Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Έβαλα πρόσφατα VDSL από ΟΤΕ. πριν είχα 24άρα ΟΤΕ αλλά έπιανα μέχρι 12!

με vdsl πιάνω 13!

Ενημέρωσα τον ΟΤΕ, ήρθε τεχνικός σπίτι και μου είπε ότι είναι θέμα καλωδίωσης αφού μέχρι την πολυκατοικία φτάνει γύρω στα 25! μου πρότεινε αν είναι να φωνάξω ηλεκτρολόγο και να του πω να κάνω τη σύνδεση σε αστέρι ή κάτι τέτοιο ώστε να φτιάξει το σήμα.  Μου είπε ότι αδυνατεί το σήμα επειδή έχει πολλές διακλαδώσεις το τηλέφωνο..

Καμιά εξήγηση για το τι είναι αυτό και αν ισχύουν αυτά που είπε?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βγαλε απο την κεντρική πριζα ολα τα τηλέφωνα και οτι εχεις επανω, και σύνδεσε εκει προσωρινά μονο τον ρουτερ χωρις φίλτρα(κατευθείαν επανω στην γραμμη) και πες μου τι ταχύτητα εχεις.

Ρουτερ άλλαξες?

Δημοσ.

Βγαλε απο την κεντρική πριζα ολα τα τηλέφωνα και οτι εχεις επανω, και σύνδεσε εκει προσωρινά μονο τον ρουτερ χωρις φίλτρα(κατευθείαν επανω στην γραμμη) και πες μου τι ταχύτητα εχεις.

Ρουτερ άλλαξες?

Κεντρική λέμε την πιο κοντινή στην πόρτα της εξόδου εε?

άλλαξα ρουτερ και το χω κάνει αυτό και μου βγήκε στα 14. σχεδόν καμιά διαφορά.

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Έβαλα πρόσφατα VDSL από ΟΤΕ. πριν είχα 24άρα ΟΤΕ αλλά έπιανα μέχρι 12!

με vdsl πιάνω 13!

Ενημέρωσα τον ΟΤΕ, ήρθε τεχνικός σπίτι και μου είπε ότι είναι θέμα καλωδίωσης αφού μέχρι την πολυκατοικία φτάνει γύρω στα 25! μου πρότεινε αν είναι να φωνάξω ηλεκτρολόγο και να του πω να κάνω τη σύνδεση σε αστέρι ή κάτι τέτοιο ώστε να φτιάξει το σήμα.  Μου είπε ότι αδυνατεί το σήμα επειδή έχει πολλές διακλαδώσεις το τηλέφωνο..

Καμιά εξήγηση για το τι είναι αυτό και αν ισχύουν αυτά που είπε?

1. Πριν ζητήσεις vdsl, είχες adsl ή πήγες κατ' ευθείαν εκεί;

2. Εάν είχες adsl, τι στατιστικά είχες και κυρίως attenuation;

3. Πριν ζητήσεις vdsl, έλεγξες τη διαθεσιμότητα στην περιοχή σου; Γιατί το 25 που σου είπε ο τεχνικός δεν ταιριάζει με τα πακέτα που πουλάει.

4. Σε ποια περιοχή είσαι;

Δημοσ.

1. Πριν ζητήσεις vdsl, είχες adsl ή πήγες κατ' ευθείαν εκεί;

2. Εάν είχες adsl, τι στατιστικά είχες και κυρίως attenuation;

3. Πριν ζητήσεις vdsl, έλεγξες τη διαθεσιμότητα στην περιοχή σου; Γιατί το 25 που σου είπε ο τεχνικός δεν ταιριάζει με τα πακέτα που πουλάει.

4. Σε ποια περιοχή είσαι;

1. είχα adsl

2. attentuation 15 περίπου

3. μέγιστο 30 είχε για την περιοχή. στο καφαο είπε συγχρόνιζε 30 και κάτι, και στην πολυκατοικία έφτανε 25 . τώρα πως κοίταξε κάτω στην πολυκατοικία δεν ρώτησα.

4. Ψυχικό

Δημοσ.

Κεντρική λέμε την πιο κοντινή στην πόρτα της εξόδου εε?

άλλαξα ρουτερ και το χω κάνει αυτό και μου βγήκε στα 14. σχεδόν καμιά διαφορά.

Απο που παίρνεις το VDSL απο το τηλεφωνικό κέντρο ή απο καφαο στον δρόμο.

Γνωρίζεις

Δημοσ.

Απο που παίρνεις το VDSL απο το τηλεφωνικό κέντρο ή απο καφαο στον δρόμο.

Γνωρίζεις

από καφάο στο δρόμο. (αυτό μου είπε και ο τεχνικός αφού σε καφάο είδε πρώτα πόσο κλειδώνει )

Δημοσ.

Με attentuation 15 έπρεπε να πιάνεις αρκετά παραπάνω από 12 δεδομένου ότι φαίνεται ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στο ΑΚ επί της Κηφισίας. Επομένως, πρέπει να έχεις πρόβλημα στις συνδέσεις σου, οι οποίες ρίχνουν την ταχύτητα.

Επειδή έχω παρακολουθήσει την ανάπτυξη του νέου δικτύου του ΟΤΕ στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη, παίρνεις από μια από τις νέες γκρι καμπίνες που τοπθετήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι ή ή από το παλιό ΚΑΦΑΟΥ; Δηλαδή ενεργοποιήθηκε το νέο δίκτυο;

Δημοσ.

Με attentuation 15 έπρεπε να πιάνεις αρκετά παραπάνω από 12 δεδομένου ότι φαίνεται ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στο ΑΚ επί της Κηφισίας. Επομένως, πρέπει να έχεις πρόβλημα στις συνδέσεις σου, οι οποίες ρίχνουν την ταχύτητα.

Επειδή έχω παρακολουθήσει την ανάπτυξη του νέου δικτύου του ΟΤΕ στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη, παίρνεις από μια από τις νέες γκρι καμπίνες που τοπθετήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι ή ή από το παλιό ΚΑΦΑΟΥ; Δηλαδή ενεργοποιήθηκε το νέο δίκτυο;

Το ερώτημα είναι αν το πρόβλημα στα καλώδια είναι στο διαμέρισμα ή μέχρι να φτάσει στον τέταρτο όροφο?

αφού έκανα αίτηση για 30 και το καφάο κλειδώνει με 30 δεν θα είναι οι νέες καμπίνες? Έχει ενεργοποιηθεί η σύνδεση αλλά η ταχύτητα θυμίζει adsl..

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι αν το πρόβλημα στα καλώδια είναι στο διαμέρισμα ή μέχρι να φτάσει στον τέταρτο όροφο?

αφού έκανα αίτηση για 30 και το καφάο κλειδώνει με 30 δεν θα είναι οι νέες καμπίνες? Έχει ενεργοποιηθεί η σύνδεση αλλά η ταχύτητα θυμίζει adsl..

Αυτο που κατάλαβα ειναι οτι μαλλον παιρνεις απο ΑΚ, δηλαδή οχι απο τα νεας γενειάς καφαο, αν ναι τοτε αυτο ειναι και το πρόβλημα σου, δεν φταιει η εσωτερική καλωδίωση.

Μπορείς να το τσεκάρεις ως εξής, παρε αυριο τηλέφωνο τον οτε και ρώτησε αν μπορεις να πάρεις 50αρα, αν σου πουν οχι τοτε δεν εχεις τοπικη υποδομή για γρήγορο vdsl

Δημοσ.

Αυτο που κατάλαβα ειναι οτι μαλλον παιρνεις απο ΑΚ, δηλαδή οχι απο τα νεας γενειάς καφαο, αν ναι τοτε αυτο ειναι και το πρόβλημα σου, δεν φταιει η εσωτερική καλωδίωση.

Μπορείς να το τσεκάρεις ως εξής, παρε αυριο τηλέφωνο τον οτε και ρώτησε αν μπορεις να πάρεις 50αρα, αν σου πουν οχι τοτε δεν εχεις τοπικη υποδομή για γρήγορο vdsl

μέχρι 30 δίνουν στην περιοχή μου είπαν.

Ο άλλος όμως πως είπε ότι στο κουτί της πολυκατοικίας φτάνουν 25? πως το είδε αυτό? και ποιο κουτί εννοούσε?

Δημοσ.

Είναι συνηθισμένο να υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση και στις συνδέσεις του εσωτερικού δικτύου.

Ο τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η γραμμή σου στο κεντρικό κουτί της πολυκατοικίας (συνήθως στο υπόγειο) και έλεγξε αυτό που έρχεται μέχρι εκεί.

Σε ότι αφορά στο ΚΑΦΑΟΥ, σε ρώτησα γιατί δεν νομίζω ότι έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο στην περιοχή σου. Έχεις εντοπίσει τη νέα γκρι καμπίνα που βρίσκεται κοντά (100-150μ.) από το χώρο σου; Για να λειτουργήσει vdsl από την καμπίνα αυτή πρέπει να έχει ηλεκτροδοτηθεί η καμπίνα και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσεις. Επειδή, όμως, βρίσκεσαι κοντά στο ΑΚ, σου έδωσαν απ' αευθείας από αυτό και όχι από την καμπίνα. Γιαυτό και σου είπαν για το 30 και όχι για το 50.

Ξεκίνα με τον ηλεκτρολόγο και θα βρεις το πρόβλημα.

Δημοσ.

Είναι συνηθισμένο να υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση και στις συνδέσεις του εσωτερικού δικτύου.

Ο τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η γραμμή σου στο κεντρικό κουτί της πολυκατοικίας (συνήθως στο υπόγειο) και έλεγξε αυτό που έρχεται μέχρι εκεί.

Σε ότι αφορά στο ΚΑΦΑΟΥ, σε ρώτησα γιατί δεν νομίζω ότι έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο στην περιοχή σου. Έχεις εντοπίσει τη νέα γκρι καμπίνα που βρίσκεται κοντά (100-150μ.) από το χώρο σου; Για να λειτουργήσει vdsl από την καμπίνα αυτή πρέπει να έχει ηλεκτροδοτηθεί η καμπίνα και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσεις. Επειδή, όμως, βρίσκεσαι κοντά στο ΑΚ, σου έδωσαν απ' αευθείας από αυτό και όχι από την καμπίνα. Γιαυτό και σου είπαν για το 30 και όχι για το 50.

Ξεκίνα με τον ηλεκτρολόγο και θα βρεις το πρόβλημα.

αν είναι να μου ανοίξει όλο τον τοίχο άστο καλύτερα :P

τι πρόβλημα μπορεί να είναι όμως; κάποιο καλώδιο δεν συνδέεται καλά ή λόγω πολλών διακλαδόσεων χάνεται το σήμα;

Δημοσ.

Δεν θα ανοίξει τον τοίχο αλλά την κεντρική πρίζα για να δει εάν υπάρχει εκεί βραχυκύλωμα ή σε άλλο σημείο.

Επίσης, πολλές φορές συνδέουμε λάθος το splitter και τα φίλτρα και δημιουργούνται προβλήματα.

Εάν δεν γνωρίζεις τον τρόπο σύνδεσης, κάλεσε ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

Δεν θα ανοίξει τον τοίχο αλλά την κεντρική πρίζα για να δει εάν υπάρχει εκεί βραχυκύλωμα ή σε άλλο σημείο.

Επίσης, πολλές φορές συνδέουμε λάθος το splitter και τα φίλτρα και δημιουργούνται προβλήματα.

Εάν δεν γνωρίζεις τον τρόπο σύνδεσης, κάλεσε ηλεκτρολόγο.

το έχω δοκιμάσει και χωρίς splitter και φίλτρα, μόνο ρουτερ πάνω και τα αποτελέσματα ίδια.

Παίζει δηλαδή να ναι κάνα απλό βραχυκύκλωμα μόνο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...