Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,
            Θα ήθελα να μάθω κατά πόσο εύκολο είναι για κάποιον που ξέρει βασική JavaScript να φτίαξει
έναν "Notifier" για μία ιστοσελίδα.
Τι εννοώ:
                 έστω ότι υπάρχει μία ισοσελίδα που βγάζει κάποιου είδους ενημερώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. θέλω να φτίαξω ένα scriptακι με το οποίο όταν θα βγάζει μία ειδοποίηση η σελίδα αυτή και ο χρήστης δεν κοιτάζει εκείνη τη σελίδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (Υπάρχει περίπτωση ας πούμε να έχει τον browser ανοιχτό αλλά παράλληλα να δουλεύει σε κάποιο άλλο πρόγραμμα) να βγαίνει ένα θαυμαστικό σε κάποιο μέρος της όθόνης που να ειδοποιεί το χρήστη ότι έχει μία ειδοποίηση.

Θα μπορούσα να το υλοποιήσω με λίγο διάβασμα ή θα πρέπει να μάθω πάρα πολύ καλά JS για να κάνω κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

PS: Συγνώμη! Στον τίτλο ήθελα να γράψω "ενός" αντί για "ενώ"
Αν το δει κάποιος admin ας το διορθώσει παρακαλώ, γιατί νομίζω δεν την έχω αυτή τη δυνατότητα.

Δημοσ.

θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι απλό με βιβλιοθήκη όπως η jQuery. Φαντάζομαι ένα περιοδικό αίτημα ajax για να κάνει τον έλεγχο και μετά την ειδοποίηση σε κάποια μορφή alert, είτε να εμφανίζεται ένα πλαίσιο, είτε να αλλάζει ο τίτλος του παραθύρου, είτε να ακούγεται ένας ήχο είτε συνδυασμός αυτών.. με παραδείγματα θα καταφέρεις να κάνεις κάτι απλό πιστεύω και μετά να το βελτιώσεις (ειδικά αν έχει πρόσβαση να τροποποιήσεις να εξάγει τα δεδομένα η σελίδα με απλό τρόπο να σε βολεύει (π.χ. json)

Δημοσ.

θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι απλό με βιβλιοθήκη όπως η jQuery. Φαντάζομαι ένα περιοδικό αίτημα ajax για να κάνει τον έλεγχο και μετά την ειδοποίηση σε κάποια μορφή alert, είτε να εμφανίζεται ένα πλαίσιο, είτε να αλλάζει ο τίτλος του παραθύρου, είτε να ακούγεται ένας ήχο είτε συνδυασμός αυτών.. με παραδείγματα θα καταφέρεις να κάνεις κάτι απλό πιστεύω και μετά να το βελτιώσεις (ειδικά αν έχει πρόσβαση να τροποποιήσεις να εξάγει τα δεδομένα η σελίδα με απλό τρόπο να σε βολεύει (π.χ. json)

aha..

Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντισή σου φίλε μου,

Μήπως έχεις κατά νου κάποιο καλό παράδειγμα που να μοιάζει με αυτό που θέλω;

Δημοσ.

όχι δεν έχω κατα νου κάτι έτοιμο, αλλά μπορείς να ψάξεις, ίσως και παραδείγματα για τα κομμάτια που θες και να τα ενώσεις...

Δημοσ.

να βγαίνει ένα θαυμαστικό σε κάποιο μέρος της όθόνης που να ειδοποιεί το χρήστη ότι έχει μία ειδοποίηση.

Μέσα στο παράθυρο του browser ή έξω από αυτό; Αν μέσα, τότε εφόσον ο χρήστης υποτίθεται πως δουλεύει άλλο πρόγραμμα πώς θα βοηθήσει;

Δημοσ.

Μέσα στο παράθυρο του browser ή έξω από αυτό; Αν μέσα, τότε εφόσον ο χρήστης υποτίθεται πως δουλεύει άλλο πρόγραμμα πώς θα βοηθήσει;

Προφανώς έξω απ αυτό.

Ένα καλό σημείο ας πούμε είναι πάνω στη γραμμή εργαλείων πάνω απο το εικονίδιο του Browser.

Δημοσ.

δεν είμαι σίγουρος για τι παρέμβαση έχεις δυνατότητα εκτώς του browser, αλλά έχω την εντύπωση πως με ένα alert η σελίδα ενεργοποιείται αν είναι ελαχιστοποιημένος ο browser και στην πετάει μπροστά, έτσι γίνεται στον chrome το δοκίμασα τώρα (το gmail χρησιμοποιεί κάτι notifications, δεν ξέρω πως υλοποιούνται γιατί δουλεύουν μόνο σε chrome)

Δημοσ.

σε άλλο μέρος της οθόνης δεν ξερω αν γίνεται

αν δουλεύει άλλα tab και έχει το δικό σου inactive, τουλάχιστον στον firefox, αν αλλάξεις το <title> της σελίδας κάνει ένα εφφέ σαν glow

παίζει να δουλεύει και σε chrome

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...