adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Για εμένα από την στιγμή που έχεις το budget και οι κάρτες ειναι σε πολύ καλή τιμή πας για cross . Εχεις μεγαλύτερη τιμή σε μεταπώληση δυο τεμαχίων αντί της μιας ! Βλέπε πχ σήμερα τις 5850 (90-100€ η κάθε μια) και τις 5870 (110-120€ την μια) . Μετά από κάποια χρόνια απλά θα κοιτάς άλλες κάρτες για τον Α-Β λόγο. Σίγουρα το cross θα σε τραβήξει για πολύ πολύ καιρό χωρίς να θες αλλαγές !
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλά, στο πιο unoptimized παιχνίδι όλων των εποχών.. Eπίσης τα 100+ fps στα άλλα δεν καταβαίνω τι λένε, εκτός από το tearing.. @Mauroprobato δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσεις νέο σύστημα με 7950 crossfire. Πέρα απ το ότι δεν θα το εκμεταλλευτείς, καθώς με την μια 7950 ή 7970 θα πάζεις τα πάντα για αρκετό καιρό, δημιουργείς και άλλα θέματα που θα μπορούσες να αποφύγεις: Πιθανές ασυμβατότητες με παιχνίδια, θερμοκρασίες, μεγάλη κατανάλωση κτλ κτλ Συν τοις άλλοις, στο μέλλον θα έχεις πάντα την επιλογή είτε να προσθέσεις άλλη μία, είτε -αν σε συμφέρει καλύτερα- να δώσεις τη δικιά σου και να πας σε μια νεώτερη. Αυτό θα αργήσει βέβαια. Κανείς λόγος, λοιπόν, να δεσμεύεσαι με δύο θηρία εξαρχής μέσα στο κουτί σου. Επίσης έχε στο μυαλο σου ότι από την μεταπώληση πάντα χαμένος βγαίνεις σε ένα βαθμό. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς και επιτείνεται ακόμα περισσότερο από τη γρήγορη απαξίωση του hardware. Από την άλλη και εφόσον μιλάμε για high end gaming, η λυση του i5 είναι μονόδρομος. Σε γενικές γραμμές, το μαγαλύτερο βάρος στο 1080p gaming πέφτει στην κάρτα γραφικών και όλοι οι σύγχρονοι δυνατοί επεξεργαστές τα βγάζουν περα. Ωστόσο, σε αρκετά παιχνίδια εξαιτίας τόσο του τρόπου με τον οποίο είναι γραμμένα, όσο και της per core performance του i5, η αξιοποίηση του i5 θα είναι αρκετά καλύτερη. Περισσότερα σε αυτό το ποστ: http://www.insomnia.gr/topic/471799-intel-core-i5-3470-%CE%AE-amd-fx-8320-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming/page-2?do=findComment&comment=5182132 Διάβασε όλο το θέμα αν έχεις την όρεξη, εξηγεί πολλά πράγματα, δε νομίζω ότι βοηθάει να επαναληφθούν με σεντόνια εδώ, είναι χιλιοειπωμένα και ευρέως αποδεκτά παγκοσμίως. Λέει π.χ το guru3d (το μεγαλύτερο gaming hardware site παγκοσμίως αναφερόμενο στην επιλογή επεξεργαστή: "As much as we like competition unfortunately Intel stands unchallenged for gaming CPUs. Yes I know there will be angry emails from people claiming "but most games are GPU limited." True, but some are not and when they aren't the Intel processors race way ahead. We wish it was more balanced, but honestly Intel is the way to go if gaming is concerned." Δες το παρακάτω, είναι κοντά στην αρχική σου συνθεση με καλύτερο τροφοδοτικό. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2013 από Δεινόσαυρος 1
adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Καλά, στο πιο unoptimized παιχνίδι όλων των εποχών.. Eπίσης τα 100+ fps στα άλλα δεν καταβαίνω τι λένε, εκτός από το tearing.. @Mauroprobato δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσεις νέο σύστημα με 7950 crossfire. Πέρα απ το ότι δεν θα το εκμεταλλευτείς, καθώς με την μια 7950 ή 7970 θα πάζεις τα πάντα για αρκετό καιρό, δημιουργείς και άλλα θέματα που θα μπορούσες να αποφύγεις: Πιθανές ασυμβατότητες με παιχνίδια, θερμοκρασίες, μεγάλη κατανάλωση κτλ κτλ Συν τοις άλλοις, στο μέλλον θα έχεις πάντα την επιλογή είτε να προσθέσεις άλλη μία, είτε -αν σε συμφέρει καλύτερα- να δώσεις τη δικιά σου και να πας σε μια νεώτερη. Αυτό θα αργήσει βέβαια. Κανείς λόγος, λοιπόν, να δεσμεύεσαι με δύο θηρία εξαρχής μέσα στο κουτί σου. Επίσης έχε στο μυαλο σου ότι από την μεταπώληση πάντα χαμένος βγαίνεις σε ένα βαθμό. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς και επιτείνεται ακόμα περισσότερο από τη γρήγορη αξιοποίηση του hardware. Από την άλλη και εφόσον μιλάμε για high end gaming, η λυση του i5 είναι μονόδρομος. Σε γενικές γραμμές, το μαγαλύτερο βάρος στο 1080p gaming πέφτει στην κάρτα γραφικών και όλοι οι σύγχρονοι δυνατοί επεξεργαστές τα βγάζουν περα. Ωστόσο, σε αρκετά παιχνίδια εξαιτίας τόσο του τρόπου με τον οποίο είναι γραμμένα, όσο και της per core performance του i5, η αξιοποίηση του i5 θα είναι αρκετά καλύτερη. Περισσότερα σε αυτό το ποστ: http://www.insomnia.gr/topic/471799-intel-core-i5-3470-%CE%AE-amd-fx-8320-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming/page-2?do=findComment&comment=5182132 Διάβασε όλο το θέμα αν έχεις την όρεξη, εξηγεί πολλά πράγματα, δε νομίζω ότι βοηθάει να επαναληφθούν με σεντόνια εδώ, είναι χιλιοειπωμένα και ευρέως αποδεκτά παγκοσμίως. Λέει π.χ το guru3d (το μεγαλύτερο gaming hardware site παγκοσμίως αναφερόμενο στην επιλογή επεξεργαστή: "As much as we like competition unfortunately Intel stands unchallenged for gaming CPUs. Yes I know there will be angry emails from people claiming "but most games are GPU limited." True, but some are not and when they aren't the Intel processors race way ahead. We wish it was more balanced, but honestly Intel is the way to go if gaming is concerned." Δες το παρακάτω, είναι κοντά στην αρχική σου συνθεση με καλύτερο τροφοδοτικό. Το ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος φαίνεται από τα λεγόμενά σου ! Παίζω με 2X 5870 παρεμπίπτοντος !! και δεν ανακατασκευάζω ή αναμασάω π@πάτζες τρίτων ... Το σύστημα που παρέθεσα ΣΚΟΤΩΝΕΙ κυριολεκτικά την πρότασή σου σε οποιονδήποτε τομέα.
Mauroprobato Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ Δεινόσαυρε για το input σου,παω να διαβάσω τώρα το ποστ που εστείλες.Γενικά ίσως πρέπει να ξεκαθαρίσω οτι δεν ενδιαφέρομαι για μεταπωλητηκή αξία.Όταν αλλάζω pc το παλιό πάει στον αδερφό μου ή στην γυναικά μου ή γενικα σε κάποιον άλλο δεν τα πουλάω ποτε.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δεν καταλαβαίνω την επίθεση και την προσπερνάω. Μπορείς να στείλεις αν θέλεις ένα "angry email" στο guru3d, το είχαν προβλέψει. 1
adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ Δεινόσαυρε για το input σου,παω να διαβάσω τώρα το ποστ που εστείλες.Γενικά ίσως πρέπει να ξεκαθαρίσω οτι δεν ενδιαφέρομαι για μεταπωλητηκή αξία.Όταν αλλάζω pc το παλιό πάει στον αδερφό μου ή στην γυναικά μου ή γενικα σε κάποιον άλλο δεν τα πουλάω ποτε. Δεν είναι φίλε μου ούτε θέμα μεταπωλιτικής αξίας ούτε τίποτα ! Όταν αγοράζεις κάτι με ένα συγκεκριμένο budget ψάνχεις την λύση που θα σου δώσει την μεγαλύτερη δύναμη στα χρήματα που δίνεις! Αυτό θα κάνει ΧΡΗΣΤΙΚΟ το σύστημά σου σε ΜΕΓΑΛΟ βάθος χρόνου !!! Για τον λόγο αυτό , το σύστημα που σου παρέθεσα είναι το καλύτερο σε αυτό που θες ! ! Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια να αγαπιόμαστε .... Με την ίδια λογική μπορείς να φτιάξεις σύστημα και με 600€ και να παίζεις games, αλλά αυτό δεν λέει κάτι ......από μόνο του.
qsis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Το ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος φαίνεται από τα λεγόμενά σου ! Παίζω με 2X 5870 παρεμπίπτοντος !! και δεν ανακατασκευάζω ή αναμασάω π@πάτζες τρίτων ... Το σύστημα που παρέθεσα ΣΚΟΤΩΝΕΙ κυριολεκτικά την πρότασή σου σε οποιονδήποτε τομέα. εισαι βεβαιος οτι παιζει το crossfire παντου και σωστα? για πες μου σε ποιο απο τα προσφατα παιχνιδια διπλασιασες τα frames σου.. ασε ρε φιλαρακι , εδω και τοσες γενιες βλεπουμε ποσο καλα δουλευει το cf.. ΚΑΘΟΛΟΥ! ειναι πεταμενα λεφτα και στη προκειμενη περιπτωση πολλα πεταμενα λεφτα θα δωσει ο ανθρωπος μια 550αρα και μετα απο καποιους μηνες που με μια μονο καρτα θα εχει καλυτερα αποτελεσματα στη πραξη, θα τα βαλει στο πατο του και θα τις παντρευτει ή θα "σκοτωσει" για ψιχουλα
Mauroprobato Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δεινο και Adtakh δεν υπάρχει λόγος να έρθετε σε αντιπαραθεση,έχω διαβασει πολλα ποστ σας και ξερω οτι ο ενας τεινει στα intel single card και ο αλλος AMD dual cards και σεβομαι και τις 2 αποψεις. εγω ήθελα αυτο ακριβώς που κανατε 1 set me 2 cards and amd και ενα set me intel και single card. Σας ευχαριστώ πολυ και τους 2 σας για τον χρονο σας.
adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 εισαι βεβαιος οτι παιζει το crossfire παντου και σωστα? για πες μου σε ποιο απο τα προσφατα παιχνιδια διπλασιασες τα frames σου.. ασε ρε φιλαρακι , εδω και τοσες γενιες βλεπουμε ποσο καλα δουλευει το cf.. ΚΑΘΟΛΟΥ! ειναι πεταμενα λεφτα και στη προκειμενη περιπτωση πολλα πεταμενα λεφτα θα δωσει ο ανθρωπος μια 550αρα και μετα απο καποιους μηνες που με μια μονο καρτα θα εχει καλυτερα αποτελεσματα στη πραξη, θα τα βαλει στο πατο του Δίνει 140€ παραπάνω από το να πάρει μια 7970 ! Αν εσύ δεν βλέπεις την διαφορά σε FPS τότε μάλλον κάτι στραβά σου πηγαίνει ...
Prospector8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Αν εσύ θεωρείς τα 52fps πολλά τότε , παίξε με 30 ... [img=http://1.1.1.1/bmi/tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7950_CrossFire/images/dragonage2_1920_1200.gif] [img=http://1.1.1.1/bmi/tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7950_CrossFire/images/bf3_1920_1200.gif] Ωραιο παραδειγνα ρε το Μετρο που ειναι bugaρισμενο κα δεν δκαιολογει τα γραφικα του για τη κατακορυφη πτωση των fps,μηπως να βαλουμε και Witcher2 με ubersabling??? Παντως εγω το Metro μια 1 7950 το παιζω με OC στα 44fps,στα ιδια settings Για μενα αν θες Vfm καρτα παρε απο το digitalmaster την 7950VaporX (310€) αλλιως αν θελεις απολυτες μονοπυρηνες επιδωσεις παρε απο το ιδιο μαγαζι την ΗΙS Ice Q2 7970 Ghz edition (430€!)
adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δες και το BF3 και Crysis πολλά άλλα ρε φίλε ... Με την λογική των από πάνω θα έπρεπε να πας σε κάτι τέτοιο ! Βέβαια την λογική τους την αλλάζουν κάθε φορά κατά το δοκούν ... Με τον FX 6300 όμως από άλλο κατάστημα στην ίδια τιμή ........ Και αυτό παίζει τα σύγχρονα games ! Και αυτό έχει τον μέγιστο συντελεστή βάση απόδοσης τιμής ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ Αλλά δεν σου το προτείνουν , παρά εξαντλούν το budget σου σε άσκοπα πράγματα ..........
qsis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 @adtakhs πρωτα απο ολα με μια καλη υλοιποιηση (απο αποψη ψυξης) της 7950 φτανεις για πλακα και ξεπερνας τα νουμερα τις 7970 και εχεις ηδη γλιτωσει ενα σημαντικο ποσο οσο για το crossfire, δε μπορω ποσο πιο απλα να σου εξηγησω οτι περισσοτερες φορες εχει θεματα απο οτι πραγματικα αποδιδει και απορω πώς δε το εχεις διαπιστωσει τοσο καιρο.. (και στο λεω αυτο εχοντας εμπειρια απο cf με 2x4890 και 2x 6870 ) το να εχεις μια και καλη/δυνατη καρτα ειναι πολυ πιο ασφαλης και αποδοτικη λυση και σου δινει και τη δυνατοτητα να αναβαθμιζεις πιο ευκολα με μια 7950 ο ts θα ειναι οκ για αρκετο καιρο και οποτε θελει θα μπορει να ανετα να τη δωσει χανοντας ενα πολυ μικροτερο ποσο απο οτι αν ειχε δυο και εχανε τα διπλασια δε θα ειχα προβλημα με το cf αν απεδιδε (και παλι δε θα το θεωρουσα συμφερουσα αγορα) , ομως το περισσοτερο καιρο απλα θα δημιουργει θεματα ειτε ζεστης , ειτε καταναλωσης και κυριως συμβατοτητας με διαφορα παιχνιδια οπου τελικα θα το κλεινει και θα δουλευει με μια μονο καρτα αν καποιος θελει απλα να παιζει και οχι να ασχολειται με benchmarks , απλα προσπερναει αυτη τη λυση .- YΓ επισης με τη σειρα μου θα προτεινω τη συγκεκριμενη υλοποιηση (μιας και αυτη εχω δει στη πραξη) , η οποια ειναι ησυχη μεχρι βλακειας, σηκωνει μπολικο o/c και παραμενει πολυ κρυα και τελειως αθορυβη ακομα και με μεγαλη αυξηση ρολογιων και τασης http://www.skroutz.gr/s/431787/Gigabyte-Radeon-HD7950-3GB.html 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Είναι ψευτοδίλημμα το amd με crossfire ή intel με single. Και με intel κάνει crossfire σχεδόν με τα ίδια χρήματα. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει κάτι τέτοιο. θελει απλα να παιζει και οχι να ασχολειται με benchmarks , απλα προσπερναει αυτη τη λυση .- Ούτε για benchmarks. Θα πέσει τρελό κόψιμο από τον cpu. Ούτε με μια 7970 δεν είναι λογική λύση πόσο μάλλον με δύο. Η πλάκα είναι τα charts με τα 120+ fps όταν είναι γνωστό ότι τα μονιτορ κλειδώνουν στα 60 και όταν από τους ίδιους χρήστες υποτιμάται η διαφορά 50 με 60fps αλλά τονίζεται αυτή πάνω από τα 100. Τι να πεις? Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Δεν βγαίνει άκρη. Γενικά απέχω όσο μπορώ από τις αναβαθμίσεις προστατεύοντας και την ψυχική μου υγεία, αλλά όταν μιλάμε για μεγάλα ποσά, δεν ξέρω, δεν μπορώ να τα βλέπω να πετιούνται. Εξ ου και η παρέμβαση στο συγκεκριμένο. 1
Prospector8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Ρε φουστη ενας στο φορουμ με 7950 και 8350/20,δεν υπαρχει??? Να τελειωνουμε με αυτο το θεμα.Ναι αν θελει vfm all around συστημα μια χαρα θα ηταν με τον Amd,αλλα με τα λεφτα που δινει μπορει να παει και για maximum επιδωσεις δλδ σε intel οπου εκει θα προτεινα και εγω να παει εφοσον διαθετει αυτο το ποσο.
adtakhs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Για να δούμε ο 8350 σηκώνει 2X 7970 ? Μόνο το CPU useage να δείτε καταλαβαίνετε! Τα συμπεράσματα δικά σας !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα