Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 ΑΝ έχει κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ξεχωριστό" η WD, είναι σειρές σκληρών δίσκων (δεν λέω για "εξωτερικούς") που έρχονται με 5ετή εγγύηση (έχει ΚΑΙ "έτοιμους εξωτερικούς" με 5χρονη εγγύηση, αλλά η τιμή είναι πιασέκωλο, και όχι μόνο αυτή. Θα δεις παρακάτω). κι η Seagate έχει πάει πλέον κάποιους δίσκους της στα 5 χρόνια...
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 ...α ναι; Βρε τα παληκάρια...(δεν τους βγήκε και πολύ τελικά η περσυνή παπαριά της κάθετης μείωσης των εγγυήσεων). Γιατί δεν έρχεται κανεις και στο δικο μου thread να με βοηθησει να παρω θήκη γαμω ...πάρε την πιο φθηνή, απ' όπου σε βολεύει καλύτερα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 ...α ναι; Βρε τα παληκάρια...(δεν τους βγήκε και πολύ τελικά η περσυνή παπαριά της κάθετης μείωσης των εγγυήσεων). και πάλι όμως είχαν περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερο market share...
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δεν νομίζω να το μετανιώσανε απ' την καλή τους καρδιά όμως. Κι απ' τη μια, ειδικά οι home users είτε δεν ξέρουν/δεν ψάχνονται/δεν τοςυ νοιάζει κτλ περί εγγυήσεων (..μέχρι να 'ρθει η ώρα που θ' αφρίσουν) - απ' την άλλη το "πωλήσεις" είναι σχετικό μέγεθος. Για παράδειγμα, αν θυμάμαι καλά, δεν πάθανε τόση ζημιά απ' την "Ταϋλάνδη" (όση η WD)/ίσως είχαν και περισσότερο στοκ ξερωγώ. Kαι πάω στοίχημα ότι ξαναγύρισαν σε πιο νορμάλ εγγυήσεις, με βάση δείκτες πρωτικής ΤΑΣΗΣ των πωλήσεων, ακόμη κι αν εκείνη της στιγμή ήταν υψηλότερες από του αντίπαλου δέους...
Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί δεν έρχεται κανεις και στο δικο μου thread να με βοηθησει να παρω θήκη γαμω Δεκτες ολες οι αποψεις. Αλλωστε γι'αυτο υπαρχει αυτο το forum για να μπορουμε να ανταλλασουμε αποψεις και να παιρνουμε γνωμες απο ατομα που γνωριζουν καποια πραγματα περισσοτερα. Παντως παραξενευτηκα οταν πριν απο λιγο καιρο ενας φιλος μου ειπε οτι οι wd εχουν εγγυηση εφ´ορου ζωης και τωρα βλεπω μονο 2. Θα ηθελα την αποψη σας αν και ειδα καποια link παραπανω.Ο υπολογιστης μου ειναι σταθερος και εχει πανω εναν σκληρο HITACHI HDS721050CLA362 SATA 2. Παντως να τον ανοιξω να βαλω εσωτερικο δεν μπορω γιατι εχει εγγυηση ακομα.Ειναι θεμα ταινιας. Ευχαριστω.
Antwni Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί έκανες το ποστ μου quote? xD Τελος πάντων...όχι οι σκληροί δίσκοι πότε δεν ήταν εφ'ορου ζωής...μπορεί να μπερδεύτηκες με τις ram Οι wb black έχουν 5 χρόνια εγγύηση....
Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Το "από τις καλύτερες εταιρίες", όταν οι εταιρίες, είναι πλέον ΔΥΟ όλες κι όλες (WD και Seagate), μάλλον αποτελεί ολίγον πλεονασμό. Και τεσπα, το θέμα είναι ότι οι δίσκοι πάνω-κάτω το ίδιο είναι, οι τεχνολογίες παρομοίως, και όσο για την "ανθεκτικότητα" (που φαντάζομαι εννοείς/σ' ενδιαφέρει με το "καλύτερες"), "εγγύηση" "καλής λειτουργίας", στην ουσία δεν υπάρχει. Η μόνη εγγύηση που έχει νόημα, είναι η "εγγύηση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ", και εν προκειμένω μιλάμε για 2 χρόνια (την ελάχιστη δηλαδή που θα βρεις να παρέχεται, από την παραγωγό εταιρία έστω, καθώς υπάρχουν και λαμόγια μεταπράτες -στο Ελλαδιστάν κυρίως- που πουλάνε δηλώνοντας εγγυήσεις μονοετείς). ΑΝ έχει κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ξεχωριστό" η WD, είναι σειρές σκληρών δίσκων (δεν λέω για "εξωτερικούς") που έρχονται με 5ετή εγγύηση (έχει ΚΑΙ "έτοιμους εξωτερικούς" με 5χρονη εγγύηση, αλλά η τιμή είναι πιασέκωλο, και όχι μόνο αυτή. Θα δεις παρακάτω). Θεώρησε ότι δίνοντας χρήμα για δίσκο, αγοράζεις εκτός από χωρητικότητα ΚΑΙ εγγύηση, κάνε τις σχετικές διαιρέσεις (χρόνια προς τιμή) για να βλέπεις σε κάθε περίπτωση "πόσο σου κοστίσει ο κάθε χρόνος εγγύησης", για να δεις ποιά αγορά είναι πιο συμφέρουσα. Πχ αν πεις να πάρεις έναν σκληρό 2.5 ιντσών (από αυτούς που μπάινουν σε λάπτοπ) της σειράς Black και τον βάλεις σε μια θήκη που επίσης θα πάρεις, θα σου βγει η εγγύηση γύρω στα 15€/χρόνο (τιμή αγοράς σκληρού και θήκης, 70 με 75€), Ενώ αυτός του e-shop, "κόστιζει" 28€/χρόνο εγγύησης. Διπλάσια δηλαδή. Ο κόσμος συνήθως λέει "ωχ μωρέ, σιγά μην πάρω 5χρονης εγγύησης", βλέπει την "χαμηλή" τιμή σε απόλυτα νούμερα (τα 56€ του eshop), τσιμπάει και προτιμάει "να το ρισκάρει" ότι ο ΔΙΚΟΣ του δίσκος θα αντέξει πρισσότερο... Το θέμα είναι ότι καθώς οι δίσκοι έχουν γύρω στα 2-3 χρόνια ΜΕΣΟ όρο ζωής, θα θυμηθεί την "αξία" μιας 5χρονης εγγύησης όταν θα...είναι αργά. Υπάρχει κι ακόμα ένα θέμα όμως : οι "έτοιμοι" εξωτερικοί (ένας σκληρός δίσκος μέσα σε θήκη δηλαδή) που κατασκευάζονται και διατίθενται από τις εταιρίες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από αυτές να ανοιχτούν (ν' ανοιχτεί η θήκη δηλαδή), με...ποινή την απώλεια της εγγύησης. Και η πρακτική λέει ότι είναι αρκετά πιθανό ένας εξωτερικός να πάθει κάποια ζημιά (η θήκη του κατά πάσα πιθανότητα - η οποία στην ουσία περιέχει μικροηλεκτρονικά) και όταν μας νοιάζουν τ' αρχεία που περιέχονται, η μία πιθανή λύση που έχουμε είναι το άνοιγμα της θήκης και η μεταφορά του σκληρού εσωτερικά σε κάποιον υπολογιστή, για να διαπιστωθεί εάν αυτός είναι οκ και κατ' επέκταση τ' αρχεία μας. Αν λοιπόν έρθεις σε αυτήν την ανάγκη, είτε χάνεις τ' αρχεία (δίνοντας τον δίσκο για αντίκατάσταση, ΕΦ' ΟΣΟΝ είναια κόμη εντός εγγύησης) - είτε χάνεις την εγγύηση δοκιμάζοντας να βάλεις τον δίσκο εσωτερικά (χωρίς μάλιστα αυτό να εξασφαλίζει ότι θα δουλέψει). ...κανονικά από τα παραπάνω, θα πρέπει να έχεις πειστεί ότι ένας "έτοιμος εξωτυερικός" αποτελεί φάκα, με τυρί την "χαμηλή τιμή", κι ο μόνος λόγος για να πάρεις τέτοιον, είναι να μην μπορείς να διαθέσεις ούτε Ευρώ παραπάνω από τα 56. Ή έστω, να μην προορίζεις τον δίσκο για αποθήκη σημαντικών αρχείων, αλλά περισσότερο ως μέσο μεταφοράς δεδομένων. Αν αποφασίσεις να πάρεις τελικά σκληρό&θήκη για να κάνεις τον δικό σου εξωτερικό, πες να προτείνουμε και λινκς. * το τελευταίο που ρωτάς για την...φάκα : ναι, για να τον βάλεις σε Μακ, χρειάζεται να του κάνεις φορμάτ. Δεκτες ολες οι αποψεις. Αλλωστε γι'αυτο υπαρχει αυτο το forum για να μπορουμε να ανταλλασουμε αποψεις και να παιρνουμε γνωμες απο ατομα που γνωριζουν καποια πραγματα περισσοτερα. Παντως παραξενευτηκα οταν πριν απο λιγο καιρο ενας φιλος μου ειπε οτι οι wd εχουν εγγυηση εφ´ορου ζωης και τωρα βλεπω μονο 2. Θα ηθελα την αποψη σας αν και ειδα καποια link παραπανω.Ο υπολογιστης μου ειναι σταθερος και εχει πανω εναν σκληρο HITACHI HDS721050CLA362 SATA 2. Παντως να τον ανοιξω να βαλω εσωτερικο δεν μπορω γιατι εχει εγγυηση ακομα.Ειναι θεμα ταινιας. Ευχαριστω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 o φίλος σου μάλλον μπέρδεψε τους σκληρούς δίσκους με τις ram...
Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί έκανες το ποστ μου quote? xD Τελος πάντων...όχι οι σκληροί δίσκοι πότε δεν ήταν εφ'ορου ζωής...μπορεί να μπερδεύτηκες με τις ram Οι wb black έχουν 5 χρόνια εγγύηση.... Sorry λαθος. Ενας φιλος μου το ειπε για την εγγυηση, εγω τωρα ψαχνω για 2ο σκληρο. Ναι αλλα το e-shop δινει 2. o φίλος σου μάλλον μπέρδεψε τους σκληρούς δίσκους με τις ram... Σωστα οι RAM δινανε εφ' ορου ζωης ( θα τον μαλωσω χε, χε.)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 στους Caviar Black? δεν νομίζω...
Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 στους Caviar Black? δεν νομίζω... Oχι, αυτο εννοω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552629
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 για τους τα 2 χρόνια του eshop που είπες, αλλά λογικά εννοούσες εξωτερικό... γιατί δεν επιλέγεις εσωτερικό + θήκη?
Antwni Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Oχι, αυτο εννοω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552629 Το link σου βγάζει ram... lolz?
Sirios8e Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 για τους τα 2 χρόνια του eshop που είπες, αλλά λογικά εννοούσες εξωτερικό... γιατί δεν επιλέγεις εσωτερικό + θήκη? Αν εννοεις τα link που δινετε στην αρχη το βλεπω ενδιαφερον και με 5 χρονια εγγυηση (αν και θελω μεχρι 500gb). Ομολογω δεν το γνωριζα οτι μπορεις να βαλεις θηκη και να τον κανεις εξωτερικο.
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δεκτες ολες οι αποψεις. Αλλωστε γι'αυτο υπαρχει αυτο το forum για να μπορουμε να ανταλλασουμε αποψεις και να παιρνουμε γνωμες απο ατομα που γνωριζουν καποια πραγματα περισσοτερα. Παντως παραξενευτηκα οταν πριν απο λιγο καιρο ενας φιλος μου ειπε οτι οι wd εχουν εγγυηση εφ´ορου ζωης και τωρα βλεπω μονο 2. Θα ηθελα την αποψη σας αν και ειδα καποια link παραπανω.Ο υπολογιστης μου ειναι σταθερος και εχει πανω εναν σκληρο HITACHI HDS721050CLA362 SATA 2. Παντως να τον ανοιξω να βαλω εσωτερικο δεν μπορω γιατι εχει εγγυηση ακομα.Ειναι θεμα ταινιας. Ευχαριστω. ...τραβηγμένο μου φαίνεται να μην μπορείς να συμπληρώσεις έναν δίσκο σε σύστημα με εγγύηση - εκτός κι αν όντως είσαι υποχρεωμένος (η "ταινία" που είπες), να τον πας στο σημείο αγοράς, και να ζητήσεις να τον...προσθέσουν αυτοί (αυτό πια, υποθέτω ότι μπορούν να το κάνουν...Αρκεί βέβαια, να σου είναι εύκολο να τον μεταφέρεις...Ένας σκέτος σκληρός Black της WD = 5 χρόνια εγγύησης και θεωρητικά καλύτερης ποιότητας κατασκευής κι όλας, εξ' ου και η μεγαλύτερη εγγύηση, εκτός από την πιο ανεβασμένη τιμή, το φθηνότερο που μπορεί αν σου κοστίσει είναι 60€. Συνυπολόγισε αν αυτό σημαίνει ότι σε συμφέρει να τον πας στο μαγαζί.). Ένα λοιπόν παραπάνω που έχεις σταθερό, και δεν σου είναι "απαραίτητος" ο εξωτερικός. Πάντως, αν τελικά "πρέπει" να βάλεις εξωτερικό, σου εξήγησα στο προηγούμενο ποστ ότι τον σκληρό που έλεγα, μπορείς να τον βάλεις σε θήκη που θ' αγοράσεις (ακόμη κι έτσι, ΣΥΜΦΕΡΕΙ, από το να πάρεις τον ετοιματζίδικο εξωτερικό της WD, των 2 ετών εγγύησης, και της αδυναμίας ν' ανοίξεις την θήκη αν κάποια στιγμή χρειαστεί, ώστε να μη χαθεί η εγγύηση}. ...κατά τ' άλλα, αν δεν θες "φασαρίες", τα 2 χρόνια εγγύησης "σου αρκούν", και θες να το "ρισκάρεις" ότι δεν θα έρθεις στο δίλημμα ν' ανοίξεις την θήκη μια μέρα μέσα σ' αυτά τα δύο χρόνια, για να σώσεις αρχεία, αν η θήκη πάθει ζημιά, και να χάσεις την εγγύηση ή να αποχαιρετίσεις τ' αρχεία, ΤΟΤΕ οκ, πάρε τον "έτοιμο εξωτερικό" της WD από το e-shop "για να τελειώνεις"...(σαν τιμή για ετοιματζίδικο εξωτερικό, δεν είναι άσχημη. Απλώς "αν φτιάξεις μόνος σου έναν", είναι ακόμη περισσότερο προς το συμφέρον σου, για τους λόγους που σου εξήγησα. Επίσης, που βρίσκεσαι; Αττική; Θεσσαλονίκη; Ή αλλού; (έχει σημασία για την πρόταση αγοράς που θα σου κάνουμε) Αν εννοεις τα link που δινετε στην αρχη το βλεπω ενδιαφερον και με 5 χρονια εγγυηση (αν και θελω μεχρι 500gb). ...η φθηνότερη -αν το κάθε Ευρώ μετράει για 'σένα- λύση είναι ένας 2.5άρης δίσκος και η ανάλογη θήκη. Παράδειγμα : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25897&cat=6 & http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23425&cat=117&sub=340&pmanuf=0&sort=3&step=undefined = 70€ 5 χρόνια εγγύηση ο σκληρός - η θήκη δεν σε πολυνοιάζει/οι περισσότερες ένα έτος δίνουν/ίδιες πάνω-κάτω είναι από άποψη λειτουργίας/είναι πολύ φθηνότερες από έναν σκληρό, αν χαλάσουν μετά τον χρόνο/δεν χαλάνε τόσο εύκολα, όχι τόσο όσο ένας σκληρός κ.α. ... Το δε μέγεθος του δίσκου, αν πεις να τον βάλεις εσωτερικό, δεν σε απασχολεί, καθώς η συνδεσιμότητα των SATA σκληρών είναι ίδια, ανεξαρτήτως μεγέθους σκληρού. Μη πω ότι κατασκευαστικά είναι και πιο αξιόπιστοι οι 2.5άρηδες (επειδή μπαίνουν σε λάπτοπ, όπου οι απαιτήσεις χώρου, θερμοκρασιών, "φορητότητας" κλπ είναι αυξημένες).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα