spartakoss Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Παίδες καλησπέρα! Έχω έναν Seagate Baraccuda 7200.11 ST3500320AS, η συγκεκριμένη σειρά είχε ένα πρόβλημα με το firmware και πολλοί δίσκοι αν δεν τους το είχες αναβαθμίσει έγκαιρα είχαν προβλήματα. Όπως πολλοί άλλοι από οτι είδα έστειλα και γω το δίσκο μου στην Ολλανδία για αναβάθμιση με την προοπτική όπως υπόσχονται να κρατήσουν τα δεδομένα αν το πρόβλημα ήταν του firmware. Σε επικοινωνία μου είπαν οτι εκτός από το firmware ο δίσκος παρουσίαζε πολλά errors, σε αυτή την περίπτωση δεν καλύπτουν το free data recovery που ίσχυε μόνο για το firmware, και αν θέλω τα δεδομένα θα πρέπει να πληρώσω 600 ευρώ για να τα μεταφέρουν σε νεο δίσκο. Ο τύπος μου είπε οτι μπορεί να μου το αφήσει στα 400 και να τα περάσει σε ένα νέο δίσκο 500άρη, στην πορεία μου λέει οτι ίσως μπορέσει να τα περάσει και σε δίσκο 1ΤΒ. Τα δεδομένα δεν είναι ζωής και θανάτου αλλά θα ήθελα πολύ να τα κρατήσω γιατί ο δίσκος ήταν γεμάτος. Εμένα όλο αυτό το "είναι 600Ε αλλά για σένα 400" και "θα στα περάσω και σε 1tera αν μπορέσω" μου κάνει λίγο σαν καλόπιασμα για να βγάλουν κανά έξτρα φράγκο. Πιστεύετε μπορώ στην Ελλάδα να κάνω το data recovery με λιγότερα λεφτά, έστω και αν δεν πάρω τον δίσκο πίσω σώο(έχω back up για να τα βάλω)?
ninos30 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Αυτό που ρωτάς κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί. Εξαρτάται σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος σου. Πολλές φορες αρκεί το κατάλληλο Data Recovery SW (υπάρχει και νήμα εδώ ανάλογο ως sticky) ενώ άλλες φορές αν το πρόβλημα είναι σοβαρότερο θέλει εξειδικευμένο μηχάνημα (βγάζουν τα platters σε θάλαμο κενού αέρα για να μην πάει σκόνη, και τα βάζουν σε ένα ειδικό reader). Το τελευταίο αμφιβάλω αν υπάρχει εδώ στην Ελλάδα. Πάντως δεδομένα "Όχι ζωής και Θανάτου" και να σκέφτεσαι να δώσεις τα 400 δεν μου κάθεται. Ελπίζω να μην έχεις τίποτα ταινίες μέσα... Θεωρώ πάντως, αν θελήσεις να πάρεις τα data σου με τον πρώτο τρόπο καλύτερα να μην σου κάνουν FW update. Y.Γ. Έτσι από περιέργεια, πόσο χρόνων είναι ο δίσκος σου και τα λαμόγια εκεί ζητάνε 400 ευρώ... Γιατί αν μου πεις 2-3 θα συγχυστώ πάρα πολύ...
GREGKERKYRA Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει και Ελλάδα ο δεύτερος τρόπος, Αθήνα κάποια εταιρεία δεν θυμάμαι όνομα(google it). Αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό 500+ , μόνο εταιρικά μηχανήματα κλπ που έχουν ευαίσθητα δεδομένα πάνε σε αυτές τις λύσεις και αν. Το backup είναι ο καλύτερος φίλος όλων.
ninos30 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει και Ελλάδα ο δεύτερος τρόπος, Αθήνα κάποια εταιρεία δεν θυμάμαι όνομα(google it). Αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό 500+ , μόνο εταιρικά μηχανήματα κλπ που έχουν ευαίσθητα δεδομένα πάνε σε αυτές τις λύσεις και αν. Το backup είναι ο καλύτερος φίλος όλων. Well Said!
spartakoss Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 ΟΚ guys! Ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν έχω σκοπό να σκάσω τόσα λεφτά, ούτε εδώ ούτε στη seagate. Το δίσκο τον έχω 4 χρονάκια.Απλά ο τρόπος του, ξέρεις...σου κάναμε την αναβάθμιση - να προέκυψε και κάτι ακόμα - 600 ευρώ το βλέπω - για σένα δικέ μου 400 - σε 500άρη - ή μάλλον θα σε καβατζώσω με 1 τέρα, μου θύμισε διάλογο σε ελληνικό φαναρτζίδικο. Δεδομένου οτι με πήραν τηλέφωνο κιόλας από την Ολλανδία και μίλησα με τον τεχνικό εκεί, ήθελα να δω αν στέκει αυτό το ποσό χρημάτων και όντως μου λένε την αλήθεια ή απλά έφτιαξα σαν γκρικ λαμόγιο ένα σενάριο στο μυαλό μου οτι προσπαθούν να τα τσεπώσουν. Αλήθεια έχετε καμία ιδέα πόσο πάει για να φτιαχτεί ένας σκληρός ανεξάρτητα των δεδομένων, δηλαδή να σβηστούν όλα και απλά να έχω το σκληρό να δουλεύει?
washcloud Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Με την καμμία δεν συμφέρει η "επισκευή σκληρού δίσκου" (μιλάμε κατά βάση για "γρατζουνισμένα" platters και κεφαλές/μηχανισμό κίνησης κεφαλών), δηλαδή η παρέμβαση στο εσωτερικό του. Παίρνεις νέον, βγαίνει κατά πολύ φθηνότερος (και 200€ να κάνει) και τέλος (...περισσότερα να μην εξηγώ/δεν χρειάζεται, αλλά για την ακρίβεια, είναι λίγο πιο μπλεγμένο το θέμα από το "απλά τόσο κοστίζει", καθώς δεν βρίσκεις σχετικά υλικά, σε φάση που βρίσκεις γάλα στο γαλατάδικο της γειτονιάς, αλλά το πηλίκο παραμένει ίδιο : δεν "συμφέρει"...). Όσο για εν Ελλάδι ανάκτηση, φοβάμαι ότι όντως εντός παίζει να στον...πιάσουν παραπάνω. Πάρε τηλ και ρώτα πάντως : Tic-Tac.gr , datalabs.gr, Anaktisis.gr, Oktabit, Northwind κ.α. Αν και, "ξεκάθαρη" απάντηση, δεν ξέρω αν θα πάρεις, τύπου "μια fix τιμή", αλλα΄θα σου πούνε πάει ανάλογα....Η δε διάγνωση/εκτίμηση κόστους, στις περισσότερες προσφέρεται δωρεάν πια. Αν έχεις κέφι, ρώτα-μάθε σε ποιές (από τηλ) και κόψε βόλτες για το "τζαμπαντάν"... Όσο για τον Ολλανδό,,, : δουλεύει εκεί, αλλά θα κάνει τη δουλειά "στη ζούλα", για κοψοχρονιά....; Μάλλον....Και μάλλον όντως συμφέρει. Σα φαναρτζής που δουλεύει σε όχι δικό του, αλλά σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, χρησιμοποιεί τα μηχανήματα στην απέξω, και κάνει δουλειές για την πάρτη του...(πιο πολύ για Έλληνας μετανάστης μου ακούγεται, εκτός κι αν η εκεί παρουσία μας, ξύπνησε και τους αυτόχθονες...)
spartakoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα