Sadamiraq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια λοιπον εχω το συγκεκριμενο λαπτοπ με τον APU Α8-3520Μ-radeon hd 6620g το εκανα χτες τραμπα με τον πατερα μου και υστερα απο λιγη ωρα παρατηρησα οτι κατι δεν παει καλα με την οθονη,φαινουνται στιγμιαια κατι σαν τετραγωνακια στο σημειο που κοιταω και μετα εξαφανιζονται,σκεφτηκα οτι ειναι ιδεα μου αλλα στο αλλο μου λαπτοπ δεν ειναι,μια κοιταω το αλλο μου λαπτοπ μια αυτο,ειπα μηπως τπτ απο το refresh rate αλλα πανω απο 60hrz δεν παει,επισης πχ στο youtube οταν βλεπω ενα βιντεο και παω την μπαρα πανω κατω γρηγορα,ειναι σε φαση που φαινεται συνεχεια,αμα απλα παιζει το βιντεο το βλεπω για λιγα κλασματα δευτερολεπτου και μετα σαν να φτιαχνει αλλα αμα κοιταω σε αλλο σημειο της οθονηες το βλεπω παλι και φτιαχνει μετα,σαν να μεγεθυνονται τα πιξελ φαση,δυστηχως δεν μπορω να βγαλω φωτο μιας και οπως ειπα χανετε γρηγορα,τουλαχιστον απο την οραση του ματιου αλλα ακομα και να βγαζα φωτο θα επρεπε να ειναι πολυ HD για να φανει το προβλημα,εχει αντιμετωπισει κανεις κατι τετοιο? Edit:Η οθονη ειναι τυπου led δεν ξερω αμα παιζει ρολο
Cool-J Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Σαν πρόβλημα κάρτας γραφικών μου φαίνεται. Δοκίμασε να την ζορίσεις λίγο με κανένα game για να σου αποκαλυφθεί το πρόβλημα. Εναλλακτικά τρέξε 3D mark το οποίο σίγουρα θα ζορίσει το μηχάνημα σου. Αν βλέπεις artifacts στείλτο για εγγύηση. Όχι η οθόνη δεν παίζει κανένα ρόλο αν και μου έχει τύχει laptop με οριζόντιες και κάθετες γραμμές που τελικά έφταιγε η οθόνη (πολύ σπάνια περίπτωση όμως). Στόχευσε στην GPU αρχικά.
Sadamiraq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Το μονο game που ετρεξα ηταν το Leage Of Legends στο foul αλλα βγαζει το ιδιο στυλ απο κει αρχισα να το βλεπω απλα ειναι τοσο γρηγορο που σε κανει να νομιζεις οτι το φανταζεσαι θα δοκιμασω και τπτ πιο βαρυ
Cool-J Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Επίσης μην ξεχάσω: βάλε ότι τελευταίο σε drivers
Sadamiraq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Εβαλα τα τελευταια drivers η μαλκια ειναι οτι επειδη το ειχε γεμισεις ο πατερας μου με διαφορες παπαριες εκανα φορματ και δεν προσεξα αν και πριν ηταν ετσι η φταινε οι drivers τωρα θα βαλω τους drivers αυτους που δινει η Acer
Sadamiraq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Edit: Εβαλα τους επισημους drivers της Acer αλλα παλι τα ιδια,το συνδεσα με εξωτερικη οθονη δεν ξερω κατα ποσο αξιοπιστο ειναι βεβαια αυτο,μιας και δεν ειναι ιδιας ποιοτητας με την led και αυτο που κανει ειναι αρκετα μικρο για να φανει σε αυτην την οθονη αλλα δεν δειχνει να κανει το ιδιο πραμα οπως στην οθονη του pc
Cool-J Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή αν έχεις ενεργοποιήσει το duplicate (να φαίνεται και στις δύο οθόνες) στην οθόνη του λαπτοπ εμφανίζει τα artifacts?
Sadamiraq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Η αληθεια ειναι οτι μονο με dublicate το κοιταξα και δεν ειχε στην αλλη οθονη τπτ αλλα επειδη οπως ειπα σε εκεινη την οθονη που εχει αναλυση 1024χ768 τα βλεπω ηδη πολυ μεγαλα τα pixel ωστε να μπορω να ξεχωρισω αμα φαινονται τα τετραγωνακια σαν ενα grid πραμα,επαιξα για μιση ωρα skyrim στα high δεν εβγαλε κατι περιεργο μονο αυτα τα μικρα τετραγωνακια και μονο οταν υπηρχε κινηση μολις κοβεται η κινηση δεν φαινονται πια ετρεξα και furmark για 15 λεπτα,δεν ξερω τι παιζει,απλα ειναι ενοχλητικο οταν βλεπεις βιντεο ειδικα φαινεται σαν κακη ποιοτητα
Cool-J Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Πρέπει να αποκλείσεις ότι δεν είναι software. Βάλε μεγαλύτερη ανάλυση και δες αν το κάνει στην TV (βάλε να παίζει μόνο εκεί)
Sadamiraq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Θα την δοκιμασω στην οθονη του σταθερου στα 1680 και θα δω Λοιπον στην 20αρα 0θονη δεν βγαζει τπτ ουτε στα 1680 ουτε σε αλλες αναλυσεις και σε διπλοτυπο και μονο του ,οποτε λογικα αποκλιουμε την καρτα γραφικων,οθονη η software?εχω ψαχτει απο δω απο κει στις ρυθμισεις αλλα δεν βρηκα κατι Θα την δοκιμασω στην οθονη του σταθερου στα 1680 και θα δω EDIT:Λοιπον στην 20αρα 0θονη δεν βγαζει τπτ ουτε στα 1680 ουτε σε αλλες αναλυσεις και σε διπλοτυπο και μονο του ,οποτε λογικα αποκλιουμε την καρτα γραφικων,οθονη η software?εχω ψαχτει απο δω απο κει στις ρυθμισεις αλλα δεν βρηκα κατι,μια χαζη ερωτηση λες να επηρεαζει τπτ οτι ειναι 32bit τα 7αρια?
Sadamiraq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Απο το ψαξιμο που εκανα βρηκα οτι αυτο το προβλημα λεγεται screen door effect http://en.wikipedia.org/wiki/Screen-door_effect Και απο φορουμ που κοιταξα κατοχοι του ιδιο λαπτοπ το αναφερα απλα δεν το αντιλαμβανονται ολοι οι ανθρωποι,γιαυτο και ισως εγω το βλεπω για καποια κλασματα,ειναι γενικο αποτι διβαζω σε 15'6 με αναλυση 1368 x 768 και ο μονος τροπος να μην σε ενοχλει αυτο ειναι να εισαι πιο μακρυα απο την οθονηη,εγω που ειμουνα γυρω στους 60 ποντους σταματησα να το βλεπω,τι να πω,πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα