη ετοιμάζεικαι το Project Glass. Έρχεται η Mozila καταιδρωμένη να παρέχει τι; Ένα ακόμα ανοιχτό λογισμικό όταν υπάρχει το android με άπειρα δωρεάν app... Και μάλιστα στο τέλος του χορού. Γιατί το android και iOS είναι ήδη αρκετό χρόνο στην αγορά και ετοιμάζονται για τοεπόεμνο βήμα...
kfyros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι (εκτός ms) έχουν γίνει μάγκες χάρη στο unix.. Απλά κοιτάνε να διαφοροποιηθούν .. Το hmtl5 OS το βλέπω πρωτοποριακό πάντως. Το αν θα πετύχει είναι άλλο καπέλο. Βέβαια το html5 OS ίσως να υιοθετηθεί από όλους στο μέλλον σε συνδυασμό με cloud services - apps. Και η microsoft προς τα εκεί δείχνει να κινείται (.net βέβαια αλλά το metro κάτι τέτοιο πάει να κάνει). Νομίζω προωθεί και μια τύπου javascript γλώσσα βελτιωμένη (δεν θυμάμαι το όνομα).
KilliK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 αν αποτυχει το FFOS, αυτο θα οφειλεται στην αγνοια και ασχετοσυνη των χρηστων οπως ειναι pantelis21. ποσες φορες θα το πουμε οτι το FFOS, oπως και το Ubuntu OS,δεν σκοπευουν να χτυπησουν τα iOS/Android? ο ανταγωνισμος και το innovation δεν σταματησε ξαφνικα επειδη μοιρασαν την πιτα δυο mega-corporations. υπαρχει χωρος και για αλλους παιχτες να προσφερουν τις δικες τους εναλλακτικες λυσεις. Τελος ποιος σου ειπε οτι το Αndroid η το ιΟS ειναι τα τελεια,ωριμα λειτουργικα; 54% κατακερματισμο εχει το Αndroid. η ο αλλος που εχει Android συσκευη εξαμηνου και η εταιρεια αποφασιζει να σταματησει την υποστηριξη της; δεν ειναι αγγελικα πλασμενα τα οικοσυστηματα των Αpple και Google και χρειαζονται ρηξικελευθες προτασεις οπως της Μοzilla για να τα ταραξουν τα νερα. εστω και αν ειναι ρομαντικες, καταδικασμενες να αποτυχουν. 3
pournaras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 και τα windows phone Με 512 MB RAM παντως σφαιρα πανε στο σερφαρισμα. * "Σας" εχει κανει το Android να νομιζεται πως για βασικες εργασιες χρειαζονται 2GB RAM... : / Στις πρωτες του εκδοσεις ετσι ηταν και το android, μια χαρα δουλευε οχι σε 512, αλλα σε πολυ λιγοτερα. Ας δουμε πρωτα την πρωτη εκδοση του FFOS, ας δουμε τα λαθη και τις παραλειψεις του, και οταν περασουν 3-4 εκδοσεις, τοτε ξαναμιλαμε για μνημες. Διοτι το FFOS ερχεται σε μια ηδη ετοιμη και φτηνη πλεον αγορα κινητων, και δεν παει παραλληλα στην εξελιξη οπως αναγκαστηκε να παει το android.
niksakl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι άλλο: Καθόμαστε εδώ και κάνουμε κρίσεις για το πως και αν θα τραβήξει και πολλοί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πει "λογισμικού ανοιχτού κώδικα" και τι θα πει "δωρεάν λογισμικό". Κάντε ένα reboot λοιπόν στο thread γιατί...
ektor7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Εγώ προσωπικά χ@στικα,αν πιαστεί ή όχι.Να το δοκιμάσω θέλω και αν μ'αρεσει να το χρησιμοποιώ! Αν η εμπειρία είναι καλή και τα apps,μπορείς να τα "δανιζεσαι" απ'το Android,προσωπικά θα είμαι ικανοποιημενος!
latou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Καλά γκρινιάζετε όσοι γκρινιάζετε για το FFOS. Αλλά μην βλέπετε μόνο την πλευρά του Vodafone H1/M1 με το LiMo. Δείτε και την άλλη πλευρά, όταν όλες οι εταιρίες ήξεραν μόνο τα BBOS, Symbian 40/60, και τα κλειδωμένα της Ericsson και Motorola (και όλα τα παρακλάδια κόπιες, όπως Symbian-style σε LG & Samsung κλπ), και έρχεται και σκάει στην αγορά το Android... και το iPhone OS! Ολοι πέσανε να τα φάνε από την άποψη του "πού πας ρε Καραμήτρο να χτυπήσεις τη Nokia ή την RIM"... Και αυτή τη στιγμή η RIM είναι προ ρευστοποίησης, η Nokia δεν φαίνεται καν στις ΗΠΑ και την Ασία, και το Symbian δεν μπόρεσε να σωθεί ούτε από τη Nokia, ούτε από την Sony ericsson, ούτε από την Samsung. Καλά, για τα Windows Mobile, Windows Phones 7/7.5 & WP8.0, δεν κάνω καμία αναφορά, δεν αξίζει.. Μην το αποπαίρνετε! Εξ άλλου και η google πριν γίνει πρώτη με το Android, είχε ξεφτιλίσει όλες τις μηχανές αναζήτησης. Ηταν κάτι που ήξεραν ΟΛΟΙ. Ετσι και ο Firefox, έχει το brand και την υποστήριξη του κόσμου... Time will tell...
aris1986 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Ομορφο φαινεται αλλα σαν κοπια iphone/iOs! O χρονος θα δειξει... Και η τιμη θα δειξει...
21century Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Φαινεται αρκετά γρήγορο και συσκευές μπορούμε να ζητήσουμε;
XPHSTOS_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μπορεί να διανύουμε ακόμη την φάση που όλοι θέλουν να έχουν τις περισσότερες εφαρμογές στο κινητό που επιλέγουν (και ας είναι κλανιές σε ρυθμό μακαρένας) αλλά αυτοί που ασχολούνται καιρό με mobile και οι συνειδητοποιημένοι χρήστες πιστεύω πως απλά θέλουν ένα κινητό να κάνει την δουλειά του... Τηλέφωνα, Μηνύματα, Email, Surfing και ότι παραπάνω μπορεί να κάνει είναι καλοδεχούμενο...Δεν τους νοιάζει πλέον αν θα έχει 8 πυρήνες και θα παίζει παιχνίδια καλύτερα από το PSP κτλ.Αυτή η "μόδα" με τα app πιστεύω ότι θα αρχίσει να φθείρεται σιγά σιγά... όταν ωριμάσει περισσότερο το αγοραστικό κοινό.Θέλω να καταλήξω στο ότι υπάρχει ήδη μια μερίδα η οποία θέλει απλά να πάρει ένα τηλέφωνο και να δουλεύει... σωστά! Και ότι αν τα mobiles με FF OS δουλεύουν απροβλημάτιστα θα τύχουν καλής ανταπόκρισης...Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν WP για τον ίδιο λόγο...Δεν έχουν ούτε τις τρελές εφαρμογές ούτε τα γαμάτα speccs στις συσκευές τους...Απλά δουλεύουν σωστά και επίσης έχουν σαν μεγάλο ατού το ότι είναι windows και τα ξέρει όλος ο κόσμος οπότε τα εμπιστεύονται και ευκολότερα.Βέβαια χτυπάνε σχετικά ψηλά σε τιμές...Επίσης αν τα FF Phones έχουν και καλές τιμές 200€ και κάτω νομίζω ότι σίγουρα θα πετύχουν...Γιατί προσωπικά, κινητό android κάτω από τα 200€ και να δουλεύει smoothly πέρα από τον 1ο μήνα ίσως δεν έχω δει... 1
epir21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Εγω αυτό που εχω να πω ειναι οτι οταν το πρωτοείδα είπα: εξωτερικά:https://www.google.gr/search?q=nokia+lumnia&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Txn_UKeoGoXwsgaygYHwAg&biw=1117&bih=679&sei=URn_UKOyH4_otQaVvoCgBg και https://www.google.gr/search?q=nokia+lumnia&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Txn_UKeoGoXwsgaygYHwAg&biw=1117&bih=679&sei=URn_UKOyH4_otQaVvoCgBg#um=1&hl=en&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=iphone+4&oq=iphone+4&gs_l=img.3..0l10.5202.32763.4.33011.13.7.5.1.1.0.124.846.0j7.7.0...0.0...1c.1.IoE4lykddZY&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.Yms&fp=1c47aa15d01382c1&biw=1117&bih=679 εσωτερικά(δεν το συζητάω):https://www.google.gr/search?q=nokia+lumnia&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Txn_UKeoGoXwsgaygYHwAg&biw=1117&bih=679&sei=URn_UKOyH4_otQaVvoCgBg#um=1&hl=en&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=ios&oq=ios&gs_l=img.3..0l10.2256.2431.22.3008.2.2.0.0.0.0.150.277.0j2.2.0...0.0...1c.1.4SZS5JV5uJo&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.Yms&fp=1c47aa15d01382c1&biw=1117&bih=679
copydisk Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δώσε FF στο λαό λέμε (και θάνατος στο ubuntu ). - Στους exciting users θα σαρώσει, - Οι Κινέζοι θα ανταποκριθούν τάχιστα ...οπότε μόνο για αυτό το FF os θα κάνει αίσθηση στην αγορά. - Οι πωλήσεις δεν θα φτάσουν καν κοντά σε android ios wp ...για αυτό και όσοι καταφέρουμε και πάρουμε στα χέρια μας αυτό το κινητό θα χαρούμε customization και homebrew apps ...με την ψυχή μας και όχι complex syndrome by apple, ms, goggle etc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα