Προς το περιεχόμενο

overclocking i5 750

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τον επεξεργαστη που λεει ο τιτλος και ακολουθοντας ενα tutorial απο το youtube τον εχω αυτη τη στιγμη στα 3,7 Ghz.Θα ηθελα να τον παω στα 4 και αν γινεται να μου προτεινει καποιος ρυθμισεις καλυτερες απο αυτες που εχω ηδη , μιας και τις εβαλα τυφλα τις περισσοτερες γιατι δεν ξερω τι παιζει με τοσα settings.
H μητρικη μου ειναι η msi gd65 και σαν ψυκτρα χρησιμοποιω την coolermaster hyper 212 pro.Παραθετω σε φωτογραφιες τις ρυθμισεις που εχω μεχρι τωρα.

post-43401-0-17529700-1358709555_thumb.gif

post-43401-0-99560900-1358709598_thumb.gif

post-43401-0-63948600-1358709648_thumb.gif

post-43401-0-36122200-1358709693_thumb.gif

Δημοσ.

δεν λες από θερμοκρασίες πως πας ..

δες υπογραφή μου , είμαι στα 3.8 με 1.28V , σε prime ktl παίζει στους 76 .

σε κανονική χρήση είμαι 36 με 56 max .

δοκίμασα 4 ghz αλλά ήθελε 1.35V και ανέβαζε αρκετά θερμοκρασίες όποτε τον κράτησα στα 3.8.

από ότι βλέπω η ρυθμίσεις σου είναι οκ , για τα 4ghz πας 200Χ20 και αναγκαστικά δίνεις παραπάνω τάση  , υπολόγιζε 1.32 με 1.4 ανάλογα το chip .

Δημοσ.

Απο θερμοκρασιες οταν τρεχω prime 95 πιανει γυρω στα 77-79.Πιο πολυ θελω να μαθω αν μπορω να κανω τις μνημες 1600 γιατι αν και εχω ακουσει πως ειναι καλο το 1:1 εμενα μου δειχνει στο cpu-z 2:8.Δεν θα με χαλαγε βεβαια και ενα clocking στα 4 ghz

Δημοσ.

Απο θερμοκρασιες οταν τρεχω prime 95 πιανει γυρω στα 77-79.Πιο πολυ θελω να μαθω αν μπορω να κανω τις μνημες 1600 γιατι αν και εχω ακουσει πως ειναι καλο το 1:1 εμενα μου δειχνει στο cpu-z 2:8.Δεν θα με χαλαγε βεβαια και ενα clocking στα 4 ghz

τι ψυξη εχεις και πας τοσο ψηλα?

Δημοσ.

δοκίμασα 4 ghz αλλά ήθελε 1.35V και ανέβαζε αρκετά θερμοκρασίες όποτε τον κράτησα στα 3.8.

το ιδιο περιπου συνεβη και σε μενα , 3.8 ftw για τη συγκεκριμενη cpu και εδω και 3 χρονια δεν κανει κιχ

H μητρικη μου ειναι η msi gd65 και σαν ψυκτρα χρησιμοποιω την coolermaster hyper 212 pro.

βασικα τον topic starter ειχα στο νου μου, αλλα τωρα ειδα οτι κι εσυ εχεις λιγη ζεστη , σε τι κουτι εισαι ? ισως φταιει και αυτο

εγω πριν μετακομισω το συστημα σε haf , ειχα ενα παλιο chieftech της κακιας ωρας και για να μη ζεσταινεται ειχα βαλει ενα fan στη ψυκτρα που γυρνουσε στις 2000 rpm και μου χε παρει τα αυτια :P

εβαλα το haf και πλεον τη παλευει μια χαρα με με εναν 12αρη της πλακας στις 1200-1300 και επιτελους εχω ησυχια

εχω πολλους περισσοτερους ανεμιστηρες πλεον , αλλα ειναι ολοι ησυχοι , μονο η καρτα γραφικων θα ακουστει σε καποιο απαιτητικο παιχνιδι, αλλα εκει εχω θορυβο στο χωρο ετσι κι αλλιως

(παω μεχρι 65-66 με intel burn test και σια.. και αν κανει κρυο στο δωματιο ισως και 62 )

YΓ ασχετο , αλλα την καλυτερη κινηση για ησυχια την εκανα μολις πηρα ssd , αυτα γρουτσου γρουτσου του μηχανικου μου κοντευαν να με τρελανουν

τωρα που ειναι αποθηκη τα ακουω πολυ σπανια

Δημοσ.

αυτό που έγραψα είναι από τον topic starter :P

76 σε stress test , αλλιώς δεν ανεβαίνει πάνω από 56  .

noctua cp12 εχω & haf932.

ps : γραφω core temp , cpu temp ειναι πολυ πιο κατο ( 60 max στα prime k brun test )  .

Δημοσ.

ναι το ξερω οτι το cpu temp ειναι πιο κατω και αν δε κανω λαθος στους amd συμβαινει ακριβως το αντιθετο

κι εγω για πυρηνες μιλαω παντα

Δημοσ.

λογικά έχεις αυτό το mobo  http://www.msi.com/product/mb/P55-GD65.html#/?div=Basic .

τι μνήμες έχεις ? αν είναι 1600άρες δεν έχεις πρόβλημα ...

το mobo σηκώνει μέχρι 2133 .

εγώ είμαι με kingstone value 1333 γιαυτο της έχω τόσο χαμηλά ..

Ναι αυτο το mobo εχω.Μου φαινεται εχουμε ακριβως το ιδιο setup, κι εγω μνημες 1333 εχω απλα λενε οτι ειναι για 1600 σε overclocked mode.

Δηλαδη να μην επιχειρησω λες το 20χ200?Για να το δοκιμασω μεχρι τι θερμοκρασιες ειναι ανεκτες και τι ρευματα να βαλω στα αλλα settings(μνημες,vdroop κτλ)?

Τις θερμοκρασιες με ποιο προγραμμα τις μετρατε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...