makfil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Έχις την απόδειξη ότι με το attenuation αυτό έπρεπε να έχεις πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και έχεις τη μαρτυρία του τεχνικού ότι στο κεντρικό κουτί μέτρησε 25Mbps. Τι άλλο θέλεις για να πειστείς ότι η διαδρομή από το κουτί στο διαμέρισμά σου έχει πρόβλημα;
Kostaskok Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 κεντρική πρίζα ποια θεωρούμε γιατί μπερδεύτηκα. αυτή που είναι στο σπίτι μέσα(διαμέρισμα?) ή κάτω στην πολυκατοικία? Ο τεχνικός είπε ότι δεν είναι εύκολο να βρει κάτι ο ηλεκτρολόγος λόγω του ότι είναι σχετικά καινούριο σπίτι !
makfil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Κεντρική πρίζα είναι αυτή που βρίσκεται συνήθως στο σαλόνι και από εκεί διακλαδίζεται σε όλα τα δωμάτια που έχουν τηλέφωνο. Συνήθως, από το κεντρικό κουτί ανεβαίνουν δύο γραμμές σε κάθε διαμέρισμα, έως την κεντρική πρίζα. Εκεί μένει η μία γραμμή και συνεχίζει η άλλη στα υπόλοιπα δωμάτια. Επειδή ο ηλεκτρολόγος του κατασκευαστή δεν γνωρίζει πώς θέλει τη συνδεσμολογία κάθε ιδιοκτήτης ή ενικοιαστής, ενώνει τις 2 γραμμές που ανεβαίνουν στην κεντρική πρίζα. Από το σημείο αυτό ξεκινάνε τα περισσότερα προβλήματα συνδεσμολογίας. Ο ηλεκτρολόγος που θα έρθει, θα ψάξει με ένα πολύμετρο και θα βρει μια μια τις γραμμές τόσο μέχρι την κεντρική πρίζα όσο και στο υπόλοιπο σπίτι.
Kostaskok Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Κεντρική πρίζα είναι αυτή που βρίσκεται συνήθως στο σαλόνι και από εκεί διακλαδίζεται σε όλα τα δωμάτια που έχουν τηλέφωνο. Συνήθως, από το κεντρικό κουτί ανεβαίνουν δύο γραμμές σε κάθε διαμέρισμα, έως την κεντρική πρίζα. Εκεί μένει η μία γραμμή και συνεχίζει η άλλη στα υπόλοιπα δωμάτια. Επειδή ο ηλεκτρολόγος του κατασκευαστή δεν γνωρίζει πώς θέλει τη συνδεσμολογία κάθε ιδιοκτήτης ή ενικοιαστής, ενώνει τις 2 γραμμές που ανεβαίνουν στην κεντρική πρίζα. Από το σημείο αυτό ξεκινάνε τα περισσότερα προβλήματα συνδεσμολογίας. Ο ηλεκτρολόγος που θα έρθει, θα ψάξει με ένα πολύμετρο και θα βρει μια μια τις γραμμές τόσο μέχρι την κεντρική πρίζα όσο και στο υπόλοιπο σπίτι. οπότε με κάποια αλλαγή καλωδίου ή δεν ξέρω τι άλλο ίσως να διορθωθεί το πρόβλημα! Οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα καλέσω ηλεκτρολόγο να κάνει έλεγχο!
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 τα γραφω μια επι τροχαδην και καποια στιγμη πρεπει να φτιαχτει sticky topic για αυτο. το vdsl δεν ειναι σαν το adsl. τι πρεπει να κανεις. αν εχεις 25 κατω τοτε θα πας στην κεντρικη πριζα θα την ανοιξεις και θα αποσυνδεσεις ολα τα καλωδια.θα βρεις ποια ειναι τα 2 καλωδια(1 ζευγαρι που ερχεται απο τον οτε) και θα συνδεσεις μονο αυτο στο πριζακι.λογικα θα πρεπει να εχεις 25 mbit.μετα θα βαλεις splitter και στο Phone του splitter θα κανεις μια ωραια ενωση με ολα τα υπολοιπα καλωδια που πανε στα αλλα δωματια και στα τηλεφωνα. στο vdsl η γραμμη πρεπει να φτανει μεχρι το line tou splitter μετα το vdsl router Να πηγαινει στο adsl tou splitter και ολη η καλωδιωση των τηλεφωνων πανω στο Phone του splitter.το vdsl δεν παιζει σωστα οταν εχεις διακλαδωσεις ακομα και αν δεν εχεις βαλει τιποτα πανω.οι διακλαδωσεις επηρεαζουν παρα πολυ στο vdsl ενω στο adsl σχεδον καθολου.οποτε οχι φιλτρα οχι παραλληλες καλωδιωσεις.ενα splitter στην κεντρικη πριζα το ρουτερ εκει υποχρεωτικα και ολα τα τηλεφωνα θα ειναι στο Phone του splitter.
Kostaskok Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 τα γραφω μια επι τροχαδην και καποια στιγμη πρεπει να φτιαχτει sticky topic για αυτο. το vdsl δεν ειναι σαν το adsl. τι πρεπει να κανεις. αν εχεις 25 κατω τοτε θα πας στην κεντρικη πριζα θα την ανοιξεις και θα αποσυνδεσεις ολα τα καλωδια.θα βρεις ποια ειναι τα 2 καλωδια(1 ζευγαρι που ερχεται απο τον οτε) και θα συνδεσεις μονο αυτο στο πριζακι.λογικα θα πρεπει να εχεις 25 mbit.μετα θα βαλεις splitter και στο Phone του splitter θα κανεις μια ωραια ενωση με ολα τα υπολοιπα καλωδια που πανε στα αλλα δωματια και στα τηλεφωνα. στο vdsl η γραμμη πρεπει να φτανει μεχρι το line tou splitter μετα το vdsl router Να πηγαινει στο adsl tou splitter και ολη η καλωδιωση των τηλεφωνων πανω στο Phone του splitter.το vdsl δεν παιζει σωστα οταν εχεις διακλαδωσεις ακομα και αν δεν εχεις βαλει τιποτα πανω.οι διακλαδωσεις επηρεαζουν παρα πολυ στο vdsl ενω στο adsl σχεδον καθολου.οποτε οχι φιλτρα οχι παραλληλες καλωδιωσεις.ενα splitter στην κεντρικη πριζα το ρουτερ εκει υποχρεωτικα και ολα τα τηλεφωνα θα ειναι στο Phone του splitter. δηλαδή θα πρέπει το ρούτερ να είναι πάνω στην κεντρική πρίζα μόνο? ή δεν κατάλαβα κάτι καλά?
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 δηλαδή θα πρέπει το ρούτερ να είναι πάνω στην κεντρική πρίζα μόνο? ή δεν κατάλαβα κάτι καλά? αν δεν εχεις πολλα καλωδια πισω απο τα πριζακια οποτε να καταφερεις διαμεσω αλλου ζευγαριου να γυρισεις το τηλεφωνο προς τα πισω τοτε ναι το ρουτερ πρεπει να ειναι στο κεντρικο πριζακι.και να το ξαναγραψω αλλη μια φορα.πριν λιγες ημερες πηγα για ενα vdsl.ο ανθρωπος ειχε κανει το κλασσικο.το ρουτερ εκει που τον βολευε και τα τηλεφωνα με φιλτρα.συγχρονισμος 28 mbit Περιπου.του εβαλα το ρουτερ στην κεντρικη και ολα τα τηλεφωνα πανω στο splitter ..αποτελεσμα απο τα 28 να παει στα 45 και με το δικο του ρουτερ στα 47 Mbit.αν εχεις καλωδια δικτυου τοτε μπορεις να βαλεις το ρουτερ οπως θες αλλα με επιστροφη για να πανε τα τηλεφωνα.ειναι λιγο δυσκολο να το περιγραψω για αυτο ειπα καποια στιγμη πρεπει να φτιαχτει οδηγος με εικονες.το βασικο ειναι οτι το καλωδιο μεχρι το Line του splitter πρεπει να ειναι συνεχομενο χωρις να υπαρχει καμια διακλαδωση.και ολα τα τηλεφωνα δεν πρεπει να ειναι παραλληλα με το καλωδιο που παει στο line αλλα πρεπει να ξεκινανε απο το phone tou splitter.αναλογα τωρα την καλωδιωση που εχει ο καθενας στο σπιτι μπορει σε καποιες περιπτωσεις να μπορει να παει το ρουτερ σε αλλο δωματιο.ακομα και να μην βαλεις συσκευες και να εχεις απλα παραλληλη καλωδιωση θεωρειται bridge tap και ριχνει την αποδοση του vdsl.και στο adsl ισχυει αυτο αλλα το adsl δεν επηρεαζεται σχεδον καθολου απο τα bridge taps.
Kostaskok Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 αν δεν εχεις πολλα καλωδια πισω απο τα πριζακια οποτε να καταφερεις διαμεσω αλλου ζευγαριου να γυρισεις το τηλεφωνο προς τα πισω τοτε ναι το ρουτερ πρεπει να ειναι στο κεντρικο πριζακι.και να το ξαναγραψω αλλη μια φορα.πριν λιγες ημερες πηγα για ενα vdsl.ο ανθρωπος ειχε κανει το κλασσικο.το ρουτερ εκει που τον βολευε και τα τηλεφωνα με φιλτρα.συγχρονισμος 28 mbit Περιπου.του εβαλα το ρουτερ στην κεντρικη και ολα τα τηλεφωνα πανω στο splitter ..αποτελεσμα απο τα 28 να παει στα 45 και με το δικο του ρουτερ στα 47 Mbit.αν εχεις καλωδια δικτυου τοτε μπορεις να βαλεις το ρουτερ οπως θες αλλα με επιστροφη για να πανε τα τηλεφωνα.ειναι λιγο δυσκολο να το περιγραψω για αυτο ειπα καποια στιγμη πρεπει να φτιαχτει οδηγος με εικονες.το βασικο ειναι οτι το καλωδιο μεχρι το Line του splitter πρεπει να ειναι συνεχομενο χωρις να υπαρχει καμια διακλαδωση.και ολα τα τηλεφωνα δεν πρεπει να ειναι παραλληλα με το καλωδιο που παει στο line αλλα πρεπει να ξεκινανε απο το phone tou splitter.αναλογα τωρα την καλωδιωση που εχει ο καθενας στο σπιτι μπορει σε καποιες περιπτωσεις να μπορει να παει το ρουτερ σε αλλο δωματιο.ακομα και να μην βαλεις συσκευες και να εχεις απλα παραλληλη καλωδιωση θεωρειται bridge tap και ριχνει την αποδοση του vdsl.και στο adsl ισχυει αυτο αλλα το adsl δεν επηρεαζεται σχεδον καθολου απο τα bridge taps. Οπότε αν έχει καλώδια αρκετά είμαι οκ, αν δεν έχει τότε πρόβλημα. Το να είναι στην κεντρική πρίζα δεν βολεύει γιατί θα πρέπει να έχω από το πισί ασύρματο usb και θα έχω σίγουρα μεγάλη απώλεια. δεν είναι δίπλα,έχει 2 δωμάτια απόσταση σχεδόν. 1) Μπορύμε να απενεργοποιήσουμε μόνο κάποιες πρίζες ώστε οι υπόλοιπες να δέχονται router ώστε να φτιάξει η ταχύτητα; 2) Παίζει τα καλώδια να μην έχουν μπει καλά (βραχυκύκλωμα η δεν ξέρω τι) και να μην χρειάζεται να πάει κεντρική; 3) Αν δοκιμάσω να ανοίξω εγώ το πριζάκι θα είναι εύκολο ή θέλει μόνο τεχνικό ή ηλεκτρολόγο; 4) Κάθε φωτογραφία δεκτή
Muchacho Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Και εγω εχω ενα μικρο προβλημα καλωδιωσης. Παλια πολυκατοικια και ξαφνικα 3-4 καινουργια διαμερισματα με συνεχομενους νεους ενοικους που ο καθενας εφερνε τον δικο του τεχνικο και κανει οτι μαλακια του κατεβει..Τεσπα το αποτελεσμα ηταν να μου χαλασουν την καλωδιωση που ερχεται απο το κουτι κατω μεχρι τον οροφο και αναγκαστικα εβαλα καινουργιο καλωδιο κατευθειαν κατω μεχρι το σπιτι μεσα.To προβλημα μου ειναι το εξης,στο σπιτι αν και ειχε 4-5 πριζες δεν τις συνδεσα καθολου,αλλα το καλωδιο που ερχεται απο το κατω,το συνδεσα κατευθειαν με το splitter και απο εκει φευγουν 2 καλωδια,ενα για το router και ενα για το τηλεφωνο(στο συγκεκριμενο τηλεφωνο,υπαρχει αλλο ενα τηλεφωνο συνδεσμενο μαζι του).Η καλωδιωση ειναι σωστη?Χρειαζεται φιλτρο,και αν ναι που?Τι μπορω να κανω για να την βελτιωσω? Και κατι ασχετο,αυτο το εργαλειο(μετρητης) που εχουν οι τεχνικοι και μετρανε την ταχυτητα πως το λενε?Αυτο με τα κροκοδειλακια που εχουν οι τεχνικοι του ΟΤΕ ειναι αυτο που λεω?
makfil Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μιλάς για vdsl ή adsl, γιατί το θέμα αυτό είναι για vdsl.
Muchacho Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μιλάς για vdsl ή adsl, γιατί το θέμα αυτό είναι για vdsl. vdsl.
LuNaTiC Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Λάθος πόστ...nvm Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2013 από LuNaTiC
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Οπότε αν έχει καλώδια αρκετά είμαι οκ, αν δεν έχει τότε πρόβλημα. Το να είναι στην κεντρική πρίζα δεν βολεύει γιατί θα πρέπει να έχω από το πισί ασύρματο usb και θα έχω σίγουρα μεγάλη απώλεια. δεν είναι δίπλα,έχει 2 δωμάτια απόσταση σχεδόν. 1) Μπορύμε να απενεργοποιήσουμε μόνο κάποιες πρίζες ώστε οι υπόλοιπες να δέχονται router ώστε να φτιάξει η ταχύτητα; 2) Παίζει τα καλώδια να μην έχουν μπει καλά (βραχυκύκλωμα η δεν ξέρω τι) και να μην χρειάζεται να πάει κεντρική; 3) Αν δοκιμάσω να ανοίξω εγώ το πριζάκι θα είναι εύκολο ή θέλει μόνο τεχνικό ή ηλεκτρολόγο; 4) Κάθε φωτογραφία δεκτή αν εχει αρκετα καλωδια πρεπει να ξερεις και να τα συνδεσεις. 1.ναι οτι απενεργοποιησεις καλο ειναι αλλα παλι μεχρι το splitter το καλωδιο πιο πριν δεν θα πρεπει να εχει διακλαδωση. 2.το κεντρικη δεν το γλυτωνεις.οχι με την εννοια κεντρικη γιατι οπως ειπα εξαρτατε τι καλωδια περνανε αλλα το να τα βαλεις με την λογικη splitter ρουτερ και επιστροφη το τηλεφωνο στο υπολοιπο σπιτι ειναι Must.τωρα αν φταιει καποιο πριζακι η καποιο καλωδιο θα το δεις.λογικα οσα παιζεις κατω στον κατανεμητη η στο κεντρικο πριζακι οταν αποσυνδεσεις ολα τα αλλα καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια αυτην την ταχυτητα θα πρεπει να εχεις και στο τελος αφου εχεις βαλει τα παντα πανω.πανω κατω την ιδια ταχυτητα δηλαδη. 3.ευκολο η δυσκολο ειναι σχετικο ποσο πιανουν τα χερια σου.υπαρχουν και ευκολες περιπτωσεις που σε 20 λεπτα εισαι οκ υπαρχουν και περιπτωσεις που θες καμια ωρα ανετα ακομα και με εργαλεια. 4.αυτο δυσκολο.μολις βρω χρονο(λιγο δυσκολο αυτην την περιοδο) θα φτιαχτει ενα guide και με εικονες για σωστη εγκατασταση και τι θεωρειται σωστο και τι λαθος. Και εγω εχω ενα μικρο προβλημα καλωδιωσης. Παλια πολυκατοικια και ξαφνικα 3-4 καινουργια διαμερισματα με συνεχομενους νεους ενοικους που ο καθενας εφερνε τον δικο του τεχνικο και κανει οτι μαλακια του κατεβει..Τεσπα το αποτελεσμα ηταν να μου χαλασουν την καλωδιωση που ερχεται απο το κουτι κατω μεχρι τον οροφο και αναγκαστικα εβαλα καινουργιο καλωδιο κατευθειαν κατω μεχρι το σπιτι μεσα.To προβλημα μου ειναι το εξης,στο σπιτι αν και ειχε 4-5 πριζες δεν τις συνδεσα καθολου,αλλα το καλωδιο που ερχεται απο το κατω,το συνδεσα κατευθειαν με το splitter και απο εκει φευγουν 2 καλωδια,ενα για το router και ενα για το τηλεφωνο(στο συγκεκριμενο τηλεφωνο,υπαρχει αλλο ενα τηλεφωνο συνδεσμενο μαζι του).Η καλωδιωση ειναι σωστη?Χρειαζεται φιλτρο,και αν ναι που?Τι μπορω να κανω για να την βελτιωσω? Και κατι ασχετο,αυτο το εργαλειο(μετρητης) που εχουν οι τεχνικοι και μετρανε την ταχυτητα πως το λενε?Αυτο με τα κροκοδειλακια που εχουν οι τεχνικοι του ΟΤΕ ειναι αυτο που λεω? αν και δυσκολο να σου χαλασαν το καλωδιο και συνηθως υπαρχει και αναπληρωματικο αλλα οκ.δεν παει χαμενο το καλωδιο αρκει να ειναι Utp.δεν εχεις θεμα αν πανω στο τηλεφωνο βαλεις αλλο τηλεφωνο.εφοσον το πρωτο τηλεφωνο παιρνει απο το splitter τοτε οτι ειναι πανω σε αυτο επισης ειναι ηδη φιλτραρισμενο απο το splitter οποτε μια χαρα μου ακουγεται.αρκει το δευτερο τηλεφωνο να παιρνει απο το πρωτο η εστω απο καποιον διακλαδωτη απο ενα σε δυο.δεν χρειαζεται φιλτρο εφοσον εχεις splitter.μιλαμε για adsl splitter και οχι διακλαδωτη απλα.δηλαδη να εχει line,phone,modem πανω το splitter.δεν χρειαζετια να κανεις κατι για βελτιωση.απλα τα τηλεφωνικα καλωδια οπως και το καλωδιο που παει στο ρουτερ να μην ειναι 5-10 μετρα. αυτο το εργαλεια που μετρανε την ταχυτητα ειναι ενα argus analyzer το οποιο μετραει διαφορα .απο ταχυτητα μεχρι ταση,capacitance κτλ.ο οτε παιζει με argus σαν καλα analyzer και μετα για adsl μονο παιζει με κατι αλλα μαυρο πορτοκαλι που ειναι που δεν θυμαμαι την μαρκα.για γρηγορα πραγματα και μετρησεις εχουν ενα τηλεφωνο που δειχνει ταση και διαφορα τετοια.ενα κιτρινο.επισης δεν θυμαμαι μαρκα.υπαρχουν απο διαφορες μαρκες.εγω πχ εχω ενα argus και ενα sunrise.αλλοι εχουν Jdsu.για τιμες μην ρωτησεις.ξεπερνανε ανετα τα 2000 ευρω συνηθως.
Muchacho Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Βασικα μου τα κοψαν. .απλα τα τηλεφωνικα καλωδια οπως και το καλωδιο που παει στο ρουτερ να μην ειναι 5-10 μετρα Τα καλωδια που φευγουν απο το splitter σωστα? Οσο για τις τιμες,εριξα μια ματια..
Kostaskok Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 αν εχει αρκετα καλωδια πρεπει να ξερεις και να τα συνδεσεις. 1.ναι οτι απενεργοποιησεις καλο ειναι αλλα παλι μεχρι το splitter το καλωδιο πιο πριν δεν θα πρεπει να εχει διακλαδωση. 2.το κεντρικη δεν το γλυτωνεις.οχι με την εννοια κεντρικη γιατι οπως ειπα εξαρτατε τι καλωδια περνανε αλλα το να τα βαλεις με την λογικη splitter ρουτερ και επιστροφη το τηλεφωνο στο υπολοιπο σπιτι ειναι Must.τωρα αν φταιει καποιο πριζακι η καποιο καλωδιο θα το δεις.λογικα οσα παιζεις κατω στον κατανεμητη η στο κεντρικο πριζακι οταν αποσυνδεσεις ολα τα αλλα καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια αυτην την ταχυτητα θα πρεπει να εχεις και στο τελος αφου εχεις βαλει τα παντα πανω.πανω κατω την ιδια ταχυτητα δηλαδη. 3.ευκολο η δυσκολο ειναι σχετικο ποσο πιανουν τα χερια σου.υπαρχουν και ευκολες περιπτωσεις που σε 20 λεπτα εισαι οκ υπαρχουν και περιπτωσεις που θες καμια ωρα ανετα ακομα και με εργαλεια. 4.αυτο δυσκολο.μολις βρω χρονο(λιγο δυσκολο αυτην την περιοδο) θα φτιαχτει ενα guide και με εικονες για σωστη εγκατασταση και τι θεωρειται σωστο και τι λαθος. όταν τα αποσυνδέω όλα και βάζω το ρουτερ στην πρίζα που είναι πιο κοντά στην έξοδο πιάνει ίδια ταχύτητα, τότε υπάρχει λάθος σε συνδεσμολογία ή υπάρχουν διακλαδώσεις όπως πάνε στους άλλους ορόφους και έτσι χάνεται η ταχύτητα. με το splitter ρουτερ και επιστροφη το τηλεφωνο στο υπολοιπο σπιτι ειναι Must. εννοείς ότι μόνο η 1 πρίζα θα μας δίνει vdsl και σε άλλες δεν θα παίζει καθόλου; σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι τα καλώδια μπορεί αν το ξανακάνω adsl να πιάνω καλύτερα από ότι έπιανα πριν( πάλι στα ίδια σχεδόν επίπεδα ήμουν)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα