Προς το περιεχόμενο

Overclock AMD Phenom 2 x4 965BE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , φίλοι μου .. Σκέφτομαι να ανεβάσω λίγο τον επεξεργαστή μου κι εγώ .. Το σύστημα μου φαίνεται στην υπογραφή μου ! Για να ξεκινήσουμε .. Ακούω τα βήματα , αλλα να ενημερώσω οτι δεν έχω ιδέα περι overclock !!

- Θα υπάρξει κάποια εμφανή διαφορά στην συμπεριφορά του συστήματος με αυτη τη κίνηση η ειναι απλα "ψυχολογικο" το θέμα ? :)

Δημοσ.

Tι εργασίες κάνεις στο pc ?

Base clock από 200 --> 230

CPU MULTI από  X17 --> X17,5

HT multi από X10 ---> X9

NORTH MULTI --> X11

τάση στο cpu : 1,475V

τάση στο CPU/NORTH  = +0,15V από την αρχική τιμή. 

cool n quiet = enable !

PCI-E = 100

Μετά από τις παραπάνω ρυθμίσεις σετάρεις τις μνήμες να τρέχουν στα προβλεπόμενα. Αφού έχεις τις beast υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστεί να μειώσεις τον διαιρέτη ! Απλά να μην τρέχουν πάνω από τα 1866Mhz

Ετσι θα δουλεύεις :

CORE = 4025 Mhz

ht = 2070Mhz

North = 2550Mhz 

Τρέχεις OCCT για  1 ώρα !

Τρέχεις 3DMARK VANTAGE τρεις φορές !

Αν δεν κολλήσει είσαι σταθερός !!!

Μετά ψάχνεις την χαμηλότερη τάση στο CPU Voltage για την οποία είσαι σταθερός ! 

Το ίδιο και για το CPU/NORTH voltage !

Οι θερμοκρασίες σου ΔΕΝ πρέπει να ξεπεράσουν τους 60C , στο καπάκι (όχι cores) !! Αυτό το βλέπεις με ένα Hw monitor !

Δημοσ.

Δεν κάνω κάτι απαιτητικό σαν εργασία , μόνο κανα παιχνιδακι αν παίξω , ταινιες 3D βλέπω και κάνα photoshop οποτε χρειαστεί ! Αξίζει δηλαδη να το δοκιμάσω πιστευεις ?

Α και όλα αυτά μέσα απο το Bios τα αλλάζω ?

Δημοσ.

Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση για να ψαχτείς και να μάθεις, ναι. Αν περιμένεις επιδόσεις και διαφορά, όχι.

Ναι αλλά αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το bios πριν προβείς σε αλλαγές, μην πειράξεις τίποτα.

Δημοσ.

Δηλαδη σε συνολική απόδοση δε θα δώ κάποια ουσιαστική διαφορά , ε ?

Θα δεις διαφορά ! Το θέμα είναι τι κάνεις γιατί αν είναι να περιμένεις διαφορά από το άνοιγμα του chrome τότε όχι δεν θα δεις !

Δεν κάνω κάτι απαιτητικό σαν εργασία , μόνο κανα παιχνιδακι αν παίξω , ταινιες 3D βλέπω και κάνα photoshop οποτε χρειαστεί ! Αξίζει δηλαδη να το δοκιμάσω πιστευεις ?

Ναι μέσα από το bios .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...