Προς το περιεχόμενο

Κοπή μπουγάτσας με φλουρί 2013 - Insomnia White Tower Dept.


athlios

Κοπή μπουγάτσας με φλουρί 2013!  

33 μέλη έχουν ψηφίσει

  1. 1. Ποια μέρα σας βολεύει για συνάντηση;

    • Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, θα είμαι εκεί!
    • Σάββατο 26 Ιανουαρίου, θα είμαι εκεί!
    • Κυριακή 27 Ιανουαρίου, θα είμαι εκεί!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μοαρ πικς με στεγνο δωσιμο απο usernames.

 

athlios, BadBoy, eSATA, mary1, parsifal, salida, stavi. Ακολούθησε τσιπουροκρασομεζεδοκατάσταση σε άλλο μαγαζί.

 

Moar pics θα έχουμε στις συναντήσεις Αποκρεών και Πάσχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πήγατε για τσίπουρα μετά;;

 

:-(

 

 

να το ξανακάνουμε σύντομα να έρθω κι εγώ για τσίπουρα.

Επίσης να έρθετε περισσότεροι γιατί...

 

 

 

 

 

εγώ κάπως έτσι σαν τον Ηλιόπουλο ήμουν. Που να έπινα και τα τσίπουρα δηλαδή

 

Και η  μπουγάτσα με φλουρί ήταν νόστιμη!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο ενα 24ωρο περιπου απο το κοπι τη πιτα ηρθε η ωρα να μοιραστουμε την καταπληκτικη αυτη συνταγη:

 

Για τη ζύμη.

 

4 κουταλάκια ξερή μαγιά.

2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο ζεστό

1 κιλό αλεύρι δυνατό.

2 κούπες ζάχαρι.

4 αυγά και 4 κροκους.

1 κουταλία μπέικιν παουντερ

1 κουταλακι αλατι.

2 κουταλάκια μαχλεπι αλεσμενο.

1 μικρό γάλα εβαπορέ ζεστο.

1 κροκάδι για το άλειμμα.

1 πρεζα μοσχοκάρυδο..

 

Για το στολισμό.

 

Αφθονη άχνη ζάχαρη

κοκκοι καφε[προεραιτικο]

 

Εκτέλεση.

 

Διαλύστε τη μαγιά σε 1/3 κούπας ζεστό νερό (40 βαθμών Κελσίου). Ρίξτε τον να φουσκώσει, ώσπου να κάνει μεγάλες φούσκες. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μυρωδικά. Ανοίξτε στο κέντρο ένα λάκκο και βάλτε μέσα τη ζάχαρη, το γάλα, τ' αυγά ελαφρά χτυπημένα και τη φουσκωμένη μαγιά. Παίρνοντας το αλεύρι λίγο, λίγο από τριγύρω, ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά. Βουτώντας τα χέρια σας στο λιωμένο ζεστό βούτυρο, συνεχίστε ζυμώνοντας, ώσπου να τελειώσει όλο το βούτυρο και να ενσωματωθεί με τη ζύμη. Σκεπάστε τη ζύμη με υγρή πετσέτα ή καλύτερα, με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη σε ζεστό μέρος, να διπλασιασθεί σε όγκο (2 1/2 ώρες περίπου). Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Μπήξτε σε κάποιο σημείο το νόσμισμα. Αφήστε τη βασιλόπιτα σκεπασμένη σε ζεστό, υγρό μέρος, να διπλασιασθεί σε όγκο, 30' περίπου. Αλείψτε τη με το κροκάδι. Ψήστε τη στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 20'-30', να ροδίσει καλά. Βγάλτε την και βάλτε τη να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Φυλάξτε τη σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει. Η βασιλόπιτα αυτή δε γίνεται τόσο αφράτη, γίνεται όμως πολύ νόστιμη.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

 

 

cb7595234292700.jpg

15a59e234292843.jpg

c7b5d7234292992.jpg

040b19234293273.jpg

fb03a2234293540.jpg

2794db234293658.jpg

2d6e6e234293886.jpg

71591f234294158.jpg

029a80234294723.jpg

345057234294908.jpg

28466c234295012.jpg

a8441f234295276.jpg

be36a1234295568.jpg

 

 

 

ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

447deb234295411.jpg

 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τουφα αν ερχοσουν και δοκιμαζες θα καταλαβαινες τι τρωγαμε....

 

ΟΧΙ. Φωτο δεν εχει με τα κοριτσα.Να ερχοσασταν να τα βλεπατε! Εγω τραβηξα τις φωτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...