Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1.51 βγαίνει εμένα στις 21/12 (για τον Kogi που ρώτησε)

post-227832-0-14199700-1358877843_thumb.jpeg

post-227832-0-50915700-1358877860_thumb.jpeg

Με βάση την ισοτιμία της ημέρας έπρεπε να πληρώσω 249,2€ και πλήρωσα 249,9€.Καμία άλλη χρέωση.

@makfil

στο edit που έκανες έχεις βάλει στην ίδια πρόταση paypal και amazon.Ή μπερδεύτηκες εσύ ή εγώ δεν κατάλαβα καλά τί θες να εκφράσεις.Αν ισχύει το δεύτερο,μάλλον είναι περιττή η αναφορά στο paypal γι αυτό με μπέρδεψε.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

προσωπικα κουραστηκα... προσπαθησα να βοηθησω, οσοι καταλαβαν, καλως, οι αλλοι ας συνεχισουν να πληρωνουν τα +2/3%....

• Like 2
Δημοσ.

runner , ξαναδιαβασε σε παρακαλω το ποστ του φιλου makfil και πες μου, αν σαν συμπερασμα, προκυπτει πουθενα οτι μιλαει για ευρω, και οχι για λιρες. Εγω ετσι το εξελαβα, ξεκιναει μιλωντας για λιρες, και αφου δεν αναφερει τιποτα για ευρω, θεωρησα οτι μιλαει παλι για λιρες. Σοφον το σαφες λοιπον.

Oταν σου λεει απο 0,33£ βγαινει 0,42 τοτε καταλαβαινεις οτι μιλαει για € γιατι πολυ απλα οτι προμηθεια και να βαλουν οι τραπεζες δεν μπορει το 0,33£ να γινει 0,42£ γιατι αυτο θα αντιστοιχουσε σε 27% προμηθεια.

@ makfil με την χρεωστικη της πειραιως και συγκεκριμενα μονο το amazon δεν υφισταται αυτη η προμηθεια οπως εγραψαν και παραπανω και ουτε ενσωματωνεται η προμηθεια μεσα στην ισοτιμια.

Btw πηρα απο το σουπερμαρκετ της γειτονιας μου 12ΑΑ αλκαλικες philips προς 3,6€. Κυκλοφορουν διαφορες αλκαλικες philips και δεν ξερω ποσο καλες ειναι αλλα κοιταξτε και Ελλαδα σε τετοια θεματα. Δεν θα βρεις και μεγαλες διαφορες εκτος αν μιλαμε για τρελη καταναλωση που εκει ομως δεν θα συμφερουν οι αλκαλικες αλλα οι επαναφορτιζομενες.

• Like 1
Δημοσ.

@makfil

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να μας πείσεις με το ζόρι και "αντικειμενικά" ότι πληρώνουμε περισσότερα.Κάνεις λες και τα ξέρεις όλα ενώ και στο προηγούμενο θέμα είδες αντιδράσεις,αλλά είσαι ανώτερος και δεν σε έκανε να ψαχτείς λίγο περισσότερο πριν μιλήσεις με σιγουριά πλέον για ΟΛΕΣ τις τράπεζες..

Όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κάθε καλόπιστος συζητητής, δεν προσπάθησα και ούτε προσπαθώ να "πείσω με το ζόρι και "αντικειμενικά" ότι πληρώνει κάποιος περισσότερα", αλλά, αντίθετα, να ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται, για όσα έμαθα από τη σχετική έρευνα που έκανα. Αυτό που επισήμανα και επιμένω να τονίζω είναι ότι αρκετές Τράπεζες χρεώνουν "έξοδα συναλλάγματος" για τις αγορές που γίνονται σε ξένο νόμισμα και όχι στο ευρώ.

Σήμερα παρέθεσα και τις ιστοσελίδες μερικών Τραπεζών, ώστε να είναι απολύτως τεκμηριωμένη η σχετική πληροφορία. Το εάν κάποια Τράπεζα δεν χρεώνει αυτά τα έξοδα ή τα ενσωματώνει στη μετατροπή της αξίας του ξένου νομίσματος, αυτό δεν αποτελεί κανόνα και καθένας μπορεί να αποφασίσει πως θα κάνει τις αγορές του στο μέλλον, έχοντας τη σωστή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση.

Τέλος, εκφράσεις του τύπου "κάνεις και τα ξέρεις όλα", που χρησιμοποιούν ορισμένοι, ταιριάζουν σε άλλους και όσοι διατηρούν αμφιβολίες για τια σχόλιά μου αλλά και γενικότερα για τις θέσεις που υποστηρίζω στα θέματα που συμμετέχω,  μπορούν να διαβάσουν μερικά απ' αυτά στα Likes του προφίλ μου.

Επειδή, όμως, έχουμε ξεφύγει αρκετά από το θέμα που συζητιέται εδώ, εγώ, τουλάχιστον, δεν θα συνεχίσω off topic.

Δημοσ.

Μπα δεν θα το πιστέψει.Εδώ άλλαξε το ποστ του που έλεγε για τις τράπεζες απο ΟΛΕΣ σε ΑΡΚΕΤΕΣ μόνο και μόνο επειδή δε βρήκε στοιχεία για το Τ.Τ.Εμείς οι 2-3 χρήστες των καρτών-συμφορουμίτες που αντιδρούμε είναι λες και δεν υπάρχουμε,δεν μας κάνει τη χάρη να μας λάβει υπόψιν.

Α,και το μόνο που είπαμε,κυρίως ο christs ήταν να ψαχτεί ο κόσμος επειδή υπάρχουν και κάρτες που δεν χρεώνουν αυτά τα έξοδα.Όταν κάποιος βγαίνει και γράφει "προσέξτε,υπάρχουν κι αυτά τα έξοδα".'ετσι γράφουμε κι εμείς "υπάρχουν και λύσεις να μην τα χρεώνεσαι".

Και όσο για την τυφλή εμπιστοσύνη στα site και όχι στους χρήστες,εσύ makfil προσπαθησε να πιάνεις τις 25 λίρες για δωρεάν μεταφορικά στο amazon.Άλλωστε το γράφει ξεκάθαρα πως τόσα θέλει,κι άσε εμάς να τα παίρνουμε με 20 λίρες.

edit:Επίσης,δεύτερο θέμα που εκτροχιάζεις με την ίδια επισήμανση.Δεύτερο και για μένα που σου απάντησα,αλλά όταν γράφεις κάτι με αυτό το αυταρχικό ύφος και δεν ισχύει επακριβώς,δεν μπορώ να κάτσω άπραγος.Κράτα και καμιά πισινή ή γράψε λίγο πιο διπλωματικά.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω παντως τσιμπησα μια 8αδα απο το play me πιστωτικη και η τραπεζα (alpha) με χρεωσε ακριβως το ποσο που εκαναν οι μπαταριες. 3.57 ευρω. Ποτε δεν με εχουν χρεωσει κατι παραπανω απο το ποσο αγορας.

• Like 1
Δημοσ.

Μιας που ήρθε έτσι το θέμα κι αφού επιβεβαιώσω κι εγώ ότι με πιστωτική ΤΤ όντως δε χρεώνεσαι, έχει κανείς υπόψιν του αν η χρεωστική Alpha 1|2|3  σε χρεώνει έξοδα συναλλάγματος, γιατί ούτε κι αυτοί δεν ξέρουν καλά καλά....

• Like 1
Δημοσ.

@makfil

στο edit που έκανες έχεις βάλει στην ίδια πρόταση paypal και amazon.Ή μπερδεύτηκες εσύ ή εγώ δεν κατάλαβα καλά τί θες να εκφράσεις.Αν ισχύει το δεύτερο,μάλλον είναι περιττή η αναφορά στο paypal γι αυτό με μπέρδεψε.

Σωστή παρατήρηση, γράφοντας, συμπληρωματικά, ανακάτεψα το PayPal ενώ δεν έχει σχέση με το Amazon.

@ makfil με την χρεωστικη της πειραιως και συγκεκριμενα μονο το amazon δεν υφισταται αυτη η προμηθεια οπως εγραψαν και παραπανω και ουτε ενσωματωνεται η προμηθεια μεσα στην ισοτιμια.

Όπως διάβασες, μετέφερα ακριβώς ότι γράφει η Τράπεζα στην ιστοσελίδα της, για τις χρεώσεις αυτές στις κάρτες της.

Όσοι χρησιμοποιούν τις κάρτες αυτές έχουν καλλίτερη γνώση των χρεώσεων της Τράπεζας, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει πάντα να προσέχουμε και να ελέγχουμε όλες τις χρεώσεις που κάνει κάθε Τράπεζα που χρησιμοποιούμε.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως διάβασες, μετέφερα ακριβώς ότι γράφει η Τράπεζα στην ιστοσελίδα της, για τις χρεώσεις αυτές στις κάρτες της.

Όσοι χρησιμοποιούν τις κάρτες αυτές έχουν καλλίτερη γνώση των χρεώσεων της Τράπεζας, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει πάντα να προσέχουμε και να ελέγχουμε όλες τις χρεώσεις που κάνει κάθε Τράπεζα που χρησιμοποιούμε.

σωστο,  + οτι επισης το συμπερασμα νομιζω ειναι και να επιλεγουμε τις τραπεζες εκεινες που μας συμφερουν για να βγαζουμε πιστωτικη, ωστε να μη μας τα τρωνε τζαμπα και βερεσε :D

Δημοσ.

1.51 βγαίνει εμένα στις 21/12 (για τον Kogi που ρώτησε)

attachicon.gifAmazon.co.uk - Order 204.jpeg

attachicon.gifΚινήσεις Λογαριασμών - winbank internet 2013-01-22 19-39-48.jpeg

Με βάση την ισοτιμία της ημέρας έπρεπε να πληρώσω 249,2€ και πλήρωσα 249,9€.Καμία άλλη χρέωση.

@makfil

Δυστυχως δεν εχω καμια κινηση εκεινες τις μερες... Μηπως εχεις καμια αλλη πιο μετα ή πιο πριν στις 11/12 ? Και προσφατη μου κανει ;)

Και καλυτερα να κανουμε διαιρεση με το τελικο ποσο, δηλαδη εδω βγαινει:  249,91 / 202,83 = 1,2321

Με πρωτη ματια, ειναι πιθανον να μην εχεις εξτρα χρεωση, αλλα θα ηθελα να συγκρινουμε ιδιας μερας κινησεις για σιγουρια.

Παραδειγμα σε χθεσινη χρεωση για εναν δισκο, που εκανε τελικη τιμη £101.57, η καθαρη χρεωση ειναι €121,42, συν €2,43 τα εξοδα.

Αρα η "ισοτιμια" αν θες, βγαινει 1,195 χωρις τα εξοδα και 1,219 μαζι με τα εξοδα!

Οι υπολοιποι δεν καταλαβαινω γιατι φανατιζεστε ετσι! Συζητηση κανουμε και προσπαθουμε να καταλαβουμε τις χρεωσεις, με αποδειξεις ομως.

Δημοσ.

Η τράπεζα για την αλλαγή συναλλάγματος θα σας χρεώσει την τιμή fixing (αυτό που βλέπετε το xe.com ας πούμε) + ένα μικρό ποσοστό κέρδους... πεσ' τε το προμήθεια, ή έξοδα συναλλάγματος ή ότι θέλετε.

Σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο συναλλάγματος ανά τον κόσμο, το ίδιο γίνεται. Οι τιμές πώλησης και αγοράς συναλλάγματος διαφέρουν από την τιμή fixing κατά ένα μικρό ποσοστό, το κέρδος του ανταλλακτηρίου. Αν πετύχετε κάποιο που να κόβει μικρή ταρίφα ή καθόλου (σπάνιο, μάλλον προσφορά σε συνδυασμό με κάτι άλλο), προτιμίστε το.

Πάντως ένα περιθώριο 1-2% (για μικροποσά) είναι περίπου το στανταρ νομίζω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

προσωπικα κουραστηκα... προσπαθησα να βοηθησω, οσοι καταλαβαν, καλως, οι αλλοι ας συνεχισουν να πληρωνουν τα +2/3%....

Πριν 2 χρονια υπηρχε παλι η ιδια "διαμαχη" για πρωτη τοτε φορα, κρατησε καμια βδομαδα μεχρι να πιστεψουν καποιοι (οχι ολοι) καποιους "αλλους" που μιλουσαν εχοντας εμπειρια. [ Γεια σου Βασιλη!! ;) thumbs up]

Πριν μια βδομαδα παλι ειχε πεσει ετσι "οφτοπικ" σε θεμα εδω μεσα η ιδια ακριβως κουβεντα που διαβαζω τωρα και σε αυτο το θεμα με ιδια ατομα που βλεπω και σημερα να επιμενουν σε αυτα που ελεγαν και πριν λιγες μερες. Κακως συνεχιζετε να επιμενετε καποιοι και να λετε... ο,τι σας κατεβει ( :P), οποιος διαβασε-καταλαβε οκ, μια χαρα πληρωνουν ολοι ειδικα αφου το κανουν εθελοντικα, και οι μεν και οι... δεν. Τι ζορι τραβατε; ;)

Παραειναι υπερβολικο να κραταμε συνεχως απο το χερακι ανθρωπους που εχουν και ματια και ειναι κατω των 80 ετων, ας παραμεινουμε στο θεμα των μπαταριων στο εξης ειναι η αποψη μου.

• Like 3
Δημοσ.

αρα πχ απο eurobank καλυτερα Visa ?

Off topic

Μιας και ξεκίνησε πάλι αυτή η συζήτηση, θα παραθέσω τις ιστοσελίδες μερικών τραπεζών που αναφέρονται στο θέμα "έξοδα συναλλάγματος".

1. Eurobank

http://www.eurobank.gr/Uploads/pdf/EurobankVisaClassic2012New.pdf

3η σελίδα

Επιβάρυνση συναλλαγών σε συνάλλαγμα:
2,00%* επί του ποσού της συναλλαγής που πραγματοποιείται στο εξωτερικό.  Οι χρεώσεις σε συνάλλαγμα θα μετατρέπονται σε ευρώ για τις κάρτες VISA  από τη VISA INTERNATIONAL  βάσει των ισοτιμιών της ενώ για τις κάρτες MASTERCARD  και MAESTRO  πρώτα σε δολάρια ΗΠΑ και στη
συνέχεια σε ευρώ από την Τράπεζα, με βάση την ισοτιμία που καθορίζεται από τη
MASTERCARD INTERNATIONAL
.  

* ισχύει από 17/9/2012

2. Citibank

http://www.citibank.com/greece/consumer/pdf/mastercard.pdf

Όρος 30

30. H οφειλή από συναλλαγή σε ξένο νόμισμα, πλην του ΕΥΡΩ, θα μετατρέπεται σε Δολάρια ΗΠΑ και στη συνέχεια σε Ευρώ, με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες που εφαρμόζονται από τη EUROPAY INTERNATIONAL / MASTERCARD INTERNATIONAL κατά την ημέρα της καταχώρισης της συναλλαγής μεταξύ της αυτής και της Τράπεζας στα βιβλία της τελευταίας, η οποία μπορεί να είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας πραγματοποίησης της συναλλαγής. Κάθε συναλλαγή σύμφωνα με τα ανωτέρω θα επιβαρύνεται με έξοδα επεξεργασίας συναλλαγών και διαμεσολάβησης τρίτων φορέων ανερχόμενα σε 2,34% επί του ποσού της συναλλαγής πλέον:
(α) 0,10% επί του ποσού της συναλλαγής, εφόσον η συναλλαγή είναι σε νόμισμα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός του ΕΥΡΩ, και (β) 0,39% επί του ποσού της συναλλαγής, εφόσον η συναλλαγή είναι σε οποιοδήποτε νόμισμα κράτους που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
.

3. Τράπεζα Πειραιώς

http://www.piraeusbank.gr/ecPage.asp?id=298553&lang=1&nt=96&from=links&tid=298549

Στις αγορές εκτός ζώνης ΕΥΡΩ εφαρμόζονται έξοδα μετατροπής συναλλάγματος 2% επί του ποσού της συναλλαγής, με μέγιστο ποσό χρέωσης € 6.

4. Εμπορική

http://www.emporiki.gr/files/GR/Useful/static/transaction_terms/dff/basic_transaction_terms.pdf

σελίδα 19

Συναλλαγές (αγορές & μετρητά) στο εξωτερικό με Visa
• Χώρες εντός Ε.Ε.                           Ανέξοδα
Χώρες εκτός Ε.Ε.                                 2%
Συναλλαγές στο εξωτερικό με Mastercard
• Χώρες εντός Ε.Ε.                           Ανέξοδα
Χώρες εκτός Ε.Ε.                                 1%

5. Τράπεζα Κύπρου

http://www.bankofcyprus.gr/Documents/Greece/Corporate%20files/Tools%20and%20Pricing/gr/general%20terms/timologio.pdf

σελίδα 5 (Ενότητα Κάρτες)

Μετατροπή ΞΝ σε Ευρώ                         2,05%

Προσπάθησα να βρω παρόμοια στοιχεία στην ιστοσελίδα του ΤΤ αλλά δεν βρήκα πουθενά Όρους Χρήσης των καρτών που εκδίδει (Visa, MasterCard). Αλλά και αν υποθέσουμε ότι ΤΤ δεν χρεώνει τις πιστωτικές του κάρτες με έξοδα συναλλάγματος, αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί τον κανόνα και πρέπει να τον γενικεύουμε υποστηρίζοντας ότι οι Τράπεζες δεν χρεώνουν έξοδα συναλλάγματος.

Φυσικά, εάν αυτή η ιδιαιτερότητα του ΤΤ ισχύει στις πιστωτικές του κάρτες, εύχομαι να συνεχίσει να ισχύει και μετά την επικείμενη εξαγορά του.

ΥΓ Προσθέτω κάτι που ξέχασα. Πρόσφατα διαπίστωσα ότι η Eurobank, της οποίας την πιστωτική κάρτα χρησιμοποιώ στο PayPal, άλλοτε ανέγραφε στο μηνιαίο statement έξοδα συναλλάγματος για αγορές κυρίως από το αγγλικό Amazon και άλλοτε όχι. Νομίζοντας ότι στις τελευταίες περιπτώσεις δεν χρεώθηκα με έξοδα συναλλάγματος, το έψαξα και διαπιστώθηκε ότι τα ενσωμάτωναν στη μετατροπή με την ισοτιμία. Παραπονέθηκα και υποσχέθηκαν ότι θα το διορθώσουν στο μέλλον. Είναι ενδεχόμενο, λοιπόν, ορισμένες Τράπεζες να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και να μην εμφανίζεται η χρέωση αυτή ξεχωριστά.

ΥΓ2 Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων για την Τράπεζα Κύπρου, ερεύνησα και για τις κάρτες της ΕΤΕ και διαπίστωσα ότι ΔΕΝ χρεώνουν έξοδα συναλλάγματος.

On topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...