Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 ...τραβηγμένο μου φαίνεται να μην μπορείς να συμπληρώσεις έναν δίσκο σε σύστημα με εγγύηση - εκτός κι αν όντως είσαι υποχρεωμένος (η "ταινία" που είπες), να τον πας στο σημείο αγοράς, και να ζητήσεις να τον...προσθέσουν αυτοί (αυτό πια, υποθέτω ότι μπορούν να το κάνουν...Αρκεί βέβαια, να σου είναι εύκολο να τον μεταφέρεις...Ένας σκέτος σκληρός Black της WD = 5 χρόνια εγγύησης και θεωρητικά καλύτερης ποιότητας κατασκευής κι όλας, εξ' ου και η μεγαλύτερη εγγύηση, εκτός από την πιο ανεβασμένη τιμή, το φθηνότερο που μπορεί αν σου κοστίσει είναι 60€. Συνυπολόγισε αν αυτό σημαίνει ότι σε συμφέρει να τον πας στο μαγαζί.). Ένα λοιπόν παραπάνω που έχεις σταθερό, και δεν σου είναι "απαραίτητος" ο εξωτερικός. Πάντως, αν τελικά "πρέπει" να βάλεις εξωτερικό, σου εξήγησα στο προηγούμενο ποστ ότι τον σκληρό που έλεγα, μπορείς να τον βάλεις σε θήκη που θ' αγοράσεις (ακόμη κι έτσι, ΣΥΜΦΕΡΕΙ, από το να πάρεις τον ετοιματζίδικο εξωτερικό της WD, των 2 ετών εγγύησης, και της αδυναμίας ν' ανοίξεις την θήκη αν κάποια στιγμή χρειαστεί, ώστε να μη χαθεί η εγγύηση}. ...κατά τ' άλλα, αν δεν θες "φασαρίες", τα 2 χρόνια εγγύησης "σου αρκούν", και θες να το "ρισκάρεις" ότι δεν θα έρθεις στο δίλημμα ν' ανοίξεις την θήκη μια μέρα μέσα σ' αυτά τα δύο χρόνια, για να σώσεις αρχεία, αν η θήκη πάθει ζημιά, και να χάσεις την εγγύηση ή να αποχαιρετίσεις τ' αρχεία, ΤΟΤΕ οκ, πάρε τον "έτοιμο εξωτερικό" της WD από το e-shop "για να τελειώνεις"...(σαν τιμή για ετοιματζίδικο εξωτερικό, δεν είναι άσχημη. Απλώς "αν φτιάξεις μόνος σου έναν", είναι ακόμη περισσότερο προς το συμφέρον σου, για τους λόγους που σου εξήγησα. Επίσης, που βρίσκεσαι; Αττική; Θεσσαλονίκη; Ή αλλού; (έχει σημασία για την πρόταση αγοράς που θα σου κάνουμε) ...η φθηνότερη -αν το κάθε Ευρώ μετράει για 'σένα- λύση είναι ένας 2.5άρης δίσκος και η ανάλογη θήκη. Παράδειγμα : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25897&cat=6 & http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23425&cat=117&sub=340&pmanuf=0&sort=3&step=undefined = 70€ 5 χρόνια εγγύηση ο σκληρός - η θήκη δεν σε πολυνοιάζει/οι περισσότερες ένα έτος δίνουν/ίδιες πάνω-κάτω είναι από άποψη λειτουργίας/είναι πολύ φθηνότερες από έναν σκληρό, αν χαλάσουν μετά τον χρόνο/δεν χαλάνε τόσο εύκολα, όχι τόσο όσο ένας σκληρός κ.α. ... Το δε μέγεθος του δίσκου, αν πεις να τον βάλεις εσωτερικό, δεν σε απασχολεί, καθώς η συνδεσιμότητα των SATA σκληρών είναι ίδια, ανεξαρτήτως μεγέθους σκληρού. Μη πω ότι κατασκευαστικά είναι και πιο αξιόπιστοι οι 2.5άρηδες (επειδή μπαίνουν σε λάπτοπ, όπου οι απαιτήσεις χώρου, θερμοκρασιών, "φορητότητας" κλπ είναι αυξημένες). Λοιπον οσο αναφορα την ταινια , οντως αν την σκισω δεν μετραει η εγγυηση (εχει ακομα 16 μηνες) e-shop. Καποιος γνωστος μου την εσκισε και δεν του συνεχισαν την εγγυηση. Tωρα να παρω το κουτι να το παω στο e-shop να μου περασουν σκληρο απο αλλο καταστημα (οχι οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι) αλλα ειναι ταλαιπωρια. Δευτερο, δεν ειναι θεμα τιμης, αλλα δεν χρειαζομαι πανω απο 500αρη με τιποτα. Απλως θελω να αποθηκευσω καποιες ταινιες και τραγουδια η και καποια pdf σε περιπτωση format η που παθει κατι ο εσωτερικος. Την προταση που κανεις την βρισκω ενδιαφερουσα και οντως αν οι εσωτερικοι εχουν 5 χρονια εγγυηση και με μια θηκη γινετε εξωτερικος δεν το συζηταω. Μενω Βοιωτια , πες μου αναλογο καταστημα στην Αθηνα με το vision studio η αν δεν υπαρχει μπορω να το παραγγειλω και απο εκει. Ευχαριστω.
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Αν ΔΕΝ θα πας Αθήνα για ν' αγοράσεις, καλύτερα πάρε από το VS : Mε κατάθεση σε τράπεζα τα μεταφορικά είναι 3-4€, ενώ με αντικαταβολή φτάνουν στα 6. Αν είναι δηλαδή να πληρώσεις μεταφορικά, πάρε του VS (είναι από τα "δυνατά" καταστήματα τα τελευταία 4-5 χρόνια, με προοπτική, κι ούτε καν "στον αέρα" όπως είναι το e-shop εδώ και χρόνια="θα κλείσει; Δε θα κλείσει; Τί θα γίνουν οι εγγυήσεις μας αν κλείσει;" ή σαν τα πολλά ιντερνετο-μανιταρομάγαζα που έχουν ανοίξει και δεν ξέρει κανείς αν θα είναι αύριο ή δεν θα είναι... Αν πάντως για δικούς σου λόγους προτιμάς Αττική, θα έλεγα είτε το e-gate (παλιό μαγαζί και αυτό) ή το Cosmodata (επίσης παλιό, άρα "δοκιμασμένο"). Ιδού μια λίστα για 2.5άρη Black WD (και γενικά χρησιμοποίησε το Skroutz για αναζητήσεις, συγκρίσεις τιμών κλπ) : http://www.skroutz.gr/s/320886/Western-Digital-Scorpio-Black-500GB-WD5000BPKT.html
Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Αν ΔΕΝ θα πας Αθήνα για ν' αγοράσεις, καλύτερα πάρε από το VS : Mε κατάθεση σε τράπεζα τα μεταφορικά είναι 3-4€, ενώ με αντικαταβολή φτάνουν στα 6. Αν είναι δηλαδή να πληρώσεις μεταφορικά, πάρε του VS (είναι από τα "δυνατά" καταστήματα τα τελευταία 4-5 χρόνια, με προοπτική, κι ούτε καν "στον αέρα" όπως είναι το e-shop εδώ και χρόνια="θα κλείσει; Δε θα κλείσει; Τί θα γίνουν οι εγγυήσεις μας αν κλείσει;" ή σαν τα πολλά ιντερνετο-μανιταρομάγαζα που έχουν ανοίξει και δεν ξέρει κανείς αν θα είναι αύριο ή δεν θα είναι... Αν πάντως για δικούς σου λόγους προτιμάς Αττική, θα έλεγα είτε το e-gate (παλιό μαγαζί και αυτό) ή το Cosmodata (επίσης παλιό, άρα "δοκιμασμένο"). Ιδού μια λίστα για 2.5άρη Black WD (και γενικά χρησιμοποίησε το Skroutz για αναζητήσεις, συγκρίσεις τιμών κλπ) : http://www.skroutz.gr/s/320886/Western-Digital-Scorpio-Black-500GB-WD5000BPKT.html Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. 2 ερωτησεις ακομα 1ον Ολοι οι εσωτερικοι φορανε θηκη και εννοειται τους πουλανε τα αναλογα καταστηματα και 2ον επειδη ενδιαφερομαι για usb 3(αν και εχω usb 2) ολοι οι 3 ειναι συμβατοι με τους 2. Ρωταω για να μην ψαχνομαι εκ των υστερων. Ευχαριστω.
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 ...αν και δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ακριβώς την 1η "ερώτηση", η απάντηση μάλλον είναι "ναι". Η δε θήκη που σου πρότεινα μερικά ποστ πιο πάνω, είναι USB 3.0 δυνατοτήτων, και δεν υπάρχει πρόβλημα να τη συνδέσεις στην USB 2.0 δυνατοτήτων μητρική σου (απλώς θα τρέχει ο δίσκος με USB 2.0 ταχύτητες).
Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) ...αν και δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ακριβώς την 1η "ερώτηση", η απάντηση μάλλον είναι "ναι". Η δε θήκη που σου πρότεινα μερικά ποστ πιο πάνω, είναι USB 3.0 δυνατοτήτων, και δεν υπάρχει πρόβλημα να τη συνδέσεις στην USB 2.0 δυνατοτήτων μητρική σου (απλώς θα τρέχει ο δίσκος με USB 2.0 ταχύτητες). Εννουσα οτι για να χρησιμοποιηθει ενας εσωτερικος σαν εξωτερικος πρεπει να μπει μεσα σε θηκη. Aν ολα τα καταστηματα πουλουν και αντιστοιχες θηκες. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2013 από Sirios8e
washcloud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Η θήκη είναι για να τον συνδέσεις μέσω USB (και για να "προστατεύεται" ταυτόχρονα, κάπως). Κατά τ' άλλα, μπορείς έναν (SATA) σκληρό να τον διατηρείς εκτός κουτιού υπολογιστή, αν θες (είτε έτσι χύμα πάνω πχ στο κουτί του υπολογιστή ή σε ένα γραφείο, ή και στο...πάτωμα), αρκεί να έχεις πάρει αρκετά μακρύ καλώδιο δεδομένων και να έχεις βάλει (ή φτιάξει) μια προέκταση και για το καλώδιο τροφοδοσίας. Και μπορείς να τον συνδέεις/αποσυνδέεις κατά βούληση, όπως έναν USB εξωτερικό. H δε πλειονότητα μαγαζιών υπολογιστών, ναι έχει και θήκες (δεν είναι κάτι σπάνιο/πρωτόγνωρο : κυκλοφορούν πολλά χρόνια τώρα)
Nahock Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Μιας και πιάσαμε το θέμα της πεντάχρονης εγγύησης προηγουμένως, εάν υποθέσουμε πως ο σκληρός μας παρουσιάζει βλάβη αφού έχουμε περάσει μέσα του όλα τα προσωπικά μας αρχεία -πέρα από τραγούδια και ταινίες- τότε είναι λίγο δύσκολο να τον επιστρέψεις πίσω με τα αρχεία σου μέσα. Δεν είναι πολύ ευχάριστο να παίρνει μάτι ο κάθε τεχνικός τα αρχεία μας τα οποία μπορεί να είναι και διάφορες δουλειές, φαντάζεστε να είμαι φωτογράφος και να στείλω τον δίσκο μου για επισκευή ή αντικατάσταση με όλες μου τις δουλειές μέσα; Προσωπικά την εγγύηση την βλέπω από την πλευρά της αξιοπιστίας και όχι πως κάποια μέρα θα τον επιστρέψω για να τον επισκευάσουν. Θα ήθελα να ακούσω μερικές γνώμες για το θέμα αυτό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 δεν θεωρώ ότι επειδή έχει 5 χρόνια σημαίνει ότι έχει και λιγότερες πιθανότητες να χαλάσει... οι 3 raptor/velociraptor που μου χάλασαν τα τελευταία χρόνια είχαν 5ετή εγγύηση...
Antwni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 δεν θεωρώ ότι επειδή έχει 5 χρόνια σημαίνει ότι έχει και λιγότερες πιθανότητες να χαλάσει... οι 3 raptor/velociraptor που μου χάλασαν τα τελευταία χρόνια είχα 5ετή εγγύηση... Σου μιλαει όμως για τα αρχεία που έχει μέσα... Ότι θα αισθανόταν άβολα να τον στείλει πίσω... Δεν θα ήθελε να του κοιτάνε/κουτσομπολεύουν τα αρχεία κάποιοι άγνωστοι... Υ.Γ.Αλλά για να δίνει 5ετη εγγύηση σημαίνει οτι εμπιστεύονται αυτό που φτιάχνουν...έτσι το εκλαμβάνω εγώ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 και το lifetime στις RAM, τεράστια εμπιστοσύνη? 1
area51 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Η εγγύηση δεν σου εξασφαλίζει τα δεδομένα σου, ούτε την υγεία του δίσκου. Τα λεφτά σου σου εξασφαλίζει. Σίγουρα είναι βασικός παράγοντας αλλά επειδή μιλάμε για ευαίσθητες συσκευές δεν μπορείς να βασίζεσαι.
Antwni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 και το lifetime στις RAM, τεράστια εμπιστοσύνη? Ε ναι δεν χαλάνε ποτε οι ραμ
washcloud Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Nahock, εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τεχνικό στην Ολλανδία, Γερμανία ή όπου κι αν πάει ο δίσκος τεσπα που πρώτον να ενδιαφέρεται να βγάλει άκρη ποιανού τις δουλειές έχει μέσα ο δίσκος, για να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί...; Ούτε επίσης φαντάζομαι κάποια δουλειά (φωτογράφου εν προκειμένω, αλλά ας είναι κι όποιος επαγγελματίας θέλει βασικά...), η οποία να του "λέει κάτι" με το που θα την δει... Άντε ας πούμε ότι βρίσκει φωτογραφίες σου, πώς ακριβώς σκέφτεσαι ότι παίζει να τις χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος, ώστε αυτό να κοστίσει σε εσένα....; Το ότι είναι κάτι σημαντικό για εσένα, δε σημαίνει ότι είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο... Οπότε, που συνίσταται ο φόβος; Ότι θα ανοίξει άλμπουμ στο Flickr με αυτές (δεν μπορώ να τον φανταστώ να μπαίνει σε ΤΕΤΟΙΑ διαδικασία για κάποιον λόγο βέβαια); Ε, και; Άσε που αν ο δίσκος δεν έχει πρόβλημα που με χρήση σόφτγουερ που μπορείς να κάνεις κι εσύ μπορεί να "επανέλθει" (στην ουσία δεν θα έχει κάτι ο δίσκος), δεν μπορώ να φανταστώ τεχνικούς να μπαίνουν σε χοντρές διαδικασίες για να ανακτήσουν (από πραγματικά προβληματικό δίσκο, πχ με χαλασμένες κεφαλές) για να ανακτήσουν τί; Που ξέρουν ότι δεν είναι γεμάτος Anime, την Λάμψη του Φώσκολου ή μια οποιαδήποτε άλλη αηδία; Η διαδικασία ανάκτησης είναι χρονοβορα, γι' αυτό και όταν πληρώνεται (αναλόγως) είναι που ασχολούνται οι ειδικοί τεχνικοί των σχετικών εταιριών. ...επίσης, η εγγύηση ήταν είναι και θα παραμείνει η εξασφάλιση των χρημάτων σου και μόνο, καθώς δεν είναι εγγύηση "καλής λειτουργίας" (δεν παίζει αυτό το πράμμα) του υλικού, αλλά "αντικατάστασης".
geonet11 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ σκληρό. Ενδιαφέρομαι για 1ΤΒ. Είμαι ανάμεσα σε Seagate (νομίζω πως θεωρούνται αρκετά αξιόπιστοι) και συγκεκριμένα τον Backup Plus Portable Black, Transcend, τον StoreJet 2,5" 25M3 USB 3.0 λόγω εξωτερικού περιβλήματος και μεγαλύτερης εγγύησης και Intenso, που είδα πως είναι οι μόνοι που κατασκευάζεται στη Γερμανία. Για να μην πέσω θύμα της φανφαρολογίας των πωλητών, τι μου προτείνετε εσείς???? Ισχύει ότι η seagate υπερτερεί έναντι της wd??? Σας ευχαριστώ
Antwni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Άμα μπορείς πάρε αυτόν... http://www.skroutz.gr/s/257361/Western-Digital-Caviar-Black-1TB.html Με 5 χρόνια εγγύηση... Όσο για αυτό... Ισχύει ότι η seagate υπερτερεί έναντι της wd??? ''Όσο ένας amd υπερτερεί εναν intel...'' Η απάντηση είναι όχι φίλε μου...διαλέγουμε αυτόν που κάνει τη δουλειά μας με βαση την τιμή... Αν εσύ μπορεί να διαθέσεις αυτά τα 85 ευρώ τσίμπα τον black με την 5ετη εγγύηση... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα