Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.Χθες άλλαξα τον επεξεργαστή της υπογραφής μου με έναν 1055Τ, σύμφωνα με το site της MSI με βάση το τελευταίο bios υποστηρίζει η μητρική μου και τους 6πυρηνους, μάλιστα τον είχαν ως δοκιμασμένο ότι τον υποστηρίζει. Χαρούμενος λοιπόν και εγώ, αγοράζω τον 1055Τ από συμφορουμιτη, τον τοποθετώ πάνω στον υπολογιστή μου, ανοίγω τον υπολογιστή, τον βλέπει κανονικά η bios, αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση όλες οι επιδόσεις του υπολογιστή ήταν πεσμένες! Εκεί που είχα 7.3 αξιολόγηση με τον προηγούμενο επεξεργαστή που ήταν και 4πυρηνος, με τον 1055Τ τα 7αρια τον αξιολόγησαν με 6.9, τις ραμ από 7.5 πέσανε και αυτές στο 6.9, η κάρτα γραφικών έπεσε και αυτή από 7.9 σε 7.8. Έτρεξα και το vandage μπας και κάνει λάθος η αξιολόγηση των 7 αλλά και εκεί το σύστημα μου από 20200 περίπου πήρε 17200 μαρκς. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η πτώση της απόδοσης του υπολογιστή από την αλλαγή του επεξεργαστή από 4πυρηνο σε 6πυρηνο? κανονικά δεν θα έπρεπε να έπιανε παραπάνω? ή έστω και το ίδιο με πριν μιας και ακόμα οι 6πυρηνοι δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι. Εννοείται ότι έβαλα πάλι πάνω στο σύστημα τον 4πυρηνο. Φταίει η μητρική?hmmm.gif

Δημοσ.

Λοιπον, παιδια,  βλεπει και τους 6 πυρηνες, δυστυχως επειδη τον εβγαλα δεν μπορω να τραβηξω screenshot απο cpuz. Οπως ανεφερα αρχικα δοκιμασα και το vandage και επιασε 3000 μαρκ λιγοτερα και εκανε και παγωματα. Τι μπορει να φταιει? Μηπως η ψυκτρα δεν ειχε αρκετη αγωγιμη παστα? μπορει και απ αυτο? θερμοκρασιες δεν ειχα ελεγξει.

Δημοσ.

H πάστα στον επεξεργαστή πρέπει να είναι ΟΣΟ το δυνατον ΛΙΓΟΤΕΡΗ και ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ τοποθετημένη ! 

Από εκεί και πέρα, δεν είναι από εκεί το πρόβλημά σου !

Ανοιξε το CPU-Z τρέξε ένα  cinebench r11,5 και πες μας τι συχνότητα βλέπεις στο cpu-z ! 

Κάποιες μητρικές είχαν ένα θέμα με το turbo core και σε πλήρες φορτίο έριχναν το multi του CPU στο X4 και σερνόταν το σύστημα. 

Για τσέκαρε και πες μας !

Δημοσ.

Εαν εχω οντως προβλημα με το turbo τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? πως μπορω να αξιοποιησω αυτον τον επεξεργαστη χωρις προβληματα στο κανονικο? δεν με ενδιαφερει το overclocking. Πως θα αντιμετωπισω αυτα τα θεματα?

Δημοσ.

Καλημερα, παιδια! Ευχαριστω για την ανταποκριση σας! Εχω δωσει την cpu σε εναν φιλο μου να την δοκιμασει.  Οποτε δεν μπορω να στειλω τα screenshot του cpuz. Βλεπω ομως απο αναζητηση στο google οτι εχει επιλογες η bios για ενεργοποιηση/απενεργοποιηση του turbo mode, οποτε θα παιξω με τις ρυθμισεις μολις τον παραλαβω. Θα δοκιμασω με auto το cool n quite και enable το turbo mode και θα δω αν δουλευει σωστα. Αλλιως θα κλεισω το turbo mode και θα αφησω το cool n quite στο auto. Λογικα θα δουλευει απροβληματιστα. Για να δουμε.......Αρχικα τα ειχα αφησει στο default τωρα τι ρυθμισεις ειχε δεν κοιταξα για αυτες τις δυο λειτουργιες.

Δημοσ.

Θα δοκιμασω με enable και τα δυο. Αμα μου δουλευει καλα θα τα αφησω ετσι. Αλλιως  θα κλεισω το turbo mode και θα ξανα δοκιμασω. Αμα το ξανα κανει θα κλεισω και το cool n quite. Αμα παλι το ξανα κανει θα ποσταρω εδω τα αποτελεσματα που δινει το cpuz και το cinebench 11.5 να μου δωσετε καμια αλλη συμβουλη και αμα παλι δεν γινει τιποτα πουλαω τον επεξεργαστη και κραταω τον phenom 945 της υπογραφης μου.

Κάποιες μητρικές είχαν ένα θέμα με το turbo core και σε πλήρες φορτίο έριχναν το multi του CPU στο X4 και σερνόταν το σύστημα. 

Απενεργοποιοντας το turbo mode δεν θα δουλευε σωστα ο επεξεργαστης?

Δημοσ.

Καλησπερα, παιδια! Εχω νεα! Σημερα κουμπωσα τον επεξεργαστη τον εξαπυρηνο, τον αλλαξα και εβαλα εναν 1090t. Λοιπον, απενεργοποιησα το cool n quiet, οταν εχω ενεργοποιημενο το turbo boost ο πολλαπλασιαστης ειναι τις περισσοτερες φορες στο 18, αλλα στιγμιαια παφτει στο 4 παει 16 και μετα ξανα 18, στο 4 ειναι στιγμιαια. Στην αξιολογηση πηρε 7.5 και ολα δουλευουν ρολοι! Με απενεργοποιημενο το turbo boost ο πολλαπλασιαστης ειναι καρφωτος στο 16 και η αξιολογηση ειναι ξανα στο 7.5. Η απορια μου ειναι, οταν ειναι ενεργοποιημενο το turbo boost ειναι φυσιολογικο καμια φορα να πεγτει στιγμιαια ο πολλαπλασιαστης στο 4, δλδ εκει που ειναι 18 πεφτει 4 για κλασματα δευτρολεπτου μετα 16 και ξανα 18. ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ενεργοποιησεις το cool & Quiet και απενεργοποιησεις το turbo boost τι γινετε?

Αν ειναι οκ αστον ετσι.

Μεγαλωνει ο πολ/στης οταν χρειαζεται?

Επεξ/σία από salonika91
Δημοσ.

Αν ενεργοποιησεις το cool & Quiet και απενεργοποιησεις το turbo boost τι γινετε?

Αν ειναι οκ αστον ετσι.

Καλημερα! Αμα εχω ενεργοποιημενο το cool n quiet ο πολλαπλασιαστης παιζει 4 8 16, αναλογα τι κανει το κομπιουτερ εκεινη την ωρα. Πραμα που ειναι και φυσιολογικο. Αυτο το κανει εειτε εχω ενεργοποιημενο το turbo core ειτε οχι, δουλευει δλδ και στις 2 περιπτωσεις. Οταν λες να το αφησω ετσι τι εννοεις? ενεργοποιημενα και τα 2?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...